X

[VIDEO] Orban cedează: Pelerinajul de Sf. Dimitrie va avea loc după modelul celui de la Sfânta Parascheva. Orban îi mulțumește mitr. Teofan

pelerinaj sf dimitrie bucuresti 2013 agerpres_7359462

Intenția autorităților pentru sărbătoarea de Sfântul Dumitru de la București este să nu permită accesul pelerinilor din alte localități, după modelul aplicat la Iași de Sfânta Parascheva. Guvernul vrea să discute însă în prealabil cu Biserica, pentru că „oamenii se iau după ce spun preoții”, a declarat premierul Ludovic Orban, joi seara, la Digi24.

„Vom discuta cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe, vom susţine punctul nostru de vedere, şi anume să poată să participe, dar să nu se facă pelerinaje de la distanţă şi să participe locuitorii din municipiul Bucureşti. Sigur, aici, Ilfovul – nu poţi să faci diferenţă între Bucureşti şi Ilfov, că de multe ori e o graniţă aproape invizibilă, dar nu vom permite aceste pelerinaje cu mijloace de transport şi care pot să creeze aglomeraţie”, a anunțat Ludovic Orban.

Premierul vrea  să obțină sprijinul preoților pentru a convinge populația să respecte regulile din pandemie, deși recunoaște că sunt negaționiști inclusiv în rândul clericilor.

„Pe de altă parte, vreau să dau un mesaj către preoţi, către pastori, ei trebuie să fie un exemplu, ei trebuie să îndemne – şi îi felicit pe mitropolit şi pe toţi preoţii care s-au comportat exemplar în această sărbătoare (de Sfânta Parascheva – n.r.), au îndemnat oamenii la un comportament corect. Acest lucru este extrem de important, pentru că oamenii se iau după ce spun preoţii, toți credincioșii, indiferent că sunt ortodocși, catolici, penticostali, baptiști. Țin cont într-o foarte mare măsură de ce spune preotul, pastorul, și este foarte important ca toţi preoţii să îndemne oamenii la respectarea regulilor, pentru că sunt încă, din păcate, cazuri de negaţionişti chiar în sânul Bisericii, care sunt bine cunoscuţi, nu vreau să dau acum exemple, care pur şi simplu neagă existenţa pericolului, care îi îndeamnă pe oameni să bagatalizeze acest virus”, a arătat Ludovic Orban. „Este un comportament inexplicabil”, a adăugat premierul.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Anti-Biserică
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

19 comentarii

 1. „…Comportament corect?”…dupa alegeri n-a vorbit nimeni de comportament corect! Oare chiar nu ne dam seama ca vor sa ne ia si Ultima speranta, singura noastra avere nationala- CREDINTA si practicarea ei? E strigator la cer prin ceea ce fac ei iar noi stam cuminti si ascultatori si privim cum ne fura „SUFLETUL”neamului nostru? Si nu pot sa cred ca exista preoti si ierarhi care incurajeaza tot circul! Ei vor da socoteala in fata Domnului pt.comportamentul lor. Sa le fie f.clar! Lasa-i pe politisti, lasa-i pe oamenii legii sa faca asta, dar nu tu, preot! Nu se poate asa ceva!!! Si nu au scuze dand vina pe autoritati, ca asa li s-a cerut! Nimeni nu-i obliga si nu-i poate obliga pe preoti sa-i tina pe credinciosi departe de biserica! Sa nu-i lasam sa ne fure sarbatorile! Invierea Mantuitorului nostru, sf.Pasti, la fel n-am avut voie sa le sarbatorim! ASA NU SE POATE TRAI! Acum Patriarhia TREBUIE sa iasa in fata si sa aiba o atitudine transanta fata de aceasta mare discriminare religioasa!!! Doamne ajuta!

