X

Arhiepiscopul Ieronim al Greciei a fost testat pozitiv cu covid. Patriarhul Serbiei a fost intubat

Patriarhul Bisericii Ortodoxe a Greciei are COVID-19

Patriarhul Bisericii Ortodoxe a Greciei, Ieronim al II-lea, a fost testat pozitiv cu COVID-19, joi dimineață și a fost internat într-un spital din Atena. În vârstă de 82 de ani, patriarhul Ieronim prezintă simptome uşoare ale bolii şi are o febră de 37,7 grade, conform unui purtător de cuvânt al bisericii.

„Particip personal, ca un păstor, la această grea încercare la care sunt supuşi mii de alţi fraţi din ţara noastră şi milioane din întreaga lume. Particip la angoasa, durerea şi frica tuturor, pe care o vom depăşi cu toţii, prin credinţa noastră în Dumnezeu”, a declarat arhiepiscopul Atenei Ieronim apropiaţilor săi, înainte de internare, potrivit presei elene citate de Digi24.

Ieronim a fost dus la acelaşi spital din Atena unde zilele trecute s-a internat arhiepiscopul Albaniei, Anastasios, la rândul său bolnav de COVID-19 şi care a fost adus cu avionul săptămâna trecută în capitala Greciei pentru tratament.

Grecia a intrat la începutul acestei luni în lockdown timp de trei săptămâni. Toate magazinele, cu excepţia celor care vând alimente şi medicamente, sunt închise. Locuitorii ţării spun că aceste măsuri nu sunt neapărat necesare, iar alţii se tem că economia va fi distrusă.

Bisericile grecești, criticate

În cadrul celei de a doua izolări impuse în Grecia de la 7 la 30 noiembrie, Guvernul grec a dispus suspendarea tuturor slujbelor religioase fizice în toate lăcaşurile de cult din ţară.

Slujbele Bisericii Ortodoxe – majoritară în Grecia – continuă să fie oficiate exclusiv pentru cler.

Numai rugăciunile individuale rămân autorizate în biserici deschise publicului, în afara serviciilor religioase.

Însă bisericile din Grecia sunt criticate de la prima izolare din cauză că nu renunțat la Sfânta Împărtășanie.

Patriarhul sârb Irineu a trecut printr-o perioadă grea în ultimele ore de când starea sa de sănătate s-a deteriorat

Potrivit unei declarații făcute de președintele Serbiei, Alexander Vucic, patriarhul sârb Irineu s-a luptat cu o „situație dificilă”. El a adăugat că Patriarhul a fost intubat acum o oră.

Patriarhia Serbiei negat mai devreme zvonurile potrivit cărora Patriarhul Irineu ar fi trecut la Domnul.

De fapt, Patriarhia Serbiei a chemat toți credincioșii să se roage pentru sănătatea patriarhului Irineu și i-a îndemnat să se informeze despre starea sa de sănătate din anunțurile oficiale ale consiliului medical și de pe site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Echipa medicilor sârbi beneficiază de asistența medicilor din Rusia, care împreună l-au examinat pe patriarh.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

5 comentarii

  1. Capii bisericilor si staretii manastirilor sunt luati si dusi, dar nu mai sunt dusi la Canal ci sunt dusi la spital. Noul comunism nu mai foloseste forta bruta ci inselaciunea.
    Ciudat ca tinerii si copiii nu fac aceasta „boala”; oare pentru ca de ei este nevoie in viitor, reeducati fiind, iata, inca de acum?

  2. Rugați-vă pentru mine sa pot tine în continuare slujba normal (fără masca) atât eu cât și credincioșii!

    1. Din cate am inteles, preotii sunt obligati pin canoanele bisericii sa nu tina slujbele mascati in vreun fel. Daca este asa, atunci toti preotii, dar TOTI, ar trebui sa se opuna, ÎN BLOC SI SINCRON, unei eventuale obligativitati de acest fel, cu orice risc. Repet: IN BLOC SI SINCRON!

      Ei (derbedeii) invoca urgenta si starea exceptionala, doar ca unele chestii, pe lumea asta, sunt si deasupra urgentei si a starii exceptionale (lasand la o parte ca atat urgenta cat si exceptionalul nu sunt deloc suficient argumentate).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button