X

[VIDEO] Dan Barna anunţă că România NU suspendă vaccinarea cu AstraZeneva: Se aşteaptă decizia EMA

barna

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni seară, că autorităţile din România vor lua decizii, dacă este cazul, în privinţa vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19, în funcţie de hotărârile pe care le va lua la rândul său Agenţia Europeană a Medicamentului.  Barna a explicat că în România nu au existat efecte ”dramatice” în urma acestui vaccin.

”Vom vedea care va fi decizia Ageniei Europene a Medicamentului şi în funcţie de asta vom lua decizii subsecvente, dacă va fi cazul”, a declarat Dan Barna, la Digi24, luni seară, întrebat despe decizia României cu privire la serul AstraZeneca, notează news.ro.

Vicepremierul a explicat că în România au fost doar câteva efecte adverse care se regăsesc şi pe prospect, în urma administrării vaccinului AstraZeneca.

”Din ceea ce ştiu eu, în România, nu a fost semnalat vreun caz dramatic generat de acest vaccin. Au existat efecte adverse mai mult sau mai puţin anunţate sau existente în prospect. Tot ce ştiu sunt efecte de o zi – două, după care persoanele au revenit la starea de sănătate permanentă”, a mai declarat Barna.

Mai multe ţări au anunţat deja suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca, după semnalarea de efecte secundare.

16 ȚĂRI: Spania și Franța se alătură Germaniei, Italiei și Olandei și suspendă vaccinarea cu AstraZeneca. La noi sluga OMS, Alexandru Rafila: AstraZeneca, un vaccin bun şi sigur… vaccinarea trebuie accelerată

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) va avea joi o reuniune specială pentru a decide dacă sunt “necesare” măsuri cu privire la subiectul vaccinului de la AstraZeneca contra Covid-19, estimând că avantajele vaccinului depăşesc riscurile.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, printr-un comunicat de presă, că România va continua vaccinarea populaţiei cu serul dezvoltat de AstraZeneca.

“În cursul acestei seri, a avut loc o ședință extraordinară la care au participat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Ministerului Sănătății, Institutului Național de Sănătate Publică și ai Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) pentru analizarea evenimentelor înregistrate la nivel european legate de vaccinul produs de compania AstraZeneca, ca urmare a raportării cazurilor cu tulburări de coagulare la persoane imunizate cu acest tip de vaccin.

În urma analizării rapoartelor de reacții adverse înregistrate în România, a motivării deciziilor celorlalte țări, a evenimentelor raportate la nivel internațional, dar și a recomandărilor autorității de reglementare de la nivel european, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), reprezentanții din cadrul instituțiilor mai sus menționate au decis continuarea campaniei de vaccinare în România cu toate vaccinurile împotriva COVID-19, autorizate în momentul de față la nivel european.

Până la finalizarea evaluării cazurilor semnalate de tulburări de coagulare a sângelui de către Comitetul de farmacovigilență al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), PRAC (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee) și emiterea unei recomandări în cadrul întâlnirii extraordinare care va avea loc joi, 18 martie a.c., EMA recomandă continuarea vaccinării, subliniind că beneficiile vaccinării în prevenirea formelor grave de COVID-19 și deces depășesc riscul apariției de reacții adverse.

Cazurile de tulburări de coagulare au apărut la un număr redus de pacienți vaccinați, fără să depășească frecvența raportată în populația generală nevaccinată. Trebuie avut în vedere că aceste tulburări au diferite cauze și pot apărea independent de administrarea vaccinului.

În prezent, experții de la nivel european analizează cu maximă rigurozitate toate datele disponibile pentru a stabili dacă există o relație de cauzalitate între administrarea vaccinului și aceste evenimente.
Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european.

Recomandăm raportarea oricărei reacții adverse suspectate atât de către profesioniști cât și de către pacienți.

CNCAV asigură populația de transparență completă și responsabilitate deplină în comunicarea cu celeritate a tuturor informațiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare să se realizeze într-un mediu favorabil și sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19″, se arată în comunicatul CNCAV.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. In Coloniile de ultima spetza din Est, Romania si Ucraina se continua experimentele pe populatiile cobai, cu MoarteaZeneca! Intr-adevar, mai doctorilor Mengele din Europa, “vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă” pt viitorul Pasaport Covid de mobilitate, mai ales atunci cand ai de gand sa faci calatorii si pe Lumea………..Cealalta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button