X

12 ani de la înveșnicire: Cuvinte vii ale Părintelui Arsenie Papacioc: “ORTODOXIA nu este un titlu, este un ADEVĂR!”

De la Dumitru Staniloae la Arsenie Papacioc: 10 sfaturi pline de intelepciune de la Sfintii Parinti

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Chiar cuvântul ortodox, înseamnă dreapta credință, dreapta slăvire pentru ADEVARUL pe care l-a propovăduit HRISTOS,cum ne-a învățat HRISTOS, de aceea a și rămas ,cu mila lui DUMNEZEU, aceasta titulatura : ORTODOXIE; adică credința dreaptă; “orthos” înseamnă drept, “doxa” înseamnă credință, pe grecește.

Învățătura creștină pare un paradox, pe ici pe colea, pentru ca iese din logica omeneasca, pentru ca este logica Divina; sa crezi într-un loc pe care nu-l vezi, aceasta nu mai este o logica pipăibilă. Aceasta este puterea credinței; și aici este toată puterea creștinului: sa creadă; ferice de cel ce nu a văzut și a crezut.

DUMNEZEU suferă împreună cu noi mai departe și, cum se spune, agonia lui HRISTOS încă nu s-a terminat. Pentru ca nu ne-a creat într-o forma rece, mecanica; ne-a creat din iubire, se topește, suferă pur și simplu.

ORTODOXIA este poziția de mântuire. Nu vorbim despre trăirea creștină aici, ci despre adevarul creștin pe care trebuie sa-l respectam. ORTODOXIA nu este un titlu ci este un ADEVĂR.

DOGMA se numește Adevăr de credință revelat , cuprins în Sfânta Scriptura și în Tradiție, aprobat și practicat de Biserica. Dogma nu e DUMNEZEU; dogma este măsura lucrurilor.
Când zici Biserica se înțelege adevăr mântuitor, de credință; nu e glumă.

BISERICA este numai una, și gata. Cum, de ca sa nu spun Biserica Ortodoxa? N-am schimbat nimic deci, am spus de atâtea ori fără sa fac figura de stil, HRISTOS ESTE ORTODOX pentru ca facem exact ce a spus EL.
Numai Biserica Ortodoxă explică adevarat învățătura Mântuitorului HRISTOS.

Sfântul Siluan Athonitul aparține în întregime Bisericii Ortodoxe.
Scria, după ce un alt părinte trasese concluzia ca toți ereticii vor pieri: “Nu știu, dar n-am încredere decât în BISERICA ORTODOXĂ. In ea se gaseste bucuria mantuirii , ce se dobandeste prin smerenia lui Hristos.”

DOAMNE IISUSE HRISTOASE, cu inimile smerite si capetele la pamant, Te rugam ca frumusețea si vesnicia aceasta ORTODOXA sa fie inteleasa fara partinire, desavarsindu-se marea TA biruinta, ca TU esti : “CALEA, ADEVARUL si VIATA”.

Citate din Singur Ortodoxia – Arhimandrit Arsenie Papacioc

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Doxa = slavă / slăvire
    Pisteo / pistis = Credința
    Vezi Sf Sophia cu cele 3 fiice Pistis, Elpis și Agapis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE