X

Erdogan le spune liderilor turci: „Ierusalimul este orașul nostru”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ierusalim, Israel – Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a sugerat că Ierusalimul aparține țării sale în timpul unei mesaj adresat parlamentarilor turci joi la Ankara, relatează The Times of Israel. 

„În acest oraș, din care a trebuit să plecăm în lacrimi în timpul Primului Război Mondial, este încă posibil să întâlnim urme ale rezistenței otomane. Deci, Ierusalimul este orașul nostru”, a spus el.

„Prima noastră qibla [direcție de rugăciune islamică], al-Aqsa, și Domul Stâncii din Ierusalim sunt moscheile simbol ale credinței noastre. Pe lângă asta, acest oraș găzduiește locurile sfinte ale creștinismului și iudaismului. ”

Imperiul Otoman a stăpânit Ierusalimul între 1516 și 1917, până când Marea Britanie l-a cucerit, după primul război mondial. Erdogan împinge din ce în ce mai mult Turcia laică și constituțională către islamul conservator și consideră Ierusalimul o extensie a Turciei.

La scurt timp după ce, în iulie, a transformat biserica Hagia Sofia din Istanbul în moschee, Erdogan a pus ochii pe orașul sfânt.

El a afirmat într-o postare pe Facebook că „renașterea Hagiei Sofia este un semn către eliberarea moscheei al-Aqsa” din Ierusalim.

În discursul de joi, Erdogan el a condamnat „opresiunea Israelului asupra palestinienilor și atitudinea de indiferență față de viața privată a Ierusalimului”.

„Problema Ierusalimului nu este o problemă geo-politică obișnuită pentru noi. În primul rând, actualul Oraș Vechi, care este inima Ierusalimului, a fost construit de Suleiman Magnificul, cu zidurile, bazarul și multele lui clădiri. Strămoșii noștri și-au arătat respectul timp de secole, ținând acest oraș la rang de mare stimă.”

Erdogan este de mult timp un avocat al cauzei palestiniene și reafirmă angajamentul Turciei față de Ierusalim.

„Considerăm că este o onoare a țării și a națiunii noastre să susținem drepturile poporului palestinian oprimat pretutindeni, alături de care am trăit timp de secole”, a spus el. „Din această perspectivă vom urmări atât cauza palestiniană, care este rana sângerândă a conștiinței globale, cât și cazul Ierusalimului, până la capăt”.

Ministerul de Externe al Israelului nu a comentat mesajul lui Erdogan.

traducere de: PRODOCENS MEDIA

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Pe Erdogan,îl mâncă’n cur ca pe maimuță!?
    Până într-o zi când va lua la cunoștință de “binefacerile unei drone” cate-l va trimite în brațele celor 30 de fecioare..

    1. Delicat vorbind, pe cel pe care Dumnezeu vrea sa-l piarda ii ia mai intai mintile.
      (P.S. Sunt 70 de fecioare, nu 30 – cata munca pe bietul musulman!)

  2. Rusii (nu stiu daca prin Putin sau prin altul) le vor da turcilor lovitura de gratie;intr-o saptamana ii vor impartii in trei : unii morti;altii, botezati ortodox; iar altii, in Asia Centrala; la neamul lor(azerii, turkmenii, tadjicii).
    Problema pentru noi românii e drumul rusilor către turci, care musai trece prin Moldova si prin Dobrogea.Nu au alternativa viabila pentru blitzkriegul rusesc din 2021.
    Iar suntem *în calea răutăților*…..

    1. in primu rind putin de mai bine de 10 ani nui in viata, nu de actorul carel joaca pe putin, nu, va fi altul, dupa ce vor reveni comunistii la putere, va fi un inaintemergator al Tarului, care va rasturna jos comunistii si el va duce rusia spre eliberarea constantinopolului

  3. Rolul lui Erdogan este sa distraga atentia.
    La cat scandal a facut daca era chiar periculos aveam razboi acum.
    Si btw eu cred ca parte din rolul lui mai este si sa il faca pe Trump reales (caruia ii doresc sanatate dar ma indoiesc ca este pozitiv covid 19…) aratand ce rau e Islamul acum cand Isis sunt… in carantina nu? Ft bine poate se.potolesc de tot.
    Erdogan este mai fals decat bronzul lui Trump si al Melaniei.
    Tot ce a facut e sa ocupe biserici si… nimeni (adica Putin, Trump) nu l-a oprit. Schimbul a fost facut, orice vroia Turcia a obtinut, restul e praf in ochi.
    Cine mai ia lamai turcesti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button