X

Bătaia lui Dumnezeu peste turci: Se surpă zidurile din Istanbul, cad schelele din Sfânta Sofia, este inundat orașul lui Erdogan

foto: tanea.gr

Multe lucruri s-au întâmplat în aceste zile de când turcii au ridicat multe schele în interiorul Sfintei Sofia pentru a face lucrările corespunzătoare spre a o transforma într-o moschee.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

După decizia lor de profanare au început să li prăbușească o parte din schele.

Conform mărturiilor, prăbușirea unei astfel de schele în interiorul catedralei Sfânta Sofia a fost ținută în afara presei turcești din motive evidente (a se vedea  https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/07/blog-post_26 )

Astăzi citim: „Istanbul: O parte din zidurile istorice ale lui Theodosius s-au prăbușit

Povestea zidurilor „păzite de zeu” care au fost încălcate o singură dată în istorie

Cu termenul Zidurile Constantinopolului, ne referim la lucrările de fortificare pe care Teodosie le-a finalizat în oraș în 447 d.Hr. Zidurile sunt de obicei numite după numele lor, ca ziduri teodosiene. Rândul dublu de ziduri a reprezentat un avantaj important al Imperiului și unul dintre motivele pentru care Orașul a rezistat asediilor timp de secole, în timp ce este încă considerat astăzi o minunăție a lucrărilor de inginerie și fortificare la care nu s-a răspuns niciodată în lume. Acesta este motivul pentru care au primit porecla de „păstrători ai zeilor”, deoarece au fost considerați literalmente invincibili. Au fost încălcate o singură dată, în timpul asediului otoman din 1453, ceea ce a dus la căderea Constantinopolului”. tanea.gr

De asemenea de la http://nikosxeiladakis.gr/%CE%BD%CE%B5%CE%BF-

„După cum a raportat agenția turcă de știri Anadolu, în timp ce turcii sărbătoresc în afara Hagiei Sophia, dintr-o dată, o parte din zidurile lui Mohammed the Conqueror din districtul Sulukule Kapıs περιοχή din Istanbul s-au prăbușit complet.

Prăbușirea a avut loc la Karagümrük Mahallesi, provocând o anumită panică în rândul localnicilor și echipajelor din Municipiul Istanbul, imediat mobilizate pentru a colecta pietrele din ziduri. “A fost confuzie în zonă, traficul a fost întrerupt și polițiștii direcționau vehiculele în direcții alternative. Toate acestea, în același timp în care sărbătoreau aniversarea loviturii eșuate din 2016 în afara Hagiei Sophia.” NIKOS CHEILADAKIS www.nikosxeiladakis.gr

Rizuda, orașul natal al lui Erdogan, a fost înecat, în timp ce lucrările continuă să transforme Hagia Sophia într-o moschee.

În jurul acestei perioade, o ploaie fără precedent în Rizuda of Pontus a determinat prăbușirea muntelui și a pătruns în centrul acestui oraș și l-a înecat literalmente (vezi https: //konstantinoupolipothoumeno.blogspot. com / 2020/07 / blog-post_93.html )

Filmarea din groaznica inundație care a lovit Rizuda, pe 14 iulie 2020

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

31 comentarii

 1. BĂTAIA LUI DUMNEZEU SĂ VINĂ ȘI PENTRU SPECTRU POLITRUC DE LA NOI:

  CE TUPEU DE BORFAȘI

  Au obosit cretinii neamului prost ales!
  Din culise:
  -….muncește în mod legal și nu până la ora asta!
  – (cred că-i porcul moldovean Cătălin Daniel Fenechiu): Eu mă gândeam mai bine să vorbim cu un judecător și să-i lipsească de libertate în/pentru momentul în care noi facem ore suplimentare!
  Facem economie și la Buget…
  -Daniel, îți dau eu o variantă și mai bună: ”VORBIM CU DR.ORȚAN CĂ-I ACOLO!
  NU AVEM NEVOIE DE JUDECĂTOR!
  ÎN 48h ÎI REZOLVĂ ORȚAN ( pe post de Doctor Mengele…)…PE SEMNĂTURĂ!
  -Am înțeles, e-n regulă, răspunde râzând cu toată șleahta de derbedei politruci!
  Moldoveanul ăsta spurcat din Bacău…ca toți periculoșii politruci din Ro.:Firea, Șobolanul Rozaliu + toți baronii locali să spună în DIRECT la câți ani a terminat liceul și la câți ani Facultatea, aia făcută pe genunchi….să râdă tot poporul!

