X

UE intervine în scandalul Catedralei ‘Sfânta Sofia’: Cere Turciei să anuleze decizia de transformare în moschee

Bazilica Sf. Sofia, Turcia

Uniunea Europeană a cerut, luni, Turciei să anuleze decizia de transformare în moschee a fostei Catedrale ortodoxe „Sfânta Sofia” din Istanbul, informează agenţia Associated Press, potrivit MEDIAFAX.

Miniştrii de Externe ai ţărilor UE „condamnă decizia Turciei de transformare a unui monument emblematic precum «Sfânta Sofia»”, a declarat Josep Borrell, Înaltul reprezentat UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

„În mod inevitabil, această decizie va alimenta neîncrederea, va accentua noile diviziuni între comunităţile religioase şi va submina eforturile pentru dialog şi cooperare”, a subliniat Josep Borrell.

„Există o susţinere largă pentru a le cere autorităţilor turce să reconsidere şi să anuleze decizia”, a subliniat oficialul UE.

Guvernul Greciei a condamnat vehement decizia Ankarei de transformare în moschee a fostei Catedrale ortodoxe „Sfânta Sofia”. „UE se confruntă cu o provocare şi o ofensă” din partea preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a declarat luni Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Atena.

Turcia a respins criticile.

„Sfânta Sofia a fost lăsată ca moştenire moschee şi trebuie folosită ca moschee. Respingem puternic comentarii care echivalează cu o intervenţie asupra drepturilor suverane ale Turciei”, a reacţionat Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, citat de postul TRT.

Uniunea Europeană este deranjată şi de activităţile turce de explorare petrolieră în estul Mării Mediterane, în zone disputate cu Grecia şi Republica Cipru. Josep Borrell a declarat că nu s-a luat nicio decizie privind o reacţie la această criză, dar tema va fi discutată din nou în august.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Anti-Biserică
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

14 comentarii

 1. Va rog!
  Stie cineva daca TURCIA pe perioada CRIZEI PANDEMICE si – a inchis MOSCHEILE?! Chiar mi-a scapat….
  Daca nu si le – a inchis, atunci chiar ca merita cu prisosinta sa TRANSFORME
  SFINTA SOFIA in Moschee…..
  VORBA ceea :in loc de frumos, pupi si mucos…
  sau cum GENIAL o Sfinta Taranca romanca din catunele ratacite de pe virfurile MUNTILOR CARPATI a grait intr-un interviu din emisiunea de pe TVR
  (” izolati in Romania” ) :”daca nu e cum trebuie, e bine si cum e !” Adica ne multumim cu ce ne da DUMNEZEU ! Nu cirtim!
  O INTELEPTA ortodoxa cu patru clase primare cit OXFORDUL LA UN LOC , FARA EGAL printre conationalii de la poalele muntilor !
  Mereu o pomenesc! S-o tina DUMNEZEU sanatoasa!
  Deci ce si-o fii zis DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS SI FECIORA MARIA care PATRONEAZA invincibili si nestingheriti de nimeni MAREATA SI MINUNATA OPERA ARHITECTURALA :
  :
  decit sa intre in CASA MEA toate SPURCACIUNILE PAMINTULUI, mai bine sa intre in ea NISTE CREDINCIOSI HABOTNICI, care chiar daca nu ma cunosc DIRECT, si nu mi se inchina IN ADEVAR, INDIRECT tot MIE MI se ROAGA, CREATORUL CERULUI SI AL PAMINTULUI, chiar dca nu stiu cum SA MA NUMEASCA. Decit mai DELOC ca la ORTODOCSI ajunsi satanisti majoritatea dupa ce I-AM TRECUT prin CRISTELNITA , e bine si asa ca la TURCI !
  Iar TURCII, CINSTE LOR, SE ROAGA CU SIMT DE RASPUNDERE SI. MULTA EVLAVIE si SERIOZITATE din toata Inima LOR incepind cu SULTANUL ERDOGAN pina la ultimul SALVARIST de pe milioanele de tractoare care impinzesc TURCIA cu care lucreaza minunatele ogoare PRODUCTIVE turcesti CU RIGLA SI COMPASUL la milimetru!!!!
  MINARETELE RASUNA LA UNISON ZILNIC de la INSTAMBUL la ANKARA pina in cele patru extreme ale GRANDIOASELOR GRANITE turcesti !
  POPOR SERIOS in TOATE actiunile lui EXTREM DE PRACTICE SI DE MINUTIOS GINDITE SI EXECUTATE INGINERESTE, si bineinteles TRADITIONALIST unde FAMILIA este cu adevarat CENTRUL UNIVERSULUI !
  TURCIA O CONSIDER cea mai minunata TARA DE PE PAMINT !
  Un popor CREDINCIOS, EXTREM DE UNIT, SERIOS, MUNCITOR, OSPITALIER, GENEROS SI SENSIBIL!
  JOS PALARIA PENTRU TURCI !
  CEL MAI CIVILIZAT POPOR DE PE MAPAMOND ! A STIUT SA IMBINE GENIAL TRADITIA CU MODERNISMUL reusind un cocteil IDEAL.
  STIMA MAXIMA!

  1. Rusine mare,si Dumnezeu sa-ti lumineze mintea,sa-ti dea multa intelepciune,credinta,dragoste fata de Dumnezeu,si de aproapele,dar intai de cel din casa ta,adica de robul care este cu tine la acelasi stapan,care nu e altul decat Hristos.sa stii frate crestine,ca poporul turc este cel mai urat popor de Dumnezeu,dat este ingaduit pt smerenia crestinilor,dar pedeapsa lor va fi atat de mare,ca se va auzi in tot pantul.Daca ai cunoaste istoria acestor barbari pederasti,degenerati,care aveau haremuri de baieti ,care erau pedofili,incestuosi,care rapeau si batjocoreau crestinii,si care se inchinau si se inchina la belzebul,lucifer,satana,sau cum vrei sa-i zici, nu i-ai mai ridica in slavi,ce buni si credinciosi sunt,si ce exemplu frumos ai dat.Rusine mare de tot.cine sa le inchida moscheile? Pai oricum nu au de ce Pt ca nu se inchina lui Hristos,nu au cele 7 Taine,nu au SFANTA LITURGHIE,EUHARISTIA.pe cine sa deranjeze? Au acelasi stapan ca si elitele,ca si cei care conduc lumea.Nu stiu cine esti,dar nu cred ca esti cinstitor al lui Hristos,nu se vede.Rusine ca arunci cu noroi in asa zisii fratii tai,sau esti doar frate vitreg? Noi,ortodocsii suntem cei mai asupriti oameni de pe fata pamantului,asa a fost stapanul nostru Hristos,Maica Domnului,Sfintii Apostoli,si noi toti.Nimeni nu s-a bucurat ca s-au inchis bisericile,si de tot ce s-a intamplat,dar noi nu ne putem lupta cu acest sistem,decat fiecare personal prin spovedanie,Impartasanie,si ce mai putem.Sa stii ca inca mai este Hristos cu noi,si nu ne va parasi niciodata.Ca sa improsti cu noroi un intreg popor,asta inseamna ca cunosti pe fiecare in parte,ii stii nevointa,sporul duhovnicesc stii pe ce treapta a rugaciunii se afla

