X

Oamenii de “știință” propun tatuajele invizibile pe post de vaccinuri

Invisible Tattoos Tracking Vaccination Records Being Created_1

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Conform wikipedia, utilizarea pe scară largă a vaccinurilor a redus semnificativ incidența mai multor boli în numeroase regiuni geografice. Dar centralizarea persoanelor care au primit vaccinurile și mai ales care dintre acestea continuă să reprezinte o sarcină descurajantă pentru medici, în special atunci când vine vorba de copii, rămâne o chestiune încă nerezolvată. În acest scop, un grup de cercetători de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), finanțat de fundația Bill & Melinda Gates, consideră că tatuajele invizibile pot fi cel mai bun mod de a rezolva această problemă, cu toate că există încă anumite preocupări etice la soluția propusă de ei.

Într-un articol publicat în revista Science Translational Medicine (via Futurism) grupul de cercetători condus de Kevin J. McHugh spune că explorează o nouă abordare în păstrarea datelor exacte privind vaccinările, respectiv aceștia testează implantarea de „puncte cuantice aproape de infraroșu”, QD-uri NIR, în pielea de porc sau de șobolan, pe cadavre și pe pielea umană artificială.

QD-urile NIR sunt nanoparticule fluorescente biocompatible, solubile în apă, cu diametre cuprinse între 2 și 10 nanometri, care emit lumină infraroșu în spectru apropiat și se pot implementa în siguranță în țesuturi profunde. Cercetătorii au început deja sa folosească aceste nanoparticule pentru numeroase utilizări medicale, în special în imagistica tumorilor in vivo.

În cazul vaccinărilor, planul este sa fie injectate nanoparticulele QD NIR concomitent cu un anumit vaccin, prin intermediul unui mic plasture cu micro-ace parțial dizolvabile. Pentru a putea înțelege, videoclipul de mai jos oferă o demonstrație a acestui procedeu, realizat pe pielea umană artificială.
După ce nanoparticulele sunt introduse sub pielea unei persoane, acestea ar emite continuu o undă de lumină invizibilă ochiului uman, dar ușor de detectat de anumite tipuri de camere.

Prin această procedură ar fi imprimate cu succes un fel de tatuaje invizibile pe pielea persoanei care a fost vaccinată, identificând-o astfel ca fiind inoculată.
QD-urile NIR utilizate în acest studiu au putut fi detectate chiar și de un smartphone, ușor modificat și ajutat de algoritmi de învățare automată.

https://twitter.com/gatesfoundation/status/1220541855693230080

Cercetătorii susțin că au putut citi QD-urile NIR la nouă luni de la injectarea inițială pe pielea șobolanului, iar acestea au rezistat la fotoblocare chiar și după ce au primit echivalentul simulat de cinci ani de expunere la soare.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că QD-urile NIR nu interferează cu eficacitatea vaccinurilor pe care le-au însoțit și își pot personaliza cu ușurință modelele de injecție pentru a eticheta sau distinge diferite tipuri de vaccinări. Această metodă de injectare a tatuajelor invizibile împreună cu imunizările ar putea rezolva provocarea de a păstra înregistrări exacte de vaccinare în țările mai sărace, unde bazele de date medicale centralizate sunt greu de creat sau de întreținut.
Potrivit cercetătorilor, dacă această metodă se dovedește într-adevăr a fi în cele din urmă eficientă ar putea ajuta la reducerea a 1,5 milioane de decese care pot fi prevenite prin vaccin, în fiecare an. Acest lucru ar fi deosebit de critic pentru copii, care sunt în special sensibili la boli infecțioase datorită sistemului imunitar relativ subdezvoltat.

Invisible Tattoos Tracking Vaccination Records Being Created_2

Acești cercetători așteaptă cu nerăbdare să analizeze lucrătorii din domeniul sănătății din diferite țări în curs de dezvoltare din Africa, cu intenția de a obține o perspectivă asupra celui mai eficient mod de a implementa acest tip de înregistrare tatuată.

Cu toate aceste, există oameni care se tem de această metodă de păstrare a registrelor invazive, precum Grace Lee, un pediatru pentru boli infecțioase la Spitalul de copii Lucile Packard, al Universității Stanford. Lee, care nu a fost implicat în cercetare, a declarat pentru Smithsonian Magazine că acest tip de înregistrare ar putea duce la confuzie, deoarece QD-urile NIR ar putea fi interpretate greșit datorită faptului că nu au rezistență în timp.

Lee a spus, de asemenea, că acest tip de înregistrare pe corp ar putea duce la probleme de confidențialitate și discriminare, ceea ce ar putea face ca beneficiile lor să cadă sub semnul îndoielii.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Daca acest virus este un nanorobot? Prea mult se apara de sistemul imunitar, cu acele tzepi, este manipulat de la distanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button