X

ONU: Guvernele pot interzice protestele pe motive de sănătate publică

proteste în olanda
Poliția olandeză încearcă să îndepărteze protestatarii care manifestează împotriva măsurilor de restricție anti-coronavirus. Foto: Profimedia

Guvernele au dreptul să restricționeze protestele și demonstrațiile pe motive de sănătate publică, în mod rezonabil, a concluzionat comitetul pentru drepturile omului de la Organizația Națiunilor Unite, în condițiile în care protestele care au loc în acest moment pe glob riscă să devină focare de infecție, relatează The Guardian.

Comitetul și-a formulat propria interpretare legală în condițiile în care există un vid în ce privește normele internaționale. Convenția Internațională asupra Drepturilor Politice și Civile, semnată de 173 de țări, inclusiv Statele Unite ale Americii și China, a permis în totdeauna ca restricții să fie puse asupra protestelor pașnice pe motive de sănătate publică, iar acest nou document confirmă acest fapt.

„Pentru protejarea sănătății publice, restricții ar putea fi impuse în mod excepțional, spre exemplu, acolo unde există o epidemie de boală infecțioasă iar astfel de adunări sunt periculoase”, se arată în raport.

Autorul său, Christof Heyns, spune că aceste restricții nu ar trebui folosite discreționar, ci doar acolo unde situația epidemică face necesară folosirea lor. „Această motivație, de limitare a răspândirii bolilor, nu ar trebui folosită și abuzată ca pretext pentru a reduce la tăcere protestele și opoziția”, a adăugat el.

Heyns mai spune că această interpretare legală are ca intenție „să stabilească regulile jocului nu doar pentru protestatari dar și pentru forțele de ordine”. În termeni mai generali, un sumar al documentului arată că „statele nu sunt îndreptățite și au o datorie să nu interzică, blocheze sau perturbe adunări publice fără o justificare convinătoare”.

Asupra problemei legate de purtarea măștii în Hong Kong, protestatarii fiind acuzați că folosesc măștile pentru a își ascunde fețele și a comite ilegalități, motivând apoi situația epidemică, Heyns a spus că protestatarii au dreptul să poarte masca, fără repercursiuni sau interpretări.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Revolte
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

 1. Astia si bataia lui Dumnezeu asupra lor ar interzice-o.
  Mult nu mai e…
  Nu prea le doreste lumea binele, Dumnezeu e Viu si vede, in curand ii va invata o lectie din care multe invataturi am putea afla si noi…
  Trebuie doar momentul potrivit, si Domnul le va rasplati!

  1. SIGUR.!
   Daca noi am DORMIT de 30 ani in EGOISM SI PRIMITIVISM ….acum asteptam sa faca DUMNEZEU LUMINA .
   O SA FACA ,dar cu TOTI !
   TOTI NE-AM ABATUT ca sa meritam RESTRICTII ,BOTNITA SI CIP !
   Te tin curelele sa te impotrivesti ?
   MORI PENTRU HRISTOS IN
   PESTERI !
   Cind ar fi fost simplu daca AM FI FOST TEZITI si nu ne COMPLACEAM in mizerie TOTALA in acesti 30 ani .

  2. Parintele Cleopa spunea să avem răbdare… Răbdare, răbdare, răbdare, răbdare…
   Eu cred că ar trebui să l ascultăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.