X

ÎPS Teodosie cheamă credincioșii la dârzenie în apărarea Bisericii: “Acceptăm mucenicia, dar nu închidem biserica! Sunt dispus la sacrificiul suprem”

ÎPS Teodosie, amenințare la adresa autorităților: “Sunt dispus la sacrificiul suprem”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a avertizat autoritățile luni, în direct la România TV, în legătură cu posibile restricții impuse la nivelul bisericilor în perioada sărbătorilor pascale, declarând că:

“Mântuitorul Hristos s-a jertfit, dar ne-a chemat și pe noi la jerftă. Sunt dispus la sacrificul suprem, pentru credință facem orice!”

“Nu putem fi convinși, suntem foarte exacți în ceea ce știm. Nu poate fi restricționată Biserica, OSCE a criticat această decizie a României, de aceea, nu se va închide Biserica nicidecum. Biserica înseamnă preoți și credincioși, doar slujitori nu înseamnă Biserică.

Este o discriminare totală dacă nu sunt primiți credincioșii, dacă și OSCE cei care nu sunt cu religia ne dau dreptate să ne facem sărbătorile, le vom face. Am repetat asta și o mai spun, bisericile nu se vor mai închide!

Nu au ce să facă și mascații dacă vin și aceia au o credință și au un respect față de semenii lor. Pentru prima dată după criticile de la OSCE au fost chemate cultele să vorbească cu autoritățile.

De aceea, trebuie să fim dârji, dacă este perioadă de mucenicie ca în timpul împăraților romani cuceritori, acceptăm mucenicia, dar nu închidem biserica.

Conștiința de păstor îmi spune să mă expun eu dacă ceilalți nu o vor face și voi fi singur. Mântuitorul Hristos s-a jertfit, dar ne-a chemat și pe noi la jertfă, păstorul trebuie să își apere turma cu prețul vieții sale.

În fiecare zi sunt dispus la sacrificiul suprem, pentru credință facem orice”, a declarat IPS Teodosie la RTV.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

81 comentarii

 1. Dumnezeu și Măicuța Domnului să fie cu Sfinția voastră părinte și noi alături de Sfinția voastră .Cu Dumnezeu Înainte

  1. Doamne ajuta, sa nu l lăsăm singur în aceasta mare lupta, acesta este singura noastra salvare ca popor si tara .
   Sa ne gandim la copii si nepoții.
   LA RUGACIUNE , PRIVEGHERE SI BUNATATE .
   DOAMNE AL PUTERILOR FII CU NOI .AMIN.

  1. “vrednic este” dar si eretic! Nu zice nimic despre erezia ecumenismului in care se afla! Si in care ii duce pe toti!

   1. Pe matale nu prea te duce capul, așa-i? Ai învățat o poezie și o repeți așa, fără s-o treci și prin filtrul gândirii, fără să mai cântărești cui și de ce i-o aplici. Pentru prima dată ți-ai găsit și matale un țel în viață…

    Fiind lozincar (deh, e la modă în România) cred că nu ai răbdare să citești un text mai lung de o lozincă, dar nici capacitatea de concentrare/ atenție pentru a-l aprofunda, dar slavă Domnului, sunt foarte mulți alții pe acest site (printre analfabeții functionali) care au totuși aceste capacități cognitive:

    https://theodosie.ro/2021/03/02/intinarea-prin-erezie-o-conceptie-zelotist-schismatica/

    Nu aș fi îndrăznit să îți scriu aceste cuvinte, dar matale ataci fără absolut nici un argument (fără absolut nici o dovadă) pe dreptul lui Dumnezeu.

     1. N-are dreptate! ‘gruparea athonită’ la care se refera linkul pe care-l reda nu este zelotista, ci chiar progresista, iar cei de la teodosie.ro, care-i critica, sunt si mai progresisti.

     2. @utzu
      La o multime de evenimente care au avut loc in istoria Bisericii, ma refer, care sunt redate de peste 100 ani de ecumenisti intr-un mod mincinos. Ori s-a falsificat prin interpretari , ori s-a mintit prin omisiune, reusind sa deformeze aproape tot. Cand aceeasi modalitate de interpretare poate fi sesizata la unii care se prezinta drept antiecumenisti, ce mai poti sa crezi? Poate unii sunt bine intentionati, poate ca li se trage din inertia realitatii minciunii repetata de atata vreme pana a ajuns la statutul de ‘adevar’, urmand fara sa-si dea seama progresismul minciuno-teologic care s-a perpetuat de multa vreme, ajungand pana in prezent.

    1. Il confunzi pe Dumnezeu cu ereticul episcop Teodosie. Este public faptul ca in Creta 2016 s-a semnat tradarea Ortodoxiei. Iar episcopul Teodosie este partas la acesta tradare a lui Dumnezeu! Faptul ca episcopul Teodosie a semnat tradarea …ma face pe mine “lozincar”?Sau dupa cum afirmi ” ai gasit si matale un tel in viata”?
     Ceva argumente ai? In afara de jigniri ? Cum este posibil sa spui ca cine spune adevarul despre erezia episcopilor din Romania , este echuvanet cu a-L ataca pe Dumnezeu? pai Dumnezeu este cu adevarul sau cu minciuna?

     1. Părintele Teodosie nu a semnat nimic în Creta, nici măcar nu a fost acolo. În emisiunea sa de la radio a zis că el nu e de acord cu ecumenismul și că el botează pe oricine vine la Ortodoxie, fie că e catolic, protestant sau orice altceva. Faptul că rămâne în comuniune cu restul ierarhilor din Biserica Ortodoxă Română este pentru a păstra unitatea Patriahiei Române. Ce vrei? Să-și facă propria “biserică”, să intre în schismă, chiar și dintr-un motiv care pare bun? Se numește ispită de-a dreapta. Citește puțină istorie bisericească și o să vezi câte erezii și sinoade tâlhărești au fost. Și nu a fost episcopi care și-au făcut “biserica” proprie. Au mărturisit, s-au contrazis și până la urmă tot Dumnezeu a rezolvat problemele. Unii episcopi s-au pocăit, alții au fost caterisiți și anatemizați. Nu ierarhii sunt capii Bisericii, ci Hristos. El pune ordine în toate. Ierarhii sunt niște slujitori vremelnici, cu bune și cu rele și fiecare va răspunde pentru faptele sale în fața Capului Bisericii.

      Părintele Teodosie e cel mai vocal și mai curajos. Pe zi ce trece ia tot mai multă atitudine, în tot mai multe probleme. Deocamdată el este arhiepiscop. Dacă se va înființa Mitropolia Tomisului și va deveni Mitropolit sau măcar locțiitor de Mitropolit, va avea altă autoritate în Sinod. Sunt sigur că va veni și ziua când va vorbi mai vehement împotriva sinodului din Creta și e ecumenismului. Așa să-l sjute Dumnezeu! Să nu-l osândim așa ușor!

