X

[VIDEO] IPS Teodosie rămâne consecvent: „Nu mă vaccinez. Nici nu pot recomanda altora să se vaccineze!”


IPS Teodosie despre vaccinul contra COVID-19

„Nu spunem nici da, nici nu. Este competența medicilor.

Nici putem interzice, nici nu putem promova, că nu suntem specialiști.

Ceea ce recomand cu hotărâre sunt învățăturile lui Dumnezeu.

În rest, sfatul medicului și conștiința personală.

Este o mare diferență între ceea ce transmitem noi (Adevărul Revelat) și ceea ce suntem puși să facem acum.

Personal, nu mă vaccinez.

Și medicii se contrazic între ei. Și noi să rezolvăm contradicția medicilor?

Este atâta nesiguranță, ce putem să recomandăm? Ați spus că m-am schimbat…cu ce m-am schimbat?”

Întâlnire cu presa – 12 ian. 2020.

Citiți și: Mesaj din Sfântul Munte Athos: „Nu vă vaccinați. Este o înșelăciune!”

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
plandemia covid-19
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

41 comentarii

    1. Administrator „Mantuirea”, pe blogul frăției tale nu este niciun raspuns al Patriarhiei cu privire la vaccinuri, și binenteles ca nu vei primi un răspuns cata vreme tu acuzi Patriarhia ca a editat o brosura prin care îndeamnă credincioșii sa se vaccineze. Mai zici acolo ca vaccinul este 666, ca asa a spus Sf. Paisie, pentru care te-am rugat de mai multe ori sa postezi textul și pagina, dar nu ai facut-o pentru ca este greu sa demonstrezi și sa susții acest lucru. Ca de fapt, Sf. Paisie a spus ,,acum iarăși a apărut o boala pentru care au găsit vaccin care va fi obligatoriu, dar CA SA-L FACA CINEVA VA TREBUI SA SE LASE PECETLUIT. Exact ce a spus și părintele Elpidie, despre ultimul vaccin, care va veni impreuna cu pecetea pe mana sau pe frunte.
     Aceste prime vaccinuri sunt în faza experimentala, nu conțin 666, ci tot felul de nanoparticule prin care urmăresc o modificare genetica. Si după cum spune p.Elpidie, Sf. Impartasanie și în general tainele și lucrarea Bisericii le vor indeparta, le vor anula. Fiecare este liber sa urmeze pe cine vrea. Eu unul nu m-as duce la un preot caterisit (indiferent de motiv, pe drept sau pe nedrept) pentru motivul ca atunci, în loc sa-ți eliberezi constiinta de păcat și de gânduri rele prin spovedanie, ai putea sa faci mai rău, și sa-ți vina în minte alte gânduri. Dar oare am făcut bine ca m-am spovedit la un preot caterisit? Oare mai are harul? Oare mi-a primit Dumnezeu spovedania, mi-a iertat păcatul? Și cate alte gânduri asemenea pot încarca constiinta, și în loc sa fii liniștit și împăcat cu tine, s-ar putea sa te menții int-o stare de confuzie și tulburare continua. Nu este oare mai înțelept sa mergi la un preot antiecumenist canonic din BOR și sa te spovedești, sa ai garanția iertării și a Sf. Taine? Cum poate exista Harul în doua locuri, și în BOR care a săvârșit caterisirea și la preotul caterisit? Ar trebui sa meditam cu atentie la acest aspect. Doamne ajuta.

     1. In cartea Trezirea duhovnicească, găsiți la pagina 195 ceea ce a zis Sf Paisie aghioritul despre
      acest vaccin și pecetluire. Doamne ajută!

 1. Preotul care se vaccinează își pierde harul, pentru că prin vaccinare își demonstrează necredința în Dumnezeu și frica de moarte. Creștinilor nu le este frică de moarte, dar prețuiesc viața dată de Dumnezeu sub legea dată de El.
  Cine nu știe efectele secundare ale vaccinurilor să meargă în centrele de copii cu dizabilități și să îi întrebe pe părinții acelor copii de ce au copiii lor acele probleme nenorocite și atunci o să vedeți adevărul crud. Veți înțelege ce înseamnă vaccinarea. Numai cel pățit crede acest adevăr, de aceea și medicii recomandă vaccinarea la copii, dar când este vorba să se vaccineze ei.. nu mai vor că e pe pielea lor.
  Așa că fiecare este liber să aleagă, dar vă rog să vă informați și să cântăriți bine decizia de a vă vaccina pentru că o dată făcut vaccinul, nu se mai poate scoate din corp acele nenorociri din care este făcut (celule de fetuși avortați și altele..)
  Dumnezeu să vă lumineze!

  1. „Preotul care se vaccinează își pierde harul, pentru că prin vaccinare își demonstrează necredința în Dumnezeu și frica de moarte.”
   Din care canon/canoane reiese afirmatia de mai sus ?

   Luati va rog aminte la faptul ca orice sfat care il oferiti, mai ales pe teme duhovnicesti, va faceti partasi la consecintele vorbelor voastre asupra acelora care v-au ascultat si l-au urmat. Si foarte multa lume citeste acest blog. Daca smintim, o sa raspundem la judecata.

   O afirmatie ca cea de mai sus neaga pronia dumnezeiască. Se pierde harul pentru ca un preot a luat un vaccin ? (care bineinteles nu trebuie luat nici in ruptul capului) – ceea ce e un lucru personal si poate nu stie nici unul din crestinii care il au ca pastor. Ce se intampla cu acei crestini ? Nu mai exista taine pentru ei? pentru ca nu au citit bloguri sa stie ca vaccinul alunga harul si prin urmare au uitat sa-l intrebe pe preot daca e vaccinat ? Legile preotiei, randuite de Dumnezeu prin lucrarea Sfantului Duh, vine cu tulburare pentru crestini? Oare ne gandim cat rau putem face cand aruncam declaratii de genul asta in vazul a mii de vizitatori, poate unii tineri sau fara experienta. In loc sa gaseasca aici calauzirea pe calea dreapta fiecare rubrica de comentarii e un teren minat de socoteli pripite si panica.

