X

[VIDEO] În orașul Toronto, Canada a fost interzisă Sfânta Împărtășanie!

Photo: romfea.gr

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pe 20 iunie, guvernul orașului Toronto a emis noile măsuri COVID-19 revizuite, conform cărora toate lăcașurile de cult trebuie să respecte următoarele cerințe: se interzic toate activitățile cu privire la oferirea Sfintei Împărtășanii credincioșilor, la recomandarea medicului șef de sănătate din Ontario.

Avizul COVID-19 al Ministerului Sănătății din Ontario solicită „Suspendarea [activității] care crește riscul de transmitere a bolii, inclusiv, „împărtășirea sau distribuirea de materiale sau obiecte, care pot include, dar nu se limitează la: cărți, Împărtășanie, microfoane, covorașe de rugăciune, șaluri de rugăciune, apă etc.”

Conform noilor îndrumări, se suspendă de asemenea, „activitățile de cântare interioară și serviciul de cor” și se limitează numărul credincioșilor la slujbele religioase la cel mult 30% din capacitatea Bisericii. De asemenea, Departamentul de Sănătate Publică din California a interzis săptămâna trecută cântările bisericești.

Mitropolia ortodoxă greacă din Toronto, a Patriarhiei Constantinopolului, a publicat pe YouTube un videoclip al slujbei de duminică, 5 iulie, de la Biserica Sf. Nicolae din Toronto. În videoclip se poate vedea cum părintele Fanourios Pappas transmite vizibil emoționat enoriașilor săi că, chiar cu o seară înainte, fusese informat de autoritățile eparhiale, că nu mai are voie să ofere credincioșilor Sfânta Împărtășanie. Metropola greacă din Toronto este condusă de mitropolitul Sotirios. Deși videoclipul complet nu mai este disponibil, partea în care părintele Fanourios face acest anunț a fost repostat.

Referindu-se la „persecuția Bisericii”, părintele Fanourios le spune enoriașilor săi:

„Frații mei, astăzi, am o mare tristețe. Noaptea trecută, ni s-a spus de la Arhiepiscopia noastră că orașul Toronto a interzis Sfânta Împărtășanie pentru zona Toronto și se pare că persecuția Bisericii continuă. Nu am cuvinte să-mi exprim dezamăgirea și tristețea. Și simt că nu pot să împărtășesc cu voi astăzi nicio predică, deoarece simt că nu pot vorbi despre credință, nu pot vorbi despre Hristos. Simt doar, ca în acest moment să-i cer lui Dumnezeu să ne ierte, să ne ierte mica credință, să ne ierte slăbiciunea, să ne ierte, pentru că nu suntem vrednici să păstrăm marea binecuvântare a credinței ortodoxe.”

În videoclipul complet, s-a putut vedea cum părintele Fanourios s-a întors în altar, a adus potirul și cu glasul tremurând de emoție a spus: „Cu frică de Dumnezeu, cu credință și cu dragoste apropiați-vă! ”, apoi s-a întors imediat în altar.

traducere de Nușca

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

15 comentarii

  1. Din păcate!
   După Creta, s-au încheiat DEJA primii cei 3 ani și jumătate….urmează restul!
   Deci…după mine, vine războiul…iar după război, Antihristul… pentru că lumea DOARME la toate capitolele…s-au transformat în maimuțe care se închină lui și culmea! Nici nu-i deranjează!

   1. Da!
    Abia acum mi-am dat seama!
    Primii 3 ani si ceva-1290 zile- de cand se opreste Jertfa Cea de-a pururi sunt deja în curs din 2016, de când cu Creta.
    Abia acum am realizat! Multumesc! Eu asteptam ca Sfanta Liturghie sa nu se mai faca, sa fie ilegala, etc. dar din moment ce e facuta de eretici nu e valida.

    Astfel, urmatorii 3 ani si ceva sunt prin 2023. Atunci cu siguranta vom fi mai aproape ca nici cand de Sfarsit!

    DATA, ZIUA, NU O PUTEM STI!
    Dar trebuie sa avem in vedere ca deja ne aflam in capitolul 8 spre 9!!!!! din Apocalipsa.
    SI NIMENI NU VEDE, SAU NU VREA SA VADA!!!!

    Ce urmeaza la capitolul 9, DE CARE SUNTEM FOARTE APROAPE!!!?
    Razboiul- ww3

    Sa luam aminte! Ne apropiem cu repeziciune de Apocalipsa 12-13: prigoana Bisericiii si 666!
    Vai, groaznice vremuri vin!
    Domnul sa se milostiveasca de noi pentru rugaciunile Maicii Sale!