     2. Nu e ecumenist. Ascultati-l la radio Dobrogea.
      “Cu masura cu care masurati, vi se va măsură”

    2. Dovada este clara : episcopul Teodosie se roaga impreuna cu ceilalti eretici care au adoptat ereziile din Creta 2016. Chiar si el ca episcop a semnat acele erezii la sedinta anuala a sinodului BOR din 2016. Dar , din cauza ca ai mintea intunecata aduci doar acuzatii :”…matale ataci fără absolut nici un argument (fără absolut nici o dovadă) pe dreptul lui Dumnezeu.”
     Ar trebui sa iti ceri iertare dar mandria demonica nu te lasa evident! Daca episcopul Teodosie ar fi ortodox , ar trebui sa se dezica public de ecumenism si sa urmeze Sfintelor Canoane care spun clar ce trebuie sa faca in aceasta situatie. Faptul ca ep Teodosie nu tine cont de Canoane si de Sfintii Parinti il face eretic. Astea sunt dovezi clare. Pe care dumneata le ignori pentru ca esti analfabet in materie de Ortodoxie.

   2. Un ortodox,
    Du-te bre și culcă-te,poate îți mai revii…sau treaba ta e băgatul bățului prin gard?

    1. Aveti vreun argument ca sa ma combateti sau doar un limbaj de autobaza? Veniti cu argumente …daca aveti. Daca nu…mai bine mai citeste ceva folositor …decat sa te uiti la televizor…sa bei bere…si sa spargi seminte…

   3. Subscriu și eu în ce privește erezia. Vrednicia este declarată dar nu-i încă dovedită. Dacă faptele îi vor fi precum vorbele, și dacă iese din erezia ecumenismului, atunci este vrednic. Dumnezeu să-i ajute să fie vrednic!

 2. inaintasii nostrii au fost prigoniti de “ciuma rosie”, azi suntem prigoniti de “ciuma neagra”, cred ca e si ultima.

 3. Biserica trebuie sa ramana deschisa! Avem nevoie de pastori ca Inalt Preasfintitul Teodosie cu care impreuna sa luptam pentru valorile credintei noastre ortodoxe. Dumnezu sa fie cu noi!

 4. “Conștiința de păstor îmi spune să mă expun eu dacă ceilalți nu o vor face și voi fi singur.” Nu sunteti singur, parinte! Suntem mult mai multi decat cred ei.

  1. Vom fi toti alaturi , ne vom ruga cu mic si mare pt adevar.PENTRU IISUS HRISTOS SA LUPTAM PANA LA MUCENICIE, VESNICIE.
   AMIN

 5. Doamne ajută Părinte!
  Tot respectul !
  Si…nu sunteti singur nicidecum, suntem multi, multi, mai mulți decât se stie.

 6. Iar dovedeste sange in instalatie, intr-o mare de eunuci Inalt si Ultrainalt ridicati( o, inalta-i-ar Tepes !), pana la ametitoarea treapta de SS Great White.
  Vrednic vladica!

 7. Dar ceilalti din sinod unde sunt!? Numai unul s-a gasit sa se intoarca si sa dea slava Lui Dumnezeu? Ceilalti se roaga cu papistasii? Ii lauda pe papa si pe Bartolomeu ? Da voie la eretici sa dea asa zise binecuvantari in Biserica Cea Una ? Indeamna lumea la vaccin?

 8. Dar ceilalti din sinod unde sunt!? Numai unul s-a gasit sa se intoarca si sa dea slava Lui Dumnezeu? Ceilalti se roaga cu papistasii? Ii lauda pe papa si pe Bartolomeu ? Da voie la eretici sa dea asa zise binecuvantari in Biserica Cea Una ? Indeamna lumea la vaccinul mincinos?

 9. Plandemia are rolul de a aduce normalitatea in BOR. Cine din actualul BOR luptă pentru normalitate? Niciunul. Toți sunt de acord cu Sinodul din Creta. Până nu se modifică fundamentul sau baza putredă a actualului BOR, nimic nu va reuși cineva, oricine ar fi el. N-are cum, căci erezia îl trage de mânecă și nu-i dă voie să înainteze. Trebuie început cu începutul și nicidecum intrat pe aiurea în rezolvarea problemei. Așa văd eu problema. Doamne ajută!

  1. Esti tare Lica! De ce nu organizezi tu un sinod mare si frumos si sa modifici “fundamentul sau baza putreda a actualului BOR” ca asa nu se mai poate?!

   1. Nu ai inteles nimic din…nimic. Se pare ca tu ai auzit Ortodoxia de la televizor de la canalele de sport. Daca ai fi citit pe Sfintii PArinti si de Sfintele Canoane ai fi aflat ca episcopul Teodosie impreuna cu toti epeiscopii din BOR , sunt in afara Invataturii Ortodoxe. Incalaca canonele dar pretind ca le respecta! Isi bat joc de Dumnezeu dar pretind ca sunt cu Dumnezeu! Niste minciuno-episcopi! Cine a citit pe Sfintii Parinti intelege. Cine nu…
    Doar un exemplu pentru cei spalati pe creier:
    Sfantul Teodor Studitul ne invata asa:

    “Sinodul nu este aceasta: să se întrunească simplu ierarhi şi preoţi, chiar dacă ar fi mulţi; ci să se întrunească în numele Domnului, spre pace şi spre păzirea canoanelor… şi nici unuia dintre ierarhi nu i s-a dat stăpânirea de a încălca canoanele, fără numai să le aplice şi să se alăture celor predanisite, şi să urmeze pe Sfinţii Părinţi, cei dinaintea noastră.
    Sf. Ioan Gură de Aur a spus deschis că : „duşmani ai lui Hristos sunt nu numai ereticii, ci şi cei aflaţi în comuniune cu ei”
    Avem poruncă de la însuşi Apostolul Pavel ca, atunci cînd cineva învaţă ori ne sileşte să facem orice alt lucru decît am primit şi decît este scris de canoanele Sinoadelor ecumenice şi locale, acela urmează a fi osândit, că nefăcând parte din clerul sfinţit. Nici un sfânt nu a încălcat legea lui Dumnezeu; dar nici nu s-ar fi putut numi sfânt, dacă ar fi călcat-o…
    Şi chiar dacă am fi păcătoşi în multe, totuşi suntem ortodocşi şi mădulare ale Bisericii Universale, îndepărtându-ne de orice erezie şi urmînd oricărui Sinod recunoscut ca ecumenic sau local. Şi nu numai acestora, ci şi hotărârilor pe care le-au luat şi le-au propovăduit Sinoadele. Nici nu este ortodox desăvărşit, ci pe jumătate, cel care crede că are dreapta credinţă, dar nu se alătură dumnezeieştilor Canoane. ”

    Toti Sfintii Parinti sunt in acord in ceea ce priveste erezia , precum si celelalte dogme. Pe cine urmeaza poporul cu adevarat ortodox? pe Sfintii Parinti sau pe ereticul Teodosie si BOR? Dumnezeu ne va judeca in functie de adevarata credinta ortodoxa predata noua prin Sfintii Parinti sau…prin invatatura minciuno-episcopului Teodosie si a celor ca el?
    Cine are creier sa gandeasca!

