X

Sfântul Mormânt al Domnului a fost redeschis pentru pelerini

Sfântul Mormânt din Ierusalim a fost închis ca protest al ...

Biserica Sfântului Mormânt din Israel s-a redeschis pentru credincioși după o perioadă în care a fost închisă din cauza pandemiei. Autoritățile au limitat intrarea în lăcașurile de cult la 50 de persoane în același timp. Se încearcă reluarea turismului, cel intern fiind deja repornit.

Astfel, unul dintre cele mai importante lăcașuri de cult din Israel, Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, s-a redeschis vizitatorilor la începutul acestei săptămâni, potrivit unui comunicat transmis de Travel Communication România.

Deschiderea bisericilor a venit și cu reguli de siguranță, astfel că autoritățile bisericești au limitat intrarea în lăcașurile de cult la 50 de persoane în același timp, solicitându-le să păstreze distanța socială și să evite atingerea obiectelor de cult. Păstrarea distanței sociale este obligatorie în interiorul bisericilor, la fel si purtarea măștii de protecție.

În același timp, Israelul face pași importanți spre a eradica complet pandemia și a reporni turismul.

Au fost redeschise treptat școlile, piețele, parcurile naționale și, începând cu 3 mai, în Israel a repornit turismul intern, fiind deschise inițial pensiunile de mici dimensiuni și apoi hotelurile medii.

Vizitarea tuturor bisericilor din Israel se va face respectând o distanță de minimum 2 metri între persoane, pentru a se evita orice posibil contact fizic între acestea.

„Se recomandă și evitarea atingerii sau sărutării icoanelor, pietrelor, veșmintelor sau a personalului din biserică. De asemenea, autoritățile bisericești care administrează lăcașurile de cult au confirmat faptul că momentan se permite vizitarea simultană a bisericii pentru un număr de doar 50 de persoane. Nu va fi permis accesul în biserici celor care prezintă simptome de febră sau care nu poartă mască de protecție”, se arată în comunicatul citat.

Bisericile din Israel au fost închise în luna martie și au rămas închise chiar și în perioada Sărbătorilor Pascale. Cu toate acestea, slujbele oficiate au fost transmise online și urmărite de peste 60.000 de credincioși din toată lumea.

Israelul a raportat 16.720 de cazuri de infectare cu COVID-19, 280 de decese și peste 14.200 de oameni vindecați, fiind unul dintre statele cu cea mai mică rată de mortalitate.

Vestea vine odată cu Înălţarea Domnului, sau Ispasul, precum şi Ziua Eroilor. Ele sunt marcate în 2020 pe 28 mai. La ora 12.00, clopotele bisericilor ortodoxe au fost trase în cinstea eroilor. Ispas ar fi personajul mitic care ar fi asistat la Înălţarea Domnului şi la ridicarea sufletelor morţilor la cer.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Lumea ortodoxăplandemia covid-19
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

 1. NOAPTEA MINȚII CONTINUĂ!
  Cică pe baza ”pandemiei”, lumea se ”relaxează” dar…TOT cu botniță, mănuși, ”distanțare socială” și, ce-i mai grav…evitarea atingerii obiectelor de cult, sărutarea icoanelor, etc…

  Și MERCI, după ce a trecut Paștele și Înălțarea, ABIA acum dă drumul….interesantă FĂCĂTURĂ!
  Pentru astfel de măsuri…n-aș (mai) intra sub nicio formă, ca să se învețe minte!
  Aștept Ierusalimul cel de Sus, p-ăsta nu vreau să-l văd în ochi, la modul cum a fost batjocorit, de popălăii ăia botnițați și rânjiți în pustiul Sf.Mormânt de la Paști, cum n-a fost niciodată!

  1. ȘTIȚI CE FAC/CE-AU FĂCUT ĂȘTIA?
   Și la ei, și la noi…peste tot în lume…AU TRANSFORMAT BISERICA ÎN MUZEU!
   Vizată a fost în special ortodoxia, că tot o calcă în picioare cu ajutorul cozilor de topor….

 2. Slujba o țin în Biserica, fără masca, nu las pe nimeni cu mască, sarutam și mai tare sfintele icoane și ne împărtășim. Mai bine mort decât ecumenist!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.