X

Ipocrizia patriarhului Daniel: Vorbește de anti-creștinismul regimului comunist, dar refuză cu îndârjire CANONIZAREA Sfinților din închisori

2017 – Anul omagial închinat Sfinților din închisori. Ați auzit de vreo canonizare? Care a fost de fapt scopul? – OrtodoxINFO

Se înghesuie tot mai mulți să-i aducă osanale Marelui Alb, de când a avut curajul să piue împotriva puterii politice. Mare brânză! Un fleac, pe lângă mărturisirea de credință ce au dat-o martirii din temnițele comuniste. Cutează acest patriarh să pomenească de ateismul bolșevico-comunist, să condamne interzicerea hramului Sf. Dimitrie Basarabov de către comuniști, când el însuși nu recunoaște sfințenia și jertfa mucenicilor din temnițele comuniste?

Câte memorii, petiții, rugăminți, demersuri nu s-au făcut de către pliroma românească către sinodul BOR, de a canoniza Sfinții închisorilor? Dar nimic!

Atunci să nu se mire actualul patriarh că Dumnezeu îngăduie astfel de prigoane, de discriminări și atacuri la adresa bisericii ce o păstorește vremelnic. A căzut Constantinopolul din cauza trădării credinței, așa că un astfel de patriarh laș și trădător al Ortodoxiei, poate deveni parte nedemnă a istoriei într-o clipă!

Canonizați Sfinții închisorilor și cu siguranță ei vor mijloci pentru noi în lupta contra neo-comunismului de tip marxist-progresist, ce s-a ridicat la luptă contra Bisericii!

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Anti-Biserică
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

37 comentarii

 1. Patriarhul nu se poate opune pentru ca nu el canonizeaza. Are alte îndatoriri, și doar administrative. Ca episcop, are aceleași atributii ca oricare altul din Sfântul Sinod.
  Canonizarea este facuta de Sfântul Sinod, după niște reguli clare.

   1. E aberant sa spui ca nu vrea, atata timp ca nu depinde de el. In plus, va pot spune un caz pe catre il stiu. Acum vreo 10 ani, in curtea unei biserici mari din Bucuresti a fost pusa o statuie bust a maresalului Antonescu. Toate organizatiile evreiesti si comuniste ( care se stiau cu musca pe caciula ) au inceput sa faca presiuni f mari pentru inlaturarera statuii. A rezistat aceasta statuie aproximativ un an dupa care au fost obligati sa o inlature, punanad in locul ei Sfanta Cruce, care este si astazi.
    Concluzia este ca nu se opune cineva din BOR, ci ca nu sunt lasati.

    O parere personala : daca cineva deranjeaza sistemul si este o nuca prea tare pentru globalisti, atunci i se insceneaza tot felul de aberatii pentru discreditare. Exemplu IPS Teodosie , IPF Daniel, IPS Pimen (+) … si altii.

    Daca Parintele Daniel ar fi tacut in continuare, nu avea nici o problema. Cum a inceput sa critice, cum a inceput sa fie denigrat in presa …

 2. RAZBOI LA VARFUL VATICANULUI – pteluat de pe TRUMP.TV de catre Nashul TV
  Seful cardinalilor din SUA il ccuza pe papa Francisc ca este anti-papa si ca ditruge iremediabil „biserica” catolica, Vaticanul devenind „anti-biserica”. Papa Francisc rapunde ca a respwctat 100% deciziile Conciliului Vatican II !

  https://www.youtube.com/watch?v=toHJcN7Tw24

   1. Eu cred că a zis destul. Dar să nu fim ipocriți, știm cum stau lucrurile. Adică deloc altfel decât în celelalte instituții ale patriei post-decembriste, înțesate și ele cu figuri de mare „complexitate” biografică. Cu singura diferență că în beore s-a circulat cu „botniță” cu mult înainte de epoca covid. De aceea nu-i de mirare că aceasta nu pare să deranjeze pe nimeni, acum când s-a făcut trecerea de la abstract la concret.

     1. Păi da, ortodocșii mereu hiper-sensibili și de-a pururea preșcolari. Orice contact cu realitatea îi poate distruge, confruntarea cu aerul tare le fisurează plămînii, adevărul îi aruncă în apostazie, tot ce îi forțează să se maturizeze îi dă peste cap.
      Dacă stau să mă gândesc bine, într-adevăr, la o asemenea listă de „co-morbidități” nu e nevoie decât de o mică adiere a realității ca să se-aleagă praful de copilăria fericită și nesfârșită a fragililor drept-măritori creștini.

     1. Mi se pare nrdrept să-l tot acuzi pe Patriarhul Daniel pe această temă când Patriarhul Teoctist a avut la dispoziție 17ani de după revoluție să canonizeze pe Sfinții închisorilor. Ipocrizie mi se pare faptul să tot pomenim de sinodul din Creta când noi ne aflăm în comuniune cu papa prin succesiunea ierarhică de pomenire si înainte de Creta si dupa După litera canoanelor suntem cu toții eretici participând la Sf. Liturghie, Dar nu a întrerupt nimeni pomenirea pentru acest fapt. Acum, să judecăm ce este mai grav, semnarea unor documente la Creta fără valoare juridică și canonică sau pomenirea papei? Mai înțelept este sa stăm cuminti în Biserica si in loc sa tot aducem acuze mai bine încep schimbarea cu noi și să agonisim har după har cât mai sunt vremuri bune. La Dumnezeu toate sunt cu putință dacă avem o nădejde buna. Doamne ajuta.

 3. Foarte probabil institutul Eli Wisel este cauza principala, deoarece multi din Sfintii inchisorilor erau legionari. Pana nu se stie la ce santaje s-a recurs e greu de evaluat decizia BOR.

  1. institutul ellie wiezure ar fi egal cu 0 daca ierarhii ar fi marturisitori si poporul va fi alaturi de ei… cred ca s-ar ajunge ca acest institut sa fie scos inafara legii…

   1. De unde tragem concluzia clara ca Patriarhul e de vina.
    Doar ierarhii trebuie sa fie marturisitori ? Duceti-va voi „fraierilor” la inaintare ca venim si noi …
    De-a lungul timpului, preotii nu au facut destula puscarie pentru noi. Tot ei sa se sacrifice si acum.

    Petre Tutea : „Am facut puscarie pentru un popor de idioti !”

   2. 1. Culmea penibilului: Eli Wisel: se lupta cu minunile facute de Sfintii Martiri Legionari, asasinati acum 60-90 de ani. Nu se lupta nesimtitii de fosti comunisti, carora nu le pasa, se nelinistesc „cei ce au ma ingropat viata” acum 2000 de ani. CHIAR SI POMENIREA IN MINUSCULE PAGINI DE INTERNET A SFINTILOR INCHISORILOR, II ARDE LA FOC MIC PE URMASII POPORULUI UCIGAS DE DUMNEZEU: SINDROMUL BROASTEI FIARTA DE VIE IN APA DE VIE LA FOC MIC.
    SI ASA VA FI PANA LA SFARITUL VEACURILOR, A ACESTOR NEPOCAITI !

    2. Vladica Vladimir de la Chisinau, a dorit sa o ia inaintea romanilor si sa-l cazonizeze pe Valeriu Gafencu. Pana la urma pare sa fi renuntat. Consilierii lui Putin si ai BO Ruse, probabil ca l-au avertiaz ca, „cartoful e prea fierbinte”.

    PS: Acatistul Sf Ilie Lacatusu si ale altor sfnti martiri din lagarele comuniste se gasesc pe internet. Ramane sa fie popularizate minuni facute la moastele facute de aceste si de citirea acatistelor lor.

     1. [email protected] Explica te rog,.ceea ce ai spus puțin mai sus:. „” noi ne aflam în comuniune cu papa prin succesiunea ierarhică de dinainte de Creta și după. După litera canoanelor suntem toți eretici participând la sfânta liturghie””. La nicio liturghie ortodoxă nu este pomenit papa! Despre ce comuniune vorbești?

 4. Majoritatea celor care urmează pe preoții nepomenitori spun că cei ce merg la preoții pomenirii sunt eretici pentru că preotul, prin pomenirea ierarhului la Sf. Liturghie este în comuniune cu acesta si implicit toți credincioșii din Biserica. Eu am vrut sa le reamintesc că SS Bartolomeu îl pomeneste pe papa la slujbe, iar prin succesiunea ierarhică de pomenire, Patriarhul Daniel pe Bartolomeu, mitropolitul pe Daniel, episcopul pe mitropolit, ar rezulta ca suntem toți în comuniune si cu papa. Eu mai spun încă odata, cata vreme ai cugetarea Ortodoxa si trăire Ortodoxa nu ai ce a te teme ca devii eretic pentru faptul că în capul ierarhul sun erezii, cata vreme acesta nu a fost dat anatemei de către un Sinod harul este deplin la toate slujbele săvârșite de preoții pomenitoro. Dumnezeu are căile Sale si folosește iconomia Sa în asa fel incat să nu-i priveze pe credincioși de darurile Duhului Sfânt. Ce vom spune de Biserica Greciei, care este arhiepiscopie si aparține în mod direct de Constantinopol, de SS Bartolomeu, ca nu mai este har în Biserica pentru că Bartolomeu il pomeneste pe papa? Nicidecum. Acesta și-a arogat un drept de unul singur si nu este o hotărâre de sinod panortodox, el singur va da socoteală pentru faptele și ereziile sale. Cine a fost la Sfântul Munte stie ce slujbe frumoase si cu încărcătură duhovnicesasca se savarsesc. Eu, cand am fost la sfarsitul lui 2018, am poposit si la Chilia Buna-vestire unde slujește ieromonahul Stefan, cunoscut foarte bine pentru trăirea duhovnicească pe care o are, si in toate cele trei zile cât am stat acolo îl pomenea pe Bartolomeu simplu, ,,pe arhiepiscopul nostru….” , fără alte titluri onorifice. Si se simțea prezenta harului peste peste tot. Am participat si hramul Sf. Dimitrie care este patronul Schitului Lacu, unde se adună toți părinții de la chiliile ce aparțin de Schit, si atunci a fost pomenit Bartolomeu, si nu se pune in niciun fel problema de prezenta harului la acea Sfânta Liturghie. Trebuie privită cu mult discernământ întreruperea pomenirii si inteleasa in duhul Sfinților Parinti. Si nu oricine trebuie să uzeze de canonul 15. Patriarhi ecumeniști noi am avut încă de la începutul infiintarii Biserici romane ca Patriarhie, când structurile oculte au încercat să producă schisma în Biserica Ortodoxa prin introducerea calendarului gregorian, pe acest compromis a devenit BOR , Patriarhie, si sa nu crezi ca Patriarhul Miron Cristea a fost pus da către ortodocsi, vestimentația imaculata cu care sunt îmbrăcați astăzi Patriarhii nostri îți dă de înțeles cine la pus. Dar, deși o parte dintre Bisetici a primit calendarul gregorian iar alta parte nu, nu s-a produs nicio schisma între Patriarhii, ci au rămas în comuniune. Schisma este lucrul cel mai grav si de care se feresc si ierarhii nostri, ca nu doar toți sunt ecumeniști, mai degrabă accepta încă un compromis așteptând intervenția lui Dumnezeu. Ca nu-i ușor sa faci prea mult intr-o tara condusă de străini și în care concordatul are inca putere. Noi să avem nădejde în Dumnezeu ca va întoarce parcursul BOR de pe drumul ecumenismului, si in loc de acuze si blamari să ne rugăm pentru mai-marii nostri, să le dea Dumnezeu curaj și înțelepciune pentru a conduce poporul pe calea cea dreaptă a mântuirii. Doamne ajuta.

  1. Majoritatea celor care judeca pe ierarhii BOR si le spun ce ar trebui sa faca, nu sunt in stare la rindul lor sa administreze nici o scara de bloc.

  2. Foarte frumos…S-a pus problema in mod schizofrenic de catre pomenitori ca desi recunoastem cu totii ca nu este bine ceea ce se intampla, cum de nu am intrerupt pomenirea mai demult, si daca nu am intrerupt-o mai demult cand, zic ei, a fost chiar mai grav, de ce o mai intrerupem acum, cica ce rost mai are. Deci…sa mai comentez ceva? Cine a nedreptatit sa nedreptateasca in continuare…
   Dupa cum spuneam, papa este superiorul lui bartolomeu al lui daniel, daniel al mitropolitililor, mitropolitii……de fapt poporul se subordoneaza TUTUROR, atata timp cat, intre primul pomenit si ultimul miream paticipant nu se interpune o marturisire de credinta adevarata.Asa avem exemplu spre exemplu Mitropolitul de Plovdiv al Bulgarilor. Canonul spune ca, daca mitropolitul nu patrticipa la sinod talharesc, dar pomeneste patriarhul care a participat sau pomenete gresit, deci acel mitropolit poate fi pomenit DACA MARTURISESTE IMPOTRIVA SINODULUI. Deci, bulgarii nu sunt in cmb, nu balamd, nu creta si va rog sa urmariti discusul incendiar la venirea papei in bulgaria cu toate ca l-au abandanat singur in biserica. La noi ziceti ca nu se inchina papei, vai dar despre ce vorbim, observam asa un exces de zel din partea lor, s-au grabit sa semneze toti in tara in sinod local, ridicarea anatemelor papei, deci sinodul local al bor-ului este ortodox…., macar puteau sa lase asa cum semnasera la balamad, fara sa comproita totul si asa compromis…. Da, trebuia intrerupta pomenirea de atunci sau cel putin dupa prima venire a papei, dar am asteptat, am ramas in greseala asteptand acest sinod in care am sperat ca, cel putin daca nu vor indrepta daunele facute, vor iesi macar 2-3 ierarhi din randuri. Se pare ca asteptarea noastra a fost zadarnica si am preferat sa ne intoarcem in sanul Bisericii. Dar spuneti ca noi suntem in schisma pentru ca nu am avut un sinod de anatemizare, contrar exemplelor si invataturii bisericii, bine dar recunoasteti ca situatia este extrem de grava, recunoasteti ca la un moment dat va trebui sa ne urmati, dar vai, cum veti face sa va despartiti de ierarhia bor INAINTE DE UN SINOD DE ANATEMIZARE, FARA SA CADETI IN SCHISMA, sau veti zice: „ haideti fratilor, ca decat sa cadem in schisma, mai bine sa ne inchinam antihristului si asa ne inchinam papei, am acceptat legiferarea unirii, adica a bisericii antihristului, asta sa fie toata problema, pe langa toate cate am facut asta ii chiar un fleac”. Suntem de acord ca atata timp cat traiti va puteti intoarce, si noi am fost ca voi, haide sa zicem ca din punctul asta de vedere, cu toate lipsurile si neputintele noastre, noi suntem cei din linia-ntai. Va asteptam sa veniti cu putere din urma, haideti sa fiti si voi dintre aceia din urma care vor fi cei dintai, insa aveti grija cu hulele astea ca s-ar putea sa va coste scump….

   1. Cauti să le imbrobodesti după bunul plac si iarasi te bati cu pumnul în piept că noi suntem în linia întâi, noi ne-am rupt primii, ba că ne-am întors în Biserica. Cata vreme încă te hranesti cu lapte nu poti vedea lucrurile prin prisma intelepciunii. Ca să dobândești discernământ duhovnicesc îți trebuie hrana tare, iar ca să digeri hrana tare îți trebuiesc trei enzime: pocainta, rugăciune curata si smerenie. Tu nu poți demonstra că nu există har în BOR. De aceea îți spun din nou ca lupta contra ecumenismului trebuie dusă din Biserica si nu din afara Bisericii. În acest fel îți poți proteja credinciosii de erezii si curentul ecumenist, când îi ai aproape de tine. Am mai spus si alta data, părintele profesor Zisis a atras atenția asupra caterisirilor încă din faza preliminara a documentelor, dacă va fi constructiv făcând uz de canonul 15, dacă va avea eficacitate în lupta contra ecumenismului acest demers. Sigur, credinciosul poate urma pe preotul caterisit oriunde, dar va trebui să se spovedească, să se împărtășească , sa participe cât mai des la slujbele Bisericii, ai nevoie să agonisesti har în aceste vremuri cât se mai poate. Ori preotul caterisit nu-ti mai poate oferi har. Trebuie să intelegi acest lucru, lupta pentru mântuire trebuie să respecte regulile la orice nivel am fi. Tu acuzi pe ierarh de erezie (fie si pe buna dreptate), dar tu însuți nu respecți decizia data asupra ta. Bisericii i s-a dat dreptul de a lega si dezlega (fie că a fost pe drept sau pe nedrept), si vorbim de un consorțiu valid si canonic, deci trebuie să-ți asumi si consecințele în urma actului de bravura si mărturisire, așa cum ne-a dat exemplu Sf. Nectarie , prigonit de ai săi, Sf. Maxim Grecul, asemenea, Sf. Ioan Gură de Aur, Patriarhul Constantinopolul, care, a doua oară a fost exilat de niște episcopi invidioși, si multi altii. Așa îți primește Hristos jertfa, cand te smeresti, când accepti nedreptatea, si nu când te bati cu pumnul în piept si incalci regulamentul Bisericii. Acum, cum va arăta viitorul si care va fi parcursul BOR în continuare, Dumnezeu știe. Noi avem datoria să ne rugăm pentru mai-marii nostri si când vom vedea ,,urâciunea pustiirii ce s-a zis prin proorocul Daniel, stand in locul cel sfânt „(antihristul înscăunat la Ierusalim)….. atunci poate va fi momentul de ieșire din Biserica, pentru că i se va aduce închinare lui. Sau poate fi o unire cu catolicii, nu știm nimic sigur ce se va intampla in spațiul ortodox Balcanic, cum va lucra Dumnezeu în continuare. Vedem ce s-a întâmplat la turcii zilele astea, dovada ca Dumnezeu nu doarme si nu se lasă batjocorit la infinit. Încă odata multă înțelepciune.
    PS. Postez acum condacul al 10- le-a din Acatistul Sf. Ierarh Nectarie, care, poate transmite un mesaj cu mai multă putere decât spusele mele, el insusi, un aprig apărător al dreptei credințe:
    DIN LUCRAREA VRAJMASULUI, PENTRU PACATELE UNOR CREDINCIOSI SAU CHIAR ALE UNOR NEVREDNICI SLUJITORI AI ALTARULUI UNII OAMENI SE SMINTESC SI SE INDEPARTEAZA DE BISERICA. PUNE-LE INAINTE CHIPUL VIETUIRII TALE JERTFELNICE, O, SFINTE AL LUI DUMNEZEU, SI INTORCANDU-I PE DRUMUL CEL BUN INVATA-I SA CANTE IMPREUNA CU TINE: ALILUIA! Doamne ajuta.

    1. Ereticii ecumenisti, ca si toti ereticii, sunt strainii de credinta ortodoxa, iar cei ortodocsi in credinta nu pot avea comuniune cu neortodocsii. Ereticii, avand o credinta inspirata de demoni, s-au ‘depărta de la credinţă, luând aminte la duhurile cele înşelătoare şi la învăţăturile demonilor’ – 1 Timotei, 4, 1. Erezia nu difera de paganism in ce priveste scopul, fiind un alt mod prin care satana ii tine pe oamenii departe de Dumnezeu, acestia inchinandu-se de fapt, prin intermediul dumnezeilor falsi, diavolului, facand astfel voia diavolului si nu voia lui Dumnezeu. Eretici urmand prin credinta diavolului, care este ‘tatal minciuni’- Ioan 8,44, ca niste fii ai tatalui minciuni ce sunt, vietuiesc in minciuna, viata lor duhovniceasca este o minciuna. Iar daca ereticii, intre care si ecumenistii, slujesc prin credinta ‘tatalui minciuni’, nu pot primi prin minciuna cele spre mantuire, ci, cum spune un Sfant: ‘cel ce a crezut minciuna nu a putut primi adevărul, ci, mai degrabă, el a primit, potrivit credinţei sale, lucruri nelegiuite şi profane”

     1. Ratacesti, neștiind scripturile. Studiază mai întâi cele șapte Sinoade Ecumenice, Sfintele canoane, vezi pentru ce s-au întrunit , cât timp a durat până l-a dat anatemei pe Arie, Macedonie, Nestorie si toti ceilalți, cum le-a fost primit botezul arienilor si macedonienilor la primele două Sinoade Ecumenice, cum au fost primite hirotoniile făcute de Nestorie până la înfățișarea sinodului si multe altele.
      Ecumeniști nu pot fi numiți eretici pentru ca poarta un dialog interreligios. Iar la Sinodul din Creta se stipulează clar de Una, Sfânta, Sobornicească si Apostolească Biserica, nu s-au deformat dogmele ci s-au încercat niște artificii prin care să mulțumească CMB , numindu-i ,,biserici istorice” în convingerea că dialogul se va desfășura mai ușor. Faptul că s-a dat dezlegare casatoriilor mixte nu tine de dogme. Dar nu s-a legiferat nimic pentru că sinodul este lipsit de validitate neavand unanimitate. Arie credea că Mântuitorul este o creatură cu puteri mai mari decât omul si nu ca este Fiul lui Dumnezeu , deofiinta cu Tatăl și cu Duhul. Macedonie micșora importanta Duhului Sfânt socotindul ca o putere a lui Dumnezeu , Nestorie credea că în persoana Mântuitorului sunt două persoane (una pământească si una dumnezeiasca ) cu o singura fire. Pe când învățătura Bisericii ne spune de o singură persoană cu doua firi. Acestea sunt erezii care deformează dogma Sfintei Treimi. Ierarhii nostri cunosc foarte bine credința ortodoxă și nu fac rabat de la ea, problema lor este implicarea în acest ecumenism (dialog) unde mai schioapata pe lângă sfintele canoane. Nu sunt eretici așa cum înțelegi tu din citatul biblic. Si ești lipsit de har când esti rupt de la Trupul Bisericii. Deci să nu ne dăm cu părerea doar luând un citat din Sfânta Scriptură, ci trebuia studiată treaba mai amănunțit. Doamne ajuta.

    2. le amesteci, le faci varza, le stii pe toate, si in primul rand esti primul la rugaciune, smerenie, esti pe culmile sfinteniei, e bine ca te lauzi singur macar. Eu, dupa cum spuneam ce am avut de spus am spus. Nu am negat niciodata categoric harul, insa este vorba de mila Lui Dumnezeu cu care El Singur face ce vrea si asta pentru cazuri extreme, sfintii au spus ca nu se baga ei in sensul ca Dumnezeu poate sa faca exceptiile Lui, insa ei au refuzat cu pretul vietii sa mai participe. Ereziile despre care spui nu mai fusesera anatemizate in sinoade cum este cazul acum, ceea ce este foarte important de precizat. Ti-am mai explicat ca nu intelegi notiunea de Biserica, din pacate, cu toata destepaciunea si sfintenia ta. Noi stim ca nu va veti linisti, veti face tot felul de discusuri, care oricum put, asa cum pute minciuna, veti merge mai departe cu defaimarile, manipularile, si tot restul. De acum ne asteptam, ca putinii ierarhi care mai sunt in lume sa fie eliminati, defaimati, compromisi, astea sunt timpurile dar nu-i bai. Voi mergeti pe druml vostru, noi pe al nostru, e vreo problema cumva???

    3. si inca ceva, in sinoadele amintite, cei care au gresit au fost REprimiti in Biserica PENTRU CA S-AU POCAIT, nu stiu daca reusesti sa sesizezi este o mica nuanta aici, deci S-AU LEPADAT de EREZIILE lor, da e mai complicat, intr-adevar…..si ai si dreptate pana la urma, la inaltimile tale duhovnicesti…deja vezi si sinodul si cine se va pocai …..

     1. La acele sinoade, amintite de LMS, nu s-a acceptat nimic de la eretici, exista pana si ecumenisti care cel putin in privinta can.7 II ecum. au recunoscut ca este o interpolare mai tarzie. LMS se pare ca a ‘gasit’ si pentru sinodul I ecumenic un canon pentru primirea arienilor ba, se pare, chiar si a macedonienilor, ratacitii macedoniienii aparand la cateva decenii dupa sinodul din 325. Omul are lacune, insa ceea ce este mai grav este ca nu vede jocul ipocriziei ecumenistilor, neintelegand ca acestia sunt eretici, ceea ce arata ca are mari lipsuri in cunoasterea credintei ortodoxe.

 5. Se vede ca tu nu cunosti in adevaratul inteles nici Scriptura nici Traditia Bisericii, lasata de Apostoli si Parintii Bisericii.
  Din ceea ce scrii este evident ca intelegerea ta deformata despre credinta ortodoxa se datoreaza unei viziuni ecumeniste, straina de invatatura ortodoxa.
  Nu! Pseudoierarhii neortodocsi, cu acte in regula de eretici dupa Creta, slugoi ai neomarxistilor, ce le executa ordinele pe partea de globalizare a credintei, au mai mult pareri gaunoase despre ortodoxie, potrivit cu postpatristica/antipatristica lor nihilista.

