X

[VIDEO] ÎPS Teodosie se REVOLTĂ împotriva educației sexuale în școli: “Trebuie să avem mare grijă de copii pentru că ei sunt viitorul nostru. Chiar m-a revoltat și m-a îngrijorat. Rușinea ajunge la loc de cinste”

Copiii trebuie să crească cu vârsta și cu înțelepciunea, nu cu vârsta și cu degradarea.

https://www.youtube.com/watch?v=qXnJhBzQtCg

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Reprezentanții PNL-UDMR-PLUS-USR au decis să întoarcă la Comisia de specialitate legea privind educația sexuală. În acest context, ÎPS Teodosie se arată profund revoltat și îngrijorat de intențiile guvernanților.

„Este foarte ciudat modul cum se reprezintă lucrurile acestea. Aceste treburi trebuie discutate în familie. Eu, ca duhovnic, recomand preoților și când spovedesc copiii să aibă grijă să nu le sporească curiozități, pentru că sunt cei mai sensibili. Noi răspundem de creșterea lor. Copiii au nevoie de decență. Răul se poate învăța de oriunde, dar în școală trebuie să învețe binele, buna-cuviință și nu această “educație”.

Aceste moduri de inducere a unor idei sunt foarte păguboase. Avem un cuvânt al Scripturii, copiii trebuie să crească cu vârsta și cu înțelepciunea, nu să crească cu vârsta și cu degradarea. Pentru că ei, dacă nu înțeleg niște lucruri și noi favorizăm niște instincte ale copiilor, când ei nu au rațiune matură, atunci instinctele o iau înaintea rațiunii. Trebuie să avem mare grijă de copii, pentru că ei sunt viitorul nostru. Și modul în care am văzut că se prezintă, chiar m-a revoltat și m-a îngrijorat. Trebuie să dăm marea atenție la creșterea copiilor noștri. Părinții cu dascălii să țină legătura. Aici trebuie să fie mare atenție: ce învață în familie, să continue să învețe și în școală. Să fie cu adevărat buna-cuviință promovată, pentru că altfel rușinea ajunge la loc de cinste”, a declarat ÎPS Teodosie, la emisiunea Punctul culminant, moderată de jurnalistul Victor Ciutacu, la România TV.

Context

Președintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea legii privind protecția și promovarea drepturilor copilului, prin care Parlamentul a înlocuit termenul de „educație sexuală” cu „educație sanitară” și a condiționat participarea elevilor la ore de acordul scris al părinților. Anterior, legea a fost contestată de președinte și la Curtea Constituțională, însă judecătorii CCR au declarat legea constituțională.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Introducerea OREI DE SEX în școli arată faptul că educația nu se poate face decât acasă!
    Trebuie să ne retragem copiii din aceste mizerii („școli”) pentru a nu fi spălați pe creier!

      1. Eu nu am copii (nu fac sex), fiindcă cunosc cât de greu este în zilele noastre!
        Însă sunt oameni care au, de aceea am făcut acest îndemn! Să ne trezim!

        1. @Un Om:
          Pai, daca nu ai copii, nu ti se pare ca iti depasesti competenta spunandu-le celor care au, ce sa faca, sa-si retraga copiii din scoala? Sau iti place sa iti dai importanta?

          1. Nu, nu sunt privilegiati; insa, ei, avand responsabilitatea cresterii si educarii copiilor, isi dau seama de absurditatea solutiilor de genul “retrageti copiii din scoala”….

  2. Profesia de dascăl trebuie să fie caracterizată prin noblețe și demnitate. Școala nu trebuie să devină o latrină pentru toate mizeriile morale pe care le născocesc mințile bolnave sau fără de Dumnezeu.

    Cum să privești, ca dascăl, în ochii unui copil și să-l înveți ceva greșit? Niciun dascăl n-ar trebui să accepte să predea astfel de ore! Niciun părinte n-ar trebui să semneze că e de acord cu participarea copilului la astfel de ore!

    Fiecare dascăl răspunde în fața lui Dumnezeu pentru modul în care se raportează la copiii altora. Sfântul Ioan Gură de Aur îi îndeamnă pe cei care lucrează în învățământ să aibă grijă de copiii altora, ca și Dumnezeu să aibă grijă de copiii lor! Nimeni nu are dreptul să-i smintească pe copii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button