  P.S.Ați văzut DE CE în Legea carantinării au băgat 48h? Ca să te facă anormalii ăștia knockout!
  DERBEDEILOR, DAR CÂND AVEȚI TOT FELUL DE VACANȚE CA ALEA CARE ALĂPTEAZĂ, PRE/POST NATAL + PT.ALEGERI SAU VACANȚE ”PARLAMENTARE” DE PRIMĂVARĂ, VARĂ, IARNĂ, CUM E?

 2. Dumnezeu, Tatal Ceresc, Dumnezeu Fiul, Iisus Hristos sa lucreze si in Romania, impotriva calailor care de 8 luni de zile, provoaca suferinta in Romania si smintesc oamenii. Doamne Iisus Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, apara-ne impotriva satanistilor care conduc Romania. Amin

  1. Sa ne rugam, sa tinem post TOTI, nu doar unul sau doi oameni, sa tinem post TOTI CE VEDEM ACEST SITE, maine, Sf. Zi de Vineri, si sa ne rugam toti pentru ajutor de la Mult Induratul Dumnezeu!
   Sigur ne va ajuta, dar va rog, MAINE, VINERI, sa tinem toti post si sa ne rugam pentru ca Domnul sa isi intoarca fata asupra noastra, sa vada necazurile si durerile noastre si sa ne scape din ghearele antihristilor

   1. N-ai cu cine, Naavin!
    Am avut prieteni, amici bisericoși, duși la Biserică și toți DORM!
    De ce?
    Pentru că popii (NU preoți…) le spun, îi îndeamnă de când a început nebunia Covid, că se supună autorităților….bine-nțeles că TOȚI îl pomenesc pe rechinul din Deal și pe episcopii cretani!
    SCAPĂ CINE POATE!

 3. E o prefigurare a profețiilor care încep să se producă!
  Se spune că spre sfârșit de lume Constantinopolul va fi inundat, iar din Biserica Sf.Sofia va fi rămas un singur stâlp de care își vor lega barca negustorii…se spune iarăși că în acel stâlp se află unul din pironii cu care a fost țintuit Domnul și Dumnezeul nostru Iisus Hristos pe Cruce…și că toate neamurile vor (de)plânge starea jalnică în care a ajuns faimosul Constantinopol.

   1. Profețiile spun că se va sluji din nou cu slujba ortodoxă în biserica romeică Sfânta Sofia și tot profețiile spun că după ce va domni timp de 32 de ani un Împărat drept și sfânt cu numele Ioan, vă urca pe tron o împărătească desfrânată ce vă huli numele lui Dumnezeu. Această îndrăzneală satanică vă atrage pedeapsa asupra întregului oraș: vă fi scufundat.
    Din apele Bosforului se va vedea o singură coloană în care Sfântul împărat Constantin a pus unul din cuiele de la Sfânta Cruce a Mântuitorului.
    Aceasta este columna Împăratului Constantin aflată mai departe și mai sus de biserica Sfânta Sofia. Nu este un minaret de la biserica Sfânta Sofia pentru că ele au fost construite și adăugate ulterior de turci.
    De asemenea, sfântul Paisie Aghioritul a profețit că declararea (din nou) a bisericii Sfânta Sofia că moschee vă marca începutul sfârșitului pentru Turcia și tot sfântul a mai spus că turcii își poartă coliva la brâu.
    Asta înseamnă că ei sunt conștienți de faptele abominabile și strigătoare la cer pe care le-au săvârșit înaintașii lor din timpul stăpânirii otomane peste țările balcanice.
    Doar unii dintre ei acceptă că va veni dreapta pedeapsă a lui Dumnezeu peste ei și se cutremură. Aceștia sunt a treia parte care se vor boteza.
    Vor pieri doar oamenii fărădelegii care nu se căiesc de păcatele lor: cruciații ((europenii descurajați, eretici și apostați) cât și hulitorii de Dumnezeu musulmani.
    Dumnezeu să aibă milă de noi și să ne întărească în credința cea dreaptă a strămoșilor noștri ce și-au dat viața pentru ea.
    Noi facem parte dintr-un neam sfânt și drept din care s-au autoexclus toți trădătorii de credință și de neam, hulitorii de Dumnezeu, spurcații de toate felurile, amăgitorii și păcătoșii sfârșiți în nepocăința lor din toate timpurile. Aceștia toți au strigat cu cruzime: Răstignește-L, Răstignește-L….

