X

Candidați LGBT în număr record la alegerile pentru Congresul S.U.A.

Număr record de candidați LGBT la alegerile pentru Congresul S.U.A. – ȘtiriCreștine.ro

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un număr record de persoane de orientare LGBT s-au înscris pe liste pentru a candida la alegerile de luna viitoare pentru Congresul S. U.A. (Senatul şi Camera Reprezentanţilor), ceea ce ar putea indica un sprijin ridicat în rândul americanilor pentru persoanele de această orientare.

Un raport al LGBTQ Victory Fund, o organizaţie ce urmăreşte alegerea de legislatori homosexuali, lesbiene sau transgender, susține că la aceste alegeri cel puţin 574 de candidaţi declaraţi de orientare LGBT vor apărea pe buletinele de vot din 3 noiembrie.

Asta înseamnă mai mult cu o treime decât numărul de persoane care au candidat la alegerile de la jumătatea perioadei din 2018.

„Persoane LGBTQ candidează pentru funcţii într-un număr de neconceput acum 10 ani, iar impctul va fi enorm dacă această tendinţă continuă.,” spune Annise Parker, director al Victory Fund.

„Fiecare candidat LGBTQ mai schimbă un pic din concepţiile greşite despre comunitatea noastră iar împreună aceşti candidaţi vor transforma cultura şi politica noastră,” spune Parker.

Numărul fără precedent de candidaţi LGBT de anul acesta coincide cu susţinerea tot mai mare pe care persoanele LGBT le au în S.U.A..

Suportul din partea americanilor pentru căsătoriile homosexuale, văzute ca fiind sinonime cu susţinerea pentru drepturile LGBT, a crescut de la 36% în 2007 la 62% în prezent, conform Public Religion Research Institute.

„Câştigarea alegerilor de către candidaţii LGBT este importantă pentru că va creşte vizibilitatea persoanelor LGBT în funcţii politice şi va transmite un mesaj clar că ei pot candida şi pot fi aleşi,” spune Gabriele Magni, profesor de de ştiinţe politice la Loyola Marymount University

Printre persoanele foarte cunoscute de orientare LGBT se regăseşte şi Pete Buttigieg, fost primar al oraşului South Bend din statul Indiana şi candidat la nominalizare din partea Partidului Democrat pentru preşedinţia americană, dar care s-a retras ulterior în favoarea lui Joe Biden.

Alţi politicieni în funcţie care au orientare LGBT sunt Lori Lightfoot, primar al oraşului Chicago, al treilea oraş ca mărime din S.U.A. şi Sharice Davids, membră a Camerei Reprezentanţilor.

Alabama este singurul stat fără nici o persoană de orientare LGBT care să candideze în 2020, în timp ce California, Texas şi Florida au cel mai mare număr de persoane LGBT.

LGBTQ Victory Fund indică şi lipsa de proporţionalitate între numărul de persoane LGBT care au fost aleşi în funcţii publice (0,17%) şi numărul total al populaţiei din S.U.A. de orientare LGBT (4,5%).

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button