   1. Vai draga ,ce grija i-a apucat pe securisti de vietile ortodocsilor….bleah.
    SATANISTIII !!!!!!!
    Pai ,bai, urangutane de POLITRUC ANLFABET ,nu pe voi va astepta MA,SFINTII sa va dea PUTERE,LUMINA,SANATATE ,LUMINAREA MINTILOR ,CI PE NOI CARE CREDEM SI STIM CA SFIINTII NU DOAR CA NU NE IMBOLNAVESC ,DAR TOCMAI CA EI NE TIN PERFECT SANATOSI SI TIN DEPARTE ORICE BOALA DE NOI .
    Noi nu va invitam printre noi la MOASTE ,stiind sigur ca voi sinteti PREA PROSTI ca sa fiti instare sa CREDETI IN ELE ,CARE SINT DIN ADEVAR!!
    Voi feriti-va a va intilnii la PARANGHELIILE VOASTRE DESANTATE unde de 30 de ani va DESTRABALATI ,pentru ca acolo e COVIDUL pe care vi-l pune dracu in aer.
    NOUA IN AERUL DIN PREAJMA SFINTILOR NE PUN SFINTII SANATATE PERFECTA ,PURIFICIND TOTUL IN JUR ACOLO UNDE ESTE PUTEREA DUHULUI.SFINT care lucreaza prin SFINTI .
    Dar cit sinteti de demomizati ,nu puteti sa va imaginati ca ORTODOCSII MERG LA MOASTE TOCMAI PENTRU A SE INCARCA 100% DE SANATATE PERFECTA !
    Cum ma CRETINILOR SA DAM NOI BOLI daca pe noi ne CURATA TOCMAI SFINTII DE ELE ,asta fiind una dintre motivele PRINCIPALE pentru care ii rugam sa ii cautam cu insistenta ,deci chair ii DERANJAM ,AVEM TUPEU SI CURAJ ca sa faca TERAPIE MEDICALA INTENSIVA CU SUFLETUL SI TRUPUL PELERINULUI ,ELIBERINDU-L DE RAUSI PACATE GRELE .
    DE FAPT DRACILOR ,tocmai asta va deranjeaza pe voi !
    CA PRIMIM SANATATE CURATA INSTANT O DATA CE VENERAM SFINTA TREIME ,PE MAICUTA DOMNULUI SI SFINTII ,INCHININDU-NE LOR ,IUBIND PE DUMNEZEU SI APROAPELE si facind fapte bune .
    ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU PE TOTI !

  1. M- am tot întrebat ,cum a făcut avocata Sosoaca de i – a convins pe jandarmi sa – i lase pe credincioși să se închine? Că am văzut video – urile postate și …nimic.A avut iarba fiarelor in deget? Daca jandarmeria și autoritățile ar fi permis accesul credincioșilor in urma demersului avocatei Sosoaca ,atunci,ar fi intrat la raclă toți credincioșii,. si nu s- ar fi limitat accesul din nou. După părerea mea ,credincioșii au intrat pentru mijlocirea Sfintei Paraschiva Și a Sf.Gheirghe! Ar fi trist ,daca interdicția la sărbătoarea Sfintei Paraschiva a fost cu acceptul mitropoliei. Dar văzând ,inclusiv la Patriarhie in București anunț pus pe racla Sfinților Împărați ,:
   Moaștele se cinstesc de la distanță printre+ o închinăciune… , Ce este asta? ICONOCLASM !! La Sărbătoarea Sfintei Cruci, la raclă, era cineva care ștergea cu sârg raclă cu carpa de dezinfectant după fiecare credincios,de te usturau buzele după ce o sărutai. Pai asta este cinstire a icoanelor și a moaștelor? Tu ștergi cu carpa și împiedici cu dezinfectantul tau lucrarea sfinția! Poate că aceea sfânta raclă ar fi izvorât mir și tu cu carpa ta ai impiedicat- o! Mare păcat! Chiar în curtea bisericii deși oamenii stăteau distanțați ,raclă fiind afara,te obligau să porți masca( și fiind în aer liber nu trebuia să porți masca) Pai ce mă in acatistul Sf,Cruci scrie Bucura te masca ,sau Bucura te Sfânta Cruce păzitoare a creștinilor?

 2. Frate, dacă au ajuns să te felicite și să îți mulțumească toti antihristii… Ce mai poti zice?!

  Nu sunt nepomenitor, dar cu adevărat se satura lumea de ei, pentru că efectiv vând ortodoxia. Iar chestia cu nepomenitorii scandalagii si psdisti si frați țigani recalcitranți sunt minciuni ABSOLUT SFRUNTATE! Să mă ierte Dumnezeu, dar se minte in cunoștință de cauză în legătură cu nepomenitorii! Și despre ceilalți, activenews! Și se pare că e o acțiune concertata, organizată si mai ales premeditata, de conturarea a viitorilor „fanatici religioși și uzurpatori ai ordinii sociale.”

