X

Senatul a anulat dublarea alocației pentru copii

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Plenul Senatului a votat, miercuri, cu 75 de voturi ‘pentru’ și 56 de voturi ‘contra’ un proiect de lege care prevede că alocația de stat pentru copii va crește cu 20% de la 1 ianuarie 2021, iar din 2022 alocația de stat pentru copii se va indexa anual cu rata medie anuală a inflației.  Senatorii PNL, USR PLUS și UDMR au votat ‘pentru’, în timp ce senatorii PSD și AUR au votat ‘contra’.

Decizia Senatului reprezintă o anulare a dublării alocațiilor. Practic, după votul din Senat, copiii rămân cu mărirea de 20% care a avut loc în septembrie și cu majorarea de încă 20% care va avea loc de la 1 ianuarie 2021. Astfel, 60% din majorarea votată de Parlament nu se va mai acorda.

Inițial, Parlamentul a votat pentru dublarea alocației de stat pentru copii. Invocând situația economică precară, Guvernul anterior condus de Ludovic Orban a decis prin Ordonanță de Urgență că alocațiile nu se vor dubla pe loc, ci vor crește etapizat, cu câte 20%, până în 2022, pentru a nu destabiliza bugetul de stat. Noua coaliție de guvernare a decis acum să schimbe macazul și să nu mai dubleze deloc alocațiile.

Astfel, coaliția de guvernare a decis că alocația de stat pentru copii va mai crește doar cu 20% de la 1 ianuarie 2021 și atât. Celelalte creșteri de câte 20%, care ar fi trebuit să aibă loc în iulie 2021, ianuarie 2022 și iulie 2022, NU VOR MAI AVEA LOC.

Din 2022, alocația se va indexa anual cu rata medie anuală a inflației.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

  1. Da, asa scrie, ca AUR a votat contra
    A votat contra anularii dublarii adica pentru mentinerea dublarii alocatiei

  2. Copiii au nevoie de libertate,educatie si normalitate,asta nu mai intelege multa lume astazi si nu ma refer doar la clasa politica ,dar si la oamenii obisnuiti din Romania care au ajuns sa masoare totul in bani mai ceva ca pe Wall Street. Dublata ,triplata sau nu alocatia va ramane tot un maruntis .Pe vremea regimului trecut aveam 160 de lei alocatie si eram mult mai fericiti,ne-am trait copilaria ca in povesti.Generatia de copii si tineri de azi inchisa ,batjocorita si umilita in numele unui guturai se va razbuna la varsta maturitatii pe parintii sau bunicii lor care au acceptat jugul slavagist al dementilor care conduc lumea azi.Sper sa nu apuc vremurile acelea.

  3. Ieri au fost comemorati cei 14 000 de prunci ucisi din dispozitia lui Irod, uratorul de Hristos. Azi IROZII din Parlamentul Romaniei au dispus ca majoritatea copiilor din Romania sa traiasca intr-o si mai mare saracie, avand in vedere ca la refuzul acestor nemernici de a mari alocatiile se adauga scumpirile la energie, care vor face conditiile de trai si mai dificile. Uratorii de Hristos din Senat se dovedesc, daca mai era nevoie, ca sunt si uratori de copii. Senatul fiind condus de bolsevicii din USR, ce asteptari poate avea cineva de la ciumatii comunisti? Daca nu le este mila de copii, cu atat mai putin vor avea empatie fata de ceilalti; Comunistilor le este strain sentimentul de mila, ne-o demonstreaza istoria cu varf si indesat, de cat de mult sunt ‘iubitori’ de copii comunistii ne-o prezinta trecutul comunismului, a vazut o lume intreaga cazul ‘Chizid’; sun in Romania multi copii care nu sunt departe de un asemenea trai dramatic, iar neomarxistii din USR nu le pasa de traiul mizer in care se afla acei copii; prin masura luata azi vor sa aduca cat mai multi copii ai romanilor la o asemenea viata mizera. Rusine sa le fie celor din PNL si UDMR ca se pozitioneaza alaturi de acesti degenerati.

  4. Avand in vedere ca familiile cu cei mai multi copii sunt tigani si, implicit, cele mai afectate – unde sunt 2 salariati in familie mai intretin cumva 1-2-3 copii insa acolo unde lucreaza numai unul pt ca celalalt tb sa aiba grija de cei 5-6-7-8 copii de acasa este extrem de greu, cred ca pot intra usor la discriminare.

    Nu se sesizeaza nimeni din oficiu?

      1. Peste 80% dintre familiile cu 4 copii si peste sunt tigani. Asa spune statistica. Romanii sunt “educati”. Chiar si dintre cei putini care merg regulat la biserica nu sunt multi care sa aiba multi copii O trista realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button