X

De ce ne vor închiși în case? Bolnavii de gripă, băgați în carantină

Coronavirus pandemic inevitable, US warns as disease spreads across globe - World News

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Carantina, introdusă pentru toate bolile contagioase

Guvernul a introdus gripa în lista cu bolile infectocontagioase pentru care este obligatorie carantinarea. Astfel, bolnavii de gripă, în cazul în care este vorba de o tulpină nouă, vor fi automat izolați într-o unitate sanitară. Cum în fiecare an tulpina gripei se schimbă, este de așteptat ca toți cei infectați cu acest virus să fie carantinați.

Autoritățile române par să se pregătească de un nou virus pandemic. Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre inițiat de Ministerul Sănătății prin care se instituie atât o listă cu boli infectocontagioase, cât și carantina celor care se îmbolnăvesc. Curios este faptul că pe această listă apare și gripa, este adevărat, cu tulpină nouă, iar cei bolnavi vor intra în carantină cel mai probabil în unități sanitare. De același tratament vor avea parte și cei care se infectează cu un agent patogen necunoscut. ”Izolarea persoanelor se instituie cu acordul persoanelor supuse examinării, iar în lipsa acestuia, atunci când medicul constată riscul iminent de transmitere comunitară a unei boli infectocontagioase, solicită izolarea într-o unitate sanitară sau, după caz, într-o locație alternativă atașată unității sanitare, în scopul efectuării examinărilor clinice, paraclinice și a evaluărilor biologice, până la primirea rezultatelor acestora, dar nu mai mult de 48 de ore. Izolarea la domiciliu sau la locația declarată se instituie dacă riscul contaminării altor persoane sau al răspândirii bolii infecto-contagioase este redus. Izolarea la domiciliu sau la locația declarată nu poate fi dispusă în situațiile în care informațiile științifice oficiale referitoare la tipul agentului înalt patogen, calea de transmitere și rata de transmisibilitate impun izolarea persoanelor exclusiv într-o unitate sanitară sau o locație alternativă atașată acesteia”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre de guvern.

Lista bolilor, propusă de INSP

Guvernul susține că lista cu bolile infectocontagioase pentru care se instituie izolarea a fost elaborată de Institutul de Sănătate Publică. ”Lista cuprinde acele tipuri de boli determinate de agenți patogeni care au un impact rapid și major asupra stării de sănătate a persoanei bolnave, care pot determina rapid apariția de focare de boli transmisibile sau declanșarea de epidemii extinse la nivel național sau internațional și care necesită identificare rapidă, declarare și instituire de măsuri imediate în scopul limitării extinderii bolii în populație generală. Având în vedere faptul că bolile infectocontagioase sunt tratate în primul rând în spitalele și secțiile de boli infecțioase, lista unităților sanitare de bază în care persoanele bolnave vor fi izolate în scopul evaluării clinico-biologice și acordării serviciilor medicale necesare, cuprinde în primul rând aceste tipuri de unități sanitare”, se mai arată în motivarea actului normativ. Pe lista bolilor contagioase care necesită carantinare se mai află, pe lângă gripă și SARS-Cov-2, rujeola și boala meningococică.

Oficial, toate spitalele tratează boli infecto-contagioase

Potrivit hotărârii adoptate de Guvern, dacă spitalele de boli infecțioase vor fi depășite din punctul de vedere al numărului de pacienți internați, bolnavii cu forme ușoare, medii, severe și critice se vor trata în unitățile sanitare care dețin compartimente ATI cu capacitate de ventilație mecanică. Acestea pot fi spitalele județene sau municipale de urgență, precum și spitalele municipale sau orășenești, precum și spitalele din alte rețele decât ale Ministerului Sănătății, cum sunt cele care aparțin Ministerului Transporturilor, Ministerului Apărării Naționale, dar și unități sanitare private. ”În funcție de evoluția numărului de cazuri, în categoria spitalelor de Fază I, Fază II sau suport pot fi incluse și alte spitale, prin hotărâre de guvern”, se mai arată în expunerea de motive a actului normativ.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

    1. Deci de aceea erau aduse acele cutii sinistre si depozitate undeva in Dobrogea… Lagărele FEMA pe noi ne așteaptă, fraților!
      Toți bolnavii de gripă vor fi luati cu forta, “tratați” și vaccinati cum “se cuvine”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button