X

Biden dinamitează relația cu Rusia: îl numește „criminal” pe Putin. Președintele Rusiei îi urează, fără ironie, Sănătate! Rusia își retrage pentru consultări ambasadorul din SUA

Tensiuni Joseph Joe Biden și Vladimir Putin

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele american îl consideră „criminal” pe omologul său rus.  Joseph Biden a declarat că liderul de la Kremlin „va plăti” pentru ingerințele în scrutinul prezidențial din 2020.

Liderul de la Casa Albă a comentat, într-un interviu acordat ABC News, concluziile unui raport al serviciilor de informații americane privind ingerințele electorale străine. Raportul concluzionează că Rusia și Iranul au încercat să influențeze rezultatul alegerilor din Statele Unite. Președintele rus este suspectat că a monitorizat eforturile în scopul „denigrării” lui Biden în campania electorală.

Va plăti un preț. Am avut o conversație lungă, eu și el când am…, îl cunosc relativ bine. Și, în momentul începerii conversației, am spus: „Eu vă cunosc și dumneavoastră mă cunoașteți. Dacă vom stabili că s-au întâmplat aceste lucruri, atunci să vă pregătiți!”, a declarat liderul american.

Jurnalistul ABC News George Stephanopoulos l-a întrebat în interviu pe Joseph Biden dacă îl consideră „criminal” pe Vladimir Putin. Președintele SUA a răspuns: „Da, cred” acest lucru.

Conform unor surse politice, administrația de la Washington pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei.

De cealaltă parte, Moscova respinge acuzațiile, pe care le consideră lipsite de fundament.

Concluziile acestui raport sunt confirmate doar de încrederea serviciilor de informații în corectitudinea proprie. Nu au fost furnizate date sau dovezi specifice, a reacționat Ambasada Rusiei de la Washington.

În cursul serii de miercuri, Administrația de la Kremlin a anunțat că a decis retragerea pentru consultări a ambasadorului rus din Statele Unite după declarațiile președintelui american despre Vladimir Putin.

Ambasadorul rus la Washington, Anatoli Antonov, a fost invitat la consultări pentru a stabili ce este de făcut și în ce direcție să mergem în privința relațiilor cu Statele Unite, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe. Cel mai important lucru pentru noi este să găsim modalități de îmbunătățire a relațiilor Rusia-SUA, a subliniat Maria Zaharova.

Într-o videoconferinţă televizată, dedicată marcării anuale a anexării Crimeii în 2014, Vladimir Putin a spus că, atunci când l-a numit criminal, preşedintele SUA a exprimat ceea ce vede când se uită în sinea sa.

El a adăugat că îi doreşte “multă sănătate” lui Joe Biden, relatează Washington Post. “O spun fără ironie. Nu este o glumă”, a precizat Putin.

“Deşi americanii cred că suntem la fel ca ei, noi suntem diferiţi, avem un cod genetic şi cultural-moral diferit. Însă ştim să ne apărăm interesele şi vom lucra cu ei în domeniile de interes pentru noi şi în termeni pe care îi considerăm favorabili nouă. Iar ei vor trebui să ţină cont de asta”, a completat liderul rus, potrivit Bloomberg.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE