X

ÎPS Teodosie este omul anului 2020. De la începutul plandemiei a slujit ZILNIC

ÎPS Teodosie

Nici cei mai fanteziști scenariști de la Hollywood sau din altă parte nu puteau scrie un an ca cel pe care îl încheiem. Mulți dintre cei care pășeau cu încredere în 2020 nu au mai apucat să îl termine. SARS-COV-2, virusul ucigaș, a răpus aproape 1,8 milioane de oameni, dintre care aproape 16.000 sunt români.

Însă, nu doar moarte a adus acest virus. Moartea este singurul lucru concret al existenței. Pentru oameni, virusul a adus și restricții negândite și nebănuite. Iar în România aproape toate au fost negândite.

După ce CCR a declarat neconstituționale sutele de mii de amenzi date în starea de urgență de un guvern liberal care a sfidat Constituția, dar, mai ales, a batjocorit cetățenii, pe final de an au venit încă două hotărâri judecătorești care consființesc, din nou, că exact cei care trebuie să protejeze și să asigure că cetățeanului îi sunt respectate drepturile fundamentale sunt primii care devin opresori și inchizatori. Curtea de Apel București a decis că interzicerea pelerinajelor este nelegală, așa cum este și obligativitatea purtării măștii.

În acest context plin de restricții, de încălcări ale drepturilor fundamentale ale omului, un om s-a ridicat deasupra tuturor. De pe malul mării, de la Constanța, cu vocea inconfundabilă și cu barba de călugăr, ÎPS Teodosie s-a transformat în scut și apărător al libertăților cetățenești, în ciuda tuturor atacurilor la care a fost supus din partea premierului, miniștrilor, procurorilor, poliției și, nu în ultimul rând, opiniei publice, fie că era formată chiar din credincioși, fie din cei aflați în tabăra disprețuirii religioase.

Privit ca un excentric până și de către unii ortodocși, arhiepiscopul Teodosie a fost primul care a ridicat crucea în plină stare de urgență, când Klaus Iohannis și Ludovic Orban au sfidat legea, Constituția și Carta Fundamentală a Drepturilor Omului și au restricționat la maximum libertatea religioasă, închizând bisericile și interzicând chiar și sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos.

ÎPS Teodosie este singurul ierarh al Bisericii Ortodoxe Române care a slujit, încă de la debutul pandemiei, cel puțin o dată în zi, dar de cele mai multe ori s-a întâmplat de două ori. Niciun alt episcop, arhiepiscop ori mitropolit nu a slujit zi de zi, de când virusul a închis lumea.

Înaltpreasfințitul Teodosie s-a îngrijit, așa cum a știut și a crezut mai bine, ca niciunui credincios fie din eparhia sa, fie de oriunde din lume, să nu îi lipsească Sfânta Liturghie. Toate slujbele la care participă arhiepiscopul Tomisului sunt transmise online, pe Facebook, în direct, putând fi accesate oricând și oriunde. De altfel, ÎPS Teodosie deține recordul anului 2020 prin slujba de la Odovania Învierii, despre care cei care nu au cunoștințe elementare liturgice sau sunt dușmani ai ortodoxiei, bisericii, creștinismului sau religiei au numit-o ”Învierea 2.0”. Slujba a fost preluată de toate televiziunile de știri, stabilind și un record de audiență în online pentru un eveniment religios ortodox din România.

ÎPS Teodosie a răspuns cu crucea și cu rugăciunea acolo unde alții au aruncat cu ”săgețile” cuvintelor. A fost târât în instanță pentru că a administrat Sfânta Împărtășanie, așa cum este canonul ortodox, cu lingurița din același Potir. Judecătorii au decis că ceea ce a făcut Înaltpreasfințitul Teodosie nu este ilegal.

Însă, tot judecătorii au hotărât că ceea ce au făcut autoritățile guvernamentale, prin interzicerea pelerinajelor, este ilegal. La fel este și obligativitatea purtării măștii, conform judecății acelorași magistrați.

Ierarhul tomitan a devenit ținta fostului premier când a cerut ca românii să fie lăsați să meargă la pelerinajul de Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, interdicție despre care, ulterior, judecători au recunoscut că este ilegală.

Fostul ministru de Interne, Marcel Vela, a trimis poliția peste ierarh în biserică, cu pistoale la brâu, ca să scoată credincioșii de la slujbă, până acolo s-a ajuns în încercarea de a-l intimida pe arhiepiscop. O armată întreagă de polițiști și jandarmi au fost trimiși, de exemplu, în ziua de Sfântul Andrei, tot pentru a intimida credincioșii care mergeau la Peștera sfântului de la Ion Corvin. Un elicopter și baraje rutiere au vrut cu orice chip să pună capăt credinței celor care au înfruntat ninsoarea și frigul și au mers să-L mărturisească pe Hristos, în frunte cu ierarhul lor.

