X

Se instituie o nouă STARE de URGENȚĂ, prin noile restricții aprobate de guvern

Un an de la declararea stării de urgență. Bilanțul unui an de pandemie de coronavirus

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În ședința de guvern de astăzi au fost aprobate noile măsuri, propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. 

  • Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20:00, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.
  • Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20:00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la lit. a).
  • Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18:00 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.
  • Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18:00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la lit. c).
  • Suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.
  • În perioadele 03.04-04.04.2021 și 01.05–02.05.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20:00-02:00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.
  • În datele de 27.03.2021 și 28.03.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 18:00-22:00 pentru deplasarea și participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah.

Prin excepție de prevederile art. 1, lit. c) și d), în intervalul orar 18:00-05:00 operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Se abilitează ministerele de resort să modifice ordinele comune care reglementează condițiile de desfășurare a activității operatorilor economici pentru limitarea răspândirii COVID-19, în sensul stabilirii concrete a numărului maxim de persoane cărora le este permis simultan accesul în interiorul incintelor acestora raportat la suprafața obiectivelor.

(1) Prin ”incidența cumulată în ultimele 14 zile” se înțelege incidența cumulată a cazurilor calculată pe un interval de 14 zile, cuprins între a 17-a zi și a 3-a zi, anterioare datei în care aceasta se realizează, prin raportare la numărul de persoane din fiecare localitate, actualizat săptămânal de Direcția pentru Evidența Populației și Administrarea Bazelor de Date.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

12 comentarii

  1. E mult mai rau decat in starea de urgenta; in starea de urgenta exista de pilda optiunea “activitate fizica individuala sau pentru satisfacerea nevoilor animalelor de companie, in apropierea locuintei”; acum, daca ai un catel, nu-l mai poti scoate seara (pe al meu il scoteam ultima data pe la 23-23.15). In plus de asta, cand era stare de urgenta, stiam ca se va termina odata…1..2luni – o stare de urgenta nu o poti prelungi la nesfarsit; acum nu exista nici un orizont, practic, starea actuala poate fi prelungita oricat. Asa se intampla cand poulatia nu reactioneaza ferm! Compatriotii mei, pregatiti-va sufleteste sa traiti mult timp cu cizma pe gat!

    1. Ce vedem in “valul 3” este utilizarea Terorismului de Stat combinat cu Terorismul Media ca instrument de SANTAJ socio-economic pentru fortarea vaccinarii.
      Ca sa-si poata permite propaganda cu cifre umflate – cel putin dublate ale nr. de vaccinati , mafia de stat este nevoita sa forteze populatia – Observati comunicatele Marelui Somnoros sau ale oligofrenului balbait, cum se incheie de fiecare data cu formulari de avertisment ca : “Nu putem iesi din pandemie decat prin vaccinare” .
      Scopul final este SEGREGAREA ECONOMICA a celor care refuza si nu cedeaza sub nici o forma santajului – Insa asta nu se poate aplica decat in cazul unei minoritati . Deci situatia se va acutiza din toate privintele si ne vor tortura asa pana la sfantul asteapta.

  2. Unde gaseste statul român atatea “popice” stupide ca sa le imbrace in uniforma, sa le inarmeze, sa le dea de mancare etc. ?? Si care devin agresive si arogante daca pui intrebari legitime… Cand vor realiza ca participa la distrugerea României, s-ar putea sa fie prea tarziu. Probabil ca nu realizeaza ca tot in tara aia isi cresc copiii – care nu vor mai avea nici un viitor normal daca parintii nu se trezesc. Daca chiar crezi ca te afli in stare de razboi cu populatia civila… apãi, chiar ca esti tembel! :))

  3. Astea sunt niste masuri de noaptea mintii, pe care ai zice ca astia le-au primit direct din mainile Satanei!
    Practic, respectarea acelor intervalele orare in functie de ratele alea de incidenta(unele chiar cu virgula), pt fiecare localitate din tara, ii vor transforma pe romani in adevarate computere ambulante! Bineinteles ca toate astea vor provoca abuzuri in lant, incalificabile, dar evident ca asta s-a si dorit: teroare de toate felurile in randul romanilor! Si, de ce ar trebui sa suporte romanii toate interdictiile si abuzurile astea, cand de fapt, cei care ar trebui sa le suporte sunt doar guvernantii si autoritatile statului, care au dat chix in lupta cu Plandemia, din cauza incapacitatii si iresponsabilitatii lor!
    Prin aceste restrictii diabolice, prin reducerea drastica a mobilitatii persoanelor si prin declaratii pe proprie raspundere, inseamna ca astia incalca iarasi grav Constitutia Romaniei, pt ca masurile specifice lockdown-ului se pot institui doar in Stare de urgentza, decisa de presedinte, si nu intr-o Stare de Alerta, asa cum este astazi in Romania! Faptul ca astia se suie cand doresc, cu bocancii pe Constitutie, asta nu mai surprinde pe nimeni, insa, daca nu vrem sa devenim sclavii lor, in lanturi la propriu, trebuie neaparat sa o punem de-o Revolutie(de fapt, un razboi de supravietuire pe viata si moarte), pana nu e prea tarziu!

        1. Vaccinarea nu va fi niciodata, dar NICIODATA CU FORTA.
          Va fi doar cum scrie in Biblie, cine vrea acces la lidl, piata, institutiile statului si plimbari va avea nevoie de vaccin si certificat, care e semnul fiarei.
          Diavolul nu te poate forta sa il slujesti, nu asa functioneaza matrix-ul.
          Va fi o simpla alegere in urma careia Hristos va cerne graul de neghina, oile de capre.
          Cine va vrea sa isi castige sufletul, si-l va pierde, iar cine isi va pierde sufletul pentru Hristos, acela si-l va castiga.

          1. Frate, nu mai zi prostii. Tu ai citit macar ce zice in Biblie de marca bestiei?
            Apocalipsa 13: […]
            16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
            17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
            18. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.

            Nu te vaccinezi pe frunte, si vaccinul nu lasa semn unic nici pe mana dreapta nici pe frunte. Nici nu e specific mainii drepte/fruntii. Aici vorbeste de cipurile alrea RFID. Nu mai spune prostii ca faci crestinii de batjocura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button