X

Patriarhul ecumenist Bartolomeu, entuziasmat de „victoria” lui Joe Biden, așteaptă readerarea SUA la Acordul de la Paris

Patriarhul ecumenist despre Biden: cetățenii din întreaga lume liberă îți salută victoria
© Nikos Magginas / Patriarhia Ecumenică / Din vizita dlui Biden la Patriarhia Ecumenică în 2011

Patriarhul ecumenist Bartolomeu i-a trimis o scrisoare de felicitare „noului” președinte ales al Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden.

„Bucuria și entuziasmul pentru victoria voastră electorală nu sunt doar sentimente personale. Acestea sunt, de asemenea, sentimente ale Patriarhiei noastre ecumenice și ale episcopiilor sale din întreaga lume, mai întâi Arhiepiscopia Ortodoxă Grecească a Americii cu vrednicul ei păstor Arhiepiscopul Elpidofor – și vă mulțumim pentru că l-ați înconjurat de dragoste și onoare – și dincolo de Patriarhia noastră, milioane de americani de asemenea, cetățenii întregii lumi libere vă aplaudă supremația, cărora le dați speranță (am spune certitudine) pentru o lume mai bună, unde valorile eterne și idealurile umanității civilizate vor prevala ”, a declarat Patriarhul Ecumenic, printre altele, în scrisoarea lui.

Patriarhul ecumenic a reamintit, în scrisoarea sa, implicarea îndelungată a patriarhiei ecumenice în problemele de protecție a mediului natural și modalitățile de abordare a schimbărilor climatice. Patriarhul și-a exprimat satisfacția și bucuria față de inițiativele pe care noul președinte ales este pregătit să le ia în această problemă urgentă, așa cum a anunțat deja, în vederea aderării la Acordul de la Paris (ce propagă ideologia încălzirii globale) și a garantării unui mediu mai curat.

„Domnule Președinte, cei cu sete de libertate religioasă așteaptă mult de la noi, cei cărora li se încalcă drepturile omului, cei care doresc libertate și dreptate. Și sunt atât de mulți dintre ei! Acestea includ, de asemenea, comunitățile religioase istorice din Orientul Mijlociu care prevăd o coexistență pașnică. Domnule președinte, Dumnezeu să fie cu tine!”

Biden a vizitat, în 2011, în calitate de vicepreședinte al Statelor Unite, Patriarhia Ecumenică, la Fanar. Cu câțiva ani mai înainte, în 2009, Patriarhul Ecumenic, în timpul vizitei sale oficiale în Statele Unite, la o conferință internațională de mediu care a fost organizat de Patriarhie pe râul Mississippi, s-a întâlnit personal cu președintele de atunci, Barack Obama, la Casa Albă și împreună cu vicepreședintele său, Joe Biden, la reședința sa oficială la Number One Observatory Circle, unde s-a oferit o cină oficială în cinstea Patriarhului Ecumenic.

În toastul său, Biden s-a referit cu căldură la personalitatea, slujirea și inițiativele Patriarhului Ecumenic, pentru promovarea dialogului interconfesional, a toleranței și a coexistenței pașnice în lume, dar și pentru efortul Său de sensibilizare a populației cu privire la protecția mediului natural la nivel mondial.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Incalzirea globală
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

12 comentarii

  1. Mda, e clar, antihristul e cu un picior si jumatate in Templul lui Solomon. Sa nu uitam ca spurcatul antihrist va fi incoronat in Templul de la Ierusalim chiar de Patriarhul Bartolomeu. Mult laudatul Donald Duck a participat la reconstructia templului. Tare mi-e ca Fiara sa nu fie cumva ginerele lui Trump, Jared Kushner, care e evreu, si ce sa vezi, surpriza, detine cladirea 666 din Manhattan, New York. Ratoiul Donald si-a jucat rolul. Acum urmeaza Sleepy Joe(probabil Harris-Obama) si gata, „bajetii” si-au terminat treaba. Apoi urmeaza sa vina blestematul de antihrist…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.