X

Merkel fuge de vaccinul produs de AstraZeneca

Angela Merkel refuză vaccinul AstraZeneca, deși i s-a solicitat să „dea un exemplu”, acceptându-l

Cancelarul german a respins sugestiile de a ignora recomandările guvernamentale și de a accepta vaccinul Oxford/AstraZeneca. Au existat solicitări ca Angela Merkel să „dea un exemplu” și să fie vaccinată în fața camerelor, pentru a risipi temerile legate de serul AstraZeneca, informează The Telegraph.

„Nu fac parte din grupa de vârstă recomandată pentru AstraZeneca”, a declarat Merkel pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung. Vaccinul AstraZeneca este aprobat în Germania doar pentru persoanele cu vârsta sub 65 de ani din Germania, iar cancelarul are 66 de ani.

Germania este una dintre numeroasele țări europene în care vaccinul AstraZeneca nu este aprobat în prezent pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, deoarece autoritățile de reglementare au spus că nu există suficiente date clinice privind eficacitatea.

Emmanuel Macron, care a afirmat că vaccinul AstraZeneca a fost doar „cvasi-eficient” pentru cei peste 65 de ani, a declarat ulterior că ar face vaccinul, dacă i s-ar oferi.

Un sondaj recent a arătat că 34% dintre germani nu doresc să facă vaccinul anti-Covid, indiferent de laboratorul care-l produce.

Până în prezent, Germania a reușit să administreze doar 240.000 din cele 1,54 milioane de doze AstraZeneca achiziționate. Există multe persoanele care își anulează programările sau pur și simplu nu se prezintă atunci când află că urmează să primească vaccinul AstraZeneca.

Merkel a precizat și că certificatele digitale de vaccinare vor fi disponibile, probabil, înainte de vară. „Toată lumea este de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare”. Însă a menționat că nu s-au vaccinat suficiente persoane încât restricțiile privind călătoriile neesențiale să fie ridicate.

UE a vaccinat doar aproximativ 6% din populație. Restricțiile ar putea rămâne în vigoare până când cifra se apropie de 70%.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

7 comentarii

  1. Poate crea cu Moderna, sau cu Pfizer-Biontech. Sau, cine stie, poate ca i-a promis Putin o doza de Sputnik V si se va injecta cu vaccinul rusesc, ca tot se inteleg minunat ei amandoi,band au interese comune,peste capul altor tari, Rusia si Germania!

  2. Pe mine una ma apuca groaza numai cind ma gindesc cum mai ales daca ne vom mai intelege cu modificatii astia genetic care se vor plimba printre noi si vom interactiona zi de zi la servici etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button