X

Scrisoare deschisă către Raed Arafat: „Se va turna var nestins și beton și peste trupul părintelui episcop Pimen al Sucevei?”

Domnule Raed Arafat,

Vă scriu la mai puțin de 24 de ore de la trecerea la bunătățile cele veșnice a Prea Sfințitului Pimen, Arhipăstorul Rădăuților și al Sucevei, precum și la cale de o zi de la trecerea la Domnul a creștinei de 83 de ani din comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița Năsăud.

Având în vedere articolele scrise în presa centrală, am citit cu stupoare faptul că bătrâna decedată în spital a fost internată cu forța, împotriva voinței, la cei 83 de ani și a parcurs o tragedie din data de 7 mai, când a fost confirmată cu covid, până pe 15 mai 2020 când rezultatul testului ei a fost negativ. A refuzat să mai mănânce de supărare, intrând în greva foamei, ca orice bătrân smuls dintre rosturile casei și ale traiului zilnic, că nu i s-a respectat dorința de a nu muri pe un pat de spital, s-a stins dreaptă ca o lumânare, neacceptând compromisul și degradarea condiției sale ca om. I s-a adus cu singuranță la cunoștință întocmirea unui dosar penal –femeia fiind – din consemnările presei – imobilizată la pat. A refuzat cu dârzenie alimentația, dărâmată psihic de întocmirea unui dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, la Judecătoria Năsăud, de către Parchet, dosar care se va închide pentru că inculpata a murit în greva foamei, cu rezultatul testului covid 19 NEGATIV.

Vă întreb: de ce s-a dispus înmormântarea ei grabnică marți, cu ,,respectarea condițiilor prevăzute de autorități” dacă bătrâna fusese în final negativ covid? Pentru opinia publică, protocolul înmormântărilor pentru covid este următorul: maxim 8 membri ai familiei prezenți, direct la groapă, nu se intră în biserică, se identifică la morgă cadavrul, se înhumează complet dezbrăcat, în sac de plastic, se toarnă var nestins și se betonează groapa. Se cimentuiește. Nu se toarnă pământ.

Prin demnitatea ei, femeia din Măgura Ilvei îmi amintește de Elisabeta Rizea, un simbol al rezistenței feminine românești în anii de dictatură comunistă…

În momentul de față, în care presa a scris cum un monah de la Putna, transferat la Matei Balș avea covid, deși diagnosticul de internare era pneumonie, când în ajunul hramului, 31 de călugări din obștea Putnei au fost ridicați în noapte, deși asimptomatici, printre care și părintele stareț Melchisedec și se află în prezent în așteptarea rezultatului celui de-al doilea test covid, iată decesul bătrânului străjer al lui Hristos, din cetatea de scaun a Sucevei.

ÎPS Pimen, la cei 90 de ani, pare a fi trofeul suprem, numai că, cel ce nu are dreptul a ședea pe catafalc… ar fi împlinit în 2021 trei decenii de păstorire a ținutului de nord al Moldovei, și ar fi împlinit 70 de ani, atenție, 70 de ani de la tunderea sa în monahism, din 1951!

Vă întreb deschis: se va turna var nestins și beton și peste trupul părintelui episcop Pimen al Sucevei? Va fi ierarhul nostru îngropat în sac de plastic, pentru c-așa prevede protocolul covid?

