X

Grecia: Sfânta Liturghie se va săvârși fără credincioși

Without the presence of believers the Divine Liturgies in Greece

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Între 6 și 30 noiembrie, toate slujbele și ceremoniile religioase vor avea loc în bisericile din întreaga țară, fără participarea credincioșilor.  Aceștia se vor putea ruga după sfârșitul dumnezeieștii Liturghii, respectând toate măsurile de protecție corespunzătoare.

Potrivit buletinului oficial emis de guvernul grec cu privire la funcționarea bisericilor în zonele gri, în biserici vor avea loc doar ceremonii funerare cu participarea preoților, a membrilor familiei imediate a decedatului și a persoanelor care se ocupă de înmormântare, care nu va depăși numărul total de 9 persoane, toate respectând cu strictețe măsurile de protecție preventivă și instrucțiunile autorităților sanitare.

În plus, autoritățile responsabile cu funcționarea și gestionarea cimitirelor trebuie să respecte măsurile de protecție și să împiedice prezența persoanelor cărora nu li se permite să participe la ceremonie.

traducere de Nușca

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Buni îs și popcii grecilor,ca ș-ai noștri…Doar Creta e in Grecia, nu?!
    Da’ komunizmu n-o muritu’, numa’ o țâr’ s-o hodinitu’…! *…Hiara cu rana de moarte, a carei rana fusese vindecata…*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button