    1. Chiar crezi că mai sunt atâtea zeci de ani până la sfârșitul lumii? După viteza cu care se derulează lucrurile sfârșitul lumii s-ar putea să fie mult mai aproape. Se aude de agenda 21, de agenda 30, dar n-am auzit să se spună nimic despre agenda 50 de exemplu.

    2. Sa nu ne culcam pe ureche, crezand ca daca spune acolo 32 de ani, noi vom trai in pace si liniste. Se pune problema vaccinari obligatorii, a ciparii noastre, mergem cu pasi repezi spre asta. Deja au aparut buletinele, in curand totul va fi intr-un document unic. Treba asta cu pacea mi se pare foarte suspecta.

    3. Un punct de reper este terminarea Liturghiei Intrerupte din Sf Sofia. Despre aceasta exista unanimitate in prorociile parintilor. Asta cu 32 de ani este o mentiune punctuala si e o chestiune polemica. Parerea mea este ca numai o mare minune (f putin probabila avand in vedere caderea duhovniceasca in care ne aflam) va mai putea intoarce lucrurile astfel incat sa mai avem niste zeci de ani de liniste.

     Mila Domnului!

 4. În această zi, 16 iulie, se face pomenire la Adeverirea despre dreptele și înțeleptele hotărâri ale celor 630 de Sfinți Părinți (525 episcopi) de la Calcedon, care s-au adunat la sfântul și a toata lumea al IV-lea Sinod ecumenic (451).

  Acest sfânt și a toată lumea Sinod s-a ținut în zilele lui Marcian și Pulheriei binecredinciosilor împărati, adunându-se în vestita biserica a Sfintei Eufimia, si adeverind sfântul Simbol al celor 318 Sfinți Părinți, adunați la Niceea. Pe care l-au întărit și l-au pecetluit și celelalte sinoade.

  Pentru că ocârmuind împărăția Teodosie, feciorul lui Arcadie, a fost o întâmplare ca aceasta: un oarecare Eutihie, monah și preot, s-a făcut începător eresului, zicând că Domnul nostru Iisus Hristos este într-o fire și într-o lucrare. Acesta a fost scos și caterisit de Flavian, patriarhul Constantinopolului, și de ceilalți drept-credincioși. Însă Eutihie, având ajutor pe cei fără de Dumnezeu fameni ai împăratului, n-a încetat a face amestecare și tulburare, până ce a murit Teodosie.

  După ce a luat împărătia, Marcian a poruncit să se facă sinod a toata lumea, și s-au adunat 630 de episcopi si parinti ai pustiei. Si alcatuind și o parte și alta, adica drept-credinciosii si ereticii, două tomuri si deschizând racla Sf. Mucenite Eufimia, le-au pecetluit, și le-au pus pe pieptul ei.

  Și peste puține zile făcând rugaciune și deschizând, au vazut si s-au spaimântat; pentru ca au vazut tomul ereticilor lepădat sub picioarele sfintei, iar tomul drept-credinciosilor ținut în cinstitele ei mâini. Vazând o minune ca aceasta s-au îngrozit toti. Si, întorcându-se mai vârtos spre credință, au slăvit pe Dumnezeu, Cel ce face în toate zilele lucruri minunate si peste fire, spre întoarcerea si folosul celor multi. Si se face pomenirea aceasta în sfânta biserica cea mare.

  +

  În 1994, la Chambésy s-a hotărât ridicarea anatemelor și restabilirea unității eclesiale cu monofiziții (necalcedonienii). 
  Semnatari ierarhi BOR: Nestor Vornicescu, Irineu Popa, Teofan Savu

 5. Nici eu nu mai cred în cei 30 de ani de pace.. Vedeți cumva vreo pocăință undeva în societate pe planeta?! De obicei, doar când se pocaiau, popoarele aveau parte de milostivirea lui Dumnezeu.. Dar acum?! Câte legi diabolice:pederasti, pedofili, satanisti… La ce ar mai tine Dumnezeu aceasta lume?! Ca sa se piardă și cei câțiva drepți?! Sa ne pregătim în fiecare zi pentru întâlnirea cu Preasfantul Dumnezeu și să nu mai iubim lumea aceasta despre care Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan spunea încă de acum 2000 de ani:”toată lumea zace în cel rău”. Ce sa mai spunem despre ce se întâmplă astăzi?! Nici nu este bine de vorbit…. Sa facem ce putem pentru mântuirea noastră și sa credem în iubirea lui Dumnezeu, “ca doar nu am venit sa ne aranjam în aceasta lume”, cum foarte frumos spunea Sfântul Paisie Aghuoritul. Mântuire!