   1. @Naavin
    Nu conteaza ca eu stiu aceast ADEVAR subliniat, in discutia noastra .
    Ci ceea ce este SEMNIFICATIV in subiectul dezbatut, culmea, este ca TURCII fiind un popor musulman din tata in fiu , POPORUL OTOMAN, cel care a fost BICI IN MINA LUI DUMNEZEU pentru a PEDEPSI POPORUL BIZANTIN ORTODOX devenit nemernic si a-l sterge de pe harta istoriei , ajuns ortodox doar cu numele si satanizat 99% ca si poporul roman de azi, este UN POPOR Supermoral, serios si unit in DRAGOSTEA adevarata DE APROAPELE si de „alahul” lor, nu mimata /FALSA ca la romani, ca si de PATRIE , in urma unei credinte HABOTNICE, inimaginabil, intr-un DUMNEZEU FALS, deci un NEAM DE OAMENI SUPERIORI extrem de CONSTIINCIOS SI MORAL SI DE DREPT in fapte si FAMILIE.
    Asadar IN NUMELE unei CREDINTE, culmea , dictata de DIAVOL prin gura PROFETULUI MAHOMED.
    POPORUL executant, muncitorul cu mina nu e vinovat de credinta intr-un dumnezeu fals, imbratisata de NUMEROASELE ELITE GENIALE TURCESTI si propagata in poporul respectiv , cele care sint in masura sa STIE ADEVARUL ca sa-l PROVOACE si sa-l IMPLEMENTEZE in mase.
    Fiecare padure ars uscaturile ei!
    Categoric ca si TURCIA ARE DESTUI PARIA conationali , dar care NU REPREZINTA POPORUL turc , fiind O MINORITATE NESEMNIFICATIVA, cum de altfel are fiecare popor de pe tera.
    Dar aceasta fiind minoritatea care nu poate umbrii azi MAJORITATEA SERIOSULUI POPOR TURC extrem de MINDRU DE SERIOS DE TRUDITOR SI CREATIV . EXPONENTII LUCRULUI BINE FACUT! ARTA BIJUTERIEI desavirsite!
    In atare conditii dupa prorocii ORTODOCSI, nu musulmani, popor care se va SALVA IN PROPORTIE MAJORITARA, adica, acum la final, macar un minim de 75% din intregul neam turcesc , devenind SIC! ORTODOCSI BOTEZATI chiar acum la SPARTUL TIRGULUI!!
    NICIDECUM un fapt INTIMPLATOR, ci PENTRU CA DUMNEZEU STIE ca acest POPOR MERITA ONOAREA de a fi ORTODOX MAJORITAR in urma comportarii lui ISTORICE,o ostenelilor lui serioase, asta conform SFINTILOR NOSTRI ORTDOCSI, tocmai ca urmare a INALTEI LOR TINUTE MORALE si DEMNE ca popor serios ,contribuind si la CIVILIZAREA POPOARELOR PESTE CARE Au trecut, nu doar la exploatarea lor, DAR in mod MORAL, neanulindu-le RELIGIA proprie (ortodoxia sau catolicismul. Dovada unei INALTE UMANITATI!)
    Fapt neintilnit de 2000 de ani in MENTALITATEA poporului roman vesnic IMORAL de la vladica la opinca. Tradare, tradare, tradare de FRATE si razboi fratricid permanent.
    Dezastrul natiei romane este doar EA insasi, nu IMPERIALISTII vremurilor cum IMBECIL insinueaza TANTICA asta de mai sus MARIANA , prin conducatorii vremelnici si mai toti si TICALOSI nationali pe care ii NASESTE, acestia fiind de fapt oglinda POPORULUI de 2000 de ani si cauza dezastrului neamului romanesc. .
    Voievozii romani au fost si MARI PATRIOTI SI MARI ORTODOCSI, dar cu DEDICATIE, pentru MOSIILE PROPRII,deci in interes strict personal. SULTANII TURCI au infiintat scoala primara OBLIGATORIE pentru popor pe la anii 1400!Romanii au infiintat-o dupa al doilea razboi mondial. PITECANTROPI! !!!
    Analfabetismul si malnutritia fiind BRATARA de aur a natiei romane de la FACERE pina AZI.
    TARANUL ROMAN a fost de 2000de ani SCHINGIUIT la propriu de catre CLASELE MOSIERESTI in frunte cu VOIEVOZII ROMANI , ORICARE (STFEAN CEL MARE, MIHAI VITEAZUL, VLAD TEPES si ABSOLUT TOTI) acestia nefiind preocupati de bunastarea si CIVILIZAREA GLOATELOR DUBLU EXPLOATATE( straini /autohtoni) ci doar de PUTEREA SI MATUL PROPRIU. ISI PIERDEAU SLUGILE daca nu luptau cu simt de raspundere si cu FRICA DE DUMNEZEU. !
    POPORUL ROMAN este prin” EXCELENTA ” un popor EXTREM de primitiv fiind IMORAL de la vladica la opinca cu exceptii neglijabile pe tot parcursul celor 2000de ani. .
    Singura exceptie in istoria celor 2000 ani a fost impuscatul CEAUSESCU cel care a pus problema vietii NORMALE/DECENTE a fiecarui CONCETATEAN.
    A intervenit GRABNIC incepind cu anul 1979 de la fuga criminalului pacepa, ramasita TiCALOASA burghezo-mosiereasca, inraita in RELE cu rege mihai in fruntec(regalistii ca ratiu, coposu si altii fugiti in diaspoa) care au batut palma cu scursurile securiste , TARANUL ROMAN ANALFABET SI MALNUTRIT,ajungind MARE IMPARAT securist de kkt , care mai intii pe tac-su l-a spinzurat, identic cu mosierul BUNUL lui calau si invatator .
    POPORUL ROMAN, (tiganul la teapa si apa la matca! ) a ajuns iar de unxe a plecat, ce stie mai bine sa faca de doua mii de ani. IMORALITATE si lipsa de iubire pentru DUMNEZEU si apropele.
    IUBIREA ROMANULUI pentru DUMNEZEU este doar INTERESATA 100%, si cum FRICA pazeste pepenii, nicidecum din CONSTIINTA avansata . Deci poporul roman in MAJORITATE este un POPOR SUPERPRIMITIV in comparatie cu SUPERUMANISTIIN MAJORITARI de turci. SIGUR CA IATAGANUL NU L-AU SCOS NICIODATA DIN UZ mai pe fata sau mai pe dos!
    „Nebunul isi maninca propria carne. „adica ROMANUL MAJORITAR!
    Romanul nu este IMPERIALIST in istorie, nu dintr-o morala inalta, ci pentru ca a avut o extrem de mare gija sa-si manince de viu FRATELE de singe, nemaiavind timp sa vada dincolo de lungul nasului, peste granite. . Dovada imoralitatii absolute sint cei 30 de ani de GENOCID si jaf programat ca la nimeni in istorie. PROBA INDUBITABILA. un exemplu infim :venituri de o suta de euro lunar contra salarii /pensii de doazeci mii euro lunar, in conditiile in care in 1989 eram aproximativ la fel DE PADUCHI.in coparatie cu AZI ! CITESC cu stupoare totc azi SCRISOAREA DESCHISA a pensionarilor speciali catre UE, revoltati pina la cer, stupefiati de indrazneala impozitarii „NESIMTITE” a veniturilor lor , absolut superMERITE, CICA!)
    Deci, in acest MOMENT poporul roman in proprtie majoritara este negresit O SCIRBA in fata LUI DUMNEZEU(80% iar consecintele se vad pe viu! Prin conducatorii pe care DUMNEZEU ii lasa sa fie CA BICI peste poporul roman demonizat in majoritate de 30 ani. Oglinda vie a poporului sint conducatorii lui !
    Da, ADEVARAT, Noi, ramasita HABOTNICA de citiva ROMANI ADEVARATI, SUB 1%,(aprox. aceeasi ca poportiec de 2000 de ani) sintem supusi ORORILOR de propriu popor demonizat, cum este azi CATEGORIC poporul roman si PRIMITIV MAJORITAR prin INDOBITOCIRE SCOLARIZATA SIASSMEDIAC care si-a ales CONDUCATORII EXACT CEI. BINE MERITATI. Sigur, AGENTURILE AU DISPUS! DAR ROMANII SECURISTI de la toate nivelele central /national au EXECUTAT SI IMPLEMENTAT DEZASTRUL GENERALIZAT in 30 ani.
    Sigur ACESTIA, RAMASITA HABOTNICA ORTODOXA SI MUUSAI FOARTE DESTEAPTA, isi vor salva piele si PATRIA, nicidecum SATANISTII ROMANI in proportie majoritara.
    PENTRU CA DREPT E DUMNEZEU !
    FACA-SE BOIA TA DOAMNE!
    CINIC RASPUNS, DAR DREPT!

