X

Guvernul trădează: acceptă recomandările UE de a NU mai promova produsele autohtone

Uniunea Europeană dă încă o dată dovadă că România este considerată o țară de mâna a III-a, o piață de desfacere și atât!

Mai nou, românii nu mai au voie să-și promoveze produsele alimentare autohtone, în propria țară, în marile lanțuri de magazine.

Mai exact, în supermarketuri au fost interzise etichetele care promovează produsele românești, iar cumpărătorii nu vor mai putea face diferența între produsele sutohtone și cele de import. Mai mult decât atât, autoritățile române au adoptat aceste modificări legislative ca și cum ar fi vrut să treacă neobservate.

Vorbim despre Legea 28/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, modificări făcute printr-o directivă sub presiunea Bruxelles-ului.

O decizie de-a dreptul scandaloasă, putem spune, întrucât România chiar are nevoie să-și promoveze produsele autohtone, pentru a-și susține producătorii și economia. Mai mult decât atât, țări precum Olanda, Germania sau Franța își pot promova prorpiile produse, sintagma fiind interzisă doar în România.

 

Președintele Asociației Fermierilor din România și fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Adrian Rădulescu, a explicat de ce au fost interzise cuvintele „Produs în România” pe rafturile din magazinele din țară.

Această decizie europeană, aplicată numai României, a stârnit reacții și în rândul sindicatelor din industria alimentară. De remarcat că la începutul anului 2017, a fost adoptată o lege care îi obliga pe marii comercianți, care își desfășoară activitatea în România, să dețină la raft produse românești în proporție de 51 %.

Această obligație a fost revocată chiar în luna aprilie a acestui an, în plină pandemie, în favoarea retailer-ilor occidentali. Singurii care pot fi trași ”de urechi” în această privință sunt politicienii care, în unele cercuri și în anumite privințe, pot fi considerați chiar trădători.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
anti-România
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

24 comentarii

     1. In problema intreruperii,cu discernamant si a nu fi in inselare va rog sa retineti un amanunt:Cartea Facerii face delimitarea dintre adevarata Lumina si falsa lumina(Fac.3-5).
      La v.3 avem:1 Dumnezeu a zis sa fie lumina(crearea lumii nevazute si pe urma a celei vazute) Sf.Parinti spun de doua interpretari aici:a.lumina taborica ,necreata dar care are si inteles de lumina intelegerii,a cunostintei cu sensul de:”sa fie acea lumina necreata care izvoraste de la Parintele Luminilor,caci toata darea cea buna de sus este”,adica lumina discernamantului.
      La v.4 avem vederea lui Dumnezeu”si a vazut”.Fara lumina discernamantului nu Il putem vedea pe Dumnezeu dar nici nu putem vedea inselarile demonului.Tot la vers.4 avem continuarea”ca e buna lumina”.In acest pasaj e aratat ca exista doua lumini in lumea aceasta:Lumina cea adevarata Care Este Hristos cu lumina Sa necreata si falsa „lumina” demonica,falsa „lumina”a cunoasterii care ingamfa.Cunoasterea aceasta falsa este a doua lumina amagitoare in care Lumina dumnezeirii este absenta total sau partial aceasta fiind sau numindu se parerile sau cugetarile mintii departate de Dumnezeu(ecumenismul ca rationament pur umanist din care lipseste experienta trairii lui Dumnezeu sau in viziunea careia tot ce trebuie sa se stie despre Dumnezeu trebuie sa fie doar la nivelul ratiunii fara ca aceasta cunostinta despre Dumnezeu sa fie pusa in practica in Duhul ortodoxiei si pragmatic asa cum invata Biserica prin randuieli) si inselarea cu toate formele ei stiindu se din experienta Bisericii ca diavolul cu rationamentele,ecumenismul si lumea a carei stapanitor se da este a doua lumina,falsa lumina,amagitoarea lumina care exploateaza si dezvolta doar senzatiile si inhiba omului capacitatea de a discerne,capacitatea de a dobandi cunostinta de spre Dumnezeu.
      La v.4.dupa faza vederii urmeaza decizia si actul separarii luminii de intuneric.In actul acesta nu avem arbitraj de la Dumnezeu in sens ca El desparte si imparte ci in sens constatator:cum ca cele doua lumini s au separat de la sine,mai concret, falsa lumina ea de la sine despartindu se de Lumina cea adevarata ;aceasta falsa lumina care este de la diavol,inselarea nu apare cu sens aici in v.4. ca a „despartit o” „Dumnezeu intuneric ca asa a vrut El ci ca absenta a luminii ,ca prezenta a inselarii demonice care este falsa lumina a cunoasterii teologice in spirit ecumenist,sincretist,mercantil adica fara experienta personala care sa duca,sa transmita Lumina celor din jur. Si
      la v.5.celei de a doua „lumini”,a amagirii ,a inselarii Dumnezeu „a numit” adica nu a decis sa fie intuneric,adica intunericul nestiintei de Dumnezeu,inselarii demonice intunericul religiei de la nivelul rationalist ci este o propozitie demonstrativa cu sensul de „iata vi s a aratat ca falsa „lumina”s a despartit ea singura de Adevar,ea singura si a capatat numele de INTUNERIC,nu Eu i am dat denumirea asta denumire capatata ca si calitate,insusire de INTUNERIC”.Acest lucru ne arata ca intunericul insusi a avut libertatea de miscare in sensul despartirii de buna voie de Lumina.Termenul de „intuneric”arata si libertatea de separare de lumina fara de care e imposibil de conceput insusi actul disocierii de Lumina,libertate prin care creatia se poate apropia mult sau putin oricand de Lumina Adevarata lipsindu se automat de intuneric pe moment ce a intrat pe teritoriul Luminii,a adevaratei,ortodoxei,curatei,justei intelegeri si trairi a lui Dumnezeu.

