X

Senatul solicită Guvernului să analizeze pericolele tehnologiei 5G

NM Espresso: despre pericolul lui Dodon pentru Ucraina, reluarea ...

Senatul solicită Guvernului şi Comisiei Europene să analizeze studiile care atrag atenţia asupra pericolelor şi vulnerabilităţilor tehnologiei 5G. Senatorii au adoptat marţi, 30 iunie, o hotărâre în acest sens.

Plenul Senatului a adoptat, cu majoritate de voturi, raportul Comisiei pentru Afaceri Europene la proiectul de hotărâre referitor la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor – Implementarea reţelelor 5G în condiţii de siguranţă în UE – Punerea în aplicare a setului de instrumente al UE. Documentul european prezintă modul în care reţelele 5G sunt pe punctul de a genera o plajă largă de oportunităţi pentru cetăţenii, societatea si economia Europei.

Potrivit raportului, Senatul salută lansarea procesului de reflecţie privind beneficiile şi vulnerabilităţile utilizării tehnologiei 5G, sprijină ambiţia Europei de a devenit lider mondial al celei de-a patra revoluţii industriale (Industria 4.0) şi prin beneficiile utilizării tehnologiei 5G, pentru a se putea astfel genera oportunităţi multiple cetăţenilor, societăţii, economiei europene.

Prin aceeaşi hotărâre, Senatul atrage însă atenţia că există atât studii ştiinţifice care semnalează pericolul şi vulnerabilităţile tehnologiei 5G, cât şi „fake news-uri”, care pot duce la o imagine eronată a opiniei publice despre tehnologia 5G, precum şi consecinţe negative, între care distrugerea unor proprietăţi private, ca antenele 5G, proteste în stradă, etc.

Potrivit documentului, Senatul solicită astfel Comisiei Europene, cât şi Guvernului: să analizeze cu prioritate studiile care atrag atenţia asupra vulnerabilităţilor şi pericolelor tehnologiei 5G, să demareze un dialog transparent cu opinia publică şi reprezentanţii societăţii civile asupra oportunităţilor, vulnerabilităţilor şi pericolelor tehnologiei 5G, precum şi să demareze împreună cu reprezentanţii societăţii civile, comunitatea universitară şi cea ştiinţifică studii ample care să propună soluţii pentru eliminarea vulnerabilităţilor şi pericolelor tehnologiei 5G de orice natură.

„Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, iar opinia cuprinsă în această hotărâre se transmite către instituţiile europene”, se mai arată în document.

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene, senatoarea PSD Gabriela Creţu, a afirmat, în plen, că Ministerul Sănătăţii lipseşte din grupul interministerial care se ocupă de strategia naţională 5G.

„Ministerul Sănătăţii ne-a vorbit despre un program de digitalizare şi de medicină online lăudabil, dar acelaşi minister lipseşte din grupul interministerial care se ocupă de strategia naţională 5G şi nici nu se pronunţă pe îngrijorările reale sau imaginare ale populaţiei pe această temă. Observaţiile pentru Comisia Europeană, dar şi pentru Guvern sunt numeroase. (…) Dacă dorim ca politica şi Guvernul şi Parlamentul să devină din nou mai relevante, aceste documente trebuie chiar discutate, trebuie dezbătute în condiţii mai normale cu cetăţenii, cu specialiştii şi între noi, şi trebuie adoptate măsurile care decurg din ele. Altfel, istoria merge înainte, iar noi o să rămânem de căruţă”, a spus Gabriela Creţu.

Hotărârea poate fi citită AICI! (.pdf)

NOTĂ OrtodoxINFO

Probabil cu acest demers vor să închidă odată pentru totdeauna gura celor ce protestează împotriva 5G, concluzionând că studiile respective nu sunt intemeiate.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

10 comentarii

  1. In 20 de ani au disparut peste 85%din albine,in cativa ani polenizarea va fi facuta de bondari si musculite.Va urma o mare foamete…

   1. Einstein prevestea: “Dacă albinele ar dispărea de pe Pământ, omenirea ar mai supraviețui încă patru ani”.

    ….

