X

Mișcarea Legionară la 93 de ani. Legiunea Arhanghelului Mihail – strajă neclintită în fața puhoaielor comuniste, a inconștientei demo-plutocratice și a tuturor rămășițelor oligarhice care au trădat neamul românesc

Trăiască Legiunea și Căpitanul!

Buciumul | 24 IUNIE 1927

Miscarea Legionara: De "Ziua" Legiunii - 24 iunie 1927
Au trecut 50 de ani (n.r. 93 de ani se împlinesc azi) de când simțirea a devenit cuget și cugetul faptă!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dar printre ei, ca o lumină nestinsă și veșnică, străluce numele lui CORNELIU ZELEA CODREANU! În mijlocul atâtor exemple de mare respect, se desprinde acest fiu al Moldovei care a adus cea mai statornică contribuție întru salvarea sufletului românesc si pregătirea zilei de mâine a neamului.

Gândirea lui, croită pe temeliile nezdruncinate ale spiritualității creștine și sprijinită pe virtuțile sufletești ale străbunilor Traci, a frânt în două istoria. Acum 50 de ani, în seara de 24 Iunie 1927, s-a pus piatra unei noi zidiri sociale si politice. Zidire smulsă din apăsarea materiei, a egoismului și-a urei.

Sub semnul credinței legionare, omul și-a înțeles menirea și-n adâncul ființei lui au început sa se limpezească căile împlinirii. Destinul neamului e străjuit de alte perspective, chiar dacă în această clipă zace sub călcâiul unui regim neuman si ateu. În străfundurile nevăzute ale sufletului, flacăra aprinsă acum 50 de ani de Căpitan, pâlpâie ca o candelă de veghe. În milioane de inimi românești ea păstrează speranța si încrederea în învierea României, asa cum odinioară, în vremuri de prigoană, tot ea a păstrat demnitatea și curajul zecilor de mii de legionari întemnițați.

Aceasta-i minunea si măreția celor 50 de ani de existentă a Mișcării Legionare! S-a păstrat în istorie pentru că a rămas neclintită în precepte și-n atitudini. Și se păstrează în clipă pentru că e croită pe simțirea lăuntrică a românului!

Astăzi, mai mult ca oricând, toți cei ce-si iubesc neamul își îndreaptă privirea către Mișcarea Legionară. Omul caută o ieșire din mlaștina comunistă unde l-au dus neprevederea politicienilor si prostia gloatelor. Si numai doctrina legionară îi poate da această certitudine. Va veni timpul când toti se vor întoarce spre ea, cuprinși de măreția înțelegerii si de entuziasmul acceptării.

De aceea, cei 50 de ani ai Mișcării Legionare nu sunt un bilanț de încheiere, ci chezășia unui adevăr ce răzbate peste vremi și rele. Lupta legionară se înscrie în veșnicia neamului, ca un nestins rug de sacrificii. Aniversarea de azi, mai mult decât o aducere aminte, e o chemare, un indemn către cei ce așteaptă salvarea patriei.

In ciuda negărilor si ostracizării oficiale, istoria românească a ultimilor 50 de ani stă prinsă trainic de firul nevăzut al existentei legionare. Iar viitorul, consecință firească, se va împlini PRIN si SUB ÎNDRUMAREA acestei mișcări naționaliste.

Fericiți cei care-i vor înțelege menirea si i se vor apropia cu înflăcărare si încredere ACUM când, după o jumătate de veac de lupte si jertfe, Mișcarea Legionară a rămas singura speranta a neamului românesc. Alături de cei neclintiți vor simtă retrăind în străfunduri toate virtuțile strămoșilor si tot curajul marilor dăruiri.

Mișcarea Legionară, vie si nestrămutată în gând si faptă, stă strajă neclintită în fata puhoaielor comuniste, a inconstientei demo-plutocratice si a tuturor rămăsitelor oligarhice care au trădat neamul românesc.

Gândirea politică si socială a Căpitanului se confirmă astăzi ca singura viziune logică si salvatoare pentru societate si om:

 • revenirea la potentele naționale
 • trăirea în duhul preceptelor armoniei sociale
 • înălțarea în spirit.

În această rânduială se ascunde o întreagă filozofie socială si-un întreg program de justiție și progres. După cinci decade de ostracism, această gândire se dovedește singura valabilă. Prin ea CORNELIU ZELEA CODREANU ne-a dăruit un viitor înscris în veșnicie!

Cu ocazia acestui semi-centenar:

 • ne plecăm respectuoși frunțile în fata marilor noștri înaintași și întemeietori, martiri și eroi, care-au cimentat prin sângele lor doctrina «omului nou»;
 • privim cu mândrie pe cei ce-au rămas neclintiți în rândurile legionare, în pofida tuturor amenințărilor, lingușirilor și disperărilor ce ne-a fost dat să îndurăm;
 • salutăm cu bucurie pe toți cei noi veniți în rândurile noastre și-n sarcina cărora va cădea într-o zi răspunderea viitorului și-a onoarei legionare.

de Faust BRăDESCU
Revista Carpatii, Madrid

Director: + Aron Cotrus     Redactor: Traian Popescu
Calle Conde de Penalver, 82, 4  Madrid, 28006, Spania
Anul XXIII, Nr. 7, Octombrie-Noembrie 1977

via Miscarea.net

Imagine similară

Pe 24 iunie, la Å¢IGĂNEŞTI (Ilfov). ăŽntemeietorii Mişcării ...

Citiți și: Emil Cioran – despre apostolul si voievodul Corneliu Zelea Codreanu

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

 1. Sunt mândru ca sunt din același loc cu Căpitanul. Acuma, asta ma și responsabilizaza foarte mult… Doamne, pentru rugăciunile Căpitanului, ajută-mă și pe mine!

 2. Miscarea Legionară a fost cel mai puternic curent creștin ortodox si naționalist din întreaga omenire, sub Acoperantul Duhului Sfânt!!
  A dat cei mai mulți mucenici, de ordinul sutelor de mii,NU gogonata minciună bolșevică ca au murit câteva mii, si aia de moarte bună cum vor să inducă la “fraierii necunoscători”aceasta minciună.Ei au fost schingiuiti, umiliți, terorizati în permanență să se dezică de credinta lor,demnitate si onoare!
  Unul dintre aceștia a fost si dnul Take Rodas, de origine greacă, care a trecut prin calvarul fenomenului Pitești (fără cădere),Gherla, Canal (Poarta Albă ) si Aiud de unde s-a eliberat cu ultimul lot de deținuți.
  Există multe mărturii care spun despre dânsul ca a fost printre cei mai bătuți deținuți ,fiind unul dintre “clienții preferați”ai satanistilor torționari, refuzând cu mare darzenie reeducare propusă de Turcanu la Pitești, Crăciun la Aiud samd. Am avut bucuria si binecuvântarea să-l cunosc pe acest om,care se numără printre noi și-n ziua de azi dar care, din păcate la cei 95 d
  e ani ai săi NU se bucură de-o bătrânețe frumoasă si linistită!!
  De ce?..
  Dansul este o persoană foarte jovială, comunicativă,iubește foarte mult să vorbească cu oamenii care au înțeles jerfa lor ,face uneori chiar haz de necazul propriu însă de când s-a îmbolnăvit și-a trecut la cele veșnice si soția sa ,Dna Matilda Rodas dânsul este ținut sechestrat în Mânăstirea de la Aiud,o altă temniță dar modernă de aceasta data, de către Staretul Augustin Varvariuc care îi este duhovnic si l-a adus în Aiud de aproape 2 ani, atribuindusi niște drepturi cu TOTUL hilare de-a lăsa pe cine are el chef să-l vadă pe nea Take sau nu, la fel procedănd si cu Monumentul de la Osuar, care-l ține închis în permanență,stand la cheremul îngrijitorilor dacă au chef să deschidă sau găsind scuze sub diverse pretexte pentru a-l ține închis
  În acestă zi am trecut pentru a 2 oara prin Aiud, voind să-l văd pe dnul Take, dar am fost refuzat categoric si cu amenințări să NU mai pun piciorul pe acolo, călugării de acolo comportându -se ca șefi de proprietate, vorbind si cu alte persoane am înțeles ca au procedat la fel.
  Problema este ca sfinția lui nu vede pe nimeni la fața decât pe “îngrijitorul lui psihopat “, el neavând urmași de sânge, este ținut forțat în acea cameră obscură, neștiind ce îngrijiri medicale specializate i se oferă, spunându-mi doar că-i bine si atât.
  Nu m-au lăsat nici din ușa camerei să-l văd.
  Atuncia stau si mă întreb:De ce îl țin așa, ce interese ascund, cu ce drepturi legale procedează așa si cine le-a dat??NU cumva acest staretoi si le-a însușit singur prin faptul ca-i duhovnic?
  Din discuțiile avute în trecută cu Nea Take si răposata dna Matilda testamentul lor a fost să fie înmormântati la un cimitir dintr-un sat de lângă Ploiești,orașul de domiciliu,unde aveau cripta pregătită de foarte mulți ani.
  Augustin NU la interesat testamentul lor iar pe răposata dna Matilda a înmormîntat-o în Aiud, la intrare în Monument,urmând si dnul Take când va trece la cele veșnice În aceași groapă (firesc dar NU locația)
  Este absolut halucinant ceea ce se întâmplă si nimeni nu spune nimic, nu face nimic..dar dânsul este omorât cu zile prin izolare …si jaluzelele trase in permanent pentru a nu vedea cumva lumina, exact ca în anii de tortură.

 3. Marii Parinti si duhovnici, Iustin Parvu si Adrian Fageteanu, poetul Radu Gyr au fost in tinerete membrii ai Legiunii, deoarece considerau ca aceasta pastreaza credinta ortodoxa nealterata, spiritul ancestral si traditiile poporului roman.De asemenea , marii savanti , N.Iorga si N. Paulescu(descoperitorul insulinei), economistul si scriitorul Mircea Vulcanescu , marele istoric la religiilor, Mircea Eliade, marele filozof si eseist Petre Țuțea , poetul si politicianul O. Goga si multi alti intelectuali de marca interbelici, au simpatizat si colaborat cu Legiunea.Si atunci, ca si acum, tara era guvernata de niste cozi de topor ale masonilor adunate in regimul dement al „regelui playboy”, Carol al II-lea , care se lucrau pe fatza, impotriva neamului romanesc. Insa , atunci, spre deosebire de acum, o mare parte dintre romani a reusit sa se solidarizeze intr-o miscare de factura pur-romaneasca, si anume, Legiunea Arhanghelul Mihail, numita mai apoi, Garda de Fier, fiind condusa de un om patriot, credincios , carismatic si martir al neamului romanesc, Corneliu Zelea Codreanu. Nu exista sat din Romania acelor vremuri care sa nu aiba flacai legionari, condusi de un sef de cuib, ceea ce spune multe despre fascinatia pe care a avut-o aceasta miscare in mentalul colectiv al poporului roman. Bineinteles ca, astazi toata mass-media vanduta unor interese oculte straine de acest neam, urla din toti rarunchii, etichetand pe oricine e nationalist(adica isi iubeste si isi apara neamul si patria) cu epitetele de legionar, nazist si extremist, pt ca fortele straine care conduc din umbra Romania, nu vor in ruptul capului sa mai apara vreodata pe aceste meleaguri, o astfel de Miscare eminamente romaneasca, la care sa adere marea masa a romanilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button