X

Bebelușul botezat s-a dus direct în RAI. Presa lepădată condamnă din nou Botezul prin scufundare

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

I-A LUAT NEBUNIA PE NEO-MARXIȘTI: Presiune pe BOR din partea ateilor să nu se mai facă botez prin întreită afundare

ACTUALIZARE: A fost deschis un dosar penal

Purtătorul de cuvânt al Poliției Suceava, Ionuț Epureanu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că bebelușul a murit duminică noaptea, în jurul orei 1, astfel că s-a schimbat încadrarea juridică inițială de vătămare corporală din culpă s-a schimbat, cercetările fiind desfășurate, în prezent, pentru ucidere din culpă. 

Știre inițială

Bebelușul care a intrat în stop cardio respirator după ce a fost scufundat integral în cristelniță la botez a murit, conform unor informații pe surse. Un bebeluş de şase săptămâni din Suceava a ajuns la spital duminică, după ce a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după ce a fost botezat prin scufundare în cristelniţă, potrivit news.ro.

Potrivit obiectivdesuceva.ro, copilul a fost creştinat duminică la biserica Zanca iar preotul ar fi scufundat copilul în cristelniţă, în loc să îl ude pe cap cu apa sfinţită.

La scurt timp de la botez, copilul a intrat în stop cardio-respirator, scriu jurnaliştii din presa locală.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Alin Găleată, a declarat pentru News.ro că un echipaj de terapie intensivă mobilă a preluat copilul şi l-a transportat la unitatea de primiri urgenţe Suceava.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Actul cel mai important al slujbei botezului este întreita afundare a pruncului, de către preot, în apa sfințită din cristelniță, cu formula sacramentală: „Se botează robul/roaba lui Dumnezeu (X)…”. Această întreită afundare pe de o parte arată că temeiul credinței noastre este Sfânta Treime, iar pe de alta închipuiește cele trei zile cât a stat Domnul în mormânt; prin afundarea în apă închipuim moartea noastră pentru viața în păcat de până aici și îngroparea noastră împreună cu Hristos, iar prin ieșirea (scoaterea) din apă închipuim învierea noastră împreună cu El, pentru viața cea nouă, în Hristos.

Prin botez, spălându-ni-se păcatele, ne facem astfel părtași morții și învierii lui Hristos, intrăm într-o viață nouă, suntem morți pentru păcat și înviem pentru Dumnezeu, după cum arată Sfântul Apostol Pavel (Romani VI, 3-11). De aceea, „noi totdeauna purtăm în trup moartea lui Hristos, ca și viața lui Iisus să se arate în trupurile noastre” (II Corinteni IV, 10).

Fiecare creștin de curând botezat devine de fapt un hristofor (purtător de Hristos) și poate spune, cu Sfântul Pavel: „M-am răstignit împreună cu Hristos și nu eu mai trăiesc, ci Hristos trăiește în mine (Galateni II, 20). De aceea, pe bună dreptate cântau odinioară la Paști neofiții care primiseră în ajun botezul: „Ieri m-am îngropat împreună cu Tine, Hristoase, astăzi mă ridic împreună cu Tine, înviind Tu…”.

Colimvitra (cristelnița) și apa botezului sunt, deci, pentru noi și mormânt izbăvitor de viață, și maică duhovnicească, născându-ne pentru viața în Hristos și ținând locul pântecelui celui preacurat al Sfintei Fecioare, din care S-a născut Mântuitorul.

Forma de săvârșire a botezului prin întreita afundare completă în apă era generală în Biserica veche, fiind reglementată prin orânduiri bisericești. Botezul prin turnare sau stropire n-a fost admis decât pentru cei bolnavi, care nu puteau suporta afundarea în apă (botezul clinicilor, adică al celor ce stăteau culcați). El a fost admis sporadic și în cazuri normale în Apus începând prin secolul IX, iar mai târziu s-a generalizat peste tot în Biserica Romano-Catolică, de unde l-au moștenit și protestanții de toate nuanțele.

