X

IPS Teodosie, “TUN” de peste un milion de euro în plină pandemie

IPS Teodosie boboteaza

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Acuzat că nu poartă mască, deși o face, acolo unde ea este obligatorie, că ”inventează” slujbe, deși ele sunt în tipicul bisericesc, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, și-a mai permis un ”lux”, în plină pandemie.

Arhiepiscopia Tomisului a oferit anul trecut unui număr de peste 18.000 de persoane servicii sociale în valoare totală de aproximativ un milion de euro, au informat marţi reprezentanţii instituţiei de cult.

“Anul trecut, 18.343 persoane din Arhiepiscopia Tomisului au beneficiat de servicii sociale în valoare totală de 5.455.806 lei (peste 1.100.000 euro)”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Arhiepiscopia Tomisului.

Conform sursei citate, la nivelul Eparhiei au fost derulate proiecte de asistenţă directă a persoanelor aflate într-o situaţie de risc, fiind sprijiniţi elevi cu vârsta cuprinsă între 7 şi 18 ani, precum şi vârstnici, prin oferirea unei mese calde în cadrul a 21 de cantine parohiale şi sociale – 945 beneficiari, valoarea proiectului fiind de 2.278.308 lei.

O altă categorie de proiecte, cele cu caracter filantropic, au fost: “Masa Bucuriei”, prin care 705 de persoane din instituţii sociale au primit bunuri alimentare şi nealimentare, în valoare 329.515 lei; în perioada de urgenţă COVID-19 un număr de 9.464 persoane aflate în dificultate (în izolare la domiciliu/carantină, bătrâni, familii aflate în risc social, familii cu mulţi copii) au beneficiat de alimente, diverse bunuri şi servicii în valoare de 1.079.412 lei; donaţii către instituţii medicale (echipamente medicale şi produse de igienă) – 66.299 lei.

De asemenea, anul trecut au fost realizate 6 colecte pentru cazuri sociale deosebite – beneficiari 24 persoane, valoare 240.745 lei; campanii umanitare precum “De Crăciun, fii bun!” – 1942 beneficiari, 77.500 lei, “Daruri mici din suflet mare!” – beneficiari 530 de copii, 19.800 lei, achiziţionarea a 80 de tablete pentru lecţii online – beneficiari 80 copii, 24.000 lei; ajutoare financiare – 2310 beneficiari, 746.321 lei; colecta anuală de grâu – 32 de tone, valoare 32.000 lei; prin platforma online a Patriarhiei ajutacubucurie.ro, Arhiepiscopia Tomisului a consiliat material şi spiritual 143 persoane, valoare 15.654 lei.

Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, alte proiecte au fost cele caracter misionar: 21 de preoţi misionari au slujit aproapelui în cadrul a 8 spitale, 8 unităţi militare, 2 penitenciare şi diverse instituţii sociale; proiecte sociale în cadrul mănăstirilor din Eparhie, care au sprijinit peste 500 de familii şi 700 de persoane singure, aflate în risc social – valoare 546.252 lei.

“În această misiune, Arhiepiscopia Tomisului a fost sprijinită de către diverşi parteneri, autorităţi publice locale sau instituţii private, în mod direct (prin produse) sau indirect (sub formă de sponsorizări de la societăţi comerciale), cutiile milei şi donaţii de la persoane fizice care insistă asupra anonimatului. Prezenta informare nu constituie o ‘trâmbiţare’ a binelui făcut, ci un îndemn la filantropie adresat şi celorlalţi credincioşi”, a menţionat Arhiepiscopia Tomisului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button