    1. Turcii sunt apostati. Au fost crestini. Morala lor este din logica rece a Heruvimului cazut, Vrajmasul.
     Allah nu este nume ci substabtiv si se traduce prin „Dumnezeu”. Coptii tot Allah zic lui Hristos.
     Apropos de ce nu plangeti de mila coptilor, tot arabi, popor al lui Ishmael cel capos, omorati de alti arabi musulamani? Ca sunt monifiziti sau pentru ca au murit pe capete?
     Cu coptii inchizitia ortodoxa cu musulmanii caritate pana peste cap (ca sunt bogati si puternici).
     Curat murdar cum ar zice nea Nae…
     De aceea va lasa Domnul pe Anrihrist, fiul faradelegii sa ispiteasca pana la capat poporul cel ipocrit care se lauda cu credinta ptoprie (mostenita ca rochia bunicii). Cine crede… pai sa creada..
     Erdogan are incepatoriile cazute de partea lui, NATO, rusii, si unii evrei. Bartolomeu cerseste un muzeu. Papa este brusc stropit in fata cu supa musulmana. Acum intelege ca si el este urmatotul (pentru Lepanto!).
     Faza e… turcii sunt rai. Cine, cine va fi „bun” si „salvator”?
     A………yiiiii

     1. @Mary
      Trurcii sint „rai” si romanasii satanistii 99% VERZI sint
      „BUNI ” dupa tine !?
      E Cea mai buna gluma !
      CORINTENI 13 :
      1.De as grai in
      limbile oamenilor si ale ingerilor,iar dragoste nu am ,facutu-m-am arma sunatoare si chimval rasunator .
      .
      .
      .13.Si acum ramin acestea trei :credinta,nadejdea si dragostea .Iar mai mari decit acestea este DRAGOSTEA. ”
      DACA DRAGOSTE NU E ,NIMIC NU E !
      Arata-mi tu romane CREDINTA ta din VORBELE TALE spuse de DUHUL SFINT PRIN ORTODOXIE si eu turc iti arat CREDINTA MEA din FAPTELE MELE .
      FAPTA este cea care confirma vorba !
      Marea tragediea a romanului este LIPSA DRAGOSTEI !
      DE ce e posibil RAUL ABSOLUT in ROMANIA de 30 ani respectiv de 2000 ani ?
      PENTRU CA ROMANII sufera de cea mai GREA BOALA de pe pamint .LIPSA DE DRAGOSTEI FATA de SEMAN si de aceea nu sint SOLIDARI deci UNITI si astfel RAUL este salasul CASEI ROMANULUI majoritar si invinge mereu BINELE .INIMA LUI !
      „Din prea pliiul INIMII vorbeste GURA .”
      De ce la ROMANI ca la nimeni ?
      Pentru ca INDIVIDUALISMUL SI EGOISMUL care sint SEMNELE PRIMITIVISMULUI ABSOLUT sint BRATARA DE A AUR a 99%dintre romani caracterizeaza NATIA ROMANESCA ,vom ramine vesnic UN POPOR INVINS/subjugat /batjocorit PE DREPT de pitecantropi(cu putine exceptii ) vesnic SARAC SI PROST de PUTE de care isi bat joc occidentalii cu toata forta (si satanistii occidentali fiind tot RAI din TRUFIE nu din EGOISM , deci nu PRIMITIVI) si nu TURCII pina la a Doua Venire !
      Dupa ce ca sintem PROSTI (asta inseamna LIPSA DE DRAGOSTE care duce la egoism /primitivism )
      mai TINEM SI COADA SUS fiind o natie eminamente RIIIOASA .
      IMPERIALITII nu ar fi avut niciodata FORTA asupra natiei romane daca ROMANII ar fi fost DESTEPTI .
      Adica ar fi STIUT SA SE UNEASCA DIN DRAGOSTE DE DUMNEZEU SI APROAPELE .UNICA FAPTA ,DRAGPSTEA /UNIREA cu aproapele care naste civilizatia materiala .
      ROMANII sint nu RAI ,ci extrem de rai din pacate si de aici PRIMITIVISMUL GENERALIZAT, SARACIA SI TICALOSIA generalizate .
      NOROC cu ORTODOXIA care nu i-a lasat sa ucida TRUPUL .
      Dar ei romanii SINTcei mai mari UCIGATORI DE SUFLETE .
      IN FAMILIE SI IN POPOR .
      Pe cind TURCII ucid doar trupul LEGAL !
      LEGEA TALIONULUI e valabila in islam !
      Ca sa poti sa te vindeci de pirleala prima data trebuie sa STII ca esti PIRLIT .
