X

Comisarul european pentru Sănătate: „Actuala criză sanitară reprezintă o oportunitate de a crea Uniunea Europeană a Sănătății”

Commission: Now is 'last chance' to prevent coronavirus lockdowns – POLITICO

Comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides, a declarat, vineri, în cadrul celei de-a 23-a ediţii a Forumului European pentru Sănătate Gastein că actuala criză sanitară reprezintă „o oportunitate de a evolua” şi de a crea o „Uniune Europeană a Sănătăţii”.

Invitată în cadrul sesiunii din încheierea Forumului European pentru Sănătate Gastein, desfăşurat în acest an online în contextul pandemiei de COVID-19, comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides, a declarat că provocările importante, precum pandemia COVID-19, pot fi depăşite „prin parteneriate, solidaritate şi multilateralism” şi a susţinut înfiinţarea Uniunii Europene a Sănătăţii „pentru ca în viitor să fim mai bine pregătiţi, pentru a avea instrumentele corespunzătoare şi pentru a răspunde în mod eficient la ameninţări”.

„COVID-19 ne-a reamintit că marile provocări cu care ne confruntăm în prezent, de la schimbările climatice, la coronavirus sau rezistenţa microbiană la antibiotice, au devenit obişnuite şi le putem învinge prin parteneriate, solidaritate şi multilateralism”, a spus comisarul european.

„Cetăţenii europeni se aşteaptă ca UE să coordoneze şi să ofere răspunsul la această criză. Mai mult, se aşteaptă de la noi să ne întărim pregătirea în situaţii de criză şi gestionarea ameninţărilor la adresa sănătăţii. Suntem hotărâţi să ne ridicăm la nivelul acestor aşteptări şi, pentru aceasta, trebuie să începem să construim acordurile pentru o Uniune Europeană a Sănătăţii mai puternică şi mai eficientă”, a adăugat Kyriakides.

„Acum avem o şansă de a merge mai departe împreună, prin multilateralism şi solidaritate. Haideţi să profităm de această oportunitate de a evolua şi de a crea o Uniune Europeană mai sănătoasă şi mai rezistentă deoarece întoarcerea la vechea normalitate este evident că nu mai reprezintă o opţiune”, a încheiat Stella Kyriakides, citată de Agerpres.

Ediţia din 2020 a Forumului European pentru Sănătate Gastein s-a desfăşurat în perioada 30 septembrie – 2 octombrie, reunind virtual reprezentanţi guvernamentali, miniştri, experţi, oameni de ştiinţă, directori de organizaţii şi centre medicale.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
plandemia covid-19Uniunea europeană
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.