X

Marea PĂCĂLEALĂ cu certificatul european de vaccinare: NU va garanta mobilitatea în UE

pașaport digital COVID-19

Ţările Uniunii Europene (UE) au ajuns miercuri la o poziţie comună pentru a demara negocierile în Parlamentul European asupra certificatului de vaccinare, pentru a putea deveni operativ vara aceasta, dar care nu va fi un paşaport care să garanteze mobilitatea, potrivit unui document la care a a avut acces agenţia EFE.

„În mai puţin de o lună Consiliul a ajuns la o poziţie comună pentru negocierile din Parlament”, a anunţat preşedinţia portugheză a UE, după reuniunea ambasadorilor Celor 27 în faţa instituţiilor desfăşurată miercuri dimineaţă, scrie agerpres.ro.

Însă certificatul european de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 pe care îl pregătesc instituţiile Uniunii Europene, cu scopul ca acesta să devină operaţional din luna iunie, nu va fi un paşaport care să permită automat cetăţenilor să-şi recupereze libertatea de mişcare în UE.

„Pentru a evidenţia principiul nediscriminării, în special faţă de persoanele nevaccinate, partea operativă a reglementării principale prevede explicit că deţinerea unui ‘Certificat Verde Digital’ nu este o condiţie prealabilă pentru a exercita dreptul la libera circulaţie”, se arată în textul aprobat de statele membre la care a avut acces EFE.

Această reglementare aprobată de Consiliu – o idee lansată de Grecia la începutul anului pentru a reactiva sectorul turistic vara aceasta – se bazează pe propunerea Comisiei Europene şi depinde acum de negocierile din Parlamentul European şi ar intra în vigoare după şase săptămâni de la adoptare, altfel spus în iunie.

Certificatul, potrivit textului provizoriu, va fi gratuit, în format electronic sau pe hârtie şi va fi disponibil în engleză şi în limba oficială a ţării emitente. Certificatul va avea „o perioadă de aplicare de 12 luni şi va depinde de un raport al Comisiei după cel târziu trei luni de la finalizarea aplicării reglementării principale, precum şi de o posibilă suspendare sau prelungire prin procedura legislativă obişnuită”.

Documentul va cuprinde informaţii referitoare la faptul dacă deţinătorul s-a vaccinat împotriva noului coronavirus, dacă a dezvoltat anticorpi după ce a trecut prin boală, sau dacă are un test PCR negativ – fiind una dintre cerinţele cele mai solicitate în ultimele luni călătorilor – şi va include doar vaccinurile care au fost aprobate de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Cu o menţiune specială pentru Irlanda, având în vedere frontiera virtuală cu Irlanda de Nord şi instabilitatea cu care se confruntă această regiune după Brexit, textul prevede ca statele membre să poată „accepta reciproc certificate eliberate conaţionalilor din terţe ţări pe bază de reciprocitate”.

Este de asemenea specificat faptul că trebuie avută în vedere situaţia specială a lucrătorilor transfrontalieri.

Dincolo de aceste dispoziţii tehnice, propunerea dă clar de înţeles că, deşi certificatul pretinde să „faciliteze mobilitatea între ţări”, documentul nu este un paşaport.

Se aminteşte totodată că statele membre pot să restricţioneze din motive sanitare mobilitatea cetăţenilor, una dintre cele patru libertăţi fundamentale ale UE şi că „orice măsură care se adoptă nu poate fi extinsă dincolo de ceea ce este strict necesar pentru a salvgarda sănătatea publică”.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

9 comentarii

 1. Nu e nici o surpriza, pt ca scopul acestei mizerii, numita certificat de vaccinare, este acela de a certifica statutul de sclav al celui care l-a cerut si l-a primit!

 2. Nu mai bine sa scrie cartea de identitate în calitate de sclav al ocultei mondiale? Asta așa mai pe fata. Nu cred că îi va deranja pe aparținător ai acestei CI sau pașaport de vaccinare.

 3. NU AVEM NEVOIE DE O EUROPA CURVA SI SODOMITA CARE APLICA PRINCIPIILE NAZISMULUI SI FASCISMULUI .
  PUTEM TRAI SI FARA EUROPA …AVEM DESTULE RESURSE ALE TARII NUMAI CA TREBUIE SA NI LE APARAM CU PRETUL VIETII …IAR TARA TREBUIE SCOASA NUMAIDECAT DIN MIZERIA NUMITA ,,UE ,, și din ,ORGANIZATIA POLITICA MILITARIZATA ,,numita ,,nato,,

  1. Stela…eheii ” greu la deal cu boii mici” .. Ușor de zis, dar greu de facut! Asta ar fi IDEAL ….dar trădătorii din varf ne.au dat gaj la straini pe zeci de ani inainte, si o data ce au intrat in hora trebuie sa joace… si cu ei o data, si noi poporul…din pacate! Numai Dumnezeu si Maica Domnului, ne mai poate salva din mocirla asta satanica care a curpins intreaga omenire!

   1. ATUNCI SA NU VA MIRATI DE CELE CE VOR VENI ASUPRA NOASTRA CA NEAM , TARA SI POPOR , PENTRU CA BINECUVÂNTAREA LUI DUMNEZEU S A CAM LUAT DE LA …noi .
    Tot Sfânta Cruce este Biruința însă pentru cel ce o duce pina la capăt.

     1. Astfel promovarea ,,vaccinurilor ,, cu tehnologie M ARN a fost finalizată ,,cu succes ,, pentru a fi lansate adevăratele arme biologice in masă .
      Pentru că se vor ridica împotriva Neamului acesti modificați genetic …,,însă mulți veniră de au cerut …pămînt și apă,,…
      Dar
      ,,nu voi ca să mă laud
      Nici voi că voi sa te indpaimint
      Cum veniră
      Se făcură toți o apă și un pămînt.,,
      Mihai Eminescu

     2. ,, Nu voi
      Ca să mă laud
      Și nici nu voi
      Ca sa te inspaimint
      Dar cum veniră
      Se făcură
      Toți o apă și un pămînt,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button