Să nu uităm câteva lucruri importante în context:

– ĪPS Pimen avea 90 de primăveri în care s-a pregătit pentru Învierea pe care o gustă astăzi;

-Biserica Ortodoxă Română are acum cu un arhiereu mai puțin, dar e mai bogată cu un înger, cu un rugător la cer, lângă tronul dumnezeiesc;

– Avva Pimen, Arhiepiscopul Sucevei, va rămâne în inima credincioșilor din Bucovina și pentru felul eroic și mucenicesc în care a slujit afară, în luna martie 2020, după prima ordonanță militară, când afară ningea și îi înghețau mâinile pe Sfântul Potir. Pentru acel moment care a declanșat suferința bătrânului monah nu răspunde nimeni, moral vorbind, cum nu răspunde nimeni, moral vorbind, nici de ce o bătrână de 83 de ani a fost adusă în starea în care a intrat în greva foamei, refuzând alimentația, grăbindu-i-se sfârșitul când, în final, testul s-a dovedit a fi negativ. Cine, totuși, răspunde pentru că bătrânilor noștri li s-a grăbit sfârșitul? …

– De ce, în plină stare de urgență, cu pandemia care ne-a confiscat bucuria Slujbei de Înviere, autoritățile au acceptat promovarea campaniei publicitare în care imaginile medicilor erau extrem de asemănătoare cu ale sfinților din icoanele ortodoxe, cu aureolă covid și înlocuirea inițialelor sacre cu CO VID? Cine a permis, a aprobat afișarea acelor blasfemieri ale credinței ortodoxe întrucât ele nu s-au mai regăsit în nicio țară europeană încât să se poată invoca argumentul că s-a aplicat la noi ceva ce a fost și în altă parte? De ce a trebuit să suportăm această derâdere elocventă când accesul la icoanele noastre adevărate era complet interzis, neavând dreptul să sărutăm icoanele, să le atingem, dar ochii noștri erau atinși de mizeria morală prezentată persuasiv, insinuant și instigator, revoltător, drept…artă? Sincer, cum a fost posibil un astfel de afront la adresa unor elemente centrale ale cultului ortodox, unde icoana este fereastră spre absolut? De ce s-a mistificat imaginea medicilor cu aureola unui virus ucigaș, având în vedere că ei sunt cei care salvează vieți, nu distrug, precum ați prezentat virusul?

-Lăsați monahii și credincioșii ortodocși ai Sucevei să-și plângă și să-și ia rămas bun demn de la cel care i-a păstorit, câte un deceniu pentru fiecare Persoană a Sfintei Treimi. Nu transformați în circ, în trofeu moartea acestui părinte care a modelat cu personalitatea sa Bucovina!

Am observat din înregistrările făcute de Dumneavoastră în biroul de lucru statueta lui Achile, eroul grec, știu că sunteți un mare cinefil și mi-am amintit de o scenă din filmul Troia (unde personaj principal este chiar Achile pe care îl aveți mereu în fundal), este o scenă cu regele Priam cerând trupul lui Hector, ucis în luptă. Eroii au dreptul la onoare! Nu am avut Înviere, fiind consemnați în case, morții noștri au fost arestați în cimitire, păziți de jandarmi precum infractorii. Dacă veți desconsidera cerința de a avea funeraliile și respectul cuvenit unui drept al credinței ortodoxe, vă aduc la cunoștință că morții noștri se ridică de sub lespezi.

Pe 24 mai 1986, pe aleea ce ducea spre biserica mare a mănăstirii Neamț pietrele s-au ridicat în mod neobișnuit, trezind curiozitatea, mirarea, și în final teama autorităților comuniste. S-a crezut că era o țeavă de apă, dar când s-a săpat, s-au descoperit osemintele unui sfânt care au fost păstrate mult timp sub piciorul Sfintei Mese în Altar. S-a încercat betonarea, dar n-a mers. Obștea a luat moaștele și le-a dat respectul cuvenit sfinților care ies la suprafață din mormânt. Pe acolo era înainte o simplă alee. Veacuri s-a călcat peste pieptul celui ce e cinstit acum drept Sf. Necunoscut de la Mănăstirea Neamț. Unii spun că ar putea fi unul dintre ucenicii Sf Nicodim de la Tismana, posibil Sofronie, sau Pimen sau Siluan; alții spun că ar fi Paisie Velicikovski, marele cărturar și isihast. Poate că nu întâmplător ne apropiem de 24 mai…

