X

Arafat îl amenință pe IPS Teodosie: „Dacă încalcă legea, există oameni care vor aplica legea”. IPS Teodosie: „Cine o să ne alunge? Dumnezeu nu poate fi restricționat?”

Odovania inviere Teodosie

ACTUALIZARE: Arafat, a declarat joi, întrebat cum comentează afirmația lui ÎPS Teodosie că va oficia slujba de Înviere indiferent de restricții, că legea va fi aplicată.

„Nu comentez declaratiile altora, nu e ok”, a spus Arafat inițial. La remarca ziaristilor că ÎPS Teodosie s-a întrebat cine o să-l oprească, Arafat a răspuns: „Tara are legi, exista oameni care aplica legile si sunt convins ca legile vor fi respectate. Daca se incalca legea, exista oameni care vegheaza si ei vor aplica legea”.

Arafat a declarat joi că deși nu s-au decis restricțiile pentru Paștele Ortodox, totuși nu se pune problema ca ortodocșilor să le fie restricționat accesul la Biserică în noaptea de Înviere.

„Nu se pune nicio discutie de a limita. Că o să fie ora 01, ora 03, ora 1 jumate, se va mai discuta. Dar nu se discuta ca lumea nu va putea sa mearga in noaptea de Paste la slujba si la Biserica, asta nu se pune problema”, a spus Raed Arafat.

ÎPS Teodosie a criticat dur decizia de ridicare a restricțiilor de circulație până la ora 02.00 în noaptea de Înviere:

 • „Ora 02.00 mi se pare o restrictie nejustificata, nelogica. Este o rănire a sufletului credincioșilor la cea mai mare sărbătoare. Cum sa fie pana la ora 02.00? Nu se poate. Nici Liturghia nu o putem face în doua ore. Acest atac la adresa sufletului nostru creștin nu trebuie sa se întâmple, e nefiresc.
 • Nădăjduiesc că (se va permite) pana la 05.00 dimineata. Cum sa restrictionam cea mai mare sarbatare, sa ii punem ore? Nu putem sa taiem slujba, canoanele sunt de la Dumnezeu. Dumnezeu nu poate fi restrictionat. Orice, pana la Dumnezeu.
 • Imposibil (sa termin slujba până la ora 02.00). Si cine o sa ne alunge? Nu cred asa ceva. Suntem sub ocupatie? Nu e nicio logica. Respectam regulile sanitare dar nu exista o actiune a virusilor de la ora 02.00 mai accentuata. Trebuie sa fim logici in ceea ce facem. De ce sa ni se puna sabia? De ce sa fim restrictionati? Va rugam sa ne lăsați Pastele liber si sufletele libere sa-si manifeste religiozitatea”, a declarat ÎPS Teodosie, la Antena 3.

Restricțiile în Sâmbăta Paștelui Catolic și de Paștele Ortodox vor fi ridicate până la ora 2.00, astfel încât credincioșii să participe la slujbele de Înviere, anunță vicepremierul Kelemen Hunor, președintele UDMR, după întâlnirea cu reprezentanții cultelor religioase.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

9 comentarii

 1. Teodosie are 100% dreptate, caci Sfanta Slujba de Inviere nu poate fi ciuntita de niste satanisti, chiar daca acestia se numesc autoritati ale statului! De aceea, oamenii care ar dori sa ia parte la cel mai mare eveniment al crestinatatii, nu ar trebui sa plece inainte de ora 2.00, teamandu-se de vreo amenda venita de la aceste bestii cu chip uman, caci rasplata pt taria si fermitatea lor o vor primi de la insusi Cel Inviat!

 2. Se spune ca ‘pe cine iubeste Dumnezeu mai mult, aceluia ii ia prima data mintile’… ceea ce deja vedem ca se intampla cu multi dintre cei care se cred la cârma României. Probabil ca procesul va mai dura un pic – si ei stiu asta, de aceea se si agita atat si fac atata taraboi

 3. Nici de groapă nu vor avea parte arahații, bârnele, orbanii cazzo-lele . În curînd nici nu vom mai auzi de ele (liftele) , nici nu ne vom mai aminti că au existat pe aici. Biciul lui Dumnezeu pe spinările noastre pentru pacatele noastre multe și grele , nepocăite, neconștientizate, nespovedite cu anii.
  Iar pentru aceștia doar țeapa de la Liberty Center toți odată sau pe rînd … pentru hiclenie .
  Lista e lungă și își așteaptă rîndul și aici și dincolo.
  Se știu ei între ei fără să-i arătăm cu degetul căci nu au pecetea Duhului Sfânt !

 4. Toata aceasta mascarada, cu masurile aberante impuse, are un singur scop: sa irite si sa provoace pana la paroxism poporul, pentru a-l face sa se revolte si sa iasa haos social. Ei urmaresc sa obtina HAOS. „Big reset-ul” va incepe dupa ce haosul va sterge „vechea normalitate”. Solutia (dinainte pregatita) va fi adusa dupa ce criza va fi atat de grava incat membrii societatii o vor cere, oricare va fi aceea. Noua, românilor, ni se aplica masuri mai tampite decat altora pentru ca noi suntem mai cuminti, mai putin reactivi, mai echilibrati, deci e mai greu de obtinut haosul cu noi, iar la noi, miza cea mare este biserica, ea trebuie distrusa, din punctul lor de vedere, prin lovituri atat din exterior cat si, mai ales, din interior.

 5. Luminatia sa, sultanul Raed, Padisahul padisahilor ne arata cine conduce sclavii din Romania…Vasliti, sclavilor ghiauri !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button