      Pe cind romanul e precum CAPRA RIIIOASA si -si baga rahatul sub pres imputind TRALAUA DE MIROSUL HAZNALEI ,dar el se da si destept si VICTIMA (occidentalul e de vina,cica ).
      Noi ca natie nu sintem capabili prin intelectualii nascuti sa DIAGNOSTICAM CORECT CAUZA DEZASTRULUI .
      NESTIIND boala de care suferim nu stim nici TRATAMENTUL pe care sa il folosim .
      Prin anii 2000 cind capsunarii au inunadat europa si ii faceau TIGANI pe drept ,romanii fiind lipsiti de DEMNITATE mai si vociferau ca prostii ce sint .
      CUM tu OLIMPIC care iti curg mucii pe masa occidentalului TU NEFIIND CAPABIL SA-TI CIVILIZEZI TARA ,vrei sa fii tratat cu respect cind tu cersesti loc de munca pe sub mesele mele ????
      Sigur ,SINGURUL MARE INTELECTUAL AL NATIEI ROMANE dupa EMINESCU a fost PARINTELE IUSTIN PIRVU care a precizat EXACT cauza dezastrului si SOLUTIA NATIEI .
      INTORCEREA LA RADACINI !
      ĂDICA LA DRAGOSTEA DE APROAPELE DE GLIE SI DE DUMNEZEU fiecare dupa TALANTUL primit din cer.
      LA ACEST MOMENTdin cauza EGOISMULUI ,PROSTIEI SI PRIMITIVISMULUI sintem un POPOR DE NECALIFICATI 99%care trebuie sa punem mina pe doar SAPE(atit mai sintem azi in stare ) si sa NU MAI tocam frunze la ciini ca ” ITISTI”,VAX! in propria ograda pentru BENEFICIUL imperialistul corporatist .
      CIND ne vom vedea LUNGUL NASULUI CA NATIE ,NE VOM RECUNOASTE GRAVELE TARE SUFLETESTI SI NE VOM PACAII AMARNIC SUB PATRAFIR ,atunci am putea fi SI noi ROMANII ,BUNI .
      PINA atunci ,cu o floare nu se face primavara…..

     2. nea Gheorghe las-o mai moale cu spurcatii de turci, hulitori ai Sfintei Treimi… cine nu are Botezul nu intra in Imparația lui Dumnezeu, caci zice Domnul:

      Cine nu este cu Mine este împotriva Mea şi cine nu adună cu Mine risipeşte.
      De aceea vă zic: Orice păcat şi orice hulă se va ierta oamenilor, dar hula împotriva Duhului nu se va ierta.
      Celui care va zice cuvânt împotriva Fiului Omului, se va ierta lui; dar celui care va zice împotriva Duhului Sfânt, nu i se va ierta lui, nici în veacul acesta, nici în cel ce va să fie. (Matei 12, 30-32)

      Nu de la turci trebuie sa luam exemplu. Avem marii voievozi si sfinti, avem patriotii ce s-au jertfit pentru dainuirea acestui neam, avem ultima zvacnire prin ML ce a dat Sfintii inchisorilor.
      Te rog nu mai vorbi de slugile unui demonizat.

    1. Lasa wikipedia, tot acolo scrie si ca Sf. Treime nu apare in Biblie, dar ghici ce! Apare!
     Alah nu este Dumnezeu=Sf. Treime, SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT!
     Nu are CUM sa fie alah Sf. Treime, si „catolicii” se roaga la „dumnezeu”, nu? Dar nu la ADEVARATUL DUMNEZEU, la care se roaga doar ORTODOCSII DREPTSLAVITORI, ci la un DEMON, UN DIAVOL, care se joaca de-a „dumnezeul” cu papistasii, baptistii, iehovistii si MUSULMANII, TOTI in afara de Ortodocsii Dreptslavitori, ABSOLUT TOTI se roaga DIAVOLULUI si nu SF. TREIMI!
     https://mantuireaorg.blogspot.com/2020/06/marea-schisma-ce-are-de-ascuns-vaticanul.html
     Aleluia sau ale lu iah inseamna SLAVA LUI DUMNEZEU, IAH fiind unul dintre MIILE de nume ale lui Dumnezeu, prezent in Iesirea 34:6.
     Iah nu are NICIO TREABA cu alah, IAH inseamna CEL CE ESTE- Iesirea 3

  2. Frate Gheorghe, iti spun cu toata dragostea, pune mana pe cărțile de istorie, poate o sa iti schimbi parerea! Si genunchii la rugăciune, ca esti cu mintea cam tulbure!
   Doamne ajută!

