X

IPS Teodosie îi pune la punct pe Iohannis și Cîțu: „Minți înguste. Nu au niciun respect față de sufletele noastre”


ÎPS Teodosie și-a exprimat nemulțumirea, marți, la Antena 3, față de condițiile de înmormântare a pacienților COVID-19

„Este totala lipsa de respect fata de om in general, fata de demnitatea lui. Traditia nu trebuie sa fie încălcată. Trebuie urgent rezolvata aceasta problema. Prea mult au fost injositi romanii si nu li s-au aplicat regulile credintei lor, dupa unele măsuri înguste, fără logica. Nu trebuie sa se mai tolereze. Omul are demnitate chiar si dupa ce a murit. Sa nu fie tratati (mortii) sub nivelul celor necuvântătoare, asa cum au fost tratati pana acum. Trupul este sortit Învierii, nu ne batem joc de omul care moare ca sa invieze, de aceea il imbracam in hainele cele bune cand pleacă.

Personal m-as duce la dl ministru (al sanatatii), la premier si la dl Presedinte sa le zic ca toti trebuie sa ia aminte ca trebuie sa ne respecte demnitatea noastră de romani crestini. Nu putem abandona o traditie de 2.000 de ani a noastră, chip al lui Dumnezeu asa cum ne-a lasat sa fim.

Ne amendeaza, ne sfideaza, ne dezbraca de demnitatea noastra si nu au niciun respect față de sufletele noastre. Este o sfidare a istoriei, o sfidare a omului, a tot ce este sfânt”, a declarat ÎPS Teodosie.

Regulile la înmormântare în cazul morților COVID-19 s-ar putea schimba în perioada următoare, a anunţat șeful Secretariatul de stat pentru culte, duminică, la Antena 3.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

8 comentarii

 1. Respect, Teodosie! Daca toti ceilalti mari ierarhi ar fi fost asemenea lui, sau a Mitropolitului Anania, am fi avut o Biserica puternica si respectata! Asa insa, Dumnezeu cu mila!

  1. Dar tu cine esti, saltimbancule, de te iei de sireturi cu IPS Teodosie? Ce, ati fost colegi la gradinita? Nu iti este rusine mucosule?
   Asa te-a invatat maica-ta sa te adresezi cu respect? Ca poate la scoala nu ai prea fost, dar in cei 7 ani de acasa ce ai facut?
   Si cum iti permiti tu sa dai verdicte referitor la cum este Biserica din care se vede clar ca nu faci parte?
   Si-au gasit toti mucosii nick-uri celebre si ei nici saltimbanci la curtile marilor domni nu ar fi putut sa ajunga. Mai vorbesc si de respect si ei habar nu au ce inseamna aia…

   1. Tu, din ce boscheti ai prostiei in stare pura ai mai aparut aici, ca sa faci crizele astea de epilepsie? Ti s-a terminat aurolacul si ai intrat in sevraj? Du-te taticule si ia de urgentza niste pastile pt cap, desi la ce probleme psihiatrice ai, nu cred ca mai au nici alea vreun efect!

 2. Nu avem nevoie de respectul altora. De ce am avea? Este suficient să te respecți pe tine însuți și atât. Dacă te respecți pe tine însuți, îi vei respecta și pe ceilalți. De ce să aștepți „respectul„ unora care nu se respectă pe ei înșiși? Care e logica?

 3. @ Andrei
  Șerban a vrut să spună că nu au valoare părerile unor oameni mincinoși, căci toți cei care regizează plandemia l-au luat în brațe pe tatăl minciunii. Și apoi a enumerat pe câțiva. Iar Țepeș n-a greșit când a tras concluzia, căci toți tac mâlc în raport cu erezia, iar față de plandemie doar Teodosie mai ia atitudine. Tăcerea în asemenea situații este, conform Sfântului Grigorie Palama, a treia formă de lepădare de Dumnezeu, după ateism și erezie. Deci n-au greșit frații noștri chiar dacă au adus critici la adresa clerului. Dacă clerul încă nu s-a trezit, tot este bine că mirenii sunt treji. Doamne miluiește!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button