 10. Pai cu un Baltag, un Ortodox si altii ca ei, no name, mari teologi, oameni cu viata sfanta ai sec 21, cand va veni Mantuitorul nici nu va mai avea ce sa judece, ca au facut-o ei!
  Lasati comentariile pline de “intelepciune” si vedeti-va de pacatele voastre, ca cine-l va judeca pe Teodosie o sa va judece si pe voi!

  1. Tibi , Dumnezeu ii v judeca si pe cei ce sunt in comuniune cu ereticii. Sfnatul IOan Gura de Aur spune : “duşmani ai lui Hristos sunt nu numai ereticii, ci şi cei aflaţi în comuniune cu ei” . Daca tu crezi ca Terodosie si cu tine , ca dusmani ai lui Dumnezeu ce sunteti, va veti mantui… dream on my friend!

   1. Nu va mai judeca Dumnezeu pe nimeni, ca au fost deja judecati si condamnati de voi! Sper, nu cred, ca ne vom mantui atat IPS Teodosie cat si eu, chiar si tu..

    1. Foarte bun și frumos răspuns! Efectiv m-am folosit de el (să nu vă mândriți, Dumnezeu e Izvoratorul a toată fapta bună). Dar din păcate nu aveți ce le explica, aceștia sunt niște neo-sectari rupți din frumoasa mișcare de “nepomenire”. De cate ori intru in dialog cu ei, parcă retrăiesc aievea o carte foarte folositoare pe care am citit-o candva, respectiv Arhim. Epifanie Theodoropulos – “Cele doua extreme, ecumenismul si stilismul”, https://www.evanghelismos.ro/carte/57/cele_doua_extreme

     O recomand tuturor! Doamne ajută!

  2. @ tibi. „Trebuie a asculta de învăţători şi de preoţi, şi a nu-i judeca, chiar de ar avea o viaţă urâtă; dacă însă credinţa le e greşită, atunci nu trebuie doar să nu-i ascultăm, ci şi să fugim de ei, şi să-i judecăm” (Omilia a II-a la Ep. II Timotei).

   Poftim tibi, ca sa vezi pe ce lume traiesti, am tot dreptul sa-i judec pe eretici.

 11. Episcopul Teodosie , nu o fi fost in Creta, dar in in acelasi an 2016 , dupa Sinodul talharesc din Creta, episcopii BOR s-au adunat in sedinta lor anuala si au semnat , TOTI, ca sunt de acord cu ce s-a adoptat in Creta. De ce ep Teodosie nu a protestat atunci ? Si a semnat ? Ereticii si cei ce sunt in comuniune cu ereticii sunt dusmani ai lui Hristos! Sau credeti ca sunt cumva prietenii lui Hristos? desi cred ca pe aici sunt unii care comenteaza total aiurea si nici macar nu stiu cine este Hristos…
  Sa lasam viclenia asta, cum ca ep Teodosie care se roaga cu patriarhul eretic Daniel, sunt “vrednici” , si sa spunem adevarul : sunt niste mincinosi…mai exact niste minciuno-episcopi. Vor fi ortodocsi cand si faptele lor vor fi ortodoxe. Mai concret, cand se vor lepada de erezii si de eretici. Doar pretinzand ,din gura ca sunt ortodocsi…o sa ii creada doar inselati precum acest Tibi…

  1. Hai să continuăm puțin raționamentul tău. Ierarhii celorlalte Biserici Ortodoxe locale, chiar dacă nu au fost în Creta, sunt în comuniune cu ierarhii noștri. Nu am auzit ca nici o Biserică locală care nu a fost în Creta să rupă comuniunea cu Biserica Română. Atunci înseamnă că toată Biserica Ortodoxă Universală e apostată. Adică nu mai există Biserica lui Hristos. Mai există taine valide? Lămurește-mi, cu calmitate, această problemă ecleziologică. Sinodul din Creta trebuie respins printr-un Sinod ecumenic care să condamne oficial ecumenismul. Există o decizie de anatemizare a ecumenismului din 1983 de către Sinodul ROCOR, dar nu a fost formal adoptată și de alte Biserici locale. E nevoie de un Sinod pe care să-l numim într-adevăr ecumenic. Dar dacă etichetăm toți ierarhii ca fiind căzuți din har, nu mai are cine să facă Sinodul, distrugem unitatea Bisericii. La Sinodul I Ecumenic au participat ierarhi care aveau sau avuseseră simpatii sau chiar vederi ariene sau semi-ariene. Și s-au îndreptat. Dumnezeu duce pe calea cea bună pe cine dorește să se îndrepte. Părintele Teodosie văd că începe să pășească pe calea aceasta. De ce nu ai răbdare să vezi dacă ajunge la capăt și arunci cu piatra?

   1. Iti raspund cu calmitate dupa cum ai cerut:ereticii ecumenisti sunt un lucru iar Tainele sunt alt lucru. Nu este nicio problema ecleziologica aici. Daca episcopii sunt apostati asta inseamna ca intreaga Biserica este apostata? Ei bine nu. Apostati sunt ereticii si cei aflati in comuniune bisericeasca cu ei.
    1.Comentariul tau este un ghiveci. Un amestec de lucruri adevarate si false.
    Nu inteleg de ce ma acuzi ca am scris eu ca “..etichetăm toți ierarhii ca fiind căzuți din har..”. Faci confuzii.
    2.Spui ca “…nu mai are cine să facă Sinodul, distrugem unitatea Bisericii.” .Incorect. Episcopii apostati, fiind in erezie nu pot face sinod decat daca devin ortodocsi. Numai niste epsicopi ortodocsi pot face un sinod ortodox.Niste espiscopi eretici fac un sinod eretic. Precum in Creta in 2016.
    3.”La Sinodul I Ecumenic au participat ierarhi care aveau sau avuseseră simpatii sau chiar vederi ariene sau semi-ariene . ”
    LA cine te referi? la cei acuzati? Da niste nume.
    4.”De ce nu ai răbdare să vezi dacă ajunge la capăt și arunci cu piatra?”
    Pentru ca ep Teodosie trebuie mai intai sa devina ortodox. Acum este eretic.