 1. @Dana,chiar nu înțelegi?! E mai buna porcăria românească decât „mierea” străină! Și, încurajând porcăria românească, mâine nu va mai fi porcărie, deoarece romanul nu va mai fi asa de stresat sa producă mult, știind ca adevăratul stat romanesc îl susține. Ia mai gândește-te…

  1. Din pacate DANA ai prea mare DREPTATE.
   De fapt o DREPTATE TOTALA si de NETAGADUIT.
   Majoritarii, adica 99,99%dintre romani au statut de biped, care se indreptateste, fiind convins ca acesta e NORMALULpe care si-l manifesta in orice secunda si locatie, adica familie sau societate. (cica scopul scuza mijloacele primitiva! desii DUMNEZEU ne-a lasat MODEL obligatoriu pe CONSTANTIN BRINCOVEANU ca nimeni sa nu se dezvinovateasca la judecata).
   SINT de un PRIMITIVISM ACERB si IREVERSIBIL.DISTRUGEREA este IMINENTA cu RUPERE MASIVAsi in CARNE VIE .
   Pornind de la EMIGRARILE in masa, FARA JUSTIFICARE ci doar ca urmare a lipsei de COLOANA VERTEBRALA si a demnitatii umane, acesta fiind si adevaratul motiv pentru care ceausescu-SINISTRU a reusit sa faca turnatori 2/3 din forta activa .
   LIPSA CONSTIINTEI MORALE in coponenta romanului ! Asa asazisii boieri si aristrocrati au putut sa aduca un rege scapatat care sa le respecte cerintele primitive cum s-a intimplat fara exceptie in timp de la intronare pina la ABDICARE dar si pina azi, familia regala lucreaza mina in mina cu scursurile analfabete si absolute ale natiei, securistii satanisti /masoni.
   Turnatoria i-a format EXACT dupa CUGETUL SI CALAPODUL LOR INFECT(IONUL lui REBREANU fiind chintesenta gindirii romanesti, din pacate O CAPODOPERA si un TESTAMENT) . Turnatoria le-a venit MANUSA majotitarilor !
   Asa se explica cum CEA MAI BOGATA TARA DIN ISORIA OMENIRII,, ROMANIA socialisa (facuta PROSPERA de INTELECTUALII DE STINGA) a ajuns in 30de ani HAZNAUA omenirii din punct de vedere UMAN, iar material este consecinta .
   CHIBZUITA unui popor SERIOS se manifesta atit la nivel micro cit si macro, si astfel un popor care se autoconduce nu poate sa se DISTRUGA . Deci autodistrugerea a venit ca urmare a PRIMITIVISMULUI ABSOLUT ROMANESC pe care ORTODOXIA oricit s-a straduit in timp sa-l CIVILIZEZE, ORTODOXIA FIIND CIVILIZATIA ABSOLUTA, i-a fost imposibil . Dor un numar infim de romani din tata in fiu au COLOOANA VERTEBRALA.