    1. https://www.green-report.ro/adevarul-wwf-organizatia-cu-100-de-filiale-ecologice/

     In 2025 vom plange dupa apa

     Specialistii WWF fac studii elaborate pe diverse teme de actualitate. Ultimul dintre ele, privind situatia apei in lume, arata ca, in anul 2025, doua treimi din populatia lumii se va confrunta cu problema lipsei de apa. In studiu se arata ca apa dulce e un motor gigantic, ce lucreaza fara intrerupere si reprezinta unicul bun absolut vital pentru omenire…

 1. Asta intra la tampenia zilei:
  Senatul solicită Guvernului să analizeze pericolele tehnologiei 5G

  E fix ca si cum senatul ar solicita guvernului sa analizeze solutia la cancer. Si poate ar fi mai simplu de gasit un antidot pentru cancer decat analiza tehnologiei 5G.

  Romania nu are specialisti care sa cunoasca cum functioneaza 5G si s-o implementeze. Acestia vin din afara Romaniei si ii invata pe unii de-ai nostri cum sa monteze alea ca la tambal si cam atat.
  Daramite sa analizeze cineva tehnologia 5G!!!

  Romania nu are nici macar tehnologia de a fabrica o amarata de folie de telefon sau o husa. Romania nu fabrica nici macar incarcatoare de telefon. Totul se importa, chiar si analizele. Sa importe analiza 5G din China!

  Sunt cateva firme in lume care produc tehnologie 5 si doar alea pot sa analizeze ceva. Senatul si guvernul sa analizeze Las Fierbinti. Tara o arde pe comedie!

 2. In Romanica, Iudele care administreaza Colonia(pt ca tara e condusa din afara ei), nu doar ca implementeaza satanica 5G peste tot, dar o introduc inclusiv in scoli si facultati, ca sa distruga si tanara generatie, adica viitorul acestei tari! Nu exista in toata Europa, autoritati mai antinationale si mai criminale la adresa propriului popor, decat cele dambovitene! Am vazut cu stupoare in Bucuresti, ca exista blocuri cu 8-10 etaje, care au montate pe ele antene 5G, cu acordul asociatiilor de locatari care au primit bani pt acordul lor! E clar ca locatarii din aceste asociatii, isi vor ternmina rapid, socotelile in aceasta Lume!
  Pana la urma, la cata prostie, inconstientza, imbecilitate si ignorantza exista astazi in Romania, nici nu-i de mirare! Avem si o maxima pe tema asta: „Fiecare pasare pe limba ei piere!”

  1. Din păcate, ai dreptate!
   ”Dumnezeu, pe cine vrea să piardă (din pricina a lor lui apucături/păcate, din care NU vrea să iasă, ci se complace, uitând de Dumnezeu…) mai întâi, îi pierde mințile (adică-l părăsește Harul…)”….așa și cu majoritatea românilor!

   Rămâi ȘOCAT pur și simplu la lipsa de reacție, la indolența, nesimțirea, indiferența în ceea ce privește căutarea adevărurilor NU numai de credință, dar și în privința întâmplărilor, faptelor, repercursiunilor unor legi cu ATAC și CONSECINȚĂ directă asupra vieții lor de zi cu zi….de te crucești!

   Dacă le atragi atenția, îți pui ”opinia publică” în cap!
   S-au obișinuit AȘA, de vreo 30 de ani…d-aia ”Nu exista in toata Europa, autoritati mai antinationale si mai criminale la adresa propriului popor, decat cele dambovitene! ”

   LIPSA DE CREDINȚĂ, DE ÎNTOARCERE LA DUMNEZEU…DUCE LA STAREA NAȚIEI PRĂBUȘITE, ÎN CONTINUĂ CĂDERE LA CARE ASISTĂM!

   Politicienii sunt CONSECINȚA lipsei de vedere clară a ceea CE/CINE se află în spatele lor, chiar dacă prin diferite moduri, ni s-a relevat adevărul despre ei….

   Iarăși, e-devărat ȘI ce spune G-ral (r)Chelaru Mircea…că suntem manipulați, că suntem coordonați în diferite căi și moduri…mai ales ne-ortodoxe, din care, CLASA POLITICĂ TOATĂ…SUNT PRIMELE IUDE, COZI DE TOPOR, APOI…SERVICIILE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button