X

Der Spiegel: Viktor Orban vrea Ungaria Mare

Săptămânalul german de orientarea liberală Der Spiegel scriind despre inaugurarea monumentului dedicat memoriei Tratatului de la Trianon, afirmă că Orbán Viktor doreşte o Ungarie Mare, dar se joacă cu focul într-o regiune care a văzut multe. Cu toate acestea, premierul maghiar este conştient că poate să mobilizeze maghiarii dacă apelează la unitatea naţională. Această atitudine a fost reflectată în discursul dublu ţinut la sfârşitul săptămânii trecute şi care îi este caracteristic. Discursul poate fi interpretat ca un atac fără precedent la adresa ţărilor vecine, ca o nouă mostră a marelui revizionism maghiar. În orice caz inaugurarea monumentului a reprezentat un punct culminant în politica din ultimii 10 ani (de când Fidesz a preluat conducerea ţării n. r.) care tratează cultul doliului Trianonului ca pe un element cheie al ideologiei partidului de guvernământ – scrie Der Spiegel. Desigur şi înainte de anul 2010 a existat cultura pop a dictatului de pace cu comemorări la statui referitoare la eveniment, cu tricouri care aveau desene cu simboluri ale Ungariei Mari, cu suveniruri, cu muzică rock patriotică, cu nostalgii, etc, transmite RADOR.

Actuala conducere maghiară sprijină cu sume semnificative maghiarii de dincolo de graniţe. Desigur că acest lucru provoacă indignare în rândul celorlalţi naţionalişti din regiune, dar guvernele în cauză tac sau încearcă să minimalizeze importanţa acestor lucruri. Explicaţia este că în Slovacia, Slovenia, Croaţia şi în Serbia sunt la putere de mult timp politicieni care îl admiră pe Orbán, sunt prietenii sau aliaţii acestuia şi au scopuri politice parţial identice cu ale prim-ministrului maghiar. Conducerea ţărilor precum Austria, România şi Ucraina din motive practice nu doresc să intre în conflict cu Ungaria. Cu toate acestea, este extrem de periculos ceea ce face politicianul maghiar. Nu este clar dacă (Orbán Viktor n. r.) refuză modificarea graniţelor sau revizuirea Tratatului de la Trianon. Cu alte cuvinte lasă un spaţiu larg pentru interpretare.

Sprijinirea excesivă a maghiarilor de dincolo de graniţe va face ca aceste comunităţi în propria lor ţară să se desprindă de majoritate, care la rândul ei duce o politică discriminatorie faţă de minorităţi – încheie analiza Keno Verseck, editorialistul săptămânalului german.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

12 comentarii

 1. Ungaria mare nu a existat niciodata, ci doar Romania Mare, sa mai reciteasca istoria da aia adevarata, desi presupun ca el stie deja lucrul asta dar o face doar cu dorinta de a face rau. Stiu ca nu-i convine dlui dar ce a fost adevarat nu se poate schimba cu miliarde de minciuni…asa ca el poate sa spuna cate minciuni vrea.

 2. Cenzura practicata de unii care nu demult se plangeau de cenzura practicata de autoritati pe timpul starii de urgenta.
  In mediul virtual din Romania impotrivirea fata de ecumenism, dar mai ales fata de Sinodul din Creta, se afla in impas, aceasta nu neaparat din cauza ecumenistilor, ci datorita unora care se declara antiecumenisti dar se comporta asemeni ecumenistilor, cenzurand pe antiecumenistii care incearca sa demaste erorile dogmatice promovate de unii din interiorul gruparilor antiecumeniste. Un exemplu ar fi ortodoxinfo, care refuza sa expuna comentariile care demasca erezia origenista a unora din asa zisii lideri antiecumenisti. Cei de la ortodoxinfo nu urmeaza Sfintilor Parinti, deoarece Sfintii Parinti nu au facut asa ceva, Sfintii Parinti luptau prin cuvant impotriva celor care deraiau de la Ortodoxie, nu prin metoda bagarii pumnului in gura, o asemenea metoda totalitarista era proprie ereticilor atunci cand aveau autoritatile politice de partea lor. A putu vedea toata lumea cum cei de la ortodoxinfo se considerau nedreptatiti de faptul ca au fost blocati de autoritati, cei de la ortodoxinfo comparau autoritatile din Romania cu cele din Corea de Nord, si toata lumea care apara dreptul la libera exprimare le-a dat dreptate celor de la ortodoxinfo. Dar acum cei de la ortodoxinfo cu cine se aseamana prin cenzura pe care o practica?

  1. Parinte Cosmin Tripon Va iubesc,zic,pregatiti Va de mucenicie dar nu cand o incepe razboiul turc si elen care va fi pare se un scandal cu sperieturi de arme,terorism general sibombardamente de biserici in toata Europa.Ocuparea Ardealului va fi cand va incepe razboiul general si pe motive religioase de la Ierusalim plecare.Atunci va fi luata si Basarabia plus Moldova cu granita ruseasca pana la iesirea din orasul Buzau spre Bucuresti si la iesirea din Ulmeni spre Ploiesti plus judetele intregi Braila si Galati;Tulcea,Constanta,Calaras ,Giurgiu pana la marginea Bucurestiului vor fi ocupate de Bulgari.Uitati va pe harta Marii Ungarii a lui Orban pe care eu am vazut o in toate chioscurile stradale din Ungaria prin anul 2000 deci acum 20 de ani.Ei vor ocupa Ardealul pana la Brasov exacta asa cum e in harta pe care o vedeti si va fi nemodificata.Lucrurile se vor petrece exact cum scrie pe aceasta harta!Prin navalire,invazie de foame si din dorinta de a acapara Ardealul .Pe postul lor national Duna tv si mai aveau un post national A Magyar Nemszet 1 (tradus,Natiunea Maghiara 1).Sa vedeti acolo proteste ale maghiarimii continuu pt ca sa ia Ardealul inapoi.Peste tot protesteaza continuu si n Europa si n America.

 3. 1Fraţilor, bunăvoinţa inimii mele şi rugăciunea mea către Dumnezeu, pentru Israel, este spre mântuire.
  2. Căci le mărturisesc că au râvnă pentru Dumnezeu, dar sunt fără cunoştinţă.
  3. Deoarece, necunoscând dreptatea lui Dumnezeu şi căutând să statornicească dreptatea lor, dreptăţii lui Dumnezeu ei nu s-au supus.
  4. Căci sfârşitul Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce crede.
  5. Căci Moise scrie despre dreptatea care vine din lege, că: „Omul care o va îndeplini va trăi prin ea”.
  6. Iar dreptatea din credinţă grăieşte aşa: „Să nu zici în inima ta: Cine se va sui la cer?”, ca adică să coboare pe Hristos!
  7. Sau: „Cine se va coborî întru adânc?”, ca să ridice pe Hristos din morţi!
  8. Dar ce zice Scriptura? „Aproape este de tine cuvântul, în gura ta şi în inima ta”, – adică cuvântul credinţei pe care-l propovăduim.
  9. Că de vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul şi vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morţi, te vei mântui.
  10. Căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturiseşte spre mântuire.
  Romani 10:1_10

  https://www.reddit.com/r/europe/comments/73hufz/armenian_apostolic_church_is_not_eastern_orthodox/
  O harta cu istoria bisericilor pe scurt…

  https://images.app.goo.gl/eBLdjYxybtuYLdjD9
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_schisms_in_Christianity.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button