   Harul nu se pierde asa cu una cu doua, dupa cum bate vantul lumii – in cazul asta, acest vaccin (doar asta sau e si alt vaccin pierzator de har?) sa fie pierzator de har. Acesti preoti care indeamna la vaccinare trebuie contrazisi atat public cat si privat, pusi sa-si explice pozitia care se poate invalida si pe temeiuri duhovnicesti dar si pe unele rationale. Si daca o tin pe increderea orbeasca in autoritatile lumesti (cezarul), acestia trebuie parasiti de credinciosi inainte sa le vatame si sufletele (infinit mai important), nu doar trupurile. Dar atata timp cat acestia raman preoti ai Bisericii Ortodoxe, acestia au har, pentru ca harul e a lui Dumnezeu, nu al preotului, nu e „intrerupt” de natura schimbatoare a omului. Preotul isi pierde harul cand e caterisit.

   Va rog mare atentie, si va mai rog sa imi iertati cuvintele dure, dar traim in vremuri deja tulburi. Sa adaugam si alte tulburari in turma crestinilor, deja prea lipsita de pace si pastori buni, e mare primejdie.

   1. Asta voiam să întreb asemeni pe ce bază stau argumente ,, preoții care se vaccinează își vor pierde harul ,, ?
    Și nu cumva harul numai la nepomenitori după socoteala ereticilor de la Slătioara .
    Că să fiu mai înțeleasă noi care aparținem de Biserica Ortodoxă nu credem în astfel de ,,canoane ,,care neaga existența lucrării Harului in Biserica Ortodoxă .
    Dacă ați ieșit din Biserică prin erezie nu înseamnă că trebuie să ne alăturăm asemeni.
    Preotul duhovnic mi a spus își că da demisia dacă va fi obligat să se vaccineze și să îndemne enoriașii la vaccinare iar noi că turmă îl vom căuta și pe cărările munților .
    Cat exista HAR in Sfânta BISERICA este rânduiala lui HRISTOS DUMNEZEU …Și cat despre trădători și iude de patriarh si toți apostații asemeni este treabă lui DUMNEZEU …poate le vor cade cărămizile in cap din turlele BISERICII șsau poate se vor topi peste noapte de o așa drăcească lucrare …este treabă lui DUMNEZEU cu ai Săi ,,slujitorii ,,.
    Nu ascultam de cei care se vaccinează spunjndu ne că ei reprezinta Biserica ci vom urma ce au spus Sfinții Părinți ca Părintele Iustin Pârvu , Părintele Arsenie Boca și alții Sfinți Părinți care ne au avertizat despre aceste vremuri.
    Oricum se vor semne clare șiadevarate pentru aceasta vicleană lucrare diabolica chiar de acolo de unde nu se așteptau.

   2. …se vor arata semne clare și adevărate de la DUMNEZEU pentru aceasta vicleană lucrare a procletului antihrist …

  2. [email protected] Sa nu punem acum pierderea Harului pe seama unei vaccinări. Harul preotiei se pierde prin caterisire și nu prin păcate personale. Noi avem acum nevoie mai mult ca oricând de Biserica și de preoți, indiferent de deciziile lor sau recomandari. Biserica este a lui Hristos care lucrează prin slujitorii sai (vrednici sau nevrednici), acestea fiind instrumentele prin care El, Hristos, săvârșește Sf. Taine, prin care se împărtășesc credincioșilor dumnezeiescul har. Sa fim cu luare aminte. Doamne ajuta.

   1. @LMS și @O Cruce, șerpi vicleni! Și când nu-și pierde harul un preot care se vaccinează?! Când deja este în iad?! Cine să-i cateriseasca?! „Episcopii” care ar trebui ei înșiși sa fie caterisiti?! Deci, nici dacă „preotul” ii îndreaptă pe credincioși spre iad, nu este vinovat, atunci chiar ca ați înnebunit. Și nu ne mai spuneți „schismatici”, viclenilor! Înapoia mea…

    1. Sfânta CRUCE nu i șarpe mă …vezi ce îndrugi acolo că s ar putea sa te ia arhiconu de gat
     CRUCEA este Biruința asupra iadului și asupra ereticilor
     amin.

    2. Frăția voastra, dacă cumva ați făcut teologie (am înțeles ca sunteți preot, caterisit sau nu, nu mai conteaza), de când păcatele personale (ale slujitorului canonic), îndepărtează Harul preotiei? Ce argumente aveți când susțineți ca cei care se vaccineaza sunt deja în iad (nici măcar drept de pocainta un are unul ca acesta)? Și de nu folosiți un limbaj potrivit lucrarii la care ați fost ,,chemat” și tot învinuiți și aduceți acuze, când Sf. Apostol Pavel spune asa:
     ,,Vă îndemn deci, înainte de toate, să faceţi cereri, rugăciuni, mijlociri, mulţumiri, pentru toţi oamenii,
     Pentru împăraţi şi pentru toţi care sunt în înalte dregătorii, ca să petrecem viaţă paşnică şi liniştită întru toată cuvioşia şi buna-cuviinţă,
     Că acesta este lucru bun şi primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru,
     Care voieşte ca toţi oamenii să se mântuiască şi la cunoştinţa adevărului să vină.
     Căci unul este Dumnezeu, unul este şi Mijlocitorul între Dumnezeu şi oameni: omul Hristos Iisus,
     Care S-a dat pe Sine preţ de răscumpărare pentru toţi, mărturia adusă la timpul său.
     Spre aceasta am fost pus propovăduitor şi apostol (adevăr grăiesc în Hristos, nu mint) – învăţător neamurilor, în credinţă şi adevăr.
     Vreau deci ca bărbaţii să se roage în tot locul, ridicând mâini sfinte, fără de mânie şi fără şovăire.(I Tim.2/ 1-8)