Trăiți de 40 de ani printre noi, nu se poate să ne iubiți pe noi ca popor, dar pe Dumnezeul nostru să Îl disprețuiți, să Îl ignorați, să nu-L iubiți. Însuși Coranul îl arată pe Iisus ca pe unul din profeți, iar pe Fecioara Maria o cinstesc și musulmanii fiind Miriam, mama profetului Iisus. Durerile noastre au ajuns la os. Vă privește o țară întreagă. Fiți nu doar drept, fiți milostiv! E o calitate esențială pentru a fi medic. Și încă ceva: ați spus de multe ori că sunteți un fanatic în sensul bun, un nebun după medicină, așa vă numea profesorul Chioreanu! Românii v-au crezut și v-au urmat! De ce? Pentru că și ei au o nebunie frumoasă, o nebunie sacră: sunt îndrăgostiți de Dumnezeul lor, de Hristos!

Avva Pimen a fost mărturisitor, slujitor, donator, înzestrător, smochin roditor, talant sporit cu Duhul, bucovinean prin adopție și spirit, iubitor al tezaurului românesc și păstrător al tradiției, mlădiță din via domnului ceresc.

Am dat ce se cuvine Cezarului, lăsați-ne să dăm cele cuvenite lui Dumnezeu!

Scrisoarea este anonimă și a fost preluată de pe grupul unei comunități creștine din București. 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Anti-Biserică
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

14 comentarii

 1. Urata scrisoare,si foarte degradanta,cum e posibil ca un crestin ortodox,intr- o tara ortodoxa de 2000 de ani,sa ceara multa mila si indurare,sa se lamenteze atat,si sa vina cu fel de fel de argumente unui Venetic Musulman,care s-a propasit pe aceste meleaguri.frate ortodox,unde e demnitatea ta? Cere mila si clementa,si multa indurare de la Hristos ,lupta si atrage si alti frati ortodocsi spre o miscare de rezistenta impotriva celor care au pus mana pe putere ,si care sunt toti eretici,de la presedinte in jos.Haideti sa invatam sa ne pastram demnitatea umana cu care am fost inzestrati,si sa ne cerem drepturile furate ,cum le-au cerut inaintasii nostri.Hristos a Inviat!

  1. Gheorghiu Mariana,Adevărat ai scris. Să fi închis un ortodox moscheile lor la ei in țară, de mult era decapitat de bolnavii ăia psihic. Dar noi acceptăm ca niște lași batjocura asta adusă ortodoxiei și nouă că popor .

  2. Foarte corect! Auzi,să cerem milă de la un nenorocit de păgăn musulman și îndrăcit!Unde ești tu, Țepeș Doamne?Arahatu’ trebuie judecat împreună cu ceilalți(Ciolanis,Orbetele&guvernul)pt.tortură psihică și tentativă de genocid împotriva poporului român!Asta,dacă nu o să sfârșească între timp,tras în țeapă,ca pe vremea lui Țepeș Vodă!!

 2. PF Teoctist a platit cu viata pt ca a acceptat sa merga la un spital public in Romania: „a murit cu zile”.

  Obligatoriu si cu orice risc, IPS Pimen trebuia sa apeleze la un medic particular pt a-si trata pneumonia !
  In opinia mea, in momentul in care s-a dus la Bucurest la spitalul Bals., sansele de supravietuire erau zero ! Nu ca doctorii ar fi fost rau intentionati, ba din contra: COLECTIVUL DE MEDICI ESTE FOARTE COMPETENT SI JERTFITOR !
  Dar in orice spital exista la nuvele importante decizionale un Ionel Sinescu/
  http://www.marturisitorii.ro/2016/07/30/a-avut-patriarhul-teoctist-o-moarte-martirica-ultimele-cuvinte-merg-la-operatie-ca-la-sfanta-liturghie-remember-la-9-ani-in-ceruri-30-iulie-2007/

  IPS Pimen, era un ierarh incpomod – antiecumenist. Pe de alta parte trebuia demonstrat ca, Biserica este un focar de coronavirus; PRIN MESAJE MEDIA PENETRANTE !