  2. Jertfa cea de-a pururi nu a incetat ! Preotii savarsesc Sfanta Euharistie ! A incetat, momentan, distribuirea la credinciosi … Nadejdea noastra e la Dumnezeu !

 1. Știți, la un moment dat Otroc Veaceslav ii spunea mamei sale că ea îl va prinde pe antihrist. Ma cam îndoiam.Atunci. Acum…

 2. Si in California sua la fel s-a decis. Sa ne rugam pentru ca Dumnezeu să ne mai pastreze Sfanta Impartasanie !

 3. In orasul Bucuresti si nu numai , in toata Romania , au fost interzise credinciosior , participarea la slujbele de Florii plus SABATOAREA INVIERII DOMNULUI IN TOATE BISERICILE . Eu nu-s un credincios practicant insa , cred ca NIMIC nu-i mai inaltator pentru romani decat intonarea intr-un cor cu sute , mii de oameni a imnului crestin al bucuriei : HRISTOS S-A INALTAT DIN MORTI / CU MOARTEA PE MOARTE CALCAND . Parintele Fanourios Pappas din Toronto a spus ceva dar ” parintele ” IPF Daniel…ce-a spus ? ” Credinciosii ” din Canada…aia ce-au avut de spus ? ” Credinciosii ” { ca tot ma acuzau unii ca vorbesc despre credinta si religie din auzite… dupa ureche si dupa cum imi convine } ortodocsi din Romania , aia nu cumva au avut atunci mai mare grije pentru fiinta lor biologica decat pentru sufletul care oricum nu le apartine ? Am vazut ca , a existat un IERAH care-a serbat Pastele …la cateva luni dupa data STABILITA de catre BOR . Intrebare pentru cine s-o pricepe { dar in special pentru Duhul Capitanului } : s-a mai tinut POSTUL INDISPENSABIL PASTILOR si daca nu s -a mai tinut POSTUL , nu cumva ceea ce s-a petrecut acolo , n-a fost altceva decat un circ ieftin la care , am vazut cu multumire , n-au achiesat prea multi crestini ???

  1. Postul s-a tinut. De multa lume, in toata tara si in toata lumea.

   Daca imi permiti, fara sa te superi, pot sa te intreb de ce nu esti un credincios practicant?
   Crezi in Dumnezeu? Te rogi? Tii Post? Cum adica nu esti practicant?

   1. Naavin Am vrut sa scriu CRESTIN PRACTICANT insa…a iesit CREDINCIOS . Imi pare rau , alta data voi previzualiza textul inainte d e-al posta . Nu-s CRESTIN PRACTICANT in sensul ca nu ma-nghesui sa rup usile bisericilor si hainele de pe mine , pentru a ma vedea alti oameni cat de credincios sunt eu , in acest sens chiar nu-s CRESTIN , credincios …practicant . In rest : NU tin POST ca nu-i treaba mea , NU ma rog la nici un Dumnezeu ca …oricum nu are El vreme de oamenii amarati ai sortii taman azi si ma-ncred doar in Cel ce-a spus chiar in pragul mortii fiind : EU SUNT CALEA , ADEVARUL SI VIATA ! Asta cel putin , stiu c-a murit si pentru mine , altcineva… nu-s atat de sigur .

 4. Până la odovania praznicului Invierii slujba Invierii se poate tine oricând. Bine a făcut Inaltpreasfintitul Teodosie! Să se dezica de ecumenism și îl pomenesc și eu…

  1. Duhul Căpitanului Eu n-am intrebat dac-a fost bine sau rau faptul c-a …resarbatorit Pastii !!! Daca ar fi dupa mine asi dorii ca Pastele si Craciunul sa fie SERBATE ZILNIC ! Eu am pus o intrebare f. simpla si ma refeream STRICT la “crestinii ” la “credinciosii ” care-au participat la spectacolul pus in scena de catre IPS Teodosie : AU TINUT POSTUL PASTILOR ? Da sau Nu ce-i atat de greu de inteles ?! Daca DA , atunci toata consideratia pentru ei : nimeni in istoria crestinatatii n-a tinut vreodata un post atat de indelungat ! Insa , daca NU au postit INAINTE de-a lua PASTI , au platit biletul degeaba caci , acel ” tren ” nu era pentru ei si destinatia lor si n-o spun eu : o spun Sfintii Parinti !!!

 5. @man, n-ai înțeles nimic…. Canonul Invierii nu are nici o legătură cu postul Paștilor. El poate fi ținut oricând până la odovania praznicului.

  .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button