  3. @”Gheorghe”
   Vere, ești dus cu pluta bine… până la Istanbul. Revino-ți in fire să nu arzi cu „profetul” pedofil.
   Astea sunt ultimile zile sau ani ale Turciei antihriste.

   1. @Anka si unul
    cind esti PROST , INDICAT E sa eviti a deschide gura .
    ei tirnacopul ,si pui un pui de BRADUT …esti mai folosit ..
    asa te poti chiar miintui ,nu cind torni apa in PUT …

 2. Mai nou domnul Mihai Silviu Chirila il face pe ereziarhul Dan Ciobotea eretic serghianist, ori caderea pseudopatriarhului, cat si a celor ce-l urmeaza, este mult mai grava.
  Imediat dupa momentul Creta cei care sustin acele hotarari au tinut sa „arate” ca n-au fost aduse innoiri doctrinare, n-au fost acceptate dogme eretice: „documentele aprobate de Sfântul şi Marele Sinod nu formulează dogme noi, ci reprezintă o reafirmare a continuității în mărturisirea credinței ortodoxe a bisericii celei una, sfântă, sobornicească şi apostolească, adică în continuitate cu învăţătura de credinţă propovăduită de Sfinţii Apostoli şi de Sfinţii Părinţi ai Bisericii, în continuitate cu cele şapte Sinoade Ecumenice, dar şi cu Sinoadele ortodoxe care au urmat acestora”. In parte aceast neadevar a fost acceptata de unii care se considera oponenti ai ereziei ecumeniste, un ex.: „La Sinodul din Creta s-a menționat că Biserica Ortodoxă a păstrat adevărul de credință nealterat, pe când ereticii s-au abătut de la el. Deci s-au delimitat de toți ereticii. Ecumenismul [aprobat in Creta] este o erezie nouă… e o erezie de sorginte protestantă care privește Biserica drept o asociație de comunități/Biserici ce nu ar fi în comuniune între ele, ba ar aparține de ea în diferite grade, deplin sau mai puțin”.
  In afara acceptarii dogmei mincinoase a eclesiologiei protestante s. a. rataciri, in Creta s-a cazut si in erezii mai vechi, condamnate de catre Sinoadele Ecumenice. In documentele Sinodului din Creta se sustine ca: „Dialogurile întreprinse de Biserica Ortodoxă nu implică niciodată compromisul în materie de credință”(Mesajul Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe 3), sau ca „Dialogurile multilaterale purtate de Biserica Ortodoxă nu au însemnat, nu înseamnă și nici nu vor însemna niciodată un compromis în materie de credință. Aceste dialoguri sunt o mărturie despre Ortodoxie”(Enciclica Sfântului și Marelui Sinod 20). Prin aceasta Sinodul din Creta si-a insusit, ca „o mărturie despre Ortodoxie”, si compromisurile dogmatice ce au urmat dialogurilor cu monofizitii si papistasii, compromisuri bazate pe minimalism dogmatic, cazand astfel sub condamnarea Sinoadelor Ecumenice. Spre ex. acordurile cu monofizitii, Anba Bishoy-1989 şi Chambesy-1990, iata ce se spune in aceste hotarari doctrinare, despre care in Creta s-a considerat ca nu „însemna niciodată un compromis în materie de credință”: „Am mostenit de la Parintii nostrii [printre care Sever de Antiohia si Dioscor] credinta si traditi apostolica cea una, desi ca Biserici am fost despartiti unii de ceilalti timp de secole”; „In lumina Declaratiei noastre Comune asupra Hristologiei si a afirmatiilor comune de mai sus, am inteles acum in mod clar ca ambele familii au pastrat intotdeauna cu fidelitate aceeasi Credinta Hristologica Ortodoxa autentica si continuitatea ei neitrerupta a traditiei apostolice”(Sunt anticalcedonienii ortodocsi?).
  Monofizitii de azi, numiti de unii si miafiziti, nu urmeaza linia doctrinara a ereziarhului Eutihie, ci pe cea a asa-zisilor monofiziti moderati, ca Dioscor de Alexandria si Sever de Antiohia. Hristologia acestor ereziarhi asa-zisi moderati este cu totul straina de Ortodoxie, fapt aratat de Sfintii Parinti in scrierile lor si de Sinoadele care au condamnat respectivele invataturi ratacite. De aceea ecumenistii „ortodocsi”, care au incheiat respectivele acorduri cu monofizitii, sustinand ca invatatura monofizitilor asa-zisi moderati este „ortodoxa”, ca au „pastrat intotdeauna cu fidelitate aceeasi Credinta Hristologica Ortodoxa autentica si continuitatea ei neitrerupta a traditiei apostolice”, se impotrivesc Sinoadelor Ecumenice, insa se impotrivesc acestor Sinoade si cei care urmeaza Sinodului din Creta, in a carui documente se sustine ca asemenea acorduri dogmatice nu „însemna niciodată un compromis în materie de credință”, ba chiar ar fi „mărturie despre Ortodoxie”.
  Doctrina monofizita a lui Dioscor si cea a lui Sever se opune in mod clar Sinodului IV Ecumenic si urmatoarelor Sinoade Ecumenice, iar ecumenistii „ortodocsi”, aproband o asemenea doctrina ca „ortodoxa”, intra sub incidenta condamnarii Sinoadelor Ecumenice, fiindca cei care nesocotesc acele Sinoade se pun pe ei insisi sub anatemele date impotriva ereticilor anatematizati de catre acele Sinoade. Despre caderea sub anatema, inainte de condamnarea nominal de catre un sinod, vorbeste Sfantul Atanasie cel Mare (De decretis Nicaenae synodi 5), dar si Sfantul Grigorie Palama, care scriind impotriva patriarhului Caleca, ce s-a alaturat “acum lui Achindin si celorlalti varlaamiti”(Desfiintarea scrisorii lui Caleca 7), spune despre acesta ca este “mostenitor al pedepsei osanditilor acelora [Varlaam si Achindin fiind anatematizati sinodal in 1341] si cu adevarat cazut din Biserica si strain de ea” (Ibidem 12), intr-un mod asemanator exprimandu-se arhiereii care erau atunci de partea Sfantului Grigorie, tinuti in recluziune de Caleca: “a cazut din insasi buna-cinstire/dreapta-credinta si s-a rostogolit in ratacirea cacodoxiei, s-a pus pe sine insusi sub anateme scrise, nesocotind deciziile si hotararile pentru buna-cinstire/dreapta-credinta ale acelui sinod [din 1341]… asa cum sinodul impotriva lui Arie ii condamna pe toti arienii care se vor ivi candva”(Raportul arhiereilor catre Ana Paleologhina, la Sfantul Grigorie Palama, Tomusuri dogmatice, pg. 212); Caleca avea sa fie anatematizat in Sinodul din 1347.