    1. Mai ce fine archicons esteti(sic!) voi astia un ortodox si naavin.
     Abia avem si noi un vladica ce glasuieste in apararea a ceea ce a mai ramas din Soborniceasca si Apostoleasca Biserica, da’ voi tre’ sa-i aruncati in fata toate zoaiele gandirii voastre cu misiune pe aici, caci- vezi Domnul Doamne- nu se ridica la inaltimea purismului vostru. Mă, de ce nu rescrieti voi canoanele apostolice, mari kkteologi ce va dati pe aici- desigur, in spiritul Ortodoxiei! Sau mai bine ciopliti unul in 3D si transferati-i *suflare* cu noile tehnologii microsoft.
     Bine a zis comentatorul Pavel.
     Haw ! Haw ! Haw ! watching buldogs!

    2. Ai ocolit întrebarea foarte abil. Spune-mi clar: sunt toți ierarhii, chiar și cei din Bisericile locale care au refuzat să trimită delegați în Creta, minciuno-episcopi, doar pentru că păstrează comuniunea cu Bisericile Ortodoxe locale care au fost în Creta (Patriarhia de Constantinopol, Patriarhia Ierusalimului, Patriarhia Antiohiei, Patriarhia Serbiei, Patriarhia Română etc.)? Dar cei din Bisericile locale prezente în Creta, care nu au semnat documentul “Relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine”? Ei sunt încă în comuniune cu Sinoadele și Înstâistătătorii lor, care au semnat.

     Un exemplu de ierarh cu simpatii ariene de la Sinodul I Ecumenic? Cel mai cunoscut: Eusebiu de Nicomidia. A susținut în Sinod că Arie a fost greșit înțeles, dar până la urmă a semnat deciziile Sinodului și Crezul. În acest punct toată lumea l-a considerat ortodox. Că a semnat, se pare, fără tragere de inimă și că după Sinod a revenit la simpatiile ariene, încât a și fost exilat o perioadă de Sf. Împărat Constantin, e altă poveste. Dumnezeu l-a judecat!

     1. Nu am ocolit intrebarea , precum gresit acuzi. Ah …am uitat … voi fanii unor episcopi eretici aveti voie sa acuzati…iar noi atunci cand spunem adevarul…suntem acuzati ca judecam. Ce logica o fi asta… logica unor minti intunecate de erezie. Conform Sfintelor Canoane, confimr Sfintilor Parinti si a Credintei Ortodoxe toti episcopii care nu s-au impotrivit ereziilor adoptate in Creta , care nu s-au dezis public ( nu pe la colturi) si , cel mai important, care au intrerupt comuniune in mod canonic cu ereticii…DA se afla in erezie si sunt eretici. Nu inteleg de ce il amintesti pe Eusebiu de Nicomidia. A semnat vreun episcop ecumenist ca se dezice de ereziile adoptate in Creta? se pare ca ai o limitare in a intelege ca ereticii ecumenisti inca au Taine .
      Iar cei care nu au argumente clar esi patristice , ar trebui sa se abtina de la glume de autobaza si manele.

 12. Sal ajute Bunul Dumnezeu pe episcopul Teodosie sa fie cu Dumnezeu pina la capat, si noi impreuna cu el. Pina la capa pentru Hristos, pina la ultima picatura de singe !!! DOAMNE AJUTA

 13. Pt un ortodox

  ”La Sinodul I Ecumenic au participat ierarhi care aveau sau avuseseră simpatii sau chiar vederi ariene sau semi-ariene . ”
  LA cine te referi? la cei acuzati? Da niste nume.

  Spui atâtea inexactități, erori de logică (prostii) pe care le spui, că nu raspund decât la un lucru: tocmai din întrebarea ta se desprinde faptul ca ești in cazul cel mai fericit un semi-doct (foarte vocal de altfel, ca toți semi-docții), iar de istorie Bisericească nu ai habar nici cât negru sub unghie. Mâna pe carte si pe metanier, nu mai purta citate dintr-un site în altul.

  In plus treci cu vederea foarte ușor ca tot raționamentul tău a pornit de la o premisă greșită, falsă, mincinoasă (că ÎPS a fost in Creta, a semnat – ceea ce nu s-a întâmplat nicidecum – strici cinstea omului cu minciuni – pacat împotriva Sfântului Duh), tocmai de aceea ti-am cerut dovezi/ argumente – pe care nu le ai (cum nici pentru utzu nu ai avut).

  Toate comentariile tale demonstrează clar ce am spus mai sus: lozincar, semidoct, analfabet funcțional sau mai pe limba ta (ca tu te magulesti singur in sinele tau, dar și la vedere, pt cat ești de neaoș), mai pe românește, prost fudul. S-a umplut România de voi! Tare curios as fi cate cărți (duhovnicești) ai studiat la viața ta (integral). Îmi face impresia (așa simt, e doar o părere) ca nici măcar Scriptura n-ai avut răbdare, sau dacă ai avut cândva, acum sigur nu mai ai s-o citești integral. Ca articolul de pe theodosie.ro sigur nu l-ai citit, ci fiindcă nu ești in stare, n-ai rabdare (pentru că ești lozincar), te-ai apucat si pe ei să-i defaimi (cum altfel?!).

  Și repet: Nu aș fi îndrăznit să îți scriu aceste cuvinte, dar ataci fără absolut nici un argument (fără absolut nici o dovadă) pe dreptul lui Dumnezeu, dar și pe oricare nu a fost de acord cu tine, cărora le-ai dat verdictul: nu se vor mântui (tibi, respectiv Pavel).

  Nu trebuie să minimalizam ecumenismul deloc, dar tare mi-e teamă ca unii la Judecata de Apoi, când Hristos le va spune: “mai un ortodox, nu e chiar cum spui tu” , Îl vor numi și pe Acela eretic (mi s-a făcut pielea de găină, Doamne ferește și Iartă-mă), adică aceștia (despre care părintele Serafim Rose a scris foarte pe larg) se află exact in același duh, concepție, poziție ca si ecumenistii (două fețe ale aceleiași monede).