(Pr. Ene BranișteLiturgica specială, EIBMBOR, pp. 416-417)

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

27 comentarii

  1. Când moare de la vaccin sunt de vină ,,coincidențele” de comorbiditate.

    1. Cand un pacient moare în conditii suspecte in spital se deschide dosar penal si se fac cercetări. În cazul în care se găsesc vinovați se acționează pe cale legala. Copilul a murit în condiții suspecte daca preotul se găsește vinovat trebuie sancționat conform legii. Aici nu e vorba de religie ci de neglijenta. Suntem in 2021 lumea zboară pe Marte si voi credeți ca acel copil a fost luat de Dumnezeu… fiecare e liber sa creadă ce vrea. Eu cred în Dumnezeu, dar unele lucruri care se intampla cu biserica mai mult au legătură cu buzunarele de sub sutane decat cu dreapta credinta. Mai deschideti ochii ca de asta ne a dat Dumnezeu gândire la toți, nu am nevoie sa îmi spună biserica cum sa trăiesc.

      1. Normal că s-a dus in RAI, este un suflet nevinovat, si slava Domnului ca a primit Sfântul Botez, inainte de moarte. Ar fi putut muri fara sa fie botezat, si ar fi fost o tragedie dubla incomparabila.

  2. Cum adică “în loc să-l stropească pe cap”? A fost acest tip de “botez” aprobat oficial?

  3. Nici eu nu admit Botezul decat prin intreita afundare, mai mult, nu se pune in discutie o alta modalitate e a boteza, dar Preotul nu are nicio scuza ca nu a fost atent si a omorat copilul!
    Cui i-ar conveni sa ii moara copilul ???

    1. Preotul a omorat copilul??? Te auzi ce spui? Nu mai fiti asa creduli la tot ce va dau astia la tv. Pana nu e gata ancheta nu va repeziti sa va dati cu parerea ca gata-preotul e criminal! A mai fost un caz, nu demult, cand bebelusul era inecat cu lapte si atunci, la fel ca si acum, au sarit ca gata, a murit dupa botez.

  4. asa e, hienele (pardon, gurnalistii) din presa sclavagista abia asteapta un astfel de incident nefericit ca sa tabere din nou pe Biserica, ptr ei e un subiect care le vine manusa…ia sa vedeti, acum o sa o tina asa o saptamana, va veni CTP-ul la UM Digi sa infiereze cu manie proletara botezul crestin, mare minune de nu or striga iar imbecilitatea aia cu vrem spitale, nu catedrale, ii vad in stare pe tinerii distrusi si sclavi sa iasa in strada ptr asta…mai aparuse o stire ca nu stiu pe unde, un preot care ar fi vorbit pro-vaccin, ar fi fost luat la bataie de enoriasi, bineinteles in fapt doar o alta mizerie…

    1. Preotul trebuia sa știe să-l scufunde, sa ii acopere toate căile respiratorii de unde putea lua apa.
      Nu poți sa le arunci în fata părinților scuza ca s-a dus în rai. Orice bebeluș care murea s-ar fi dus în rai la aceasta varsta. Cred ca a fost neglijenta și neștiință aici.

      1. Gresesti – nu se acopeta nimc, copilul are reflexele de oprire a respiratiei de la sederea/vietuirea in lichid amniotic, in mama.
        Botezat ajumge in Rai, la Tatal care l-a facut si dat parintilor.
        Ne-botezat nu ajunge – ca atunci ar fi inutil botezul.
        —-
        Da – este neglijenta si nestiinta. La tine.
        Nu iti pui problema daca a fost vaccinat si a murit in somn tocmai din aceasta cauza? Nu ar fi prima data.
        Nici nu te intrebi daca nu a fost vreo malformatie congenitala – a rezistat organismul doar pe scurta durata “in aer liber”, dupa nastere.
        =======
        Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-i intareasca pe parinti!
        Domnul a dat, Domnul a luat – Domnul fie laudat!
        Cautati cuvantul bun si drept de la duhovnic, nu din propria imaginatie ca sa nu cadeti in deznadejde, in hula ori necredinta…