     Oare sunteți voi mai drepți (cei care ați părăsit Biserica) decât cei care au rămas în Biserica și încearcă fiecare (după puterea de pricepere si intelegere) în aceste vremuri tulburi, sa-și tina credincioșii cat mai aproape de Biserica, indemnadu-i la credinta și nădejde în Hristos? De unde ne vine noua ajutorul în aceste vremuri, de la oameni sau de la Dumnezeu (nicidecum de la cei care stau cu judecata și cu blestemul în gura zi de zi) ci, ,,după cum este scris: „Nu este drept nici unul;
     Nu este cel ce înţelege, nu este cel ce caută pe Dumnezeu.
     Toţi s-au abătut, împreună, netrebnici s-au făcut. Nu este cine să facă binele, nici măcar unul nu este.
     Mormânt deschis este gâtlejul lor; viclenii vorbit-au cu limbile lor; venin de viperă este sub buzele lor;
     Gura lor e plină de blestem şi amărăciune;
     Iuţi sunt picioarele lor să verse sânge;
     Pustiire şi nenorocire sunt în drumurile lor;
     Şi calea păcii ei nu au cunoscut-o;
     Nu este frică de Dumnezeu înaintea ochilor lor”.
     Dar ştim că cele câte zice Legea le spune celor care sunt sub Lege, ca orice gură să fie închisă şi ca toată lumea să fie vinovată înaintea lui Dumnezeu.
     Pentru că din faptele Legii nici un om nu se va îndrepta înaintea Lui, căci prin Lege vine cunoştinţa păcatului.
     Dar acum, în afară de Lege, s-a arătat dreptatea lui Dumnezeu, fiind mărturisită de Lege şi de prooroci.
     Dar dreptatea lui Dumnezeu vine prin credinţa în Iisus Hristos, pentru toţi şi peste toţi cei ce cred, căci nu este deosebire.
     Fiindcă toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu;
     Îndreptându-se în dar cu harul Lui, prin răscumpărarea cea în Hristos Iisus.
     Pe Care Dumnezeu L-a rânduit (jertfă de) ispăşire, prin credinţa în sângele Lui, ca să-Şi arate dreptatea Sa, pentru iertarea păcatelor celor mai înainte făcute,
     Întru îngăduinţa lui Dumnezeu – ca să-Şi arate dreptatea Sa, în vremea de acum, spre a fi El Însuşi drept, şi îndreptând pe cel ce trăieşte din credinţa în Iisus.
     Deci, unde este pricina de laudă? A fost înlăturată. Prin care Lege? Prin Legea faptelor? Nu, ci prin Legea credinţei.
     Căci socotim că prin credinţă se va îndrepta omul, fără faptele Legii.
     Oare Dumnezeu este numai al iudeilor? Nu este El şi Dumnezeul păgânilor? Da, şi al păgânilor.
     Fiindcă este un singur Dumnezeu, Care va îndrepta din credinţă pe cei tăiaţi împrejur şi, prin credinţă, pe cei netăiaţi împrejur.
     Desfiinţăm deci noi Legea prin credinţă? Nicidecum! Dimpotrivă, întărim Legea.” (Rom. 3/ 10-31)

     Căutați pacea și urmati-o pe ea (în Biserica, si nu pe cea ecumenista, binenteles), căci zice Domnul: ,,Iată acum ce este bun și ce este frumos, decât numai a locui frații împreună!
     Aceasta este ca mirul pe cap, care se coboară pe barbă, pe barba lui Aaron, care se coboară pe marginea veșmintelor lui.
     Aceasta este ca roua Ermonului, ce se coboară pe munții Sionului, că unde este unire, acolo a poruncit Domnul binecuvântarea și viața până în veac.(Ps.132)
     Doamne ajuta.

     1. @LMS
      Greșești când afirmi că preotii care au intrerupt pomenirea ierarhilor au iesit din Biserica. Sfintii si Canonul 15 de la Sinodul I-II Constantinopol.

      „Cele ce sunt rânduite pentru presbiteri, episcopi, mitropoliţi, cu mult mai vârtos se potrivesc pentru patriarhi. Drept aceea, dacă vreun presbiter (preot), sau episcop, sau mitropolit, ar îndrăzni să se depărteze de comuniunea cu propriul său patriarh, şi nu ar pomeni numele acestuia, precum este hotărât şi rânduit în Dumnezeiasca Slujbă tainică, ci mai înainte de înfăţişarea sinodicească şi de osândirea definitivă a acestuia, ar face schismă, Sfântul Sinod a hotărât ca acesta să fie cu totul străin de toată preoţia, dacă numai se va vădi că a făcut această nelegiuire. Şi s-au hotărât şi s-au pecetluit pentru cei ce sub pretextul oarecăror vinovăţii se depărtează de întâii lor stătători, şi fac schismă şi rup unitatea Bisericii.

      Căci cei ce se despart pe sine de comuniunea cea cu întâiul stătător al lor pentru oarecare erezie osândită de Sfintele Sinoade, sau de Părinţi, fireşte de comuniunea cu acela, care propovăduieşte erezia în public, şi cu capul descoperit o învaţă în Biserică, unii ca aceştia nu numai că nu se vor supune certării canoniceşti, desfăcându-se pe sineşi de comuniunea cu cel ce se numeşte episcop chiar înainte de cercetarea sinodicească, ci se vor învrednici de cinstea cuvenită celor ortodocşi. Căci ei nu au osândit pe episcopi, ci pe pseudo-episcopi şi pe pseudo-învăţători, şi nu au rupt cu schismă unitatea Bisericii, ci s-au silit să izbăvească Biserica de schismă şi dezbinări’’.

     2. [email protected] Eu nu am spus ca intreruperea pomenirii ierarhilor este ieșire din BiserIca, fiecare face după cum îi dictează constiinta (dacă intr-adevăr era necesar acest lucru după sinodul din Creta), eu am spus ca preotul caterisit, care continua sa slujească, a ieșit din BiserIca și nu mai are har. El insusi incalca o sentinta si sfintele canoane. Nu putem pretinde cuiva sa tina la canoane iar tu sa le incalci. Și de vreme ce preotul care a primit o sentința și slujeste în continuare, acela s-a rupt de Trupul lui Hristos și a cazut în schisma. La acest lucru m-am referit de fiecare data. Preotul care a întrerupt pomenirea și a fost caterisit dar nu slujeste acela este în Trupul lui Hristos, face parte din BiserIca. Doamne ajuta.

