X

[VIDEO] IPS Teodosie, mesaj de Anul Nou: „Dumnezeu ne-a ajutat să ajungem aici. Intrăm în 2021 cu încredere, alături de Dumnezeu! La Mulți Ani!”

Stiri ips teodosie pagina 1 din 6 - Stirileprotv.ro

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Încheiem, joi, 31 decembrie, un an extrem de dificil, care a adus numeroase provocări pentru toţi, care ne-a pus la încercare răbdarea şi credinţa, care ne-a bulversat vieţile şi ne-a oferit multe lecţii. 

Păşim astfel, în noul an, cu multă speranţă în suflet şi cu nerăbdarea de a vedea lucrurile din nou aranjate.

Înalt Prea Sfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, ne transmite un mesaj de credinţă şi ne îndeamnă să facem bine, căci Dumnezeu ne răspunde cu bine, să fim înţelegători unii cu alţii şi să ne iubim.

„Suntem în ultima zi a anului 2020, un an cu cifre rotunde, dar cu multe cumpene, anul în care boala şi frica i-a cuprins pe mulţi dintre semenii noştri. Cu toate acestea, Dumnezeu ne-a păzit; am ajuns cei mai mulţi în ultima zi a anului 2020. «Mâine anul se înnoieşte», cum spune colindul, intrăm în anul 2021. Intrăm cu încredere, Dumnezeu ne-a ajutat să ajungem aici, El ne va ajuta să păşim în anul următor.

Şi anul următor, Dumnezeu îl vrea bun pentru noi. Depinde de noi, cum ne adunăm puterile sufletului, cum ne rugăm, cum punem în cumpănă binele şi răul, să alegem mereu binele şi răul să îl dăm deoparte. Să fie anul credinţei, al rugăciunii, al vieţii celei de comuniune cu Dumnezeu.

Să fim mai iubitori unii faţă de alţii, să ne înfrăţim mai mult, să fim mai milostivi, mai doritori de împărtăşirea dragostei şi să rămânem cu Dumnezeu în fiecare clipă şi fiecare zi să fie o zi de mântuire, prin credinţă, prin rugăciune, prin dragoste.

Anul depinde în totalitate de noi. Dumnezeu ne răspunde numai cu bine, dacă facem binele, dacă-i cerem ajutorul, dacă stăm înaintea Lui cu credinţă, cu nădejde, cu dragoste şi cu rugăciune, dacă Îl ţinem în viaţa noastră în permanenţă, prin rugăciune şi trezvie.

Vă doresc să întâmpinaţi anul nou cu cele mai adânci, curate şi sfinte sentimente, cu dorirea ca Dumnezeu să locuiască în mintea şi în inima noastră, să ne însoţească paşii vieţii noastre.

La mulţi ani! Bucuria, lumina şi dragostea să vă fie razele în care să se scalde sufletele voastre. Să fim cu toţii în bună înţelegere, în dragoste şi în pace şi Domnul care astăzi şi-a primit numele, să reverse prin numele Său asupra noastră darurile Sale, iar sfântul Vasile, care străjuieşte începutul anului, să ne fie însoţitor în tot anul, cu mijlocirile sale şi cu rugăciunile sale. La mulţi ani!”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

 1. Cu Dumnezeu si Maica Domnului inainte! Toata nadejdea noastră o punem in Sfanta Treime ca ne va ajuta sa mergem mai departe !!! Doamne Iisuse Hristoase, miluieste.ne pe noi nevrednicii si păzește.ne de antihrist si de slugile lui!!!

 2. Iar noi îi urăm ÎPS Teodosie să se delimiteze de ecumenism ca să îl putem urma, altfel rămânem distanțați în ale credinței.
  La mulți ani tuturor românilor cu inima română!

 3. Inaltpreasfintite, Dumnezeu și Sfântul Vasile cel Mare să te lumineze în noul an. Un an nou binecuvântat tuturor. Să-l rugam pe Sfântul Vasile cel Mare să ne dea o picătură din harul său întărit de Dumnezeu, ca să fim vrednici ostași în războiul nevăzut ce ne sta în fata. Doamne-ajută!

  1. Amin , pårinte!
   Prea Sfântā Nåscåtoare de DUMNEZEU ,miluieste-ne pe noi!

   Sfinte Vasile cel Mare ocroteste-ne pe noi, românii de pretutindeni!

   Sā dea bunul DUMNEZEU sa fim cu totii ostasi vredici ai lui HRISTOS în råzboiul nevāzut ce va continua, cu aceeasi fortā distructivā si in anul ce a venit…

   “Cāutati Împārātia lui DUMNEZEU si toate celelalte vi se vor adåuga vouā…”

   Armele noastre duhovnicesti le avem date de HRISTOS cel Viu.. Ne mai trebuie preotii crestin ortodocsi, curajosi si care nu sunt ecumenisti.

   Sā nu ne gándim ca vom pierde si ca va fi sfârsitul crestinismului. Pur si simu, NU poate fi adevarat, icoanele sunt vii si ne cheama la Credinta Adevarata , in care Biserica lui HRISTOS , adevarat cā NU o învinge nici portile iadului…

   Românii trebuie sa fie uniti, daca îl au pe HRISTOS in ei.
   Daca românii nu sunt uniti si preotii sunt prinsi in mlastina spirituala a ecumenismului, natia românā va dispare su va rāmâne doar lupta individualā , a fiecarui suflet in parte. Anul ce a venit, va fi de cotiturā , poate schimba în bine, sau poate pierde pentru totdeauna suflete…

   Cāldiceii vor încurca lumea, ca de obicei. Dacā se schimba pāstorii, se va trezi turma.
   Anul 2021 va fi un an de lupta duhovniceascā si de pierdere si de supravietuire si nu ma refer la bani, ci la SUFLET.

   Doamne ajutā!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE