X

IMAGINI REVOLTĂTOARE Credincioșii sunt legitimați la Pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou

sfantul dimitrie controale

Imagini revoltătoare pe dealul Patriarhiei. Credincioșii s-au așezat încă de la primele ore la cozi pentru a avea ocazia să ajungă la baldachinul cu moaștele lui Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștiului.

Măsurile luate de Patriarhia Română pentru evitarea aglomerației și de asigurare a distanțării fizice în conformitate cu normele sanitare în vigoare au fost dublate de măsuri dure ale Jandarmeriei Române prezentă în mare număr la manifestare. Credincioșii sunt trecuți prin filtre, sunt verificați minuțios și legitimați care sunt sau nu din București… doar cei cu buletin sau carte de identitate de București sunt lăsați să ajungă la raclă.

 

Moaștele Sfântului Dimitrie au fost scoase duminică dimineața în procesiune și așezate în baldachinul de lângă Catedrala Patriarhală din Capitală, spre închinare credincioșilor. Sărbătoarea Sfântului Dimitrie a început duminică dimineața, când sfintele moaște ale Sfântului Dimitrie au fost scoase în procesiune și așezate spre închinare credincioșilor în baldachinul din apropierea Catedralei Patriarhale, anunță basilica.ro, agenția de știri a Patriarhiei Române.

Pelerinii se pot închina și la moaștele Sfântului Stelian – Ocrotitorul copiilor, ale Sfinților Împărați Constantin și Elena și ale Sfântului Nectarie.

Toate raclele sunt acoperite cu geam transparent și dezinfectate de voluntari după fiecare închinător.

Potrivit Patriahiei, credincioșii din municipiul București care doresc să se închine la Sfintele Moaște, o pot face în următoarele condiții: accesul la raclă se va face pe un singur rând de persoane care vor aștepta una în spatele celeilalte, păstrând distanța de 1,5 m între ele, pe trotuarul cu un culoar unic de acces vor fi trasate marcaje de staționare pentru facilitarea păstrării acestei distanțe, pe marginea traseului unic de acces vor fi amplasate anunțuri cu privire la păstrarea distanței și respectarea normelor igienico-sanitare, se va crea un flux unic de circulaţie a credincioșilor, cu intrare de la baza Dealului Patriarhiei şi cu ieșire separată, pe strada Patriarhiei spre strada 11 iunie, iar voluntarii prezenți, care vor purta permanent măști de protecție și mănuși, vor oferi credincioșilor materiale de dezinfectare și igienă.

De asemenea, au fost luate și alte măsuri, printre care renunțarea la procesiunea „Calea Sfinților” la care participau foarte mulți preoți și credincioși, reducerea numărului de clerici slujitori și cântăreți bisericești la toate slujbele sărbătorii, reducerea perioadei de expunere a sfintelor moaște spre închinare la doar 3 zile (25-27 octombrie) și protejarea raclelor cu moaștele Sfinților cu un material care va permite o permanentă igienizare.

Duminică, între orele 9.00-12.30, va fi oficiată Sfânta Liturghie la Altarul de vară din incinta Catedralei Patriarhale.

Reintroducerea Sfintelor Moaşte în Catedrala Patriarhală se va face la sfârșitul zilei de 27 octombrie 2020, după închinarea ultimului credincios, a anunțat Patriarhia.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

9 comentarii

 1. ”Toate raclele sunt dezinfectate de voluntari după fiecare închinător.” Oamenii se plâng că nu au acces. Dar oare e bun lucru că se dezinfectează ? Oare cum se simt sfinții ?

  1. …. Poate că acea sfânta raclă ar izvorî mir iar tu cu carpa ta de dezinfectant împiedici harul lui Dumnezeu să lucreze.! NU! Nu merg să închin în condițiile lui Antihrist!! Oprească – se nelegiuirea! Pepsi – glas peste sfința raclă,și mult dezinfectant….Aceasta nu este cinstire de sfinte moaște ci Iconoclasm și necredința.!

 2. Să nu uităm că Patriarhia Română a acceptat toate aceste condiții, așa că cine-s adevărații vinovați de cele ce se întâmplă? Dar aceste necazuri ale noastre începute odată cu pseudo-Sinodul din Creta se vor aduna una peste alta și când s-o umple paharul va fi vai de „chiriașii” fără plată ai BOR-ului. Poporul îi va da jos din copac la vremea potrivită.

  1. @Baltag Lica
   Poporul asta criminal( milioane de avorturi) si profund idiot si dezumanizat, satanic prin nepasare…nu isi merita sfintii( moaste). Atita lipsa de reactie nu va face decat sa grabeasca sfarsitul acestui popor indobitocit.

 3. La modul cum se procedeaza acum, parerea mea este ca Sfintele Moaste nu sunt cinstite ci batjocorite. Este un simulacru de pelerinaj, o parodie neghioaba, o luare in deradere a puterii vindecatoare a Sfintelor Moaste. Adica cum, merg sa ma inchin si sa sarut nu Sfintele Moaste ci un geam de plastic care acopera racla, dat cu tone de dezinfectant??? Cu alte cuvinte, sfintii ne infecteaza, ne transmit virusi?! Fereasca Dumnezeu! Este o jignire si o insulta aduse Sf. Dimitrie, Sf. Nectarie, Sf. Stelian si Sf. Imparati Constantin si mama sa Elena. Eu unul nu ma voi face partas la aceasta mascarada!

 4. Intrebare : in caz ca jandarmii vor gasii pe careva ce n-are Buletin de Bucuresti { ca-n filmul cu acelasi nume } ce vor face , ce-i vor face aluia , al vor amenda , al vor lua la bataie pur si simplu sau al vor scoate in shuturi dintre ceilalti „credinciosi ” ? Si-o alta intrebare : daca eu sunt nascut crescut taman la Cuca Macaii insa , lucrez in Bucuresti iar…numele meu este Dumitru sau Dumitra , voi suferii rigorile legii deoarece , mi-a dat prin mintea din cap sa vin sa-mi exprim credinta in PATRONUL NUMELUI meu ? Vasile Banescu ar trebui macar demis daca nu si afurisit din functia lui de …purtator de cuvinte al BOR .

 5. Angajații patriarhiei și-au bătut joc de pelerinii care astăzi au venit să se închine la sfintele moaște !
  Erau diverși indivizi care purtau sutană cu câte un pulverizator cu soluție dezinfectanta care insistau să îi stropească pe mâini pe pelerini .
  Iar la sfintele moaște ierau diverse femei tot ale lor angajate care stropeau cu soluție dezinfectanta sfintele moaște și parțial stergeau cu cârpa imediat după ce cineva săruta sfintele moaște ! Personal m-am murdărit de soluție dezinfectanta pe buze !!!!!!
  Cum să îți bați așa joc de oameni si de moaștele sfinților ?
  Oamenii ăia angajați ai patriarhiei parcă deloc nu aveau Dumnezeu !!!
  Iar Jandarmeria a legitimat pe pelerini ,ceea ce a fost foarte exagerat .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button