     3. E același lucru. Caterisirea nu este valabilă dacă se face nerespectand un Canon care permite întreruperea pomenirii. Canonul zice că cei care întrerup pomenirea pe motiv de erezie „nu se vor supune certării canoniceşti”, adică caterisirii/opririi de la slujire etc.

     4. [email protected]
      ,,Căci cei ce se despart pe sine de comuniunea cea cu întâiul stătător al lor pentru oarecare erezie osândită de Sfintele Sinoade, sau de Părinţi…”, și care sunt ereziile ierarhilor BOR osandite de Sfintele Sinoade și de Sf. Parinti? Ma refer la erezii pentru care s-au întrunit Sf. Sinoade și nu la încălcări de canoane. Acestea le facem și noi în fiecare zi.

     5. Hai ca nu o mai luam de la capat. Daca nici pana acum nu ti-e clar ce erezii s-au semnat in Creta, vorbim degeaba.

     6. Păcatele impotriva Duhului Sfânt indepărtează harul ! Din preot ramane doar popa prostu’ !

    3. Parinte, sarut mana, nu va bateti capul cu elemente din astea precum cruciulita intoarsa, si altii care intra pe aici si atata grija au sa ne indrume ei pe noi sa nu care cumva sa ne ingradim de episcopii eretici. Noi facem ce au zis si ce AU FACUT SFINTII iar asta ii arde pe ei. Ei marturisesc de acolo de la caldurica, si lovind in noi lovesc in invataturile Sfintilor, de fapt, ei cu Sfintii au treaba….Pomenirea constienta a unui episcop eretic inseamna ACCEPTAREA CONSTIENTA a tot ce a semnat/propovaduit, si IMPARTASIREA CONSTIENTA A ACELUIASI duh, potrivnic LUI HRISTOS. Dar vedeti unde duce tradarea, si compromisul, vedem cum lmss-ul vine si insinueaza precum sarpele ca se poate lua vaccinul, numai la ecumenisti sa se impartaseasca omul. Fratilor, cine are minte sa priceapa, pricepe…doi iepuri dintr-o lovitura, si ce curios ca, cruciulita-ntoarsa nu se cearta cu lmss, din cauza vaccinului, de fapt se simte la amandoi duhul indracirii…fereasca DUMNEZEU. Oricum, lucrurile sunt foarte clare, șăful din balta a ciripit si el fiind șăf infailidebil ȘI al bor-ului, declaratiile lui sunt directive si ORDINE cu caracter de DOGMA, fapt pentru care observam o repliere a bor-ului, pe drumul inscris pe indicator, deja vedem cum, la semnalul bossului au inceput sa iasa in public cu declaratii care mai de care, trepadusii diavolului, si cati vor mai iesi…ei acum trebuie sa vaccineze preotii, monahii … pffff incepe circul cel mare, ce dragut ca cei care comenteaza pe aici impotriva noastra n-au nicio grija, jubileaza de fapt…Dar noi stim ca toate se intampla din cauza CADERII DIN CREDINTA, nu poti face concesii cu tradatorii DOMNULUI. Noi, care ne-am ingradit suntem putini, extrem de putini, iar ei, „luptatorii”, sunt gloata cea mare, daca ei sunt bine DE CE S-A AJUNS AICI??? Si fiind ei atat de multi, DE CE SE IMPIEDICA DE UN CIOT???? Dar ma bucur ca au iesit slugile antihristului din vizuini, nu fac decat sa ne intareasca convingerile.
     Noi, insa ne bucuram pentru ca stim ca IISUS HRISTOS INVINGE raul!!! Mila LUI sa ne acopere pe toti! Doamne ajuta!

     1. Ilioara/Anastasia/[email protected]
      Cum vine vorba de ,,îngrădirea de erezie” , subiectul preferat al tău, nu scapi prilejul sa împroști cu noroi. Tare bine ar fi daca am implini si noi și sa ,,facem ce au zis si ce AU FACUT SFINTI”. Adică osandirea de sine, tăierea voii, rugăciune neîncetată, nevoințe cu post aspru, lucrarea de despatimire, si în felul acesta vom vedea mai lumînat și ne vom adapta cu discernământ și cumpătare vremurilor care trăim. Dar este treaba frățiilor voastre pe cine urmați și la cine va împărtășiți. Doamne ajuta.

     2. LMS,Ionut,daca nu aveti convingeri crestine ortodoxe clare si hotarate va rog sa nu mai faceti sminteala pt ca veti raspunde greu pt pacatul smintelii.Voua vi se potriveste vorba”tara arde si baba se chiaptana”.Hristos cere cainta care inseamna lepadare de erezie ,de vaccin care sunt drum de Golgota.Cine nu merge pe acest drum este fur si talhar,adica,spun Sf Psrinti,nu se mantuieste.Daca voi ass credeti ca va fauriti”mantuirea” facand pe aici apologie antihristului,sa stiti ca nu va asculta nimeni si toata lumea va compatimeste ca pe sarmani.Pentru sufletele care le ati smintit cu invataturile voastre mincinoase veti da greu raspuns ca unii care v ati impotrivit adevarului.Puteti sa dati mii de pomelnice pe la manastiri pt ca nu va dezleaga nimeni.Sf Paisie Velicicovschi spune undeva intr o scrisoare ca toti care mor impotrivinduse adevarului invederat,mor sub legaturi care nu pot fi dezlegate de niciun patriarh.Daca voua si altora vi se pare totul o gluma,inseamna ca rautatea a ajuns la cote apocaliptice pt care va trebui interventie dumnezeiasca.

    4. Bravo pentru @ Duhul Cāpitanului !!!! Perfect de acotd cu Sfintia Voastrå.
     Un preot rus , crestin ortodox, care apare in filmele de referinta „Sarea Pāmântului”, vāzātor cu duhul si care a facut proorociri despre vtemurile de pe urmā, spune clar ca si-a pierdut Harul Preotesc timp de 15 ani, in urma unor pācate personale grave si DUHUL SFÁNT nu l-a iertat decât dupa 15 ani, in care preotul respectiv, desigur ca fiind NECATERISIT, a facut multa rugaciune si canoane grele si apoi, dupa 15 ani, i-a aparut DUHUL SFÂNT trimis de DUMNEZEU si l-a înstiintat ca i s-au iertat pacatele si i s-a dat înapoi HARUL PREOTESC si putetra de a sāvârsi in biserica ortodoxa SFINTE TAINE.
     Nu e poveste. Urmariti filmul documentar facut pe fapte reale. Desigur, DUMNEZEU intervine imediat si cu pedeapsa si nu e necesar caterisirea facuta de ereticii episcopi.
     Doamne ajutā!

