X

O scrisoare ce nu trebuia ignorată de conducerea BOR. Însă, mai este o șansă, miercuri, 14 OCTOMBRIE

Scrisoare către Patriarhul Daniel: du-ți călugării la proteste! 

Preafericite Părinte Daniel, du-ți părințeii la proteste: împotriva piticilor neomarxiști este permis de fiecare dată până în vecii vecilor să ieși din corsetul pioșeniei și rugăciunii, căci vine primejdie de moarte pentru voi și pentru neam. Călugării tăi să-și dea jos rasele, să-și suflece mânecile și să meargă în Piața Victoriei: trimite măicuțe să le dea colaci de hrană și babe să le ducă vești – ca serviciu de informații, și preoți să tragă clopotele a primejdie ca să cheme țăranii și lumea care-a mai rămas prin orașe. Adu-ți monahii din munți să vorbească mulțimilor, să pui ciobanii de pe Rarău ca analiști politici și să-ți strângi protopopii, să-i urci pe niște cai, să călăriți ca popa Șapcă și să recuceriți până la ultimul cătun țara asta care a fost cândva a lui Dumnezeu: fiecare furnică să fie în parte și fiecare parte să fie în întreg.

Căci adevărat adevăr îți spun ție, Înalt Preasfințite Daniel, cap al Bisericii Ortodoxe, cei ce se pregătesc să vină peste țară vor un lacăt pe Biserica ta mult mai greu decât cel pus odinioară de comuniști: iar cei care se pregătesc să vină peste tine nu vin pentru tine, ci vin pentru Biserica ta.

Iar tu, frate Daniel, să-i aduni pe călugării tăi, să vă rugați, să luptați, să faci cum știi tu și cum vrea El și să iasă totul bine: să nu-ți fie teamă căci nu ești singur, și ai flancurile asigurate (sus e Dumnezeu, la stânga și la dreapta ai poporul), iar dacă va fi ca Statul nevolnic al lui Iohannis, Arafat și Marcel Vela să dea legi pentru ca Biserica să stea sub Statul lor nevolnic, voi să dansați „Isaia dănțuiește” cu legile lor în dinți.

Părinte Daniel, să le dai desagă și să împrăștii popii de țară în toate colțurile și să puneți în România robia spre Dumnezeu care este libertatea omului.

Sfinția Ta, Daniel, pe-aceste vremuri crunte să fii însă bun, milos și grijuliu cu greșiții tăi și cu nevoile lor: s-aduci camioane cu tămâie pentru palatul Cotroceni, pentru Guvern, Parlament și sediile serviciilor secrete, să nu uiți niște săruri anti-leșin pentru Marcel Ciolacu (Partidul Social – Democrat, PSD) și nici vinul de împărtășanie pentru Ludovic Orban (Partidul Klaus Iohannis, PKI): să fie așa, la vreo 2-3 sticle, că în Octombrie vine și onomastica lui Eduard Hellvig de la SRI.

Și, mai ales, s-alegi Preafericite, o insulă prin zona Brăila și s-o dai în deplină folosință lui Barna și Dacian Cioloș, să-și facă o republică neomarxistă numai pentru ei și pentru roboțeii lor haștagiști, s-o testeze și s-o bage zilnic în știrile de la televiziunile Diviziei, DIGI și PRO TV. Preafericite Patriarh Daniel, iar ziua când vei obosi sau te vei teme să faci toate acestea, sau când vei avea atâta lașitate cât să nu dai cârma altuia mai curajos ca tine, va fi ultima zi a României: căci fără Biserică, România ar fi fost doar o țară de culegători din pom și fără Biserică, România va rămâne doar o țară de culegători din supermarket. Preafericite Părinte, du-ți părințeii la proteste.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

10 comentarii

 1. Mai este o zi ! Aveti timp sa iesiti sa demonstrati ca nu sunteti IUDA ci DANIEL !!!
  Tara intreaga asteapta sa o cinsteasca pe Sfanta Parascheva , iesiti in intampinarea Sfintei , ca noi crestinii vom fi prezenti.”Cine are urechi de auzit sa auda !”,asa parca ati citit ieri la sfanta liturghie, este valabil si pentru conducatorii bisericii , nu-i asa?