  5. Mi-as fi dorit si eu sa mor dupa botez.. acum eram fericit si fara griji in rai. Dar nah, asta este… traim.

  6. FĂȚARNICI ȘI FARISEI!
    NICI CRISTELNIȚA NU E GĂLEATĂ, NICI SFÂNTUL POTIR NU E PAHAR DE UNICĂ FOLOSINȚĂ!
    25 DE MILIOANE DE PRUNCI UCIȘI DOAR ÎN ROMÂNIA ÎN 30 DE ANI, NUMAI ÎN SISTEMUL MEDICAL DE STAT, CLINICILE PRIVATE REFUZÂND ÎN BLOC A DA CIFRE EXACTE DESPRE NUMĂRUL PRUNCILOR UCIȘI PÂNĂ ȘI-N NOPȚILE DE CRĂCIUN ȘI DE ÎNVIERE!
    NUMAI ANUL TRECUT AU FOST UCIȘI ÎN LUME PESTE 42 MILIOANE DE PRUNCUȚI!!!!
    BUCATĂ CU BUCATĂ, DEGEȚEL CU DEGEȚEL, CÂND DEJA AVEAU TOTUL INCLUSIV AMPRENTELE FORMATE!!!
    DESPRE ASTA TĂCEȚI ÎN BLOC???
    TĂCERE COMPLICE LA UN GENOCID MOBDIAL, LA UN URIAȘ PRUNCUCID!!!
    PRIVITOR LA CEEA CE S-A PETRECUT, CÂȚI IAU ATITUDINE PENTRU CEI PESTE 42 DE MILIOANE DE COPII UCIȘI SISTEMATIC, BUCATĂ CU BUCATĂ, CÂTE O MÂNUȚĂ, UN PICIORUȘ, APOI CEALALTĂ MÂNUȚĂ, CELĂLALT PUCIORUȘ, APOI CĂPȘORUL MICI FĂRÂME, LA VÂRSTA LA CARE DEJA ARE TOTUL DEFINITIVAT, CHIAR ȘI AMPRENTELE???

  7. Eu am 2 copii, și amândoi au fost botezați prin afundare în Cristelnita. Dacă aș mai avea 20 de copii tot așa doresc să fie botezați. Cine vrea să îi boteze alfel să o facă dar nu in Biserica Ortodoxă.

    1. Dar unde?Cred ca ați gresit site-ul care este unul ortodox.Sau poate ati dorit sa scrieți NUMAI în biserica ortodoxa!Copilasul este posibil sa fii murit din alte cauze,poate de la vaccin !Sau Dumnezeu l-a luat la EL căci știe el mai bine de ce.Dumnezeu să ajute si să întărească părinții să treacă peste nefericitul eveniment.

  8. pentru HOARDA de HABARNISTI ce dau năvală să-și verse veninul, îi întreb doar atât:
    de ce nu va vad la fel de preocupati pentru sutele de mii de avorturi ce au loc anual in Romania, cand sunt UCISI voit prunci fara de aparare, iar intre un copil din burta si unul nascut nu este nicio diferenta dpdv. al persoanei, al durerii, al importantei ca om?
    marș ipocritilor satanisti!

  9. Copilul meu a fost botezat ortodox prin scufundare pana la gat si turnare de 3 ori a apei pe crestetul capului, din dorinta preotului. Este in regula? Ce spuneti? Avea varsta de 5 saptamani la botez. O data cu el, a mai fost botezat un bebelus, in varsta de 3 luni, in mod identic.

  10. @gheorghe
    Hai sa nu divagam cu vaccinul. De unde știti voi ca a fost vaccinat și a murit din cauza vaccinului?
    Și da, se acoperă căile respiratorii când se botează, dacă vrei sa ști. Nu pornești de la premiza aberanta ca copilul e învățat din lichidul amniotic sa înoate. Tatăl copilului a spus ca l-a bușit sângele pe nas și ca el ținea guriță deschisa ca plângea. E normal ca botezul sa se facă prin întreita afundare ,eu n – am zis altceva, ca doar asa e valid, dar trebuie sa avem grija și noi. Un copil e o ființă delicata.

  11. In Biserica Ortodoxa, pruncul, crestinul ortodox, este afundat cu totul, invaluit de apa, in Botez, in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. El nu este stropit. Iar acest simbolism, aceasta practica are o semnificatie teologica. Sfantul Cosma Etolianul obisnuia sa le spuna preotilor sa boteze copiii prin afundare completa in apa, fiindca diavolul va incerca sa intre in copil prin acea parte a corpului care nu este acoperita de apa. Despre aceasta sfintire a trupului si a sufletului nu se vorbeste in romano-catolicism.