 6. Eu am mai văzut și alte dăți în Turcia au fost tot fenomene extreme . Și atunci aveam în minte o veste că tot ce a fost și ce este acuma nu este ce vrea să facă adică să transforme în Moschee .Blestemul este de la cei închiși de la Puci cînd au eșit cu tancuri pe stradă .Au condamnat și poate sunt torturați și acuma nu știu dar ceva din acest motiv este ce este acuma în Turcia și orașul lui Erdogan inundat Pot spune din ce se poate petrece cînd unu este torturat închis ca la noi în 77 cutremurul la fel în închisori erau torturați Preoți și alte ființe nevinovate .Dacă va face Moschee din Biserică Ortodoxă nu vine urgie anticipată .Va urma altele poate dacă a fost vreun cuvînt a nu se schimba rolul Bisericii Sau chiar blestem de sa lăsat doar cel care a contribuit mult și muncit mult la Sfînta Sofia și el era Ortodox Creștin .Zidurile alea se surpă că sunt degradate .nu e nimic și nu DUMNEZEU pedepsește ci Stăpînii PUTERILOR ALEȘI DE DOMNUL DUMNEZEU .Și dacă se face rugăciuni nu alte adunări și Musulmanii tot la DUMNEZEU SE ÎNCHINĂ SE Roagă .Și schimbarea numelui de SF Sofia va avea o pedeapsă unu sau cei ce ia deciziea Nu tot poporul va trage pedeapsă .Spun sigur că unul din închișii lui Erdogan poate nevinovat se roagă și poate chiar cere semne și asta spun din ce am pățit eu și la fel ceream ceva doar ca semn că sunt auzit de SUS și pentru a numi pierde credința . Dacă vrea cineva să dau exemple spre a te convinge pot da în privat .Și Public am mai dat public .Dar nu știu unde ca public să scriu .

 7. De ce dați satisfacție celui nenumit,va ocupați cu preziceri,că și ereticii,ocupați a de mântuirea sufletelor ,sunt bune astfel de informații,dar sa nu dam în cealaltă extremă,post și rugăciune,sa punem pocăință,credeți că sfinții de așa ceva sau ocupat,doar Dumnezeu Tatăl știe cât va mai îngădui și probabil mai este,drept caci zilele dlse scurg dar trebuie sa se imineasca scripturile cuvânt cu cuvânt. Iertați și mântuire.