  1. Minuni ale Sf.Parascheva traite si relatate de Maica Blondina(le gasiti intre paginile 93-102).Sa strigati si la Maica Blondina .La inmormantare sicriul Blondinei a fost in catedrala Mitropolitana din Iasi.Este inmormantata in cimitirul din Iasi.Interesati va si aprindeti o lumanare la Mormantul ei ca e ca o Mama pt. toti.
   https://archive.org/stream/SuferinteleMameiBlondinaOMartiraASiberiei/SuferinteleMameiBlondina-OMartiraASiberiei_djvu.txt
   Mitropolitul Teofan este lup cand vine vorba de tradarea credintei si mielusel cand e vorba de uzurparea credintei blocand accesul credinciosilor la Sf.Parascheva.
   https://youtu.be/wh5nAEatnXA
   Protestul hotarat este binecuvantat.Peste credinta nici mama nu poate trece.Este vremea protestului ca sa se simta.Molasenia este tradare.A fi crestin inseamna a fi hotarat,transant,de neinduplecat,viguros.Asta inseamna Viata.Daca de acum 2000 de ani s a spus ca s a biruit lumea inca de atunci,asta arata ca de 2000 de ani lumea e de fapt sub calcaiul crestinismului.Crestinul de 2000 de ani are lumea sub calcaiul lui ca un gazon cu miliarde de firicele de iarba la indemana lui.Teama este fara judecata.Ne temem ca sa ne osandim.

 2. Deci, textul de mai sus reprezinta textul unei scrisori deschise („O scrisoarea ce nu trebuie ignorata”), adresate Patriarhului Daniel; dar nu am inteles, din partea cui e scrisoarea de mai sus? Ca am mai citit pe site o alta scrisoare deschisa adresata Patriarhului -„Scrisoare deschisă către Patriarhul Daniel, semnată de peste 750 de credincioși” – mult mai coerent si bine scrisa (banuiesc ca, aceasta din urma, a fost scrisa de un preot sau de cineva cu pregatire filologica sau teologica). Parerea mea strict personala este ca scrisoarea de mai de sus („O scrisoarea ce nu trebuie ignorata”) nici nu ar trebui trimisa…(IPS se va amuza grozav, citind-o); oricum, eu, unul, nu as fi semnat-o, pe cea de-a doua, da.

  1. Sa zicem ca este din partea Bisericii Ortodoxe Romane, din partea copilasilor botezati in bisericile din cuprinsul Bisericii Ortodoxea Romaneieri si azi, ai carei fii si fiice suntem si noi. Din partea celor ce au fost si sunt in Biserica Ortodoxa Romana. Unul singur de va ramane in BOR, inseamna ca Biserica stramoseasca nu dispare, ca este vie si partaseste cu Iisus Hristos, cu Tatal, cu Sfantul Duh, cu Buna Fecioara Maria, cu sfintii, adica stramosii nostri, bunici, bunice care au plecat la Cer si ne duc dorul. Ei, stramosii se roaga lui Iisus ca noi sa fim alaturi de ei dupa ce vom pleca din aceasta lume. Pentru ca nu pentru ramane in aceasta lume am fost creati de Tatal Ceresc la Facere. Nu putem disparea toti cei botezati in Biserica Ortodoxa Romana. Biserica Ortodoxa Romana a fost si este o Biserica luptatoare. Ca de n-ar fi fost, ar fi disparut in decursul secolelor. Cei de azi cati mai suntem si n-am tradat Biserica strabuna, datori suntem sa luptam. Toti cei ce v-ati botezat, in Hristos v-ati botezat, cu Duh de viata. <>

   1. 24. Atunci Iisus a zis ucenicilor Săi: Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie.
    25. Că cine va voi să-şi scape sufletul îl va pierde; iar cine îşi va pierde sufletul pentru Mine îl va afla. (cine va dori sa-si scape sufletul traind dupa regulile acestei lumi, si-l va pierde.)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button