  Sunt supărați că au apărut în Biserică nepomenitorii, care o parte mare din ei într-adevăr a căzut grav. Dar la ce se așteptau?! La cât ecumenism a înghițit România, era și normal ca la un moment dat să apară și o mișcare împotriva acestei erezii a ereziilor! Oricum, oricine nu e deacord cu ei duhovnicește se pare că au primit și vor primi această etichetă! Papism ai fariseism. Sau cel puțin dictatură duhovnicească! Și nu incurajez deloc derapajele nepomenitorilor și nici măcar nepomenirea, dar vreau să spun că e absolut de înțeles fenomenul, singura mea curiozitate este cum de a apărut atât de târziu! El ar fi trebuit să apara mult mai demult, chiar sub oblăduirea clericilor, precum, de exemplu în Georgia!

  Dar la noi, tu ca și ortodox, tinut la gard ca animalul, văzând că in țarcul celor 500 de „aleși”, in primul rând sunt catolici, sri-sti, conducători ai serviciilor si jandarmeriei, politicieni corupți… Ce simți în inima ta de ortodox?! Dar mai ales alții de altă credință, care se știe clar ca nu sunt acolo să se convertească, ci dimpotrivă! Locul ăla in care putea să stea un drept credincios:o babuta, un veteran de razboi, o mamă cu copiii, sau chiar o familie întreaga sau orice ortodox – cum o sa îl explici la Judecată?!

  Se vrea sincer salvarea bisericii administrative (pământene) – și acest lucru probabil că va și reuși, dar cu sacrificarea a nu știu câta oară – și de data aceasta poate în mod definitiv a ortodoxiei înseși, adică a Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Pentru că în România oficial ortodoxia a fost scoasă in ilegalitate! Cu foarte mare ușurință si-ar putea câștiga dreptul înapoi in instanță, dar nu o fac. Aceasta e complicitate! Singurii care suferă: credincioșii (2-3 % – vezi Părintele Ioanichie Bălan), simpli preoți – unii dintre ei, câțiva monahi, 1-2 ierarhi poate… în fine, orice om cu sufletul viu!

  PS: Reiau o precizare pe care o fac periodic: pentru mine nu există pomenitori sau nepomenitori, ci oameni ai lui Hristos, care se află în ambele tabere. Dar am observat că atat nepomenitorii extremiști, cat și majoritatea ecumenistilor ferventi (de care e plin pana la refuz aparatul administrativ si universitar bisericesc), sunt mânați de același duh urât, violent, intransigent si fanatic. Ei se văd la poluri absolut opuse, dar se pare că ambele extreme îl vor primi pe Antihrist cu bratele deschise, care in geniul său malefic le va satisface deopotrivă! (vezi opera Pr. Serafim Rose)

  Tot ce se întâmplă îmi demonstrează a o mia oară ca daca esti a lui Hristos, nu trebuie să ieși tu din falsa biserică exterioară – riscând chiar tu o mare cadere, ci chiar ea te ca expulza și se va lepăda de tine la momentul potrivit. Dar nu vor lipsi drepții lui Dumnezeu, inclusiv in cler și ierarhie, până la Sfârșit.

  „Va actiona din punct de vedere moral si va cauta sa convinga si sa se vatame de moarte sufletele oamenilor. Dreptul la propovaduire si la savarsirea „legala” a slujbelor bisericesti il vor avea numai cei ce respecta legile statului si nu incalca „disciplina”. Lacasurile de inchinaciune vor fi sub stricta supraveghere si in ele va dicta aceeasi ocarmuire, ea fiind capul in locul lui Hristos si nu vor sluji lui Hristos, ci antihristului. Dar crestinii orbiti nu vor observa nimic, desi acest lucru l-ar putea intelege si un prunc mic.”

  Am curajul să scriu toate acestea pentru cuvintele:

  “Nu sunt atât de naiv să cred că răul cu multe chipuri din societate şi din Biserică va înceta, oricât de multe predici am ţine. Altul este scopul meu: … Prin predică, oral şi în scris, mă lupt să trezesc conştiinţa religioasă a credincioşilor şi să înţeleagă că au drepturi şi în societate, şi în Biserică.

  Trebuie să înveţe, spre exemplu, că au dreptul să ceară ca clericii şi mai ales episcopii să fie aleşi prin votul clerului şi al poporului. Să înveţe că au dreptul şi datoria de a striga «nevrednic» la hirotonia unui nevrednic.

