X

Sioniștii, capi ai neo-marxismului mondial, îl iau la țintă, mai nou, pe Octavian Goga

bust Octavian Goga

Sioniștii de la Institutul Național pentru Studierea Holocaustului în România, Elie Wiesel, zbiară contra dezvelirii la Iași a bustului lui Octavian Goga, acuzând că în calitate de om politic acesta a promovat politici profasciste.

”În calitate de prim-ministru a promovat în 1938, Legea prin care o treime din populația evreiască avea să-și piardă cetățenia și deci protecția din partea statului. Prin urmare, credem că administrația locală a Municipiului Iași, trebuie să facă un gest minimal în memoria victimelor Pogromului din 1941 și să menționeze profilul politic al lui Octavian Goga”, transmite Institutul sionist Elie Wiesel.

Neo-marxistul Alexandru Muraru, reprezentantul Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, a declarat la rândul său, potrivit sursei citate, că

”Octavian Goga a fost un antisemit virulent, are o lungă istorie de personaj politic înveninat de ură, xenofobie, a fost un prohitlerist notoriu, un stâlp al politicilor antisemite, parte a Holocaustului. A condus și a fondat partide care aveau ca principală temă antisemitismul și eliminarea evreilor. Ca premier, Goga a implementat pachetul de legi antisemite de la Nurenberg, care a retras protecția statului pentru aproximativ un sfert de milion de evrei lăsându-i pradă persecuțiilor și exterminării.”

La dezvelirea bustului a participat primarul Iașiului, Mihai Chirica.

Bustul lui Octavian Goga a fost inaugurat în Copou pentru a marca astfel 140 de ani de la naşterea marelui poet.

Octavian Goga s-a născut la 1 aprilie 1881, în satul Răşinari, Sibiu şi a fost poet, politician, ministrul internelor, ministrul culturii, prim-ministru al României şi vicepreşedinte al Academiei Române. Statui sau busturi ale acestuia se mai găsesc în Cluj-Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Sighet, Răşinari şi Ciucea iar unităţi de învăţământ ce îi poartă numele se află în Bucureşti, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Satu Mare, Baia Mare, Sighişoara şi Miercurea Ciuc.

Mesajul sioniștilor e simplu, de natură să descurajeze pe viitor evenimente similare, Muraru luând astfel înfățișarea unui “milițian al gândirii și simțirii”, beneficiind prin influență și de autoritatea de tip prezidențial, transmisă prin statutul fratelui său, de “eminență cenușie” a lui Iohannis, subliniază analistul Cozmin Gusă.

Tot ieri a mai fost o știre iscată de același “milițian” Muraru, cu aceeași “armură”, de tip Elie Wiesel, în care îl ia la țintă pe președintele Academiei, Ioan Aurel Pop, care la un eveniment de aniversare al Jandarmeriei n-a găsit de cuviință să critice rolul acestei instituții în Holocaust, lucru de care eu am auzit prima dată acum.

Acum apare clar cum, de ce și de către cine a fost declanșată diversiunea “ANTISEMITISM ÎN ROMÂNIA”, eșuată lamentabil în primă fază (cu Maia Morgenstern prinsă grav cu minciuna, și cu un Marcel Ciolacu penibil în scena de final, citind bâlbâit o declarație de la tribuna Parlamentului …), dar reamorsată ieri, odată cu cele două comunicate ce vizează mari personalități culturale din trecutul sau prezentul României.

Atenționarea e de tipul că, dacă nu suntem atenți la ce vorbim și gândim despre simbolurile noastre culturale naționale, NE IA MILIȚIA!

P.S. Marele actor Dorel Vișan, se plângea în discuția de la GOLD FM că, deși statuia inegalabilului Dumitru Fărcaș este gata demult și așteaptă aprobarea de amplasare, “micul” Emil Boc (care se mândrea și folosea electoral prietenia cu “Mitruț al nost”!) îl ocolește vizibil și nici nu-i mai răspunde la telefon. Boc a aflat înaintea lui Chirica că, dacă te manifești patriotic, TE IA MILIȚIA, iar el nu vrea asta, că doar n-a mers degeaba pe burtă atâția ani. Vai de capul lui …

Octavian Goga “s-a ars pe sine prin flacăra nestinsă ce ardea în el” | Doza de bine

“La noi sunt codri verzi de brad
Şi câmpuri de mătasă;
La noi atâţia fluturi sunt,
Şi-atâta jale-n casă.
Privighetori din alte ţări
Vin doina să ne-asculte;
La noi sunt cântece şi flori
Şi lacrimi multe, multe…(…)

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

3 comentarii

  1. Noi romanii nu trebuie sa mai acceptam să-și bată joc nimeni de valorile naționale și nici de istoria noastră. Nu poti face nimic unui om caruia nu-i mai este frică de moarte și nici unui neam care nu vrea sa mai traiască așa cum vor stapânii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button