  12. Normal că dacă părintele vrea să țină calea Dreptei Credințe, să aibă ispite…

    1. Viitorii preoți, la seminar/facultate, învață cum se face Botezul pruncilor. Am auzit că unii preoți exemplifică studenților pe niște păpuși. Așa cum explica și Bănescu, preotul acoperă nasul, gura și urechile copilului cu mâna și îl afundă de trei ori rapid. Am văzut și eu. Preotul ține copilul de piept deasupra cristelniței, apoi îi acoperă căile respiratorii cu o mână și îl afundă de trei ori, cu fața în jos. Așa se evită situațiile când copilul poate inspira apă, în cazul în care plânge. Probabil respectivul preot din grabă sau dintr-un exces de zel, nu a acoperit fața copilului și l-a ținut poate prea mult în cristelniță la fiecare afundare. Am înțeles că acel copil era agitat și plângea înainte de afundări. În acest caz ar fi trebuit ca preotul să roage părinții să liniștească pruncul, eventual să fie alăptat de mama sa. Dar așa se întâmplă când toate slujbele se fac pe repede înainte, la program… Am înțeles că pruncul era născut prematur, iar Botezul a fost făcut la 40 de zile, după Tradiție. Probabil era firav, dar nu avea probleme de sănătate care să necesite un Botez de urgență. În acest caz, dacă acel copil era poate mai agitat, plângea mult, părinții, consultând-se cu preotul, ar fi putut face Botezul după 2-3 luni după naștere, astfel încât copilul să fie mai întărit și mai liniștit. Nu știu, zic și eu.

      Astfel de situații (foarte rare, într-adevăr) nu anulează necesitatea realizării Botezului prin cele trei afundări canonice. Aici vina, după părerea mea, a fost a preotului, care poate nu a fost atent, s-a grăbit, fiind prea sigur pe el. Și până la urmă, nu știm noi de ce așa a rânduit Dumnezeu…

  13. BOTEZUL SE FACE CAND COPILUL E MARE, ASA CUM SI HRISTOS A FOST BOTEZAT DE IOAN BOTEZATORUL, ISUS ERA ADULT, INSA BISERICA A SCHIMBAT TOTUL, ATAT CEA ORTODOXA CAT SI CEA CATOLICA.

    1. Nu te supara, dar asta cu botezul cand e mare e o chestie specifica sectelor neoprotestante. Dar cand a fost conceput, a fost intrebat daca vrea sa vina pe lume, i s-a cerut cumva opinia? Sau a spus el ca vrea sa aiba parinti pe X si pe Y, si-a dat acordul? Ori cine stie, poate mama nici nu ar trebui sa-si alapteze copilul, poate el vrea sa fie vegan, nu-i asa? Deci mama ar trebui sa nu-l hraneasca, ci sa astepte sa creasca si sa se exprime copilul ce vrea si ce nu vrea???!!! Sau daca asteapta pana la 30 de ani ca sa se boteze ce va face, nu va pacatui, nu va bea, nu va fuma, nu se va uita dupa femei, va sta si va zice ceva de genul: bai, eu trebuie sa astept 30 de ani ca sa ma botez, ca Mantuitorul, deci trebuie sa stau eu linistit in treaba mea, nu beau, nu ma uit la Tv, nu ma uit dupa fete, stau intr-un glob de sticla si astept asa neprihanit ca sa treaca timpul?…Laura, Laura, cat de usor te imbrobodesc dracii!!!

    2. Botezul Sf Ioan nu e acelasi lucru cu botezul crestin. O spunea chiar el. Era botezul pocaintei. Intruchipa Spovedania. Toti isi marturiseau pacatele, apoi Sf Ioan ii boteza. Sf Ioan vorbea de Hristos care va veni dupa el, care va boteza cu apa si cu foc, adica Duh Sfant. Deci, cu totul alt botez. Sf Apostoli botezau oameni cu familiile lor, deci cu prunci cu tot. Asa s-a facut in Biserica primara pana astazi in ortodoxie. Catolicii cu al lor agiornamento au schimbat, si au tot schimbat religia de nu a mai ramas nimic din ea. Ce au avum e un mare satanism, din nefericire. Lumea protestanta, e protestanta ca si stapanul ei.

Back to top button