X

Ungaria introduce pașaportul COVID

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Nu va fi posibil să participați la evenimente și să călătoriți cu avionul sau alt transport în Ungaria fără un document de călătorie COVID.  Ungaria a dezvoltat deja un sistem de aplicații mobile electronice speciale care va permite cetățenilor să demonstreze că sunt protejați de infecția Covid-19. Toate informațiile cu privire la starea de sănătate a cetățenilor vor fi în baza de date electronică a asistenței medicale (EESZT), transmite BucPress din Cernăuți.

„Considerăm că există o necesitate sporită  în lume ca cetățenii să-și poată demonstra  protecția împotriva coronavirusului, să poată circula liber și să folosească serviciile într-un mediu în care există mulți oameni și unde există un risc crescut de infecție”, a spus Balint Sabo, director general adjunct al Direcției Generale a Spitalului Național.

În special, vorbim despre așa-numitul pașaport Covid. Fără acesta, va fi aproape imposibil să mergi la teatru, coafor, să participi la orice eveniment sau chiar să urci într-un avion.

După cum a explicat Balint Sabo aplicația mobilă constă din două părți. Una este pașaportul Covid-19 în sine, iar cealaltă este o aplicație de control care confirmă protecția Covid pe baza rezultatelor testelor  pentru coronavirus, efectuate în ultimele 14 zile și a vaccinărilor.

Pașaportul Covid va conține date care se află deja în sistemul EESZT.

După cum a devenit cunoscut, Ungaria este printre primele țări în ceea ce privește nivelul de aplicare a acestor documente. Odată finalizată testarea sistemului, acesta va fi disponibil pentru toți cetățenii maghiari.

Cum funcționează aplicația?

Cererea identifică cetățeanul prin numărul său de asigurări sociale. El furnizează certificatul necesar de protecție împotriva COVID-19, verificând rezultatele testelor pentru coronavirus și istoricul vaccinurilor, alte dosare medicale relevante.

Rezultatele vor fi afișate ca un cod QR care conține un cod de timp și o semnătură electronică. Oamenii vor putea folosi acest așa-numit pașaport Covid nu numai în Ungaria, ci și în străinătate.

Rusia are în vedere și introducerea unor astfel de pașapoarte, astfel încât toți cei care au fost vaccinați să aibă un document. Ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko, a spus că, din punct de vedere tehnic, ar fi ușor să introducă astfel de pașapoarte, deoarece informațiile despre toți cei infectați ajung într-o bază de date specială.

Se va reaminti că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat în aprilie guvernele împotriva eliberării așa-numitelor pașapoarte de imunitate de la Covid-19 celor ce  s-au îmbolnăvit deja. La urma urmei, a fost imposibil să se garanteze acuratețea rezultatelor și absența riscului pentru deținătorii acestor pașapoarte.

Potrivit OMS, emiterea unor astfel de documente poate crea iluzia proprietarilor că sunt complet protejați împotriva riscului de reinfecție în următoarele luni, ani sau chiar niciodată.

Citiți și:

Un altfel de pașaport sanitar: Cei care se vor vaccina anti-COVID vor primi adeverințe

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Cam cat sunt si ungurii de “rebeli”?

    Cand e vorba de respectat mascaradele papusaresti, se alineaza si ei fara sa carteasca.

    1. Așa este Cosmin.Ei sunt protejati de Rusia si cum fac rusii asa fac si ungurii.Din păcate toate țările lumii au acceptat această munciună cu câteva mici excepții!Mă refer la nivel de guvern/președintie!Căci oamenii au început să se mai trezească și să își dea seama de adevăr.

  2. “Potrivit OMS, emiterea unor astfel de documente poate crea iluzia proprietarilor că sunt complet protejați împotriva riscului de reinfecție în următoarele luni, ani sau chiar niciodată.”
    Deci vaccinul nu este sigur în ceea ce privește posibilitatea ta de a te îmbolnăvi, o spun mai dinainte cei din OMS. Acum spun adevărul, căci ei știu ce va urma după vaccinare!!!. Și atunci care mai este rolul vaccinării dacă tot există posibilitatea să te îmbolnăvești? La această întrebare a răspuns @ NaaVin într-un articol anterior, spunând că rolul vaccinării nu este grija statului pentru a-l scăpa pe om de boală, ci pentru a-l pecetlui. Răspuns corect.

  3. Miscarea Ungariei tinteste Romania.

    Se stie ca peste 70% dintre romani vor refuza vaccinarea, dar sunt si poporul care circula foarte mult inspre si dinspre vestul Europei, prin urmare Orban a primit ordin de la papusari sa blocheze Romania, sa conditioneze tranzitul teritoriului ungar de existenta dovezii de vaccinare.

    Mai e un aspect: lupta apriga se duce impotriva popoarelor ortodoxe. Vezi Rusia, Grecia, Romania, etc

    De aceea altii sunt lasati mai usurel, caci oricum sunt pe autostrada sprea iad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button