X

Episcopul Ignatie al Hușilor: ‘Să boicotăm toate produsele turceşti şi niciun creştin să nu mai meargă acolo în vacanță’

episcopul ignatie al hușilor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

România este printre puținele țări din Europa care nu a avut, prin clasa politică, o poziție oficială referitoare la retransformarea Catedralei Sfintei Sofia din Istanbul în moschee.

De la Huși, episcopul Ignatie, ierarhul cu cea mai evidentă implicare în viața socială a țării și cu numeroase luări de cuvânt împotriva atitudinii multor politicieni, condamnă tăcerea de la vârful țării într-o problematică extrem de importantă pentru lumea creștină. ”La nivelul ţării noastre, niciun reprezentant oficial nu a luat atitudine, de parcă nu am fi creştini.”, punctează Preasfințitul Ignatie în cuvântarea sa din 16 august, declarată de Parlamentul României Ziua Națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor şi persecuţiilor împotriva creștinilor, la nivel mondial.

PS Ignatie, cu studii în străinătate și fost arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, un bun cunoscător al vieții românilor din diaspora, remarcă și o atitudine nepăsătoare a compatrioților la deciziile dictatoriale ale lui Recep Tayyip Erdogan. Ierarhul de la Huși și-ar f dorit ”să boicotăm toate produsele turceşti şi niciun creştin să nu mai meargă acolo în vacanţă”. ”Câţi au luat atitudine? Niciunul! Suntem laşi şi nici pe departe nu ne asemănăm cu mărturia Sfinţilor Martiri Brâncoveni”, continuă episcopul Igantie în ziua în care a vorbit și despre o statistică neagră referitoare la creștini.

„În urma statisticilor, s-a constatat că creştinii sunt cei mai persecutaţi în această lume. Statisticile oficiale spun că în anul 2018-2019 au fost persecutaţi peste 260 de milioane de creştini, în peste 50 de ţări din lumea întreagă.

Fie le sunt îngrădite drepturile de manifestare a credinţei, fie sunt chiar ucişi.

Ţara în care sunt cel mai persecutaţi creştinii este Coreea de Nord, unde, dacă ai o Biblie creştină sau îţi faci cruce, eşti pasibil de moarte.

Foarte multe biserici sunt distruse, mai ales în lumea islamică. Alte ţări în care creştinii sunt amplu persecutaţi sunt Eritreea şi Etiopia. Aici creştinii sunt decapitaţi.

La nivel european nu prea vedem circulând ştirile despre persecuţiile la adresa creştinilor.

Spre exemplu, când a fost acel masacru în Franţa, în redacția revistei Charlie Hebdo, s-a manifestat o întreagă solidaritate la nivel internaţional.

La câteva zile după acel eveniment tragic, au fost decapitaţi, masacraţi, câţiva zeci de creştini copți egipteni, mult mai mulţi decât victimele din Franţa. Nu s-a dat nicio ştire şi nu s-a manifestat niciun fel de solidaritate.

În data de 10 iulie 2020, Catedrala Sfânta Sofia din Constantinopol  a fost transformată în moschee. S-a declarat, cu viclenie, că nu s-a transformat o biserică în moschee, ci un muzeu în moschee.

Această Catedrală, timp de 500 de ani de la zidirea ei, a fost biserică creştină. În 1934 Ataturk o transformă în muzeu. Timp de 84 de ani a fost muzeu, un bun al întregii lumi, patrimoniu UNESCO.

Dictatorul Erdogan, cel care îi persecută pe creştini, a transformat această biserică, simbol al creştinătăţii şi în special al Ortodoxiei, sub ochii liderilor Europei, într-o moschee.

Pe 24 iulie s-a făcut acolo prima slujbă musulmană, tocmai pentru umilinţa creştinilor. Foarte puţini lideri europeni şi de la nivel mondial au luat atitudine.

La nivelul ţării noastre, niciun reprezentant oficial nu a luat atitudine, de parcă nu am fi creştini.

O atitudine de protest pe care ar trebui să o avem ar fi să boicotăm toate produsele turceşti şi niciun creştin să nu mai meargă acolo în vacanţă.

Câţi au luat atitudine? Niciunul! Suntem laşi şi nici pe departe nu ne asemănăm cu mărturia Sfinţilor Martiri Brâncoveni”, a predicat, conform episcopiahusilor.ro, Preasfințitul Ignatie.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

11 comentarii

  1. Toți politicienii cred în coronavirus și vor să păstrăm distanța!
   Drept urmare ne vom distanța de ei prin neprezentarea la vot!

  2. Matale îndemni să facem ca ăla care și-a tăiat penisul ca să-i facă în ciudă nevestei .
   Păi dacă noi creștinii nu facem politica înseamnă c-o lăsăm în mâna masonilor .

   1. Chiar credeti ca politica sau votul, puterea omeneasca insasi, poate schimba ceva?
    Iisus a zis :” fara Mine nu puteti face nimic!”(Ioan 15:5). Lumea ii uraste pe Dreptslavitorii Crestini Ortodocsi, deoarece L-a urat si pe Hristos- Ioan 15:19.
    E clar ca numai Dumnezeu poate sa schimbe ceva, doar voia Lui poate aduce o imbunatatire a situatiei in care zace lumea de sute de ani(nu doar de acum), sau o rezolvare a ei, in Imparatia Sa.