  Pentru ca semnatarii si sustinatorii Sinodului din Creta se impotrivesc Sinoadelor Ecumenice, cei care vor sa ramana ortodocsi in credinta nu pot fi in comuniune cu acestia; Sfantul Maxim Marturisitorul, cerandu-i-se sa intre in comuniune cu cei din Constantinopol, a refuzat comuniunea cu ereticii, socotind-o tradare a credintei: „Atunci eparhul (prefectul) i-a spus:
  – Eşti în comuniune cu Biserica de aici, sau nu?
  [Sfantul Maxim] – Nu.
  – De ce?
  [Sfantul Maxim] – Pentru că a respins Sinoadele Ecumenice.
  – Dacă a respins Sinoadele Ecumenice, cum se face că ele sunt menţionate în diptice (la Liturghie)?
  [Sfantul Maxim] – Şi care e folosul unor nume dacă sunt respinse dogmele?”, iar
  putin mai incolo Sfantul Maxim le-a zis: „Vreţi ca… să vin să mă cuminec în Bisericile care propovăduiesc aceste lucruri şi să intru în comuniune cu cei care respingând, chipurile, pe diavolul, resping de fapt pe Dumnezeu? Să mă ferească Dumnezeu… eu nu voi intra nicicând în comuniune cu cei ce primesc unele ca acestea” (Actele procesului și interogatoriilor Sfântului Maxim Mărturisitorul); aceasta arata ca ereticii prin credinta lor ratacita sunt cu diavolul, luptand impotriva lui Dumnezeu, respingand invatatura apostolica aparata de Sfintii Parinti si Sinoadele Ecumenice care invedereaza credinta in Dumnezeul adevarat: „aşa cum cel care primeşte pe adevăraţii apostoli, proroci şi învăţători primeşte pe Dumnezeu, tot aşa şi cel care primeşte apostoli, proroci şi învăţători mincinoşi primeşte pe diavolul” (Ibidem). Astfel sfantul Maxim urmand predecesorilor sai, adevaratilor învăţători ai Bisericii, ii respinge pe învăţători mincinoşi, neavand nici o comuniunea cu cei care au respins Sinoadele Ecumenice.
  Sfantul Vasile cel Mare ii scria calugarului Urbikios sa nu aiba comuniune cu ereticii apolinaristi: “sa stai departe de comuniunea cu ereticii” (PSB 12, Epist. 262), in acea vreme apolinaristii nu erau condamnati sinodal.
  Asa cum spune Sfantul Chiril al Alexandriei, sa ne ferim de osanda comuniunii cu ereticii, ca este „o nelegiuire si intinare ce cade sub osanda varsarii de sange vointa de-a se aduna cu ereticii in aceleasi lacasuri si de a primii comuniunea cu ei” (PSB 39). Sfantul Chiril in timpul controversei cu Nestorie, dupa ce i-a aratat acestuia eroarea in care se afla si l-a avertizat sa renunte la erezie, iar ereziarhul si-a aratat staruinta in erezie, a indemnat clerul si credinciosii simplii sa rupa comuniunea cu Nestorie: „sa nu fiti in comuniune cu cel mai sus amintit [Nestorie], nici sa-i dati atentie ca unui invatator, daca el ramane lup in loc sa fie pastor” (P.G. 77, 125). Printre cei care au rupt comuniunea cu Nestorie aflandu-se si Sfantul Patapie, aceasta din momentul in care a aflat ca Nestorie e eretic a rupt comuniunea cu el.
  Sfantul Teodor Studitul spune in Epistola 41: „Mi-ai spus că te-ai temut să-i faci observaţie preotului tău să nu-l pomenească pe ereziarh. Nu găsesc ce să-ţi spun acum despre asta. Decât numai că Cuminecătura este întinată doar din aceea că-l pomeneşte, nemaiputând fi ortodox cel care pomeneşte”; „Ἕφης δέ μοι, ὅτι δέδοικας εἰπεῖν τῷ πρεσβυτέρῳ σου, μὴ ἀναφέρων τὸν αἱρεσιάρχην. Kαὶ τί περὶ τούτου εἰπεῖν σοι τὸ παρόν, οὐ καθορῶ. Πλὴν ὅτι μολυσμὸν ἔχει ἡ κοινωνία ἐκ μόνου τοῦ ἀναφέρειν, οὐκ ἂν ὀρθοδόξος εἴη ὁ ἀναφέρων”, (Φιλοκαλία των νηπτικών…, Vol. 18G, Tesalonic, 1999, pg. 514; PG 99, 1089B); Exista insa o alta varianta a textului in care in loc de: „οὐκ ἂν ὀρθοδόξος εἴη ὁ ἀναφέρων”, este scris: „κἂν ὀρθόδοξος εἴη ὁ ἀναφέρων” (Μοναχοῦ Καλλίστου Βλαστοῦ, Δοκίμιον ιστορικόν περί του σχίσματος… pg. 109), care inseamna: „chiar dacă ortodox ar fi cel ce pomeneşte”. Ceea ce arata ca, cel putin in acest loc, Epistola 49 a Sfantului Teodor a fost modificata.
  Sfantul Grigorie Palama a avut aceeasi atitudine fata de patriarhul Caleca dupa ce acesta a trecut de partea ereticilor: „Este imposibil ca cineva să fie în comuniune cu patriarhul şi să fie ortodox…, pe cînd acel ce s-a îngrădit este unit cu dreapta credinţă”( EPE 61, Tesalonic, pg 692), Caleca nefiind condamnat sinodal la aceea data.

