X

Mîțu Cîţu o ameninţă pe Renate Weber după noua acţiune a Avocatului Poporului: Poate este momentul să dăm un restart

Imaginea articolului Florin Cîţu o ameninţă pe Renate Weber după noua acţiune a Avocatului Poporului: Poate este momentul să dăm un restart

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cîţu s-a declarat surprins de poziţia Avocatului Poporului care a anunţat că face o anchetă deoarece deciziile privind situaţiile de urgenţă nu au fost publicate în Monitorul Oficial. Poate este momentul să dăm un restart în cadrul instituţiei, a spus Cîţu.

Prim-teroristul consideră că este nevoie de o schimbare la vârful instituţiei Avocatul Poporului.

„Mă surprinde opinia Avocatului Poporului, poate este momentul să dăm un restart. Toate măsurile au fost comunicate public, mă surprinde, îi voi răspunde oficial doamnei Avocat al Poporului”, a declarat Florin Cîţu.

Avocatul Poporului, Renate Weber, susţine că deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) de la începutul anului nu au fost publicate în Monitorul Oficial. Potrivit legii, asta înseamnă că actele normative nu au intrat în vigoare. De aceea, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu.

Renate Weber a declarat, la Aleph News, că printre hotărârile CNSU omise din Monitorul Oficial se numără cele care privesc ţările incluse în scenariul roşu sau galben, în funcţie de care românii îşi planifică călătoriile.

„În aceste hotărâri CNSU, de regulă, sunt precizate ţările care sunt în scenariul roşu sau galben şi care trag nişte consecinţe juridice. La întoarcerea din acele ţări trebuie să intre omul în carantina în Romania sau trebuie să aibă un test negativ etc. Dacă aceste hotărâri nu sunt publicate, cum să mai produca efecte juridice prevederile din aceste hotărâri? Din acest motiv ne-am adresat premierului”, a explicat Avocatul Poporului, într-o intervenţie la Aleph News.

Una dintre deciziile nepublicate în Monitorul Oficial este Hotărârea nr. 1, prima publicată de CNSU pe 3 ianuarie, în care se aproba lista ţărilor cu risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei şi se permitea reluarea zborurilor spre si dinspre Regatul Unit al Marii Britanii către România, pe toate aeroporturile din ţară.

Renate Weber a mai spus că cele mai multe hotărâri CNSU au fost publicate doar pe site-ul Guvernului, însă trei dintre ele nici măcar în pagina oficială nu apar, ceea ce afectează libera informare, drept prevăzut în Constituţie.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button