X

Fosile comuniste din PSD condamnă la Antena 3 versurile poeziei „Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane”, scrisă de poetul național Radu Gyr

antena3-bolsevism

Ni s-a semnat că în cadrul emisiunii moderate de Sabina Iosub, difuzată duminică la Antena 3, între orele 21:00 și 22:00, a fost condamnat Mihai Neamțu, pentru recitarea cu ceva ani în urmă a poeziei „Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane”, scrisă de poetul național Radu Gyr. Contestatari erau Mugur Ciuvică, ce are un contract de colaborare cu postul Antena 3, și senatorul Daniel Zamfir de la PSD, care au catalogat acele versuri ca fiind legionare. La aceste acuze, moderatorul emisiunii nu a avut nicio reacție.

Amintim că poetul Radu Gyr a scris acele versuri ca o formă de protest în anii tragici de dictatură comunistă, când țăranii noştri erau deposedați forţat de pământ de ocupanţii sovietici, cu ajutorul comuniştilor români. Comuniştii l-au condamnat la moarte pentru poezia „Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!”, scrisă în timpul colectivizării. Regimul a considerat că versurile instigă la luptă împotriva sistemului. Ulterior, pedeapsa i-a fost schimbată în 25 de ani de muncă silnică, din care a executat şase.

Cum poate fi deranjat cineva de astfel de versuri, decât dacă nu este un nostalgic al bolșevicilor, ce au băgat toată elita românească din perioada interbelică în temnițele comuniste?

Precizăm că Mihai Neamțu nu este nici pe departe cel mai în măsură să se identifice cu versurile poetului Radu Gyr, el făcând parte din partidul unui mare trădător al acestei țări, Traian Băsescu. În plus, Mihai Neamțu este un promotor activ al ecumenismului, curent eretic, condamnat de toți Sfinții Bisericii. De aceea, nu persoana lui Mihai Neamțu contează în această problemă, ci atacul de tip bolșevic la marele poet Radu Gyr.

Nu ne rămâne decât să boicotăm în continuare acest post de televiziune, ca de altfel mai toata mass-media anti-românească.

Mai jos sunt versurile incriminate.

„Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!”
de Radu Gyr
Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,
nu pentru pătule, nu pentru pogoane,
ci pentru văzduhul tău liber de mâine,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!
Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri,
pentru cântecul tau ţintuit în piroane,
pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!
Nu pentru mânia scrâşnită-n măsele,
ci ca să aduni chiuind pe tăpşane
o claie de zări şi-o căciulă de stele,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!
Aşa, ca să bei libertatea din ciuturi
şi-n ea să te-afunzi ca un cer în bulboane
şi zarzării ei peste tine să-i scuturi,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!
Şi ca să pui tot sărutul fierbinte
pe praguri, pe prispe, pe uşi, pe icoane,
pe toate ce slobode-ţi ies înainte,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!
Ridică-te, Gheorghe, pe lanţuri, pe funii!
Ridică-te, Ioane, pe sfinte ciolane!
Şi sus, spre lumina din urmă-a furtunii,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

5 comentarii

 1. Pseudopatriarhul Daniel da vina pe oameni a caror lipsa de iubire Fata de Dumnezeu a cauzat aceasta pandemie covidecumenista.Dumneavoastra nu ati crede ca pacatele lui au atras mania lui Dumnezeu asupra poporului?Sigur ca da.Dar sa vedem daca isi recunoaste starea in care este(erezia lui).
  https://youtu.be/6cw6rnL1wzo

 2. „Sa vedem ce inseamna sa fii ortodox,dar e mai bine sa traim ca sa simtim ortodox”.Este cuvantul IPS Teofan.Vedeti dumneavoastra vreo urma de recunoastere a pacatoseniei si a ereziei in care se afla.Cata”duhovnicie”pare sa insufle pe buze…Cata „dulceata” se ascunde in aceste buze otravite de erezie!
  Dumneavoastra mai sunteti naivi in a crede in indreptarea acestui ierarh?Eu spun ca nu.Si cat de derutant este el.
  https://youtu.be/h4FUh3MyE30

 3. Prea Sfintia Voastra P S Ignatie,Sf.Parinti invata ca acum ,pe vreme de mare erezie,a fi sincer cu tine insuti inseamna a lupta contra ereziei ecumeniste,inseamna a pune umarul la indepartarea ereziei din sanul Bisericii.Nici la aceasta predica nu este nici pomeneala despre combaterea ereziei ca si calitatea numarul unu a oricarui crestin ortodox de astszi.Eu vazand cum predicati stiu de ce nu aveti,Prea Sfintite Ignatie,cuvant cu putere multa:pentru ca v ati indepartat de adevar.Sigur ca ati zice ca nu predicati erezia.Si asa e din cate vad.Dar faptul ca nu vreti sa fiti constient de starea eretica in care sunteti datorita promovarii ecumenismului in Biserica si faptul ca nu vreti sa luptati pentru informarea credinciosilor care vi se vor diminua ca numar,in privinta starii reale in care se gaseste Biserica,ci ocoliti premeditat adevarul,in conditiile in care ,pe cale tehnologica,cum suntem acum,oricine v ar combate cu succes,chiar daca nu cunoaste pic de teologie ortodoxa,doar bunavointa daca exista.Si materialul urmator dovedeste pas cu pas strategia dvs.de aburire a auditorilor dvs.
  https://youtu.be/TD_etfZTuwA

 4. Parerea mea este ca nu numai cei din articolul de mai sus se numesc fosile psd iste.Mai grav,ierarhii romani,atata timp cat tin cu dintii de o semnatura -cea din Creta-sunt numiti pe buna dreptate FOSILE ECUMENISTE.

 5. Gheorghe Andreica – unul din cei care au pătimit în pușcării, cel care a dictat volumul memorialistic ”Masacrarea studențimii române” – care era în pușcărie odată cu Radu Gyr și cu ceilalți, a spus că îl consideră al doilea poet al românilor, după Eminescu.
  Despre Daniel Turcea, Nichita Stănescu a zis: ”Cel mai mare poet al nostru, după Eminescu, e Daniel Turcea”
  (Daniel Turcea s-a întors la Dumnezeu pe la 30 de ani. La prima lui spovedanie, a stat cu Părintele Arsenie Papacioc vreo 8 ore. Apoi Părintele i-a zis: ”Pentru tot ce ai făcut, eu trebuie să te opresc de la împărtășanie 360 de ani. Dar ca să-ți arăt cât de bun e Dumnezeu, te voi împărtăși chiar acum”.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button