     1. Anastasia&Co si Giani @ Eu sunt LMS și doar atât. Ma bucur însă, când mai vin și alții si aduc lămuriri pentru cei nestiutori.
      Iarăși ratacim nestiind ,,scripturile”. După invatătura Bisericii și a Sf. Parinti, Harul preotiei se pierde prin caterisire (citi Mărturisirea OrToyota sau un manual de Teologie Dogmatica). Duhul Sfânt lucreaza prin orice preot/ierarh ortodox indiferent de vrednicia sau nevrednicia aceluia, cu condiția sa nu fie oprit de la slujire. Da, spun Sf. Parinti, ca acolo unde preotul este nevrednic având păcate personale mari (erezie), vin sfintii îngeri și împlinesc lucrarea de sfințire a sfintelor daruri, dar preotul trebuie sa fie prezent acolo, în altar, la slujba Sf. Liturghii, altfel nu se face liturghia și nicio o alta slujba. Sunt totuși niște deosebiri intre un preot caterisit, care nu mai are drept de slujire și niciun înger nu se va apropia de acesta ca sa săvârșească vreo taina, și preotul cu drept de slujire care are păcate personale mari, unde vin îngerii sa împlinească o slujire nevrednica pt acesta.
      Apoi, a apară Harul Duhului Sfânt prezent la orice slujba din BOR nu înseamnă a face apologie antihristului. Din păcate, frățiilor voastre nu va place sa aveți o dezbatere linistita, constructiva, cu argumente prin care sa se lămurească și cei nestiutori.
      A spune ca Sf. Parinti care au alcatuit teologia dogmatica a Bisericii, sau cei aleși de Dumnezeu ca sa ne lămurească ce sa facem în aceste vremuri și cum trebuie sa ne trăim viata, este sminteala? Da. Este sminteala sa sustii asa ceva, și ,,vai de cei prin care va intra în lume sminteala”. Am mai spus, este problema frățiilor voastre pe cine urmați și în ce credeți, dar nu puteți interzice altora sa-și spună părerea și nici nu ar trebui sa folosiți acuze și jigniri dacă intr-adevar pretindeți ca, acolo unde mergeți fratiile voastre, este un loc unde se dobandește Harul Duhului Sfânt și roadele Acestuia. Doamne ajuta.

   1. Deci voi sunteți de ai Slătioarei …adică sunteți sub erezie și ieșiți din Biserica de mult înainte de se vaccina popii noștri .
    Mda se întâmplă cum bine spunea Părintele Paisie Aghioritul
    ,, In grija cui vor fi creștinii ortodocși in acele vremuri părinte ?
    ,,veți avea tovarăș de drum doar pe HRISTOS SI MAICA DOMNULUI.,,

   2. ,,Mi-am luat inima în dinți și am spus:”Inaltpreasfintia Voastră am fost prezent, dar, în Duh!” S-a făcut o liniște care a părut cât o eternitate. O parte din participanți voia să se bage sub bănci. A făcut o pauza și a spus(aici l-am apreciat căci, ca un om inteligent ce este, nu s-a supărat, ci a găsit un răspuns :” vezi sa nu ramai ca sfinții mucenici cu botezul dorintei(asta, apropo de Sfântul mucenic Polieuct)”. Toți au răsuflat usurati(era pericolul, dacă nu gusta gluma, sa se răzbune pe toți)…

    S-ar putea ca Patriarhul Daniel (IPS al Moldovei pe atunci) sa va fi făcut o profeție ca o sa pierdeți Harul preotiei. Sa nu fie!

  3. Prin anul 1993 o monahie in varsta spunea catre o persoana cu care eram in pelerinaj, aceea persoana fiind in cautarea unui duhovnic: ‘sa-ti cauti un duhovnic si sa te pregatesti, ca in 15 ani vine vremea cand nu o sa mai ai la cine sa te duci’. Atunci n-am inteles ce a vrut sa spuna, insa in 2008 s-a intamplat apostazia lui Corneanu si Drincec, iar in sinodul ce a ‘rezolvat’ cazul celor doi apostati a fost tradat Hristos.

   1. O alta [email protected]
    Da, am fost preveniți ca in vremurile din urma nu vor mai fi duhovnici buni și ca va trebui sa umbli mult pana găsești unul iscusit. Dar dacă l-am găsit, facem ascultare desavârsita de acesta? Ne-am îndreptat câtuși de puțin viata? Am renunțat la judecarea și osandirea aproapelui? Și apoi, aceea monahie sa referit la duhovnic, la un preot sau ieromonah cu viata duhovniceasta și nu la harul preotiei. După judecata frățiilor voastre, doar un duhovnic ca p Cleopa, p Paisie Olaru, p. Ioanichie Bălan, p Arsenie Papacioc, p Sofian Boghiu, p Iustin Părău si alții de talia lor, au avut Harul preotiei și au putut săvârși Sf. Taine, ceilalți preoți și ieromonahi nevrednici de înălțimea duhovnicească a acestora, Dumnezeu le-a ,,taiat” Harul. Apoi ce sa va zic, tot dupa judecata frățiilor voastre, multi nu aveți nici taina Sf. Botez, nici taina Sf. Cununii valide dacă nu ați fost la acestia sa vi le faca. Mai meditați la ceea ce susțineți fratiile voastre. Doamne ajuta.

  4. @Maria :
   „”” Preotul care se vaccinează își pierde harul, pentru că prin vaccinare își demonstrează necredința în Dumnezeu și frica de moarte. Creștinilor nu le este frică de moarte, dar prețuiesc viața dată de Dumnezeu sub legea dată de El.”””.

