X

Primarul UDMR al orașului Sfântu Gheorghe a fost sancționat pentru DISCRIMINAREA PE CRITERII ETNICE a românilor

DNA a clasat dosarul care-l viza pe primarul din... | News.ro

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, se face vinovat de discriminarea pe criterii etnice a românilor. Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat ieri, 4 noiembrie, o decizie în acest sens.

În luna noiembrie 2016 Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, a sesizat CNCD cu privire la faptul că primarul UDMR al municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a impus în mod ilegal cunoașterea limbii maghiare pentru ocuparea unui post de șofer la Primăria Sfântu Gheorghe, fapt ce constituie o discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare (potrivit datele oficiale, peste 21% din populația orașului nu este de etnie maghiară).

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a admis sesizarea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a sancționat contravențional pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare pentru faptul că  a condiționat ocuparea unui post din Primăria Sfântu Gheorghe de cunoașterea limbii maghiare (detalii aici).

Antal Arpad a acționat în judecată ADEC în încercarea de a anula decizia CNCD însă în luna septembrie 2019 Curtea de Apel București a respins acțiunea edilului din Sfântu Gheorghe.

Sentința Curții de Apel București pe scurt (detalii aici): „Respinge actiunea ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronuntată azi, 11.09.2019, în sedintă publică”.

În 4 noiembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție a judecat recursul primarului Antal Arpad pe care însă l-a respins ca fiind nul. Decizia ÎCCJ pe scurt (detalii aici):

„Admite excepţia nulităţii recursului, invocată din oficiu. Constată nul recursul declarat de recurentul-reclamant Primarul Municipiului Sfântu Gheorghe împotriva sentinţei civile nr. 434 din data de 11 septembrie 2019, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 4 noiembrie 2020”.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. N-ati citit ce spune Psalmul 13: “toti netrebnici s-au facut”?
   Crestinii nu au ce cauta la vot, cine voteaza alege masoneria, diavolii, carantinarea,etc. in locul lui Hristos.
   Veti fi responsabili pentru cele ce se vor petrece din vina celor pe care ii votati, veti da socoteala la Judecata!

   Nu inteleg lumea asta! Ce va mananca-n fund sa votati? Credeti ca veti schimba ceva? Noi, niste muci, niste carpe lepadate, care pana si la Hristos renuntam pentru o coaja de paine, credeti ca veti aduce pace in lume ??. Cand Apocalipsa 21:4 ne spune atat de clar ca NUMAI Hristos mai poate sa ne scape! Cine e acest Dan Tanasa si cime e Hristos? Ce putere are Tanasa si ce putere are Hristos? Sau nu numai acest candidat, ci ORICINE de la conducere, de la partiduri, de ce nu vreti sa credeti ca daca nu esti fidel sistemului, antihristului, masoneriei, nu poti sa ajungi in politica? De ce nu vreti sa credeti ca toti sunt o apa si-un pamant? Votati numai ca sa nu stati acasa in ziua aia, mai bine v-ati ruga. Sa fim seriosi…