   EGOISMUL (care insemna LIPSA ACUTA de DRAGOSTE pentru DUMNEZEU SI APROAPELE din acest motiv romanii sint incapabili sa se uneasca neavind IDEEEA DREPTATII IN RARUNCHI) fiind forma cea mai acuta a PRIMITIVISMULUI care a dus la ceea ce VEDEM azi ,HAZNAUA ABSOLUTA MORAL SI MATERIAL, inclusiv in ORTODOXIE .
   Pacat ca nu mai e timp.
   Romanii de frunte(putini) STIU SOLUTIA, dar tot timpul acestia se nasc la interval de sute si zeci de ani.
   De la VOIEVOZI ADEVARATI la EMINESCU apoi ZELEA CODREANU, APOI IUSTIN PIRVU si azi deja PAUZA.
   Doar SCURSURI SINISTRE .
   Daca DUMNEZEU ne-ar mai permite sa EXISTAM, PUTINI ROMANI (nu cred ca sint. CINCI ) care stiu AZI SOLUTIA, banal de evidenta.
   DEMOCRATIA CELOR 30 de ani a fost O NECESITATE A TIMPULUI , PERMISA DE SFINTA TREIME ca fiecare SUFLET ROMANESC sa se AUTODEFINEASCA pentru a nu se indreptatii niciodata. Daca ar fi fost constrinsi prin LEGI dreptec ca ROMANUL sa fie DREPT,unde ar mai fi MERITUL FIECARUIA?
   Si matematic CONFORM LEGII NUMERELOR MARI MAJORITATEA INVINGE MINORITATEA. NEDREPTI, MAJORITARII.
   Da, PUTINI CAPABILI SA FIE OAMENI in ROMANIA si asta dintodeauna si pina la sfirsit.
   Iar ISTORIA NE STA MARTURIE de ieri si de azi.

   1. Iov era drept, romanul nu mai este. Sigur, suntem patrioti, dar aceasta nu inseamna sa ascundem realitatea. Avem stofa nativa foarte buna dar si mari defecte de caracter, amintite de Adrian. Acestea pot fi corectate, pana atunci …

    1. Dar nu poți judeca poporul acum când e la maxim jefuit, batjocorit, emigrat pentru supraviețuire , nu cum zice Adrian „EMIGRARILE in masa, FARA JUSTIFICARE” când majoritatea copiilor românilor se nasc in strainatate.
     Acum poporul român e în starea cea mai rea din istorie precum Iov când era batjocorit, părăsit, jefuit.
     Deci să ne fie milă de cel căzut, bătut și să-l ajutăm că nu știm planul Domnului.

 2. În comerț nu se găsește sare din România. Sarea grunjoasa pentru murături este toată importata. Întrebam la magazin dacă au din România și îmi răspundeau ca de ani buni nu mai exista pe piața.
  Toata e din Ucraina…

 3. https://www.justitiarul.ro/gheorghe-funar-solicita-intrarea-in-carantina-a-membrilor-birourilor-sectiilor-de-votare-la-alegerile-locale-din-27-septembrie-2020/

  Boicot vot !!!
  Nu mergeti la vot!
  Toti care vor merge la vot vor intra in carantina fortata,mare atentie!!!
  Cei care tusesc,stranuta,au peste 37,3 la sc.,biserica,cumparaturi nu au voie,dar la vot au voie,,toti asimptomaticii,simptomaticii, cei sanatosi,ve ti pune mana pe aceeasi stampila,pix…
  Oricum nu avem pe cine vota.