   Perfect de acotd cu dvs.! Preotii ortodocsi sa NU se vaccineze cu semnul fiarei 666 si cu toate spurcaciunile continute in noile vaccinuri anti-covid. Nici un gel de vacvin NU e bun.

   DOAMNE AJUTĀ!

   1. Rectific : Nici un fel de vaccin nu e bun!
    Preotii isi pierd HARUL , daca se vaccineaza cu semnul fiarei 666, din vaccinurile covid, ce contin nanoroboti , luciferaza, celule de fetusi avortati si clonati, chimicake puternice si ARN modificat genetic.

    DOAMNE AJUTĀ!

 2. Viu este Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul Veșnic Iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om din Sfânta Fecioară Maria, prin puterea Sfântului Duh și a Tatălui Ceresc Cel Prea Înalt! Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
  ….
  DE CE NU AMINTEȘTE NICI IPS TEODOSIE, DE CE NU AMINTEȘTE NICI PF DANIEL, DE CE NU AMINTESC NICI ALȚI IERARHI, DE RĂUTATEA ACESTOR VACCINURI LA FABRICAREA CĂRORA S-AU FOLOSIT CELULE DIN FETUȘI UMANI AVORTAȚI???!!! DACĂ NU VOR SĂ AMINTEASCĂ, ÎNSEAMNĂ CĂ EI MINT PRIN OMISIUNE!!!
  Răutatea diabolică a acestor vaccinuri și a oamenilor care le-au făcut folosind celule de fetuși avortați, precum și răutatea sau prostia celor care le promovează, trebuie amintită iarăși și iarăși, ca să ne dăm seama că avem de a face, de fapt, cu niște canibali: ucide-l pe altul și mănâncă-l ca să trăiești tu!!! Este de necrezut că Biserica Ortodoxă Română prin Patriarhie face propaganda canibalismului!!! La Facultatea de Teologie există materia Teologie Morală, există Bioetică. Unde sunt profesorii care să ne spună că este păcat strigător la Cer să ucizi???!!! De fapt, nu este necesar să fii profesor de Teologie Morală și de Bioetică pentru a avea bunul simț, frica de Dumnezeu, conștiința morală, care să ne spună că cei care au făcut aceste vaccinuri, cei care le vând și cei care le promovează în cunoștință de cauză sunt canibali și, prin urmare, nu vrem să avem de a face cu ei. … Dar știm că Sfinții Apostoli și alți misionari au predicat Sfânta Evanghelie și canibalilor, de-a lungul secolelor. Este timpul să începem evanghelizarea canibalilor secolului al XXI-lea!!! … Faptul că în vaccinul Pfizer s-au folosit celule de fetuși avortați este adevărat, nu este teoria conspirației!!! Știm că preotul profesor universitar dr. Vasile Mihoc a trimis o scrisoare deschisă Guvernului, Sfântului Sinod etc, în care a prezentat argumente împotriva folosirii vaccinurilor care au folosit celule de fetuși avortați. …. Despre alte aspecte, reacții adverse, decese după vaccinare etc, nici nu are rost să mai vorbim aici. https://europanews.ro/celulele-de-fetusi-avortati-si-vaccinurile-covid-teorie-a-conspiratiei-sau-adevar/?fbclid=IwAR18SY0jzd4GA1SaT_sUVMCJPHI-r6LCZyMbk-IQGbmlTWrWmtr-X7hsIZ0#new_tab

  1. Nu aminteesc pt ca nu sunt. Linia de celule ce provine de la fetusi este folosita de Astra Zeneca care abia a inceput sa produca iar in Romania n-a livrat inca.

   Pe de alta parte un preot, ndiferenbt de rangul lui, n-are cum sa furnizeze informatii medicale. Acelea nu sunt disponibile de fapt nici macar medicilor care, la randul lor, citesc tot felul de informatii care de pe unde apuca. In Romania n-a analizat sau testat NIMENI continutul unui vaccin, oricare ar fi acela asa ca NIMENI dintre romani nu stie exact ce contin si care sunt efectele vaccinurilor si cu atat mai putin preotii.

   Singura atitudine pe care o poate avea un preot este aceea de rezerva fata de tot ce se intampla bazandu-se tocmai pe lipsa de informatii in general si de multiplele stiri contradictorii in special, multe dintre ele certate si cu o minima logica.

   1. Frate Mihai, de unde ați scos această afirmație sigură că ierarhii nu amintesc despre folosirea de celule din fetuși umani avortați în vaccinuri din cauză că nu sunt astfel de celule în Pfizer? … Apoi, altă afirmație pe care ați scos-o din mânecă este aceasta: că un preot nu are cum să furnizeze informații medicale, … că singura atitudine a unui preot este să stea în rezervă din cauza lipsei de informații, … . Observ că nu ați citit nici măcar articolul publicat pe Europanews. Citiți-l, iar dacă mai doriți informații mai amănunțite sunt gata să vile dau.

 3. Ma uit si ma crucesc la cate unii care se dau rotunzi la televizor ca ei s-ar arunca in primul ac care l-ar vedea in fata, ca sa se vaccineze. Aruncati-va fratilor! Cine va opreste?!? Chiar e nevoie sa va laudati cu asta?

  Ma mai agreseaza si cei de la Guvern cu clipurile publicitare contractate la televiziuni, menite sa ne spuna zi de zi, din ora in ora – cat de sigur e vaccinul de la noi si cum se vor vaccina ei la primul colt – pentru ca stiu ca totul e contra cost si niciunul din personajele care dau din gura acolo cat mai persuasiv cu putinta habar nu are despre ceea ce vorbeste si o face din interese pecuniare. Guvernul va baga milioane de euro in presa, anul acesta, ca sa vi se spuna ce bine e sa va vaccinati.

  Campania de vaccinare din Romania e sortita esecului! Voi explica de ce…

  Cred in vaccinuri si m-am vaccinat de mic cu toate cele obligatorii. Si acum imi amintesc cum in scoala generala, in anii ’80, prin clasa a doua, a treia, parca… ne crestau pe toti in fata clasei, cu o bucata de lama pe umar, ca la X si 0, ne punea un praf peste rana si asa avea loc cate o vaccinare nationala. Sau ne faceau cate o injectie… Deci, sa nu aud ca as fi anti-vaccinist si tot repertoriul unitatilor militare din presa si al prostimii de pe net.