  PS: un ortodox, după comentariul meu nu te apuca sa rupi citate de pe net chiar din Părintele Serafim Rose “împotriva” celor ce le-am scris, ci mai întâi citește-l integral (cam 2500 de pagini viata+opera în română) ca să poti înțelege/ forma o părere obiectivă. Ca și din Scripturi dacă scoți din context… S-a vazut unde se ajunge. Știu, e greu, îți trebuie in primul rand rabdare, timp, rugaciune, un pic – nu mult – de smerenie – iar dacă n-ai nici macar elementara rabdare, mai bine, așa cum foarte pitoresc ți-a spus cineva mai sus, du-te și te culcă. Gândește-te măcar de 3 ori înainte să deschizi gura! (aiurea, dacă esti anti-ecumenist – ceea ce este bine – în mintea unora poți sa faci și crima sau să ucizi cinstea aproapelui, ba chiar mai mult, a unui Ierarh, bazandu-te pe MINCIUNI. La ei nu mai contează, ei sunt mântuiți din oficiu. Ah! Stai? Unde am mai auzit asta? Mi-am adus aminte: la toți sectarii pământului!).

  1. PS2: Ca să nu mai spun că faci un deserviciu enorm nepomenirii și adevăraților asa zis nepomenitori (pt ca mie nu-mi place deloc eticheta asta care li s-a pus, care în sine e peiorativa).

   1. Daca imi arati in istoria Bisericii unde s-a mai folosit acest cuvant… Dupa cum am spus mai devreme esti unul dintre cei care vin cu inovatii si inventii. Probabil esti un adept al sectei lui Mihai Chirila. El este cel care vehiculeaza termenul de nepomenitor. Ai dreptate, voi faceti un deserviciu intrucat erezia voastra este : sa vorbim impotriva ereziei ecumeniste dar sa ne rugam impreuna cu ereticii chiar daca Canoanele ne interzic acest lucru.

  2. Nu pot sa sun decat ca esti un micinos. Episcopul Teodosie nu o fi fost in Creta dar in sedinta din octombrie 2016 a Sinodului BOR, toti episcopii au semnat ca sunt de acord cu cele adoptate in Creta. Exista proces verbal inregistrat la arhiva PAtriarhiei cu privire la acea sedinta. Faptul ca in comentariul tau care musteste de mandrie , nu esti in stare sa vii cu vreun argument clar si patristic te califica a fi un analfabet in materie de Ortodoxie. Ceea ce este interesant este ca spui ca altii sunt analfabeti. Mai mult decat atat ii contrazici pe Sfintii Parinti si Sfintele Canoane, batand moneda pe propria ta intelegere a unui subiect care evident te depaseste cu mult.
   Concluzia dupa ce citesc comentariul tau este ca nu are substanta, doar ne arati cat de mandru esti, cat de ignorant in ceea ce priveste Ortodoxia. Esti impotent in a combate cu argumente, singurele argumente pe car ele aduci sunt invective gratuite si intelegerea deformata asupra realitatii.

 14. IPS Teodosie face nota discordanta fata de ceilalti din sinod; de ce?
  Ramane de vazut.
  Pana nu se leapada de sinodul talharesc din creta ramane doar un om care face fapte bune…
  Dumnezeu sa-i ajute sa marturiseasca Dreapta Credinta!

  Andrei-Nicolae: TU esti cu treaba pe aici, asa-i?!

  1. Asa este. Si secta lui Mihai Chirila si acest andrei nicolae afirma ca este Ortodox sa VORBIM impotriva ereziei dar FAPTELE sa fie contrare. Adica sa nu judecam pe eretici…sa judecam erezia. De parca erezia pluteste in aer, se raspandeste singura…nu se raspandeste prin oameni , numiti eretici. Fariseism curat! Una zic si fac pe dos. Si se pretind ortodocsi. Cred ca nici nu inteleg ce inseamna acest cuvant . Ortodoxia inseamna DREAPATA CREDINTA! nu inseamna stramba credinta. A fi ortodox inseamna a urma Credinta Ortodoxa a Sfintilor Parinti fara a aduce modificari. Modificari aduse de propriile interpretari sau aduse prin Creta la psudo sinoade. Mi se pare de bezna mintii sa fii de acord ca in Creta episcopii au semnat erezii dar ei sunt in continuare ortodocsi. Invatatura Bisericii este ca nu exista decat ortodocsi sau eretici. Nu exista nimic intre aceste doua stari. Doar ereticul Mihai Silviu Chirila a adus o inovatie , cum ca ar exista o a 3-a stare intre cele doua : starea de partas la erezie . Nebunia atinge cote paroxistice!

 15. Normal ca sunt cu treabă! Asta e de la sine înțeles! În lumea bolnavilor psihici/ inselatilor (psihoze/paranoia la orice pas) si a analfabeților functionali semidocți, e clar că sunt cu treabă! Asta este singura explicația, nu că nici voi (neo-sectarilor) nu aveți dreptate absolută.

  PS: (precizare pt. Analfabeți functionali: acest text reprezintă o ironie/ autoironie)

  PS2: (tot pt. Analfabeții functionali) cand am spus neo-sectari, nu m-am referit la toti “nepomenitorii”, care in marea lor majoritate sunt ce trebuie.

  PS3: ÎPS Teodosie, cel putin de 7-8 ani de când îl urmăresc eu (sic! – nu înțeleg analfabeții functionali gluma/ aluzia) s-a dezis de SUTE, dacă nu de MII de ori de ecumenism, PUBLIC, de multe ori provocând multă rumoare intre eretici si ecumenisti (a primit multe plângeri chiar și la Patriarhie, mai ales de la catolici si protestanți). De unde știu? Pai mai urmaresc și altceva decât voma neo-ereticilor care s-au desprins din FRUMOASA mișcare a “nepomenitorilor”, neo-eretici care sunt cel putin la fel de periculoși și răi precum ecumenistii (știu, căpșorul tău lozincar și care nu e învățat cu gândirea critică – ca asta înseamnă analfabet functional – obișnuit sa repete obsesiv niste lozinci pe care nici măcar nu le-a inventat el, care nu a citit nici măcar o carte întreaga de istorie Bisericească, nu poate înțelege acestea. Cam lungă fraza pentru tine, nu?) Oricum, oricât de ciudate ar parea unele comentarii, (în ciyda aparențelor) cei de la ortodoxinfo.ro sunt destul de echilibrați, dar și foarte curajoși – cinste lor!

  PS3: Natangii ăștia dacă ar citi INTEGRAL măcar Istoria Bisericeasca a lui Eusebiu de Cezareea, care este de bază pt orice crestin ortodox, s-ar lumina cât de cât, dar ce sa-i faci, aia are 300-400 de pagini, băieții (cei mai mulți dintre ei niște impuberi… și as mai adaugă – o spun cu sinceritate: fără să doresc absolut deloc a jicni, dar am o experienta de viata totusi – mulți dintre ei niste desfranati/ malahisti) nu rezista la mai mult de 2-3 citate de pe net (cum altfel, de format fizic nici nu poate fi vorba), da ce zic eu de citit, ei nu rezista nici măcar la 2-3 minute de youtube (care oricum, este o mizerie).

