X

Sfântul Părinte Justin Pârvu: Românilor transmit toate urările de bine și Dumnezeu să-i îmbogățească, să aibă dragostea și bunătatea de a trăi frate cu frate în unitate 

În anul acesta pe care l-am trecut, au fost și niște momente mai grele. Era cât pe ce să nu ne mai găsim la sfârșitul anului acesta. Dar, iată că Dumnezeu a făcut ca și anul acesta să ne cântăm, să ne urăm, să ne fericim pentru intrarea în noul an.

Mie mi-a părut bine că printre toate greutățile prin care am trecut împreună, au fost și ani cu mângâiere, zile frumoase, prin cântările voastre pe la biserică sau în alte părți, care au rămas în inima și în sufletele credincioșilor care vin și poposesc pe aici. Și acum, Dumnezeu să vă bucure, să vă dea înțelepciune, minte și râvnă după cele duhovnicești!

Românilor transmit toate urările de bine și Dumnezeu să-i îmbogățească, să aibă, săracul cetățeanul nostru, dragostea și bunătatea de a trăi frate cu frate în unitate și să mergem acolo la Sfânta Biserică, s-ascultăm o Liturghie, s-ascultăm colindele frumoase ale strămoșilor noștri și să zicem unul către altul „Iertați! Iertați-mă pe mine, frate! Iartă și binecuvintează ziua aceasta mare a Nașterii Domnului”. Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace și între oameni bunăvoire. Dumnezeu să vă ajute!

Să vă fie și vouă prilej de bucurie și de amintire frumoasă, încheind anul acesta de învățătură. Poate va mai fi un an de bunăvoință a celor care ne dușmănesc. Să ne vedem cu bine și altădată!

(Fragment extras din Ne vorbește Părintele Justin, vol III)

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Predici, conferințe, interviuri, sfaturi
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

8 comentarii

 1. Eu am o relatie cu Dumnezeu in sensul ca El m-ajuta si eu il critic. Pentru ca sunt copii in lume care mor de foame. Dumnezeu zice ca acei copii sunt nevinovati si ajung in rai. Devin ingeri. Acesta este raspunsul scolar de olimpic la religia crestin-ortodoxa. Bun, dar suferinta parintelui nu se pune? Imi moare copilul in brate. Aceasta suferinta e prea mare pentru un parinte de copil. Unde e bucuria pe Pamant?

  1. [email protected] E destul de complicat răspunsul, el depinzând de fiecare caz în parte. Pot spune măcar atât, că Părintele Petroniu Tănase, fostul stareț al Schitului românesc Prodromu din Muntele Athos, niciodată nu mânca toată mâncarea din farfurie, răspunzând celor care îl întrebau (de ce face aceasta?), că sunt atâția oameni care nu au ce să mănânce în toata lumea. Era, deci, solidar cu cei ce sufereau de foame.
   Toți suntem vinovați într-o anumită măsură de faptul că semenii noștri se sting din lipsa hranei. Acum înțeleg mai bine gestul Părintelui Petroniu Tănase, vrednicul de pomenire. Nu Domnul îi lasă să moară de foame, ci noi, care nu ne putem îndumnezei după Har dacă îl lăsăm pe aproapele nostru să moară de foame iar noi având tot ce ne trebuie. Este grea această mustrare de conștiință care ne vine de la acești frați. Ce putem face? Milostenie către loate lucrurile Domnului, mai ales către oameni.

   1. Bun, dar Parintele Petroniu Tanase in afara de faptul ca manca putin, daruia copiilor nevoiasi? Si eu mananc putin. Sunt cersetori pe langa Biserici, oamenii le mai dau. Dar Biserica? Eu ma gandesc la cei care mor de foame, la subnutriti. De ce Biserica nu a ajutat? e o institutie care are 2000 de ani.

 2. De ce raspunsul e asa ” complicat”? Eu daruiesc la cersetorii de pe langa piete, iar oamenii ceilalti nu sunt de acord ca la dau bani. Ei muncesc.

  1. @Tele,

   Pai sa le dai te rog frumos numai mancare, pentru ca banii nu ajung la cersetori. Cerceteaza si documenteaza-te! Exista retele de cersetori peste tot in lume. Cu cat mai multi bani le dai, cu atat mai multi oameni vor fi furati si pusi pe la biserici si colturi de strada sa cerseasca. Deseori acesti cersetori pur si simplu arunca mancarea, pentru ca ei „muncesc” in colectarea banilor de la oamenii „care vor sa se simta bine ca fac o milostenie”. Am fost si eu candva la fel de darnica dar m-am oprit. Nu vreau sa sustin financiar traficul de fiinte umane.

   Daca cauti pe internet, vei gasi si un website cu un chinez care si-a gasit fiul pierdut la mii de kilometri in alt capat al Chinei.

   Sunt alte moduri de a arata milostenie si a avea grija de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.