    Ati avea constiinta impacata, stiind ca ati votat o sluga de-a antihristului? Ca pana la urma asta sunt toti! Ce, PNL ne-a botnitat?! PSD sau oricine altcineva ne va vaccina, dupa cum a spus fratele Florian!
    Doar ca nu le va permite Dumnezeu! Pentru ca Apocalipsa 9 trebuie sa se implineasca URGENT, ca sa se mai mantuiasca ceva oameni!

    Deci voia Domnului trebuie sa o alegem, nu voia oamenilor! Pe Domnul sa Il alegem sa ne conduca spre mantuire, nu pe oameni sa ii alegem/votam sa ne conduca spre antihrist.

    1. Preasfintite,cam anemica treaba.Ia-ti domnule inima in dinti si spune-le romanilor cat de mult sunt in minciuna ,erezie si practic cat rau a facut sinodul din Creta ortodoxiei.Te apreciez pentru interventiile PS Tale,este curajos.Spune-le romanilor adevarul.Nu vei fi singur.Te vom sustine.Daca te caterisec astia,pentru noi nu vei fi un caterisit,daca intrerupi pomenirea IPS Teofan desigur.Curaj,merita facut pasul.Ti-o spune un fost coleg de-al PS Tale.

 1. AVEM CUMVA VREUN CREȘTIN ORTODOX AUTENTIC ÎN CONDUCEREA ȚĂRII-DE LA PARLAMENT LA PREȘEDENȚIE???… PĂI DACĂ AM FI AVUT MĂCAR UNUL, ATUNCI RESTUL AR FI TĂBĂRÂT PE EL! ORI ÎN ACEASTĂ PRIVINȚĂ ESTE O LINIȘTE ȘI O ÎMPREUNĂ-BUNĂ VIEȚUIRE PERFECTĂ! RESTUL SCANDALURILOR SUNT MANEVRE DE PARTID PENTRU GUVERNARE: AZI EU, MÂINE TU! CÂND SPUN CREȘTIN, MĂ DUC CU SUFLETUL DIRECT LA HRISTOS! NU CRRȘTIN PRIN BOTEZ, NU PRIN NUMĂRUL DE LUMÂNĂRI APRINSE, NU PRIN POSTURILE CU FRIPTURĂ DE SOIA, NU PRIN RUGĂCIUNILE ȘI METANIILE FĂCUTE PENTRU CA SĂ MOARĂ VECINUL, CA SĂ-I LUĂM NOI CAPRA, NU PRIN MIA DE EURO DATĂ CU EMFAZĂ, NU PRIN PUPATUL MÂINII PREOTULUI ȘI DUPĂ COLȚUL STRĂZII SĂ JUDECI POPA CU ALȚII!!! CREȘTINUL MOARE PENTRU ADEVĂR! CREȘTINUL MOARE PENTRU HRISTOS! PENTRU CREDINȚĂ, NEAM ȘI ȚARĂ, PRECUM SFÂNTUL MARELE VOIEVOD MIHAIL PĂTRAȘCU-ZIS CEL VITEAZ, PRECUM SFINȚII MARTIRI BRÂNCOVENI! CĂCI LA JUDECATA FIECĂRUIA NU N÷ VOM PREZENTA CU CERTIFICATUL DE BOTEZ EMIS DE PAROHIA CUCUIEȚII DIN DEAL! SUFLETUL ȘI URMELE CUIELOR JERTFEI!

  1. Nu mergeti la vot ca va faceti mare pacat.
   Asa zisa “batalie” politica se da pentru cele 80 de miliarde euro promise de supra-statul antichristic numit UE – urmasul de drept al imperiului roman. Acesti bani nici macar nu exista, sunt o pacaleala ca sa acceptam in final vaccinul unic – pecetea.
   Asa-zisul “sistem democratic” cu partide politice isi are de mult zilele numarate.
   Nici nu exista partide politice, sunt doar niste gasti de derbedei care migreaza de la unii la altii ghidandu-se dupa interesul propriu si frica de serviciile secrete infiltrate peste tot.
   E doar o iluzie. Au ajuns minti infierbantate sa zica ca omul patriot daca nu e pesedist parca nu e patriot destul, psd-istul din parlament fiind prost fudul si-al dracului nu se poate abtine sa nu se dea “patriot”. Vor veni zile mai bune, cateva decade fara partide politice, parlament si alte mizerii, dar numai dupa un mare razboi – mila lui Dumnezeu care ne va scapa de vaccinul obligaatoriu.

 2. PNL-ul ne-a pus botnita, PSD-ul ne-o va scoate.
  Cu o singura conditie: sa fim oameni de inteles si sa ne vaccinam.
  Daca nu pricepem omeneste, discutam altfel!

 3. Mai bine boicotati slujbele ecumenistilor care au prefacut Casa Domnului in pestera de talhari ! De aia ingaduie Dumnezeu navalirile paganilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button