X

Primăria Gheorgheni, cu primar UDMR, sancționată de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a admis sesizarea Asociației Civice pentu Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, și a sancționat contravențional Primăria Gheorgheni pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.

În luna martie 2020 Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, a sesizat CNCD cu privire la faptul că pagina de Facebook a Primăriei Gheorgheni, județul Harghita, condusă de UDMR-istul Csergő Tibor-András, este redacată exclusiv în limba maghiară, fapt ce constituie o discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.

CNCD a admis sesizarea ADEC și a emis Hotărârea nr. 21/20.01.2021, prin care a decis că faptele comise de Primăria Gheorgheni reprezintă discriminare pe criterii etnice a românilor.

În cauză, CNCD a aplicat sancțiunea contravențională cu avertisment și nu a făcut nicio recomandare primarului.

Fragment din Hotărârea nr. 21/20.01.2021

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Dezmembrarea Romaniei asteapta dup colt. S-a intrat deja pe ultima suta de metri cu numirea in corpore a prefectilor si subprefectilor maghiari in Transilvania, iar in lipsa unei reactii adecvate, istoria se va repeta, pentru ca nu-i asa, cei care nu-si cunosc istoria sunt condamnati sa o repete. Ca fapt divers, trebuie sa aveti in vedere niste aspecte: 1. Ungaria are un aliat istoric de sute de ani, pe nume Germania. 2. Germania a privit intotdeauna Romania cu dezgust si desconsideratie, si de asta nu s-au ferit sa ne vanda Bucovina rusilor prin infamul pact Ribbentrov-Molotov. 3. Germania, alaturi de Rusia, sunt tari cu politici vesnic expansioniste. 4. La Cotroceni avem un presedinte care reprezinta interesele Germaniei si Bruxelles-ului. 5. La ora actuala Romania nu exista ca stat decat pe hartie, in realitate fiind un spatiu economic. De ce? Pentru ca toate sectoarele economice strategice sun detinute majoritar de straini: gaz, petrol, minereuri, aur, terenuri arabile, paduri, energie, retail, industrie. Asta inseamna ca tara a fost colonizata, iar deciziile sunt luate de proprietari, care nu sunt romani. Acum va rog sa uniti dvs. punctele si vedeti ce va da. Cu Dumnezeu inainte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button