Presa l-a hăituit cum nici măcar un criminal nu a pățit-o. Acuzat că nu poartă mască și dovedind că nu sunt în stare să citească nici măcar ceea ce Guvernul decisese și anume că preoții, diaconii și cântăreții bisericești nu trebuie să o poarte cât timp slujesc, jurnaliștii l-au ”răstignit” prin tot soiul de fake-news-uri pe ÎPS Teodosie.

Însă, toate nu l-au oprit pe ÎPS Teodosie să își mărturisească credința, să sufere în tăcere, să își apere ”turma” cum alți ierarhi nu au fost în stare, deși ”oile” le-au cerut-o în lacrimi. Arhiepiscopul Tomisului s-a ridicat deasupra acestor timpuri, s-a lepădat de el și a luat ”arma” ortodocșilor, mergând cu ea în mână și a răspândit încredere și siguranța că niciun credincios nu este singur.

ÎPS Teodosie nu este, cu siguranță, un sfânt între oameni și nici om între sfinți. Este om. ÎPS Teodosie este omul anului 2020!

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Lumea ortodoxă
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

14 comentarii

 1. În condițiile date , ESTE OMUL LUI DUMNEZEU !
  „Slugi netrebnice suntem, am făcut ceea ce eram datori să facem. ”
  Aceste lucrări se judecă de DUMNEZEU în veșnicie. Nu doar ca ” omul anului 2020″. Ca Arhiereu al lui HRISTOS !
  restul un car de vorbe mai puțin sau mai mult „potrivite”.
  Vă rog să nu-mi ștergeți comentariul . Este în duhul Orthodoxiei. Chiar dacă unora nu le convine.

 2. In timp ce aproape toti ceilalti inalti ierarhi s-au ascuns de ochii vigilenti ai corectitudinii politice(exceptie facand, partial, doar Macarie al Europei de Nord si Ignatie Trif, episcopul Husilor), Teodosie a luptat din toate puterile sale cu Sistemul satanist implementat si in Romania, de catre Papusarii externi! De aceea, afirm si eu cu tarie: Vrednic este!

  1. subscriu la ce ati scris! locuiesc in Constanta si am urmarit indeaproape toate actiunile IPS Teodosie din anul 2020. In acest an Sfintia Sa este singurul Ierarh care a tinut si tine steagul Ortodoxiei Sus! a fost si este apropiat de oameni, citeste rugaciuni si este dedicat pentru slujirea Domnului asa cum nu a facut-o nimeni. Apreciez acest articol de mai sus, si adaug: Care Ierarh sta cu credinciosii constanteni dar si cu altii veniti din alte zone periodic sa sfatuiasca de dimineata pana seara? Cine face saptamanal o emisiune la radio la care raspunde timp de 2 ore? si mie mi-a raspuns la intrebari, am aflat sfaturi si informatii foarte importante si am inteles lucruri pe care nu le-am gasit nici in carti (va recomand emisiunea Cuvantul ierarhului din fiecare joi ora 18 pe radiodobrogea.ro, este salvata si pe youtube) Sa ne rugam si sa-l pomenim la rugaciuni sa-l pazeasca Dumnezeu (este al 17-lea copil la parinti), imi doresc foarte mult sa nu-l mai judece nimeni pentru ca nu stiu ce fac. Bine ar fi ca si ceilalti Ierarhi sa ia exemplu de la IPS Teodosie si sa faca macar la fel… Parintele Papacioc a spus la venirea Inaltpreasfintitului la noi ca: Dobrogea il astepta de …2000 de ani. Vrednic este!

 3. Teodosie, cinste tie. Hai, frate, să dăm toate pe una și să te dezici public de ecumenism și de actele cu cip!

  1. Vrednicia o apreciem doar după ce face cele spuse de „Duhul Capitanului”. Vă cam grăbiți, fraților, să oferiți cinstiri celor care sunt de acord cu ecumenismul. Și ne este clar și de ce o faceți, pentru că participați la slujbele lor, adică nu sunteți îngrădiți de erezia ecumenismului parafată prin momentul Creta 2016. Se vede de departe lucrul acesta.
   Ia ascultați ce zice Scriptura:”Cel ce dă un pahar de apă rece unui drept în nume de drept, plata dreptului va lua.”
   Voi dacă-i dați „apă la moară” lui Teodosie inainte ca el să se delimiteze de ecumenism si de documentele cu cip, ce fel de plată credeți că veți primi?
   Dați paharul de apă rece unui drept, adică unuia care a intrat în luptă cu ecumenismul și abia apoi puteți spera la o rasplată bună din partea lui Dumnezeu. Altfel ne jucăm pe aici de-a v-ați ascunselea!!!

 4. Cautati pe google cate milioane de victime fac anual gripele sezoniere si o sa va lamuriti rapid cum e cu „virusul ucigas”.

 5. Asa cum este IPS Teodosie in prezent, sa dea Bunul Dumnezeu sa se mai adauge si altii, pentru ca sunt asteptati de poporul credincios sa marturiseasca in duhul Ortodoxiei. Si grecii ii admira curajul, asa am auzit. Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.