  PS3: Pt ceilalți, care avem încă putere de discernere si gândire critică (judecată), dar si sanatate mintală (nu suntem paranoici), reproduc aici un excelent citat al unui comentator de pe theodosie.ro (site cu care nu rezonez intru totul, dar comentariul si articolul in sine este fara cusur):
  “Nu pot decât să constat că subiectul (Întinarea prin erezie) devine complex cu adevărat atunci când îl examinezi dpv al istoriei Bisericii, al multitudinii documentelor existente (canoane, scrieri patristice). Se cer a fi avute in vedere simultan foarte multe informații din contexte diferite și e nevoie de mult cap limpede…

  Simplificând la maximum, crucial este dacă erezia care ne interesează – ecumenismul statuat la Creta – a fost sau nu condamnată (în scris, evident) de către un sinod relevant al Bisericii, condamnare implicit însoțită de o recunoaștere din partea Bisericii. E vorba aici și de o problemă de autoritate. Nu oricine are dreptul de a certifica pt tot restul Bisericii existența unei erezii, deși sfinții în viață si cei înduhovniciți o pot lesne mirosi din timp…” (comentator Ioan R.) sursa:
  https://theodosie.ro/2021/03/02/intinarea-prin-erezie-o-conceptie-zelotist-schismatica/#comment-3022

  PS4: Cam atât. Cu voi (analfabeții functionali, lozincari neo-sectari) încetez dialogul, așa că dacă vă mai devarsati voma (prostia) asta e. Cu voi nu se poate ajunge la nici un rezultat pentru ca nu gândiți (doar mimati asta). Și nu știu cât sunt de corecți intru totul cei de la theodosie.ro, dar știu ca își pun efectiv pielea la bătaie (viața, familiile), punându-se în pericol real prin actiunile lor impotriva hidrei satanice ( https://theodosie.ro/2021/02/28/ce-sa-facem-cu-i-n-s-h-r-e-w/). Nu mai zic de ÎPS Teodosie și de cei ce îl urmeaza, față de alții care își varsă laturile inimii din fata calculatorului, după ce fac… Știu ei mai bine ce fac…

  PS5: Așa cum Biserica oficială TREBUIE să se dezica public de ecumenism, tot așa FRUMOASA mișcare a “nepomenitorilor” trebuie sa se dezica de neo-sectarii ăștia!

  1. Cuvintele tale te tradeaza : te lauzi ca ai citit carti dar nu esti in stare sa arati unde in istoria Bisericii a existat numele de nepomenitor , pe care il folosesti cu atata mandrie demonica! Repet in afara de mizerii, invective ,jigniri si aroganta nu se afla niciun argument in comentariile tale. Stau si ma intreb ce tigari fumezi?

   1. Eu scriu foarte clar mai sus ca nu sunt de acord cu termenul de “nepomenitor” (de aceea îl și pun intre ghilimele), mai scriu (tot mai sus) și că îl consider un termen peiorativ, iar analfabetul functional uite ce înțelege și ce tocmai a scris!

    1. In mintea ta intunecata ai impresia ca scrii clar…”smeritule” care “ai citit” o carte despre sinoade…si nu ai inteles nimic !

     1. Vezi? Vă vorbește un pic omul cu aceeași măsură, iar voi faceți spume imediat, răzbunător. Iar îmi pui cuvinte in gură? Cand am zis eu ca sunt smerit?! Transpiră din tine invidia proletara. Invitația lansată mai jos rămâne totuși valabilă.

 16. Toti suntem ecumenisti,si nu ne dam seama.Nici nu mai stim adevaratul sens al cuvantului ,ecumenist. In loc sa ne rugam,noi ne certam,aratam cu degetul catre ceilalti frati fara sa ne privim pacatele,uitam ca nu noi pazim pe Dumnezeu,ci El ne pazeste pe noi numai daca respectam porunca iubirii .Ne lipseste discernamantul cu desavarsire. Acrivia sfintilor parinti de odinioara noi nu o mai avem,pentru ca nu stim sa ne rugam si suntem intunecati la minte. De aceea nu stim sa ducem lupta cea buna.Carmaciul este Hristos si ne va calauzi la pamantul dreptatii.Doar acele inimi care aud glasul Lui Hristos sunt ferite de tot raul. Lumea in care traim este o lume a confuziilor,de aceea trebuie sa ne inarmam cu rabdarea,blandetea,rugaciunea curata,postul,si mai ales sa ne vedem pacatele. Lupta nu este cu sabia ci in duh.

 17. Sa-ti studiezi credința, istoria nu e nici o mândrie, numai “oamenii muncii” aveau ură viscerala față de cei ce studiau.

  Cu Mihail Silviu Chirila nu am absolut nici o treabă, nu sunt de acord cu toate ideile sale, dar îl admir și îmi este mila, căci este foarte prigonit de sistem, de soția sa nu mai zic. Nu pot sa nu respect oamenii care fac ceva, încearcă, lupta, își dau silința. Îl consider fratele meu, cum și pe tine te consider, un ortodox. Chiar dacă ti-am vorbit așa dur, te-aș invita cu cea mai mare placere la masa mea, pentru ca eu nu sunt suparat pe tine. Singurii pe care nu ii consider frați sunt ecumenistii asumați. Dar ÎPS NU ESTE ABSOLUT DELIC ECUMENIST. Eu urăsc episcolatria, despre ÎPS Teodisue vb in cunoștință de cauză.

  In rest, îmi pui cuvinte in gură. Nu știi să porți o discuție argumentativa, ti-au cerut 4 oameni argumente clare, dar doar ai palavragit. Dacă ești un om sincer, citește istoria lui Eusebiu de Cezareea și vorbim după aceea (doar citind-o vei înțelege unde bat). Și citesc și eu orice îmi recomanzi (dar fără teologi contemporani, doar scrieri patristice și opere intregi, nu compilatii). Și apoi, vb cumva in privat, pe mail sau aici sau cum vrei. Necunoașterea este totusi un pacat, unul din cele trei duhuri care ucid sufletul, alături de uitare si lene.

  Eu am milă de ceea ce numesc neo-sectari în ortodoxie, pentru ca sunt victimele apostatilor din fruntea Bisericii (ceea ce ÎPS TEODOSIE SAU PS MACARIE DIN SCANDINAVIA nu sunt, de exemplu), dar si a propriilor patimi, căci s-au întunecat.

  Frate un ortodox, invitația mea e simplă și clara, de aici depinde de tine.

  Dumnezeu să ne binecuvinteze pe toți!