  Dar nu cred nici in ruptul capului in vaccinurile anti-Covid 19 cumparate de Romania pe repede inainte de catre idiotii care ne guverneaza. Am si de ce! Sa facem o mica recapitulare:

  – prostovanul de presedinte e primul care mi-a taiat increderea cand a anuntat ca vaccinul anti-Covid e sigur, si nu stiu cate doze ar trebui sa ajunga in Romania, desi el, vaccinul, nici nu aparuse oficial pe undeva; apoi prostovanul s-a laudat ca el se va vaccina, dar nu a facut-o nici pana in ziua de azi, chipurile sa nu ia vaccinul altuia de la gura, adica isi asteapta randul… sa i-o spuna lui mutu’;

  – nicio autoritate romaneasca, abilitata prin lege nu a verificat vaccinul, pentru a face vreun test daca acesta este nociv sau nu pentru populatie. Asta este o adevarata crima impotriva romanilor. A doua mare crima din pandemie, dupa impiedicarea medicilor legisti de a face autopsii celor care mor de covid sau asa cum se scrie fals in acte, ca sa faca unii adevarate afaceri pe decesele de covid. Sa ma fac inteles: daca eu as decide sa comercializez maine pe piata vreun medicament si nu as avea aprobare de punere pe piata de la Agentia Nationala a Medicamentului si restul avizelor necesare (omologare, testare) as fi arestat. Insa in cazul vacinului anti-Covid autoritatile nationale nu au facut nicio testare, nicio verificare. Nicio institutie nu a afirmat public, oficial, ca garanteaza siguranta vaccinarii. Legea a fost brutal incalcata, desi sanatatea constituie o problema de siguranta nationala;

  – incredibil, dar adevarat, anumite firme producatoare de vaccinuri (alea care cica au gasit solutia “minune”, solutia “superba” ARN-Mesager, care ce sa vezi, te modifica genetic) au cerut statelor europene si nu doar lor, imunitate totata pentru raspunderea penala si civila, in caz ca cineva moare sau sufera efecte devastatoare pentru sanatate. Cat de idiot sa fii, sa crezi ca in astfel de conditii, daca ti se va intampla ceva nasol, va exista si careva sa raspunda???

  – stie vreun roman, care daca, Doamne fereste, va pati ceva, impotriva cui sa se indrepte juridic pentru a fi despagubit, el sau urmasii lui? A spus Guvernul vietii, in mod oficial, cine raspunde pentru un vaccin care in anumite cazuri va avea efect fatal, cine este entitatea care poarta raspunderea juridica? Nu, pentru ca suntem tratati ca niste iobagi;

  – vaccinurile la noi intra in tara in cutii de carton (desi cica trebuie pastrate la -75 grade) si sunt plimbate intre spitale in cutii de pizza. Pana mai ieri se vaccinau 5 romani dintr-un flacon, ca sa se anunte ca metoda a fost gresita si trebuiau vaccinati 6 romani dintr-un flacon. Ce se va intampla cu supra dozarea in cazul celor cateva zeci de mii de romani vaccinati deja?

  – multi medici refuza sa se vaccineze, desi au recomandat la viata lor poate sute de vaccinuri fiecare. Sunt convins ca stiu ei de ce. Dar nu au curaj sa spuna ceea ce stiu pentru ca una din primele masuri de la inceperea nebuniei Covid 19 dispusa de Guvernul Iohannis-PNL a fost introducerea secretului profesional in spitale, cu interzicere expresa pentru medici si asistente de a spune ceva din interior, sub amenintarea dosarelor penale;

  – Franta a anuntat ca nu se va vaccina pana nu isi va dezvolta propriul vaccin. Elvetia a anuntat ca va astepta 6 luni pana va decide declansarea unei vaccinari nationale. Iranul a anuntat ca mai asteapta pana va primi asigurari ca vaccinul este sigur. Sunt convins ca stiti mai multe exemple decat acestea… Cert este ca in lume circula in prezent mai multe tipuri de vaccin, majoritatea de tip ARN (care modifica genetic corpul uman), care reprezinta o noutate mondiala, fiind evident ca ne aflam in fata unui experiment. Au aparut deja primele efecte adverse, de la paralizii, la decese subite. Dar de aici si pana la a putea dovedi cineva ceva impotriva vreunei companii din famiglia Big Pharma e foarte greu de facut pentru un muritor de rand;

  – si in ultimul rand l-am vazut pe Ghiorghita! Domn colonel Ghiorghita, seful vaccinarii nationale. De la el mi-a pierit definitiv pofta de vaccinare! Mai e ceva de adaugat?

  Ati vazut prin vreo tara conducatori mai iresponsabili decat cei de la noi? Care doar executa niste ordine din afara si fac ce li se dicteaza de acolo? Pe care nu-i intereseaza daca ni se poate intampla ceva rau si habar nu au ce fac cand ne cer sa ne incolonam la vaccinare? Mai mira pe cineva ca mai bine de jumatate de populatie nu vrea sa se vaccineze?

  Fiecare stat puternic nu accepta vaccinarea poporului sau decat cu vaccinuri pe care le testeaza in prealabil si pentru care au toate garantiile necesare. Vi se pare ca ai nostri conducatori nu mai dorm de grija noastra, ca nu cumva sa avem efecte dezastruoase post vaccinare? Vi se pare ca e vreunul care stie ce face? Mie nu!

  M-am mai interesat si eu prin stanga si prin dreapta despre vaccinare. Ce am auzit va spun si eu…

  Si sa vedeti ce am auzit de la persoane care stiu cate ceva, dar nu vi le va spune nimeni. Ca e frica de catuse si Big Pharma in tara asta in care medicii au fost amenintati prin ordin de ministru cu puscaria, daca spun ceva de prin spitale! In tara asta de conducatori-marioneta, care isi expun poporul oricaror pericole doar ca sa stea ei in functie, si nu dispun nicio verificare a ceea ce vor ei sa ne oblige sa ne bagam in vena.