   1. “Patriot adevarat “?!
    Oare cind veti fi si voi capabili sa faceti diferenta intre bine si rau !?
    Oare cind veti intelege ca cele doua orinduiri sociale capitalismul si comunismul sint perimate IREVERSIBIL adica sint astfel construite ca SMECHERII sa manince FRAIERII de vii asa cum se intimpla de sapte mii cinci sute de ani prin oricare dintre orinduirile perindate in istorie .
    Chiar daca sintem la sfirsitul OMENIRII macar ar trebui sa intelegem ca OAMENII DESTEPTI ,SERIOSI SI ORTODOCSI nu au facut si nu fac.parte dintr-un PARTID
    sau dinte-un SISTEM ,oricare .
    OAMENII DESTEPTI fundamental stiu ca solutia pentru ROMANIA(aceasta ar fi trebuit sa fie si in anul.1990 ,si AZI AM FI FOST PE CAI MARI ,nu ANARHIA zis democratie in care au inflorit interlopii GENERALIZATI IN ORICE POST mai rau ca ciupercile dupa ploaie ) este DICTATURA MILITARA care sa educe timp de o suta de ani RIGUROS FIECARE ROMAN din tata in fiu ca sa-si CUNOASCA fiecare INS LUNGUL NASULUI si niciodata sa nu mai fie romanul. IMPOSTORsi CIRPACI descurcaret ,facind doar treaba de MINTUIALA oriunde si oricind , cum e de doua mii de ani majoritatea romanilor .”HOP si nea ion ,ca e si el OM!”
    Acesta e cauza dezatrului national de doua sute de ani .FIECARE NEA caisa crede ca e in masura sa aiba o ideie DE LUAT IN SEAMA de restul ,precum GISTELE pe IZLAZ .
    Petrache.LUPUL in proorocia sa spune ca in zilele de.pe urma hotii si cwrwle vor fi “DOMNI si DOAMNE” !
    MISTO MOMENT !.Cunoscut ,nu ?Cu cine sa faci O TARA DEMNA SI UN POPOR CIVILIZAT? cu prostii ,GENERALIZATI ,niciodata .Cu prostii faceti EXACT ce vedeti de 30 ani !
    Nici macar CEAUSESCU care s-a scremut n-a reusit sa ERADICHEZE primitivismul romanului MAJORITAR malnutrit si analfabet timp de 1950 de ani prin scolile lui perpelite pe REPEDE INAINTE atita vreme cit GENA NU E CALITA RIGUROS si nu are acumularea CANTITATIVA care sa produca SALTUL CALITATIV din tata -n fiu .. ROMANUL a ramas ce este el de veacuri .SUBDEZVOLTAT MINTAL SI SUFLETESTE .Nimeni nu s-a preocupat sa-l educe
    FUNDAMENTAL ca fiecare sa stie cite parale face.si care.ii este LOCUL in societate .SA INVETE lucruri fundamentale DEMNITATEA SI RUSINEA si sa-si ocupe LOCUL DAT LUI IN LUME !NU SA RIVNEASCA acolo unde nu-l duce MINTEA .
    Nu poti face din RAHAT BICI ca sa trosneasca ,nicicind !
    Cum vom face asta ?!
    In nici un caz NU cum a gindit-o TICALOSUL.ANALFABET DE CEAUSESCU care a facut partidul ANALFABETILOR SATANISTI si turnatori/securisti , fara numar de care nu vom scapa nici intr-o suta de ani DACA NU ies in fata NOASTRA DESTEPTII NATIEI ,adica NATIVII cu premiul unul doi si trei de la GENERALA pina la FACULTATE si DOCTORAT .
    Cind vom intelege ca nu toate mustele care ZBOARA fac miere ,nici macar VIESPELE care sint aproape identice cu ALBINELE la forma nu si la FOND ,la fel cu romanii cu scoli la copypast ,atunci PROSTII natiei ,majoritarii se vor calca pe picioare sa se inghesuie in SPATELE NATIEI si nu sa iasa ca PADUCHELE in frunte in PARTIDE SUGATOARE DE BUGET si darimatoare de tara , la fel cu TOTI.POLITICIENII ROMANI si clientela .
    DESTEPTACIUNEA nu sta pe toate gardurile .
    DE ACEEA e bine SA VORBEASCA doar acei OAMENI care chiar AU CEVA DE SPUS .
    La noi ,e ca la TIRG si ca la TELEVIZOR .
    MAHALAGII SI MAHALAGIOAICELE sint VEDETE .
    TRAGEDIA.NATIEI vine din LIPSA UNEI EDUCATII RIGUROASE pentru fiecare locuitor din tata in fiun . NIMENI care nu este un GENIU NATIV n-ar trebui sa treaca in clasa a cincea !!!
    CE FACI CU O MARE MAJORITATE !
    MUNCA FIZICA IN AGRICULTURA dupa trei ani de SCOALA PROFESIONALA . CA LTI LA FOCUL MUNCII GRELE ,CU MERSUL SAPTAMANAL LA SFINTA LITURGHIE OBLIGATORIU PENTRU CATEHIZARE SI BINE HRANITI in urma celor opt ore de munca dupa PRICEPEREA FIECARUIA ,scoti in sfirsit romanul la mal dupa o suta de ani .
    Tot au darimat ei MAREA
    INDUSTRIE !Cica fiare vechi !
    Ca sa ce ? SA FIE CAPSUNARI SI ROBOTI in MULTINATIONALE .
    MODERNIZAREA ROMANIEI O incepuse GENERALUL ERUDIT RUS PAVEL KISELEF .
    DUS A FOST !
    CITI ERUDITI a mai avut natia la conducere dupa ?
    SCAPATATUL DE REGE manevrat CONTRA AVERI de HIENELE analfabete burghezo -mosieresti ?
    VAX !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button