X

UE pune presiune pe România pentru recunoașterea „căsătoriilor” gay

Gay Man Wearing A Dog Slave Hood At Montreal Gay Pride Parade - zdjęcia stockowe i więcej obrazów Droga - iStock

Comisia Europeană a declanșat procedura de pre-infringement împotriva României, în urma unei plângeri formulate de asociația Accept, una dintre cele mai active organizaţii ce are ca scop promovarea agendei LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender) în România pentru faptul că statul român nu recunoaşte căsătoriile homosexuale oficiate în alte state.

Adrian Coman şi Robert Clai Hamilton s-au căsătorit în 2010, în Bruxelles. Ei au cerut ca uniunea lor să fie recunoscută şi pe teritoriul României, fiind vorba despre cetăţeni europeni cu drepturi egale.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis pe 5 iunie 2018, răspunzând unei întrebări adresate de CCR, că un cuplu căsătorit format din două persoane de același sex este recunoscut ca atare în orice țară din Uniunea Europeană în ceea ce privește libera circulație.

CJUE a statuat că, deși statele membre sunt libere să autorizeze sau să nu autorizeze căsătoria homosexuală, ele nu pot împiedica libertatea de ședere a unui cetățean al Uniunii prin refuzul de a acorda soțului său de același sex, cetățean al unei țări non-UE, un drept de ședere derivat pe teritoriul lor.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Homosexualitate
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

8 comentarii

 1. Cetatenii UE au drept de sedere in Romania. Pot sa stea cat voiesc fara sa-i intrebe cineva de sanatate.

  Cunosc italieni care stau de ani de zile aici si nu are nimeni nici o treaba cu ei.

  Homalaii urmaresc alte chestii: copiii.

 2. https://veziseriale.org/seriale/the-family-2019/
  Seara bună.
  Dacă te uiți atent la filmul din link, mai precis episodul 4, vorbește și demonstrează despre toate legăturile mai marilor americani cu politicienii noștri, despre cum au influențat (nume grele ale „familiei” americane) politica românească anti-referendum. Spune întreaga poveste și chiar merita promovat. Căci ei se lauda cu relațiile și influenta lor în toate tarile din lume.

 3. Serialul arata cum puterea ce zace în spatele politicii de fațadă din multe state va avea multe șanse sa biruiască pământul. Sunt prea mulți și prea răspândiți.

  1. Sfarsitul sandramalei nenorocite, numita UE! Deja Polonia si Ungaria sunt pe picior de plecare, amandoua afirmand ca, daca banii europeni ii vor primi doar daca respecta „statul de drept”(in realitate, „de drepti”) atunci nu mai au de ce sa ramana in Uniunea Sovietica Europeana! Sunt ferm convins ca, atunci cand aceasta Infectie neomarxista se va destrama(e vorba doar de timp) , Romania va pleca ultima din Uniune, doar atunci cand isi va da seama ca ramas singura acolo!   Asa suntem noi, romanii, cel mai europenofil popor din Europa, chiar daca aia din Vest ne privesc ca pe o „populatie de maimute”, buni doar ca „sclavi pe plantatiile” lor!
   Oare atunci cand jidovul Brucan ne eticheta, in 1990, drept „stupid people”, nu avea o urma de dreptate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.