 6. @@@Lms,cele 7 Taine sunt dogme ale Bisericii?Cãsãtoria este una din cele 7 Taine?Dați de înțeles că nu este o problemă căsătoria mixtã;extrapolānd a ți putea spune că nici slujbele mixte nu ar fi o problemã;dacă aveți influență asupra preanefericitului Daniel,puteți să i transmiteți că nu va trăi la nesfârșit pe acest pământ și că ar cam fi timpul să se de-a de partea Tatălui Ceresc care are răbdare cu fiecare…

  1. Haideți să lămurim puțin lucrurile. Nu sunt pus de nimeni aici ca să dezbat aceste lucruri cu fratiile voastre. Intru des pe ortofoxinfo ca să mă informez dar mai puțin la rubrica comentarii, pentru că am observat că mai mult se polemizeaza decât se dezbate ceva în duh de pace. (Si aici, fratiile voastre trebuie să vă dați seama ce duh va anima). Întâmplarea face că stau mai mult în casa in aceste zile acestea datorită unei răceli si am avut posibilitatea să urmăresc si anumite comentarii.
   ILIOARA: ,,Ereziile despre care spui nu mai fusesera anatemizate in sinoade cum este cazul acum, ceea ce este foarte important de precizat”
   Ereziile ierarhilor nostri când au fost anatemizate? Dorința ta este doar de a avea ultimul cuvânt și nicidecum sa aduci argumente palpabile. Le încurci din nou.
   P.M. Eu nu extrapolez nimic, în mintea ta se întâmplă acest lucru, să asociezi căsătoriile mixte cu rugăciunile mixte. La sinodul din Creta s-a lăsat la latidunea episcopului cazurile de căsătorii mixte, să hotărască fiecare în eparhia lui, si nu s-a dat un canon general si obligatoriu cu privire la acest lucru.
   O INFORMATIE:
   Nu trebuie să te simți frustrat si revoltat pentru faptul că nu stăpânești bine cunoștințe teologice, ci mai degrabă ar trebui să meditezi ce duh te anima când tot aduci acuze si acuze….. ci trebuie argumente în duhul Sfinților Parinti si a Tradiției Bisericii.
   Lucrarea Duhului Sfânt in Biserica, este unitară și unificatoare, după teologia părintelui Staniloae (vol. II). Unitara, ca se desfășoară intr-un întreg, care este Biserica, Trupul lui Hristos, si unificatoare pentru că uneste toate mădularele (membrii) cu Hristos si între ele, împărtășindu-le din darurile Sale după măsura si capacitatea fiecaruia de a le primi. Dar, spune în continuare părintele Dumitru Staniloae, membrii Bisericii se împărtășesc din darurile Duhului Sfânt numai dacă rămân în Biserica. Iar darurile Duhului Sfânt sunt: ,,dragostea, pacea , bucuria bunătatea, îndelungă-rabdarea, iertarea, blandetea, infranarea, curatia….., unora ca acestora este împărăția lui Dumnezeu, spune Sf.Apostol Pavel. Deci, in Biserica se intra prin Taina Sfântului Botez, si prin pocăință la întoarcere (Sfântul Mir) si se iese prin anateme. Aceste anateme doar Biserica le poate da si numai ea te poate scoate din Trupul lui Hristos.
   Adevărat că Duhul Sfânt nu salasluieste intr-o minte plina de erezii, dar nici intr-o minte plina de păcate, curvii, hoții, înșelăciune , mândrie, slava deșartă, invidie, s.a.m.d. Spun Sfinții Parinti ca harul se pierde și la cel mai mic gând de mândrie, mânie sau invidie, dar asta nu înseamnă că ești scos din Trupul lui Hristos, te așteaptă Hristos si Biserica ca, prin Taina Spovedaniei să primești curățire si iertare. Si trebuie sa facem deosebire de harul preoției, la care este chemat doar un segment de oameni pregătiți în acest sens, si harul duhovnicesc la care suntem chemati cu toții și mireni, si preoți, si episcopi, mitropoliți , patriarhi etc. La ,,preoție împărătească, neam Sfânt”, suntem chemati cu toții. Fiecare este dator să implineasca pocainta si să-și îmbunătățească starea sufletească, să se curateasca si sa se mantuiasca. Pentru acest lucru s-a dat harul preoției, ca prin Sfintele Taine, noi să ne curățim si sa primim iertare de păcate ca să putem intra curati în Împărăția Cerurilor. Este adevărat ca ierarhii, dacă au erezii în capul lor, pierd harul Duhului Sfant, dar pierd doar harul duhovnicesc, pierd luminarea mintii, pierd discernământul de a învăța dreapta credință, si multe alte de folos spre mantuire, dar nu pierd harul preoției pentru că nu i L-au ridicat nimeni. Bisericii îi stă în putere de a face acest lucru prin convocarea sinodului sau a consortiului în cazul preotului. Acest aspect trebuie înțeles foarte bine.
   Nu contestă nimeni problemele din Biserica, ecumenismul si toate celelalte, dar s-a început prea devreme această luptă radicala, dusă la extrem chiar. A venit monahul Sava de la Sfântul Munte si a făcut vâlvă si pe la noi, iar în plasa a căzut primul, cine credeți,? Preotul Ciprian Staicu, cel care și-a permis la un moment dat pe pagina sa de internet să-l anatemizeze pe Patriarhul Bartolomeu. Si anatema l-a ajuns din păcate pe el, fiind scos de la slujire prin caterisire. Efectul bumerangului, sau mai bine zis, ,,cu ce măsură veți judeca, cu același măsură veți fi judecati „, spune Mantuitorul. Nu poți să-ți permiți tu, ca preot, să faci acest lucru, indiferent de câte erezii se face vinovat acest patriarh, doar un Sinod poate face acest lucru. Mândria este taxata după cum observăm. L-a fel s-a întâmplat și în cazul lui Lucifer si a cetelor lui, mândria i-a alungat din Cer. Ce spunea părintele Elpidie despre acest patriarh, rugati-va pentru el ca să nu moara de moarte groaznică. N-a spus să aruncăm anateme, să-i acuzăm si sa tot îi învinuim, ci să ne rugăm pentru mai-marii nostri. Cred că am spus suficient ca să înțelegem că nu ne este de folos judecarea si acuzele, mai degrabă rugăciunea și pocăință noastră personală va duce la indreptatea lucrurilor . Sunt foarte multe lucruri de spus pe această temă dar nu mai este cazul, s-au tot scris si s-au tot spus. Cine a avut ochi de vazut, a vazut, si minte să inteleaga, a inteles. Fratiile voastre dacă vreți să polemizati în continuare pe acest subiect sunteți liberi să o faceți, eu o sa-mi văd în continuare de ale mele probleme si păcate. Doamne ajuta.