  1. Măi, eretic ești tu!
   ”Cercetați Scripturile, NU DISPREȚUIȚI PROFEȚIILE…” spune apostolul și tu vii cu d-astea…
   NU vezi că lumea nu se trezește?
   Doarme-un somn adânc pentru că-și pun nădejdea în politruci, iar dpdv spiritual, în preoți, NU în Dumnezeu…
   La fel și preoții…sau mai bine-zis popii…își pun nădejdea, viata în mâinile episcopilor, NU în mâna Lui Dumnezeu!
   Ceea ce trăim, vedem acum…arată o părăsire a Duhului Sfânt din pricină că oamenii au devenit numai trup!
   Voință NU mai au, nici ochi să vadă, nici urechi să audă…ca să se îndrepte…ci doar ca să se îndreptățească!
   Uite cum îi strânge Satana prin hoarda antihriștilor ridicați cu tupeu împotriva Chipului Lui Dumnezeu din om făcându-i maimuțe purtătoare de botnițe, crezând în ”dumnezeul” lor…statul, mass-media cumpărată cu 40 milioane ca să-i spele pe creier, să-i reeduce….sunt ca animalele duse la Abatorul mondialiștilor, fără să crâcnească!
   Te uiți la oameni pe stradă și-i vezi cât sunt de bulversați!
   Li s-a anulat inclusiv instinctul de conservare, de supraviețuire pe care-l au toate viețuitoarele, numai omul, NU!
   Păi, NU mai au voință pentru că l-au îndepărtat pe Duhul Sfânt, Mângâietorul….el dă/împuternicește VOINȚA, BĂRBĂȚIA DUHOVNICEASCĂ în om…dar cum să se coboare dacă femeile în special, NU se mai roagă?
   Oamenii – în general – NU se mai roagă!
   Nici măcar Tatăl Nostru, Crezul….iar invocarea, cererea Duhului Sfânt prin ”Împărate Ceresc Mângâietorule…”, Ps.50 (”Duhul Tău cel Sfânt, nu-l lua de la mine…), Ps.142 (Duhul Tău cel Sfânt să mă povățuiască la pământul dreptății…) nici atât!
   Uitați-vă la botnițații din mijloacele de transport în comun, pe stradă…NU știu/NU vor/NU pot să-și facă semnul Crucii ca lumea!
   Ori alungă muște, ori închipuiesc o cruce strâmbă care nu se încheie prin apăsarea pe umărul stâng a celor 3 degete împreunate, strâns…nooo…se duce mai jos, ieșind o cruce dărâmată, ca și spiritul lor!
   Cum să fugă dracul de la oamenii ăștia?
   Întreb și eu…bașca, alții o fac răsturnată, ca la sataniști: duc mâna la frunte, se opresc la câțiva centimetrii mai jos de gât, preînchipuind-o ÎNTOARSĂ…cum fac sataniștii!
   NU vrem s-o recunoaștem dar…ROMÂNII SUNT DEGENERAȚI!
   Nici măcar instinctul de supraviețuire, total lumesc…nu-i face să se îndrepte în spirit și/sau de spinare!
   Este foarte trist că au tot ce le trebuie…sunt înzestrați cu cele 5 simțuri DEGEABA!
   Și n-ar fi nicio problemă dacă s-ar duce în groapă numai ei, ci trag cu piciorul – prin indolență, ne-știință, ignoranță, nesimțire, comoditate, lipsă de credință în Dumnezeu – pe toată lumea…inclusiv pe cei din familia lor, din neamul lor…țara lor!

   P.S.Uitați-vă în jur…eu văd sclaveți pe tarlaua modialiștilor și torționarii sclavilor singuri-aleși dintre ei, împuterniciți de antihriștii de la putere de a se transforma în torționarii pușcăriilor comuniste…un Pitești generalizat spitaliza(n), RE-EDUCA(N)Tt!

   1. Cine a afirmat că aș redat pe-aici din profețiile ”noastre”, și nu din cele ale Sf.Părinți?
    Repet: ceea ce spun se poate proba: cartea ”Sfârșitul Omului” spune despre inundarea Constantinopolului la vreme de sfârșit de lume…nu sunt scoase de la mine!

    1. 5. 3. Vedenia pustnicului Grigorie
     care i s-a descoperit la anul 1868, în pustiul Iordanului, şi pe care a scris-o către stareţul Schitului românesc Prodromul din Sfântul Munte al Athosului :

     ”Al 10-lea: Eram privind. S-a sculat un casap de la apus, având în mâna lui un cuţit mare şi cu dânsul alţi casapi, mulţi şi tari, având toţi cuţite în mâini. Şi au venit la întâiul scaun, care este în Viena şi, după cum eram şi priveam cele ce grăiesc, au început să taie şi să înjunghie şi era un ţipăt foarte mare; apoi răsturnară scaunul. Şi ieşea un râu de sânge din căsăpie, ca de treizeci de stânjeni de lat şi de trei de adânc, după cum am putut a-l aprecia cu ochii.
     Acest casap se spune că a venit de la apus. Aici prin „apus” trebuie înţeles: cel căzut de la Dumnezeu, în necunoaştere de Dumnezeu şi care nici nu crede în Dumnezeu. Mi se pare că are să fie Antihrist, pentru că se zice că: „stătea de-a dreapta împăratului rusesc un evreu foarte semeţ.” Zic Sfinţii Părinţi, că va bate pe trei împăraţi mari şi, negreşit, Antihrist trebuie să fie acesta, căci CONSTANTINOPOLUL ARE SĂ FIE SCUFUNDAT ÎN VREMEA LUI ANTIHRIST.”