  Doamne ajuta!!!

 4. PNL-istii SATANISTI cu satana de Iohanis in frunte, ca si dracii de masoni din guvern si parlament vor sa ne distruga nu numai fizic prin mancarea plina de E-uri si aditivi dar si psihic cu aceasta isterie prin reclame ,emisiuni, informatii de la gramada de tampiti comunicare strategica . Alimentele noastre bio trebuie sa plece – export la nemti, italieni, francezi ,spanioli iar noi sa importam de la ei toate zoaiele ca santem europeni . Degeaba taranii isi sleiesc puterile pentru a avea produse cat mai bune eco si bio daca importurile le dau peste cap munca . Oare acesti guvernanti sant romani ? NU. Sant straini nemti, unguri, evrei, musulmani deci cum sa promoveze ei ROMANIA , MAI DE GRABA O FURA , O JACMANESC , O DISTRUG caci ce mai avem – NIMIC : padurile taiate de austrieci in Moldova , pamanturile cumparate de nemti in Suceava , apa sub autoritatea francezilor , energia la nemti si italieni , petrolul dat austriecilor, aurul luat cu japca de americani si tot asa toate resursele naturale , iar produsele alimentare distruse deoarece : gaina are gripa aviara , vaca este nebuna , porcul are gripa porcina , oaia si capra au scrapia ,deci ce este romanesc si bun dispare si apare carnea injectata , legumele si fructele tratate chimic,”Produsele de patiserie din aluat congelat conţin acizi graşi trans, responsabili de apariţia unor boli precum obezitate, boli de inimă, diabet, boli degenerative ale articulaţiilor, depresie şi modificări comportamentale, ouale contaminate cu pesticide si laptele avand in structura steroizi, antibiotice, pesticide, furaje modificate genetic. Ce ramane de facut noua romanilor autentici sa avem grija de sanatatea noastra si sa sprijinim comertul satesc de la simpli producatori .

  1. NU VOTATI!
   CRESTINUL NU MAI ARE CE CAUTA LA VOT!

   PAPA DE LA ROMA PE DATA DE 3 OCTOMBRIE A.C. VA DA O ENCICLICA PRIN CARE II VA OBLIGA PE TOTI:PE SECTARII DE LA EL DIN EUROPA SI PE ECUMENISTII DE PE AICI SA SE UNEASCA CU EL.II VA OBLIGA PE TOTI SA L POMENEASCA CA LA MASA DE PRANZ.DE PE 3 OCT.PAPA SE VA LAUDA LA PAPUSARII LUI CA IN SFARSIT „E O TURMA SI UN CIOBAN CU BATA” DUPA PLACUL LUI.

    1. Cuv.Hristofor de Tula(Rusia) a proorocit ca gangsterii ecumenisti isi vor hirotoni femei preot si episcopese si in Tula si in Grecia si in Romania,pretutindenea pe unde se va pomeni ierarhul ecumenist.Acolo harem de popese si episcopese.Cum sa iasa astia din biserica?prosti ar fi proxenetii astia cand stiu ca vor avea atatea haremuri de popese si episcopese.De aia le convine sa dea iconostasele jos si sa scoata sf.moaste si icoane si incomozi afara si sa poarte masti de piatra si sa oficieze „slujbele” acolo,adica ritualurile lor masonice cu adunarea in cerc in mijlocul bisericii si cu statuia lu buddha in mijlocul lor,ca sa se simta in confort.”Slujbele”lor vor fi o mica parte ceva ritual cu tamaie,iar adunati acolo in cerc vor repeta 5 ore intr una:”hare Krisna”,”hahara u Allah”,”Ave papam”,astea vor face pe intuneric acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.