  Să conştientizeze că în spaţiul Bisericii creştinii nu sunt o masă mută de oi necuvântătoare, ci au cuvânt în alegerea păstorilor lor şi în administrarea Bisericii.

  Să înveţe că trebuie să îi combată pe trădătorii credinţei şi să se lupte pentru curăţirea Bisericii.

  Creştinii laici pot încă să afurisească sinoade locale şi ecumenice, când sinoadele acestea nu exprimă adevărul Credinţei Ortodoxe.

  Avem mari sinoade locale şi ecumenice care au fost afurisite de poporul credincios ca tâlhăreşti.’’

  IPS Augustin de Florina (20 apr 1907 – 28 aug 2010)

  Dacă pentru pomenirea cuvintele de mai sus se va considera ca sunt unul din acei „oameni, care, repet, unii s-au desprins de Biserica Ortodoxă Română sau, unii care nu s-au desprins, dar care, prin maniera în care se manifestă arată că nu înțeleg duhul și ce înseamnă o sfântă slujbă” (Pr. Sturzu), eu să știți că voi rămâne in Biserica lui Hristos (cu ajutorul lui Dumnezeu) și vă voi pomeni până la sfârșitul vieții și tocmai rugăciunile noastre sunt convins că vor fi Marea Rușine la Judecată a celor care îl trădează pe Hristos și crestini! Dar să dea Dumnezeu ca exact acele cuvinte din ghilimelele de mai sus să nu se potrivească exact vouă!

  1. UNDE este HRISTOS?
   HRISTOS in ceruri este slavit NEINCETAT, de catre ingeri insa vreau sa stiu unde este HRISTOS in sinodul din Creta????Mai sa fie, extremistii din bor, adica ecumenistii, comparati cu unii nepomenitori. Deci haideti sa facem un pic de ordine in gunoi. Toti cei care s-au delimitat in istoria bisericii de erezii sinodale sau nesinodale au fost numiti la un moment dat eretici, cazuti, extremisti ba mai mult au fost inchisi in temnite, torturati, ucisi.. dar EI, au foat neincetat in BISERICA LUI HRISTOS, si sunt Sfinti. Bor-ul, dupa cum stim si am mai spus face parte din cmb din 1964, au recunoscut taine la eretici, au ridicat anateme ceea ce este imposibil si Strict Interzis, au facut liturghii comune cu toti necrestinii printre care intra si toate sectele care se numesc pe sine crestini, inclusiv musulmani, budisti, „biserica” lgtb, deci este o lista nesfarsita de caderi a caror necunoastere in aceasta era a tehnologiei este O ALEGERE PERSONALA. CER PUBLIC, sa mi se raspunda unde este HRISTOS in acest cmb si de ce atatea tari s-au retras in timp ce bor-ul l-a legiferat in Creta, in loc sa se dezica de toate ereziile si greselile lor asa cum ar fi fost normal. Tot ceea ce spun nepomenitorii SFINTI, de-a lungul timpului si CANOANELE lor, spre deosebire de teologii nostri, este faptul ca bor-ul a cazut in schisma, deci S-A DESPRINS de BISERICA LUI HRISTOS, putem vorbi acum despre Danielitii Cretaniti, ce sa facem asa spun Sfintii Extremisti Nepomenitori si Canoanele lor. Nu a existat in istoria biserici regula ca se poate face orice, se poate gresi oricat de mult la nivel ierarhic, totul este in regula pana la un sinod de anatemizare, in afara de faptul ca cmb-ul reuneste toate anatemele BISERICII pe care voi acum le nesocotiti. Este dureros, stim, pentru noi cei care intelegem asta in primul rand este cumplit, dar asta este adevarul si nu noi am facut aceste reguli, ci CEL PE CARE il tradeaza toti cei care incarca sa minimizeze ACEASTA TRADARE. BISERICA este acolo unde este ADEVARUL, acolo unde este CEL CARE A INFIINTAT-O, IISUS HRISTOS DOMNUL.

   1. „Pomeneste, Doamne, pe INALT PREA SFINTITUL”, ce maaaa? cum maaaaa? Pai SFINTII NEPOMENITORI „EXTREMISTI”, au zis ca acestia sunt minciuno ierarhi si voi IL mintiti pe DOMNUL cerului si al pamantului in BISERICA LUI???? DA, NE DEZICEM PUBLIC de ei SI MARTURISM BISERICA LUI HRISTOS CARE NU ARE NICIO TREABA CU noii danieliti cretaniti.