  Acceptarea „panortodoxa”, din Creta, a dialogurilor ecumeniste, unele din trecut cu rezultate concrete, ca cele cu monofizitii si papistasii, este o acceptare oficiala si a modalitatilor de dialog, bazate pe minimalism dogmatic, care au dus la grave compromisuri dogmatice. Asemenea dialoguri nu au nici o legatura cu teologia ortodoxa, ci tin mai degraba de pseudoteologia protestanta in care dogmele nu sunt percepute ca o conditie sine-qua-non pentru existenta Bisericii; Ori, asa cum arata Sfantul Maxim Marturisitorul, „fără de ele [dogme] nu este cu putinţă însuşi faptul de a exista o Biserică” (Actele procesului și interogatoriilor Sfântului Maxim Mărturisitorul).
  Aceasta relativizare a dogmelor, care este din ce in ce mai accentuata in protestantism, implicit si in ecumenism, este definitorie pentru relatiile dintre gruparile pseudocrestine din organizatiile ecumeniste.
  Prin Sinodul din Creta minimalismul dogmatic, specific protestatismului, a ajuns in mod oficial normativ in credinta pentu „ortodocsii” care aproba hotararile acestui Sinod, pentru acestia minimalismul dogmatic nu reprezinta “un compromis în materie de credință”, de aceea ei si cei care-i urmeaza sunt si prin aceasta eretici, situandu-se in afara Bisericii lui Hristos.

  1. Ecumenismul e erezie si pace buna, cine nu crede drum bun spre iad!
   Cum nu s-a modificat nimic la Creta?
   Nu, nimic :))))))- ironie
   Numai casatoriile(curviile) intre „crestini” si eretici, ecumenismul, toate religiile si toti dumnezeii sunt buni, papistasii sunt fratii nostri, Francisc e „sfantul” parinte, etc.
   Si asta cu semnatura.
   In aceeasi oala sunt si MSC si Sava si Teodot si Macarie Banu cel indemnator la pomenire si toti ecumenistii, apostatii si pomenitorii, varlaam ploiesteanul, prea nefericitul Daniel si lista continua la nesfarsit…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.