  1. “Dar ÎPS NU ESTE ABSOLUT DELIC ECUMENIST” spui tu. IPS nu se roaga impreuna cu ceilalti episcopi din sinod? Cand participa IPS la Liturghie pe cine pomeneste? Nu cumva pe patriarhul Daniel? Ai idee ce semnificatie are rugaciunea de la Liturghie “Intai pomeneste Doamne pe …” si pune numele patriarhului? Mai pune mana pe o carte ca sa afli DE CE participi la Sfanta Liturghie si ce inseamna rugaciunile din cadrul ei. Daca inca nu ai aflat aceste informatii, nu pricep de ce te dai rotund pe aici? Nu stii lucrurile de baza, de agradinita, dar te dai cunoscator al lucrurilor mai inalte…mandria demonica de care esti stapanit este raspunsul. Sau idolatria fata de tot felul de guru.
   Deci IPS care se roaga impreuna cu ereticii nu este eretic! In opinia ta de inselat! Tu , care ai ajuns la masuri mai inalte decat Sfintii, “iti permiti” sa ii contrazici. Deci daca Sfantul Ioan Gura de Aur spune ca cei care se roaga cu ereticii sunt vrajmasii lui Dumnezeu…ce anume nu pricepi din aceasta propozitie simpla? Pe care o inteleg si copiii de gradinita? Esti praf de stele…dar ai pretentia ca intelegi lucruri inalte… Practic din intunecimea mintii tale afirmi ca cei care se roaga cu ereticii sunt ortodocsi. Este pura nebunie a afirma asa ceva! Istoria Bisericii spune asta dementule! Nu eu! Daca ai fi citit ce trebuie …poate ai fi inteles. Si daca ai fi lasat tigarile alea …stii tu…alea care iti dau niste stari de euforie…

 18. „Pe orice cleric a cărui credință, cuvinte și fapte nu sunt în acord cu învățăturile Sfinților Părinți să nu
  nu îl primim în casa noastră, ci să ne îndepărtăm de el și să îl urăm ca pe un demon, chiar dacă va învia și morți
  și va face nenumărate minuni.” ( Sfântul Simeon Noul teolog, Cuvântul al șaselea)

  „Sunt vrăjmași ai lui Dumnezeu și cei care se află în comuniune cu ereticii.” (Sfântul Ioan Gură de Aur Patrologia Greaca volumul 99, coloana 1048)

  „Suntem în comuniune cu cei pe care îi pomenim și îi pomenim pe cei cu care suntem în comuniune.”
  (Sfântul Dositei al Ierusalimului)

  „Lipsa de comuniune exterioară (cu ereticii) ne ferește de înstrăinarea interioară (de Dumnezeu, de
  adevăr).”(Sfântul Nectarie, mitropolitul Pentapolisului)

  „Ne îndepărtăm de cei al căror cuget este neortodox și este normal și datoria noastră să ne ferim și de
  comuniunea noastră cu ei.” (Sfântul Athanasie cel Mare)

  Sfântul Teodor Studitul, unul dintre cei mai mari stâlpi ai monahismului și întemeietor al vestitei Mănăstiri Studion din Constantinopol, ne spune: „Avem poruncă de la acest Apostol că dacă cineva va dogmatiza sau ne va îndemna să facem altceva decât ceea ce am primit, adică ceea ce au stabilit Canoanele Sinoadelor Ecumenice și locale desfășurate din când în când, să nu îl acceptăm pe acesta și nici să nu îl așezăm în clerul sfințit.” (Patrologia Greaca volumul 99, coloana 988A)

  Primul care ne dă poruncă să ne îndepărtăm de asemenea falși păstori este Întemeietorul Bisericii,
  Domnul nostru Iisus Hristos: „dar pe un străin oile nu îl urmează, că fug de el, fiindcă ele nu cunosc glasul străinilor.” (Ioan 10, 5). Căci următorii și ucenicii lui Hristos nu recunosc învățătura falșilor păstori și a falșilor învățători ca fiind adevărată și patristică, ci o consideră o înșelare și o învățătură a satanei.

  Sfântul Apostol Pavel, gura lui Hristos, ne avertizează în chip profetic: „Dar Duhul grăiește lămurit că
  în vremurile cele de apoi unii se vor îndepărta de la credință, luând aminte la duhurile cele înșelătoare și la învățăturile demonilor.” (I Timotei 4, 1)

  Modul de înfruntare a ereziei de-a lungul întregii noastre istorii bisericești, potrivit Sfinților Părinți este unul singur: să păstrăm dogma așa cum am primit-o, neschimbată și neîntinată, întrerupând comuniunea cu ereticii, mădularele stricate ale Bisericii.

  Daca nici acum nu este clar cat de ortodox este IPS Teodosie… atunci nu mai are rost.

  1. N-ai citit nici o carte, nici măcar un capitol întreg din cărțile ce le citezi. În legătură cu acuzele si sudalmele gratuite: atât poate un alfabet functional… Păcat…

   Pentru ceilalți: să vă fie frică de asemenea oameni, au stofă de torționari. Ei nu mai apară de mult credința. Sfântul Ioan Gura de Aur era foarte dur in cuvânt, uneori apela (pedagogic) chiar la cuvinte jicnitoare, dar mizeria și ura care o revarsă unii este cel puțin îngrijorătoare. Chiar și păgânii si ateii mai pastreaze un elementar bun simț (common sense). Ăștia nu mai sunt oameni, sunt bestii, criminali in stare latenta. De ei se va folosi sistemul spre a ne oprima sangeros (cand o va face), precum se foliseste de ceilalți tradatori, ecumenistii si ignorantii sa ducă dreapta credință în iluzoriu. Citindu-i penultimul comentariul am avut senzația că dacă ar putea, mi-ar rupe gâtul. Sunt absolut sigur ca in viata reala sunt niste panseluțe, dar unii cred ca au depășit de mult patologicul. Și repet, citează din carti pe care nu le-a citit! Fantastic!

   1. Tu acum,in mod vicelan, muti discutia pe alt subiect : daca am citit sau cartile. Discutia este daca IPS este eretic sau nu. Restul este can can. Combate ce am scris . Nu combate daca am mustata sau nu am…daca ochii verzi sau albastri…

    Discutia este daca conform cu Sfintii Parinti, IPS este eretic sau nu. Si daca trebuie sa ne rugam impreuna cu el.

    1. Cine l-a condamnat in afara de tine si ai tai?
     Cred ca est un ucenic al marelui “gheronda” Sava de la Athos!

     1. Daca un eretic nu este condamnat de sinod nu este eretic? Canonul 15 al sinodului Constantinopol ne obliga sa intrerupem comuniunea cu episcopii NECONDAMNATI.