    1. Tineți cu tărie Ortodoxia… ,mai spunea Starețul Nectarie de la Optina.
     ,,Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsa, cele despre care îngerul a strigat: „Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lacustelor. „Istoria ne arata ca Dumnezeu conduce popoarele si da lectii de morala întregii lumi”. Viata sociala se masoara cu anii, secolele, mileniile, dar principalul este: „A fost dimineata, a fost seara, ziua întâi” (Facerea 1, 5).

     „Va veni ziua rugaciunilor – învata Staretul pe fiii sai duhovnicesti. În timp ce lucrezi, spune rugaciunea lui Iisus: mai întâi cu buzele, apoi cu mintea, apoi ea singura trece în inima“.
     Ilioara, vezi să nu te prindă ziua vai-ului nepregătită. Acești ierarhi semnatari la Creta, poate se vor pocăi intr-o buna zi, si atunci ,ce vei face, stiindu-te un fanatic al osandirii înainte de vreme? Dumnezeu nu doarme si nici nu va lăsa acest popor de izbeliște. Sf. Ioan Gură de Aur spunea așa: ,,Nu ai niciun folos de tii credință dreapta, iar viața ta este plina de păcate, la fel cum nu ai niciun folos dintr-o viața plina de virtuți dacă credință ti-i stramba” .

 3. „…pentru că sunt încă, din păcate, cazuri de negaţionişti chiar în sânul Bisericii, care sunt bine cunoscuţi, nu vreau să dau acum exemple, care pur şi simplu neagă existenţa pericolului…”

  Cata ipocrizie si tupeu. Poi sigur ca exista negationisti cand pentru o banala raceala scufunzi economic o tara, iar serviciile gestioneaza toata informatia, iar presa e mituita din bani publici sa cante melodia plandemiei.

  Dar o dovada a existentei acestui virus, aveti domnule Orban? De ce se fac teste RT-PCR care nu sunt destinate identificarii virale si nu serologice ? De ce nu faceti autopsi? De ce spitalele sun goale, iar voi spuneti ca sunt pline ? De ce atata secretomanie ? De ce mita si amenintarile pentru doctori, ca sa taca ? De ce sa ne speriem de un virus cu virulenta mai mica decat a unei gripe? De ce China are o viata normala dpdv covid19, ma rog cat de normala poate fi intr-un sistem dictatorial? De ce serviciile comit inalta tradare de tara, raspunzand la unison aceluiasi scenariu globalist, cand in materie de virusologie fiecare populatie se comporta diferit ? De ce aceleasi protocoale peste tot, daca populatiile reactioneaza diferit, in functie de genetica, de factorii climatici, etc etc sa nu o mai lungim.

  O farsa bine gandita si pusa la punct, pentru care veti ajunge la zidul de la Targoviste atat dumneavoastra cat si toti factorii implicati in aceasta mizerie.

  Oare ce vi s-a putut promite sa va conformati planului globalist neobolsevic, incat sa tradati tara care va gazduieste si oamenii care v-au acordat incredere sa le conduceti destinele?

  Sa avem doctori care sa faca astfel de afirmatii: „trebuie sa tac caci am familie si copii, am rate la banca, daca spun ceva sunt mort” ?!?!

  Cel putin de judecata lui Dumnezeu nu veti scapa, chiar daca in sinea dumneavoastra va resemnati cu ideea ca nu exista Dumnezeu. Atat dumneavoastra cat si intreg aparatul sekurist care sforareste toata aceeasta sharada. Dupa ce veti muri voi toti neobolsevicii, de doua lucruri va veti convinge: ca exista Dumnezeu si iad.

 4. Au trecut la pedepsirea fratilor jandarmi care au fost oameni – și care defapt sunt singurii care au respectat Constituția și legile – inclusiv pe cele internaționale, cand acuzați penal ar trebui să fie aceia (infractorii in uniforma) care au oprit accesul credincioșilor! Doamne, Doamne, ce nedreptate, ce prigoană!

 5. Va mai amintiti in ce conditii a murit Patriarhul Teoctist, printr-o doza de ,,anestezie,, care ar fi fost fatala si pentru un pacient mult mai tanar, dar pentru o persoana la varsta Prea Fericitului Teoctist.

