X

STUDIU: Imunitatea celor vindecați de coronavirus poate dura de la 8 luni la câțiva ani

În schimb, vaccinurile anti-covid ar asigura o imunitate de maxim 6 luni. Soluția ar fi imunizarea în masă și întărirea sistemului imunitar

Imunitatea celor care au avut coronavirusul poate dura de la 8 luni la câțiva ani, arată un studiu american, scrie mediafax.

Datele provin din cercetări nepublicate încă, dar din laboratoare excelente, examinate de câțiva oameni de știință, scrie Corriere della Sera.

Profesorul Alessandro Sette, directorul departamentului de cercetare a vaccinurilor din Institutul de Imunologie La Jolla (Ljl) San Diego, este unul dintre semnatari.

Astfel, dr. Sette și colegii săi au ales 185 de bărbați și femei cu vârste cuprinse între 19 și 81 de ani, care s-au vindecat de Covid-19. Majoritatea avusese simptome ușoare, fără spitalizare. Echipa a monitorizat patru componente ale sistemului imunitar: anticorpi, celule B și două tipuri de celule T, pentru a construi o imagine cât mai completă asupra imunității.

Conform concluziilor, la opt luni de la infectare, majoritatea celor vindecați (peste 90%) are încă suficiente celule imune pentru a evita infecția și pentru a preveni boala Covid-19.

Puține persoane infectate nu au prezentat imunitate de lungă durată după recuperare, posibil din cauza cantității de încărcătură virală la care au fost expuse.

„Această cantitate de memorie ar împiedica probabil marea majoritate a oamenilor să se îmbolnăvească timp de mulți ani”, a spus Shane Crotty, virolog la Institutul de Imunologie La Jolla, care a condus noul studiu.

Potrivit echipei de savanți americani, persoanele vindecate ar putea fi protejate cel puțin opt luni, însă e posibil să evite infecția câțiva ani.

Durata exactă a imunității este greu de prezis, deoarece oamenii de știință nu știu încă ce niveluri ale diferitelor celule imune sunt necesare pentru a protecție, dar studiile de până acum au sugerat că ar putea fi suficient chiar și un număr mic de anticorpi sau celule T și B.

Dacă rezultatele cercetării ar fi confirmate, ar reprezenta o veste excelentă, deoarece cea mai mare îngrijorare a fost că imunitatea la coronavirus ar putea dura doar câteva luni.

În schimb, vaccinurile anti-covid ar asigura o imunitate de maxim 6 luni. Soluția ar fi imunizarea în masă și întărirea sistemului imunitar

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
plandemia covid-19
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

 1. În atenția ciraclui șef de la Palatele Cotroceni și Victoria:
  EFECTUL FULGERĂTOAREI VIZITE DE LUCRU A LUI MIKE POMPEO LA PARIS ESTE IMEDIAT: MACRON A RUPTO-N FERICIRE, LUI TANTI MERKEL ÎI ȚÂȚÂIE FESELE, IAR EUROPENII, SCAPĂ DE VACCINAREA SILNICĂ ȘI ÎMPUȘCĂRIEREA ÎN PROPRIILE LOR LOCUINȚE
  Luni, 16 noiembrie, vicepreședintele american Mike Pompeo a petrecut câteva ore la Paris. A doua zi, 17 noiembrie, alb și mahmur ca Frumoasa din Pădurea Adormită, de mii și mii de ani, trădătorul Macron a fost nevoit să anunțe renunțarea la vaccinarea obligatorie a populației și eliberarea din pușcăriile domiciliare a Francezilor nedemni de propriul lor trecut, ajunși la fel de handicapați ca și noi.

  Nimeni întreg la cap nu crede că este vorba de o întâmplare. Întâmplări nu există. Totul se petrece cu o necesitate cunoscută sau necunoscută. Pus cu genunchii pe coji de nucă, slugoiul de serviciu, al Rothschilzilor, la Paris, a sfârșit prin a înțelege că s-a ales praful de Planulul secret al conspiratorilor mondialiști, că trebuie să-și găsească un refugiu căldicel, înainte ca Francezii să scoată sfânta ghilotină, de la naftalină.
  ROTHSCHILD VA TREBUI SĂ REVADĂ COPERTA REVISTEI SALE, ”THE ECONOMIST 2021”, ÎN CARE L-A PREZENTAT PREȘEDINTE PE JOE BIDEN, ȘI-A PERMIS SĂ PUBLICE UN DRAPEL AMERICAN SFÂȘIAT ÎN DOUĂ, DELIRÂND PE TEMA VACCINĂRII GENERAL-SILNICE, A OBLIGATI-VITĂȚII BOTNIȚELOR DE LA NAȘTERE PÂNĂ LA MOARTE, PRĂBUȘIREA TUTUROR ECONOMIILOR, SUPRAVEGHEREA ELECTRONICĂ A MASELOR POPULARE ȘI COMUNISM PE ÎNTREGUL PĂMÂNT.
  https://www.incorectpolitic.com/efectul-fulgeratoarei-vizite-de-lucru-a-lui-mike-pompeo-la-paris-europenii-scapa-de-vaccinarea-silnica-si-impuscarierea-in-propriile-lor-locuinte/

  Coperta The Economist 2021
  https://shop.economist.com/products/the-world-in-2021?redirect=US

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.