     Până una, alta…îi aștptăm să-i vedem pe ILIE și pe ENOH:
     4. 9. Din Apocalipsa (7, 3-10)
     ”Aproape de venirea lui Antihrist, cu trei ani şi jumătate mai înainte, va trimite Domnul pe Enoh şi pe Ilie Tezviteanul şi pe Sfântul Ioan Evanghelistul, ca să propovăduiască dreapta credinţă, ca lumea să nu primească propovăduirea lui Antihrist, căci înşelător este şi potrivnic lui Hristos. În vremea propovăduirii se vor întoarce numai din seminţia lui Iuda o sută patruzeci şi patru de mii. ”

     Cine sunt cei 3 împărați:
     ”Şi va face război cu trei împăraţi şi-i va omorî: pe al Egiptului, pe al Libiei şi pe al Etiopiei. După aceasta va ridica templul evreilor din Ierusalim6 şi îl va lua în stăpânire. Şi după aceasta, necuratul împărat va trimite porunci prin tot ţinutul împărăţiei lui, prin draci, prin oameni şi prin toate slugile lui, să propovăduiască tuturor, ”

     1. 4. 4. Proorocirea Sfântului Andrei cel Nebun pentru Hristos care a fost în vremea
      împăratului Leon cel înţelept al Ţarigradului, la anii 882

      Înfiinţarea statului Israel în 1948, ca să-i adune pe evrei dintre neamuri este un semn.
      Şi a zis ucenicul Epifanie: „Acestea, lasă-le Cuvioase. Numai să-mi spui, pentru ce zic unii că nu se va scufunda Sfânta şi marea Biserică a lui Dumnezeu, Sofia, ci, cu nevăzute puteri, va sta sus, în văzduh?”

      Iar Cuviosul a zis: „Ce zici, fiule?
      Tot oraşul scufundându-se, biserica cum poate să rămână, că cine va avea grijă de ea?
      Oare, Dumnezeu în locaşuri de mâini locuieşte? Insă nu sunt minciuni cuvintele cele zise, pentru că va rămâne afară un stâlp al bisericii, cel dintâi, în care sunt Sfintele Piroane ale Domnului.

      Numai acesta va rămâne afară, iar corăbierii care vor veni, vor lega de el frânghiile lor.
      Şi vor plânge şi se vor tângui, cei ce umblă pe mare, zicând: „Vai! Vai, nouă!
      Că cetatea noastră cea mare, cu care făceam negoţ, s-a scufundat.”

      Şi această plângere va ţine patruzeci de zile, iar după acele zile se va muta împărăţia Romei la Tesalonic.

      Atunci şi sfârşitul lumii se va apropia.

      Şi se vor face lucruri înfricoşate.

      Pentru că, în acel an, va deschide Dumnezeu îngrăditura zidurilor, care este la porţile de la Vandalia (Marochini), porţi pe care le-a închis Alexandru Macedon.

      Şi vor ieşi de acolo şaptezeci şi doi de împăraţi împreună cu poporul lor, care se numesc neamuri vandale (sălbatice), cele mai pângărite şi mai spurcate neamuri de pe faţa pământului şi care se vor risipi în toată lumea şi vor mânca carne de oameni vii şi sângele lor îl vor bea; vor mânca câini şi şoareci şi broaşte şi vor mânca şi altele, mai necurate.

 8. In Atena sunt gay pe toate drumurile si nu de ieri de-alataieri ci de mii de ani.
  Au ajuns poponarii sa fie calugari chiar si la M. Atos!
  Deci sa nu ne mai miram atata de caderea Constantinopolului, ca n-are rost.
  Propun ca-n sedinte de partid sa nu-i mai ridicam atata in slavi pe rusi, pe greci si pe alti,,, berbeci.
  Le avem pe ale noastre, dezbinare si zavistie. Sunt atatea lucruri de reparat!

   1. Ortodoxia nu poate fi scoasa din contextul national, istoric.
    Ortodoxia are caracter national, nu poate fi rupta de un popor sau altul.
    Din punctul asta de vedere noi suntem cel mai ortodox popor, mult peste “fratii nostrii” mai “mari” greci si rusi care de-a lungul istoriei si-au batut joc de noi ori de cate ori au avut ocazia pentru ca noi sa le ridicam osanale…

 9. Magda eretic NU SUNT,iată ce zice Sf Porfirie”Gheronda, ne-a spus la o sinaxă de curând să nu ne neliniștim. Noi să ne îngrijim să avem o relație vie cu Hristos, iar lui antihrist să nu îi dăm multă însemnătate, căci altfel, acela va deveni centrul vieții noastre, iar nu Hristos”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button