  Ati vazut cum s-a musamalizat totul, desi doctorul personal al patriarhului, care atunci fusese plecat striga in gura mare ca fost omorat efectiv, asa ca ce ne mai miram de ceea ce se intampla acum………..

  Suntem o tara de lasi si de lingai asta suntem.

 6. Am tot stat si m-am gandit cu mintea mea cea proasta: sa ma iau dupa Lucovid sau dupa ce spun preotii
  Sunt intr-o mare dilema. Poate preotilor ortodocsi le va veni mintea la cap, cine stie mai e o speranta.
  In cazul lui Lucovid..

 7. ANDREI-NICOLAE @ De rugat ne rugăm pentru toți oamenii, dar de pomenit îi pomenim doar pe cei care nu au căzut în erezie semnând sau acceptând hotărârile Sinodului tâlharesc din Creta. A-l pomeni pe un asemenea ierarh înseamnă a fi de acord cu ceea ce a făcut și face el, lucru pe care nu-l putem accepta în cazul cretanilor. Așadar ziceți bine de curățire, dar îi pomeniți în continuare. Și atunci cine se va ocupa de curățenie dacă nu fiecare dintre noi, deci și dv. care îi tot pomeniți. Cum îsi vor da seama de intenția dv. dacă ei sunt încurajați prin pomenire să meargă mai departe ca și cum nimic rău nu s-ar fi întâmplat? Vreți ca altcineva să se ocupe de mustrarea lor și de poftirea lor la pocăință sau să le arate ușa, iar dv.
  să rămâneți ca un spectator. Unde este atunci aportul dv. la apărarea adevărului de credință? Dar ce s-o mai lungim, știți că s-a greșit în Creta, știți că Biserica Ortodoxă oficială a căzut în erezie, dar totuși îi pomeniți pe ierarhi. Dacă toți Sfinții Mărturisitori de până la noi făceau așa n-am mai fi avut Biserică Ortodoxă astăzi. Luptați penttu adevăr prin luarea de atitudine și nu prin scrierea părerilor pe site-uri. A lua atitudine înseamnă,dacă nu știți, a te despărți de erezie și automat de cei care au îmbrățișat-o cu voie sau de nevoie. Asta înseamnă a-ți lua crucea și a-I urma lui Hristos, adică să-ți asumi greutățile și necazurile ce se nasc din această luare de atitudine(poziție). Dar românul le acceptă pe toate și mai vrea să meargă și nestingherit în pelerinaje la Sfintele Moaște. Nu se poate umbla pe două căi, adică și cu lumea( acceptând legile sistemului antihristic, adică ale statului reprezentat de președinte, primul ministru, miniștri etc.) și cu Dumnezeu reprezentat prin Sfinții Săi. De aceea nu mai avem acces la Sfintele Moaște, pentru că respectăm legile lui Antihrist. Și de ce nu vă apără drepturile creștinești cei pe care îi pomeniți la Sfintele Liturghii, doar așa s-ar cuveni, nu? Pentru că lor nici nu le pasă de „oi” din moment ce nu sunt păstori adevărați, ci năimiți. „Se mănâncă și se bea bine la Patriarhie”, dacă e să-l cităm pe fostul președinte Traian Băsescu, care a spus-o în urma vizitei făcute la Patriarhie pe timpul mandatului său. Adică înțeleți ce fel de luptă duc ierarhii, sau care este țelul lor cu adevărat( scaunul sau poziția în ierarhia bisericească cu toate cele materiale ce decurg de aici). Dacă nu rupeți legătura cu impostorii riscați să împliniți zicerea:”De vei sta cu cel cuvios, cuvios vei fi, cu cel drept, drept vei fi, iar cu cel îndărătnic te vei îndărătnici”. Omul este liber să aleagă, dar timpul se scurge uneori în defavoarrea sa dacă-și amână luarea și purtarea propriei cruci. Așa ca nu mai faceți aprecieri asupra neponenitorilor, ci luați-vă crucea și mergeți pe urmele lui Hristos. Hristos nu-i pomenește pe cei care s-au lepădat de adevăr, pe când dv. îi pomeniți ca să dea bine la lume. Nu-s decât două căi: cu adevărul, adică cu Hristos, sau cu lumea care urmează ierarhilor ce s-au lepădat de adevăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.