X

Reportaj: De ce a votat diaspora cu AUR

Atunci când ești suspendat între două țări, ești exploatat în Germania, Spania sau UK, ești jignit de românii din țară care te fac „sclav” sau „lepros”, iar identitatea ta etnică e confuză, riști să te radicalizezi.

Primii români din diaspora care ne-au spus că votează AUR au fost muncitorii sezonieri din Knoblauchsland (Ținutul Usturoiului), una din cele mai mari zone agricole din Germania. Aici lucrează zeci de mii de muncitori sezonieri – asociația românească Integro Mittelfranken e.V. estimează că în jur de 180.000 de români muncesc în fiecare an în agricultură în Germania.

O să vezi în fiecare sâmbătă mașinile lor cu numere de Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin sau Mehedinți în parcările Lidl de la marginea orașului, acolo unde merg să-și facă cumpărăturile, sau în fața sălilor de păcănele deschise de indieni. Sunt plecați de acasă de luni de zile și trăiesc în provizorat, în cazările puse la dispoziție de fermierii germani. Unii dintre ei stau doar două-trei luni pe an în România, locul pe care îl numesc „acasă”, pentru că acolo trăiesc copiii lor.

Unii sunt exploatați de fermierii pentru care lucrează, așa cum s-a întâmplat cu Eleonora, Gabriela și Gabriel, dați afară de pe o zi pe alta pentru că au încercat să-și apere drepturile. Pentru vulnerabilitatea acestor oameni este responsabilă România, țara în care politicienii nu au putut, nu au vrut, nu au știut să asigure drepturile fundamentale ale cetățenilor la educație și sănătate.

Mulți trăiesc de ani de zile suspendați între două țări, așa cum sunt Stelian și Oana, care au plecat de lângă fetița lor când aceasta avea un an și opt luni și încă sugea la sân. Germania nu va fi niciodată casa lor, pentru că, spre deosebire de alți români, ei nu au șansa să se integreze.

Românii care lucrează în abatoare, în construcții sau în agricultură și locuiesc în cazările puse la dispoziție de angajatori nici n-ar avea cum să se integreze în societatea germană sau în cea spaniolă. Trăiesc închiși în comunitatea lor, muncesc de luni până sâmbătă câte 10-12 ore pe zi, nu ies niciodată în oraș pentru că economisesc toți banii pe care-i câștigă. Și nu fac asta de zgârciți, ci pentru că România a tolerat ani de zile acest model economic: un membru al familiei lucrează trei sau zece luni pe an în străinătate, iar din banii aceștia trăiesc trei generații – bunicii, copiii și nepoții.

Așa că nu e de mirare că un partid care „își propune să realizeze unitatea românilor, oriunde s-ar regăsi aceștia, la București, Iași, Timișoara, Cernăuți, în Timoc, Italia sau Spania, pentru însăși existența noastră ca neam” a obținut un astfel de scor în diaspora la alegerile parlamentare.

Iar dacă mulți se declară șocați că AUR a obținut acest scor, asta se întâmplă pentru că au întors capul și n-au vrut să vadă problemele românilor din diaspora. Pentru că, așa cum am scris de multe ori în ultimii doi ani, problemele românilor din țările bogate ale Europei încep din România.

Citiți continuarea aici.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Neamul românesc
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

6 comentarii

  1. Mihai T, posibil însă in acest moment acest partid e singurul care reprezintă aspirațiile românilor. Există o bănuială puternică ca a fost creat de servicii dar pana acum, de la PRM-ul lui Vadim nu a mai fost deloc asa ceva. Nu cred ca ei vor da semnalul redesteptarii naționale dar acum macar știm că românii sunt dispuși să caute reale valori si sa nu mai înghită toate mizeriile „europene” si „progresiste”

    1. Frumos, ai pus punctul pe i. Probabil singura opozitie in parlament si singurul partid care totusi se gandesc si la romani!!!

  2. Adevărat, Aur ne-a ajutat sa vedem nucleul dur format din românii care sunt împotriva uie și NATO și, în viitor, împotriva vaccinării!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.