  Am auzit urmatoarea explicatie care mi se pare mai mult decat logica: o persoana care a facut Covid 19 si s-a vindecat nu ar trebui sa-si mai faca vaccin din cel de tip ARN-Mesager. De ce? Pentru ca organismul respectivei persoane nu mai are nevoie sa i se introduca in corp un program, intrucat organismul a gasit calea de vindecare si organismul poate fi virusat. Ca intr-un calculator in care instalezi doua programe antivirus unul peste celalalt si acestea intra in conflict.

  Si am mai auzit ca cei care au avut Covid 19, iar apoi s-au vaccinat cu una din minunile ARN-Mesager pot dezvolta in urmatorii ani o boala autoimuna (exista peste 80 de boli de acest tip, de la cancere, la boli de piele, mai toate fatale). Cum asa, am intrebat eu?

  Simplu: daca un program introdus in corpul uman este prost scris, si el genereaza un sistem imunitar hiperactiv in directiile in care organismul stia cum sa actioneze, el poate face ca sistemul imunitar sa atace propriul organism. Mai departe nu dezvolt. Nu sunt medic. E treaba celor de specialitate.

  Dar am mai auzit ca cei care au avut deja Covid 19 (unii poate nu stiu pentru ca majoritatea covarsitoare a celor infectati sunt asimptomatici) nu ar trebui sa isi faca niciodata vreun vaccin ARN-Mesager, pentru a evita dezvoltarea unei boli autoimune.

  Si ca pentru a verifica aceasta situatie e obligatoriu ca cei care vor sa sa vaccineze cu un produs de tip ARN-Mesager sa-si faca in prealabil un test de anticorpi, si daca acesta demonstreaza ca persoana a avut deja Covid 19, e imperios SA NU SE VACCINEZE cu un produs de tip ARN.

  Trebuie inteles ca in cazul unor afectiuni, tip HIV sau HCV nu s-au gasit vaccinuri niciodata, nici dupa zeci de ani de cercetari asidue. Si ca in cazul unor vaccinuri binecunoscute a fost nevoie de zeci de ani de cercetari pentru a se gasi remediul, dupa cum urmeaza:

  Rotavirus – 25 ani;

  Hepatita A – 23 ani;

  Hepatita B – 17 ani;

  Febra galbena – 35 ani… s.a.m.d.

  Cum naiba s-a gasit pentru Covid 19 vaccin in mai putin de un an, fara sa se parcurga testele obligatorii de minim doi ani?

  Din fericire exista deja vaccinuri care actioneaza in stil clasic (infectarea organismului cu o cantitate infima pentru declansarea unei reactii imunitare eficiente), care nu sunt de tip ARN.

  Intreb si eu pentru un prieten: de ce in Romania s-au bagat doar vaccinuri de tip ARN, care te modifica genetic? Suntem cumva cobaii cuiva? Ce se urmarestre?

  Care ar fi cele mai sigure vaccinuri la ora actuala? Pai clar cele fara modificare genetica:

  Oxford – Astra Zeneca (cu care se vaccineaza masiv Marea Britanie) cele chinezesti si cel rusesc. As vrea sa le gasesc cat mai curand in farmacii in tara noastra! Pentru ca vreau sa am si alte optiuni decat ce imi baga in cap, prin publicitate platita cu milioane de euro, idiotii de la guvernare!

  Asa ca, deocamdata, atunci cand voi auzi pe cineva ca va instiga lumea sa se vaccineze obligat-fortat, singurul raspuns de bine pe care il am la indemana este: Sa se vaccineze el cu tot neamul lui! Eu mai astept pana voi primi garantii ca vaccinurile sunt sigure!

  sursa: https://www.luju.ro/romanii-aruncati-in-vaccinurile-genetice

  1. Nu trebuie să-ți faci nici vaccinurile pentru celelalte boli. Nu trebuie acceptat nici un vaccin covid (nici Pfizer/Moderna, nici Astrazeneca, nici rusesc, nici chinezesc). Ba chiar nu mai trebuie acceptat nimic din lumea medicală. S-au dezvoltat modalități de vaccinare printr-un plasture. Să zicem că unul merge să-și facă niște analize. Dacă trebuie să-i ia o mostră de sânge (sau la transfuzii), de unde știe că nu-l vaccinează când îi bagă acul ?

 4. Parinte de ce omiteti sa spuneti ca pentru producerea vaccinurilor sunt folosite organe de fetusi avortati iar ele , din cate am inteles sunt extrase cand ei sunt inca vii ? . Practic : 1) avortul fiind un mare pacat
  paragonat cu crima , DIN PUNCTUL DE VEDERE AL BISERICII ORTODOXE ar trebui sa fim avizati deoarece prin aceste vaccinuri incetivam avortul . 2) taierea fetusilor si recoltarea tesuturilor pe care se pun culturile sunt o atrocitate deoarece din cate am inteles , ei trebuie sa fie vii .3) Omiterea preotilor ortodoxi din a spune aceste lucruri este precum minciuna , corect ??? Imi place tot discursul dumneavoastra in afara de faptul ca omiteti amanuntele mentionate mai sus . Lumea isi va pierde increderea in bisercia si cred ca asta se doreste de catre cei de sus 🙁 …

  1. conform medicilor, celulele de fetus avortat sunt clonate si replicate de la an la an, dar ele provin de la un fetus de prin anii 60-70.

   1. Conform declaratiilor sub juramant lasate in 2018 ale domnului Stanley Plotkin care este numit si tatal vaccinurilor , nu este intocmai adevarat ca provin de la un singur fetus (1) pentru ca doar prin mainile dumnealui au trecut cateva zeci de bebelusi . Iar domnul mai delcara un lucru foarte urat , declaraa ca au mers in casele de copii si au facut exeprimente pe ei pentru ca erau defavorizati si nimeni nu se preocupa pentru ei … Practic asta este o specie de canibalism gen , sa moara altul ca eu sa supravietuiesc iar mie nu imi place , nu este foarte ortodox . Las linck cu video-ul integral AL DEPOZITIEI dumnealui . https://www.youtube.com/watch?v=4RIzN2TYJrg&ab_channel=ContentForAll

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.