  1. ”Obligatoriu si cu orice risc, IPS Pimen trebuia sa apeleze la un medic particular pt a-si trata pneumonia !”
   Dacă stătea în decizia lui, da. Dar mi-a zis cineva că ÎPS a fost luat fără voia lui și dus la spital. Lucru despre care nu știu ce să spun; dar și despre acei călugări de la Putna că ar fi fost luați și ei fără voia lor (29 fiind asimptomatici). Acest lucru era scris în revista capital, decât dacă vreți să spuneți că au dezinformat pentru a planta asemenea idei în mintea oamenilor. Acum câteva zile am auzit să fi circulat un mesaj al Părinților, care îndemnau pe oameni să se roage pentru ei ca să poată ieși din spital …

 3. Dupa 30 ani suntem condusi de un presedinte neamt/austriac 2 mandate de cate 5 ani consecutiv, un premier bozgor si un musulman din Siria la DSU.

  Doar exemplele acestea sunt de ajuns pentru a va da seama ca trebuie sa inchideti tara si sa va preocupati de alte chestii. Romania este si va fi o tara pierduta, cu un popor format 85% din votanti de unguri si nemti la conducerea proprii tari.

 4. Duhovnicii spun sa ne supunem, sa facem ascultare!
  Ascultare de Măria Sa Țepes, Stefan..șa ca ei.
  Ce, ei s-au supus turcului?Si au zis ca fac ascultare?
  Nu mai existam!
  Are dreptate dl. Călin Georgescu:preoții tb să-i imputernicească pe oameni, ajunge atâta inflație de smerenie în țara aceasta (toti ascultatori, cu capul ghiocel, la Creta n-a fost nimic, ei stiu mai bine )

 5. Preoți și monahi de plastilină!
  Păi mă puneam să-l afurisesc pe ARAHAT, ÎN DIRECT!
  Moliftele Sf.Vasile cel Mare, ca să facă spume la gură…el, cu neamul lui de musulman care și-a pus în cap creștinii…alături de Sathanis Wuhanis, LuCOVID, Vela și toți stricații la minte!

 6. Peste el nu se va turna. Ca a turnat cand trebuia, chiar si putin. In plus colaborationismul, pardon, vreau sa zic dragostea de dusman sau de aproape (cum vreti! Dusmanul de credinta dar fratele de neam ..ce este?) Este ceeace tine pe episcopi departe de ritualurile menite altora mai mici ca ei. Sau mai mari… Sf
  Drosidia, fiica Imparatului pagan Traian, a murit nebotezata, cu oasele arse in cuptoare impreuna cu metale ca sa nu poata crestini sa le ingroape dupa credinta lor. Si acum… unii cu cosciug aurit se fac nava celui Cazut si altii fara macar moaste fac miracole, dupa credinta, in bratele Unuia Nascut Domnului nostru Iisus Hristos ca fii de credinta a Lui.

 7. Cu ăștia, numai rugăciune! E și păcat sa stai de vorba cu ei.. Sfânta neascultare, care include și fapte contra lor. De fapt, tot ce faci contra lor se trece la mărturisire. Și, rugăciune, care este sabia Duhului! L-am mai văzut și pe ctp la televizor.

  Intrebare:ctp este reptilian, psihopat, sau ambele?! Cine știe sa răspundă…

  1. Frați romani , frați crestini , ascultare si supunere nu putem face lui satana si supușilor lui Parerea mea Sa luptăm pentru eliberarea tarii de sub jugul satanist , asa cum au luptat stramosii nostru si ne au lasat mostenire tara Noi ce facem? Este rândul nostru Dumnezeu sa ne ajute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.