   1. Duhul de pace isi are rostul lui dar nu in combaterea ereziei, ultimul cuvant vrei sa il ai tu, si nu doar din mandrie ai tu motivele tale…, chiar daca continui sa te faci de ras.
    Se pare ca, pe langa lacunele duhovnicesti ai si alte probleme, zici ca ereziile ierarhilor nostri nu au fost anatemizate, pai papa A FOST ANATEMIZAT, si nu numai….sau deja recunosti cu toata inima ridicarea anatemelor… deja la fraza pe care mi-ai scris-o…nu faci altceva decat sa te bagi singur in seama aiurea pe aici….
    Cum, necum, casatoriile mixte si rugaciunile mixte sunt legiferate in sinod si se practica in Romania, ceea ce incalca flagrant canoanele si reprezinta o cadere grava a tuturor celor care sustin acesti ierarhi, a celor care participa prin pomenire si TAC.
    Tu, cu cuvintele tale ai scris ca darurile Duhului Sfant se dau numai celor care RAMAN IN BISERICA, dar nu integegi ca acesti ierarhi nu mai sunt in Biserica, deci NU MAI POT FI POMENITI. Nu am facut noi canoanele, nu este lasat la aprecierea noastra sa facem derogari si alte compromisisuri, intreruperea pomenirii este o practica veche, ar trebui sa stii asta,si este strict reglementata de canoane, iar tu o numesti schisma, si nici nu-ti este rusine macar……nu te mai intreb de ce.

    1. ,,Se pare ca, pe langa lacunele duhovnicesti ai si alte probleme, zici ca ereziile ierarhilor nostri nu au fost anatemizate, pai papa A FOST ANATEMIZAT,”

     Iar le amesteci si te postezi doar ca sa-ti hranesti orgoliul si mândria rănită. Mereu cu duh de vrajba. Ai văzut ce pățesc cei mândri. Mai bine caută la cuvintele Sf. Apostol Pavel: ,,Căutați pacea cu toții și sfințenia, fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul” (Evrei 12 / 14).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citiți și

Close

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.