     2. L-au condamnat Canoanele . Sau nu exista eretici necondamnati? Sau tu nu pricepi ca ortodocsii si ereticii nu se roaga impreuna? Frate cati adepti ai “dogmei” ipocriziei sunt pe aici! Sau mai exact ai dogmei inventate de Mihai Chirila : “vorbim impotriva ereziei dar nu e nicio problema sa ne rugam impreuna cu ereticii” . Adica una vorbim dar facem pe invers! Unora le place pe …invers.

 19. Scrisoare deschisă către Prea Fericitul Părinte Daniel, Patriahul Bisericii Ortodoxe Române

  Prea Fericirea Voastră,

  Mă adresez Vouă, în calitate de simplu mirean, fiu al Bisericii Ortodoxe Române și al Prea Fericirii Voastre, ca arhipăstor al tuturor credincioșilor ortodocși din România.

  Problema pe care o ridic este una de maximă importanță pentru viața religioasă a credincioșilor din întreaga țară: aceea a participării la Sfintele Slujbe din perioada Triodului și a Penticostarului, mai ales Slujba Învierii, din noaptea Sfintelor Paști. Problema care apare este că actualmente (și mai mult ca sigur și în noaptea de 1 spre 2 mai), în toată țara, circulația este interzisă între orele 23-5, adică exact în intervalul orar în care credincioșii ortodocși merg, participă și se întorc de la Slujba de Înviere. În plus, în multe localități este sau va fi instalată carantina. Printre motivele pentru care se poate ieși din casă nu se află și posibilitatea de a participa la viața religioasă a Bisericii, o discriminare la adresa ortodocșilor (și nu numai, libertatea credinței religioase fiind garantată de Constituție, toți oamenii religioși, indiferent de religie, au dreptul de a-și exercita riturile aferente religiei lor, indiferent de oră), așa cum Prea Fericirea Voastră ați spus, precum și ceilalți ierarhi ai Bisericii noastre.

  Îndrăznesc să Vă sugerez organizarea unei Sesiuni extraordinare a Sfântului Sinod, în care să se elaboreze o petiție (memorandum) pe care ierarhii Sfântului Sinod, în frunte cu Prea Fericirea Voastră, să o înaintați personal Președintelui României și membrilor Guvernului României, prin care să solicitați posibilitatea ca toți credincioșii ortodocși, din toată țara, să poată participa la toate slujbele din perioada Postului Mare și cea a Penticostarului, mai ales la Slujba de Înviere de la miezul nopții de 1 spre 2 mai. Cu declarații pe proprie răspundere, cu măști, distanțare, dezinfectant etc., dar să putem participa la Slujba de Înviere. Nu ca anul trecut, când am participat “online”, un surogat pe care nu îl mai putem accepta din nou. O traumă pentru toți membrii Bisericii, ierarhi, preoți, credincioși.

  Ziua putem participa la toate slujbele, de ce nu am putea participa la o singură slujbă, la miezul nopții? Interdicția de circulație noaptea a fost impusă, din ceea ce au declarat autoritățile, pentru a preîntâmpina participarea la petreceri de noapte. Participarea la Slujba de Înviere, chiar dacă este un moment de înaltă bucurie, nu este o petrecere. Este o trăire interioară. Credincioșii sunt liniștiți, se roagă, nu petrec. Se pot respecta cu strictețe toate regulile de protecție ale autorităților. Nu doar Biserica Ortodoxă Română este îndreptățită să facă o astfel de petiție. Orice cult religios își poate cere dreptul de a-și exercita liber credința, indiferent de oră sau zi.

  Timpul este scurt, imediat va începe Postul Paștilor. Ne îndreptăm rugămințile către Prea Fericirea Voastră să ne redați Sfintele Paști. Prea Fericirea Voastră nu sunteți doar Patriahul Bisericii Ortodoxe Române, sunteți Patriahul României, al tuturor credincioșilor ortodocși din întreaga țară. Veți rămâne în memoria poporului român nu doar ca Patriahul care a ridicat Catedrala Mântuirii Neamului, ci și Patriarhul care ne-ați redat bucuria Învierii! Așa să Vă ajute Dumnezeu!

  1. PS: Am făcut referirea la alte religii pentru ca să nu apară în presă acuze de tipul că “BOR e mai cu moț, e mai presus de reguli etc.”

   1. In primul rand ca eu nu am gasit undeva in Istoria Bisericii ca cineva sa se roage de atei, pagani, musulmani sau eretici precum patriarhul Daniel sa “ne redați Sfintele Paști” .
    “Prea Fericirea Voastră nu sunteți doar Patriahul Bisericii Ortodoxe Române, sunteți Patriahul României, al tuturor credincioșilor ortodocși din întreaga țară.”
    Eu sunt ortodox dar acest patriarh nu este patriarhul ortodocsilor ci al ereticlor care pretind si se autonumesc ortodocsi.
    “…Patriarhul care ne-ați redat bucuria Învierii! Așa să Vă ajute Dumnezeu!”
    Nu inteleg cum ar putea un mason ca patriarhul Daniel sa redea altceva decat ordinele pe care le primeste la loja…
    Am vazut chiar si masoni care spun ca ei cred in Dumnezeu..sau intr-un arhitect…
    Scrisoarea dvs suna cam asa : Stimati masoni, luterani anatematizati de Biserica, atei, lepadati de Hristos, va imploram sa ne dati voie sa fim ortodocsi. Adica in Romania , majoritatea ce se declara ortodocsi se roaga de minoritatea formata din atei (Guvernul USR PLUS PNL) , musulmani (Arafat) sau luterani(Iohannis) …
    Este de bezna mintii…

    1. Ortodoxule, aici sunt de acord cu tine! Nu e nevoie de nicio sesiune extraordinara, nici de petitie, nici de memorandum: mergem pur si simplu la inviere!

 20. Dau scrol de vreo cinci minute si am ramas ca la dentist: va luptati pe viata si pe moarte daca IPS Teodosie e ecumenist sau nu….tipic romanesc; fix asta e problema ortodocsilor romani…Stati linistiti, ca mai e putin si inchid astia iar bisericile si o sa vina Pastele si o sa stam iar ca sobolanii in casa (si ecumenisti si neecumenisti)….o sa aprindem lumanarea cu chibritul si o sa cantam de la fereasta “Hristos a Inviat”. Fratilor de etnie romana, sunteti de toata minunea!

  1. Aveți dreptate, domnule Boban… Din păcate… Ce am scris susțin, dar totuși îmi cer iertare. Ați pus punctul pe “i” sau cum se mai spune… Degetul pe rană! Așa este…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button