X

Eurodeputații condamnă noua lege a avortului din Polonia

Eurodeputații condamnă noua lege a avortului din Polonia și subliniază că a adus „prăbușirea statului de drept” în această țară.

Parlamentul European a adoptat o rezoluţie cu 455 de voturi pentru, 145 împotrivă şi 71 de abţineri, prin care acuză guvernul naţionalist din Polonia că a influenţat inadecvat un tribunal care a decis o interdicţie aproape totală a avorturilor, ceea ce ar arăta că statul de drept s-a prăbuşit în Polonia, potrivit comunicatului oficial.

De asemenea, deputații europeni consideră că restricționarea drepturilor de avort duce doar la mai multe avorturi mai nesigure, iar autoritățile poloneze nu ar fi trebuit să se pronunțe când restricțiile de sănătate publică erau în vigoare și adunările publice erau interzise.

Documentul cere ca UE să facă mai multe pentru a susține drepturile reproductive ale femeii – adică a avortului la cerere – și ajute organizațiile societății civile care ocrotesc statul de drept.

Prin rezoluție, parlamentarii europeni își manifestă susținerea și solidaritatea cu cetățenii polonezi, în special femeile și cei din categoria LGBT care „au ieșit în stradă să protesteze împotriva restricțiilor grave asupra drepturilor lor fundamentale și libertăți, în ciuda riscurilor pentru sănătatea publică”

În urma deciziei, avortul va fi legal în Polonia numai dacă sarcina reprezintă o ameninţare la adresa sănătăţii sau a vieţii mamei sau atunci când este rezultatul unui act interzis precum violul sau incestul.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

3 comentarii

    1. tot ce nu corespunde agendei neo-marxiste, incalcă statul de drept. adică statul în poziție de drepți în fața lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Avem nevoie de ajutorul dvs. pentru a menține OrtodoxINFO online VĂ RUGĂM SĂ NE SPRIJINIȚI!